مرکز مشاوره

تست استرس

رابطه سالم چگونه به دست می آید!

هدیه ما به شما. ابتدا برای انجام تست متن را مطالعه کنید و سپس روی لینک انتهای متن کلیک کنید

استرس و اضطراب درجامعه امروزی باتوجه به سختیها مشکلات و نگرانی هایی که درزندگی وجود دارد اجتناب ناپذیر است.اما دربرابر این همه استرس و مشکلاتی که روزانه درزندگی بوجود می آید باید مقاومت کرده و راه های مقابله با استرس را یاد گرفت. بنا به تحقیقات انجام شده توسط محققان ،استرس عامل بسیاری از بیماری ها بوده و می تواند از شکوفایی استعداد و همچنین داشتن یک زندگی خوب و موفق جلوگیری کند. اما چگونه بفهمیم که استرس و اضطراب داردیم و میزان آن چقدر است ؟ آیا همیشه دچار این مشکل هستیم یا باقرار گرفتن درشرایط خاص دچار نگرانی و استرس میشویم ؟

دانلود رایگان تست روانشناسی استرس و اضطراب

انجام تست استرس یکی از راههایی است که میتوانید با انجام آن به این موضوع پی ببرید، در تست اضطراب که آن رابا عنوان تست ورزش نیز نام میبرند، عملکرد سیستم قلب ، فشار خون ، تنفس و میزان خستگی شما کنترل میشود و بااستفاده از نتایج به دست آمده میزان استرس موجود در شما تخمین زده میشود.

بهترین دکتران روانشناس در این مرکز با انجام تست استرس ، میزان استرس شما را میسنجند و درصورت بالا بودن آن بهترین و جدید ترین راهکارها را برای غلبه بر استرس و اضطراب را دراختیار شما قرار میدهد تا مسیر شما را برای رسیدن به یک زندگی آرام هموارتر سازد.

شماره های تماس 01

ازدواج فامیلی کرده ام وازمایش ژنتیک هم داده ام

سلام.من ازدواج فامیلی کرده ام وازمایش ژنتیک هم داده ام و مشکلی نداشتیم الان ۶ سال از ازدواجمون گذشته میخواستم برای باردار شدنم راهنماییم کنید که ایا من باید دوباره مراجعه کنم و تحت نظر باشم لطفا منو راهنمایی کنید من ایمیلی ندارم.ودر حال حاضر در تهران زندگی میکنم و تنهام .ممنون

پاسخ

شما باید با مشاور متخصص در زمینه ژنتیک مشورت کنید

نیازی نیست ولی برای اطمینان بیشتر این آزمایش روانجام بدین بهتره
یکی از معلمام منو برای پسرش می خواد

سلام من در مدرسه مورد توجه خاصی از معلمام یکی از معلمام با من خیلی خوبه همین موضوع باعث حسادت دوستم شده او میگوید تو رو برای پسرش میخواد و همین موضوع منو حسابی ترسونده که به گوش معلممون برسه و من دچار استرس شدم لطفا کمکم کنید

پاسخ

دوست عزیز این حرفا چیه که باعث استرس و نگرانی بیمورد شما شده…

در این مورد و حسادت دیگران با همین معلمتون صحبت کنید و ازشون خواهش کنید بخاطر حسادت دیگران این مسئله رو عنوان نکنن …

وگرنه مشکل خاصی وجود نداره که شما رو دچار استرس کنه

پاسخ

آدما حرف زیاد میزنن اصلا خودتو ناراحت نکن

سلام دوساله که عقدکردم دچاراسترس شدیدشدم

م من ۱۹سالمه دوساله که عقدکردم دچاراسترس شدیدشدم ب طوری که اگه بخوام باخانواده نامزدم وحتی نامزدم جایی برم مخصوصاخونه ی اقوام دست وپاهام میلرزه دهنم خشک میشه وقلب تندتندمیزنه همش فک میکنم اتفاق بدی واسم میفته اگرم برم جایی عجله دارم زودتراون مکان وترک کنم خواهش میکنم ب من کمک کنیداین موضوع زندیگمودرگیرکرده عصبی شدم فک میکنم دیگه نمیتونم زندگی کنم خیلی ازعروسی کردن هم میترسم همش استرس دارم ک نکنه اون روزم برام مشکل پیش بیاداسترسم خیلی زیاده ممنون میشم اگه کمکم کنیدزندگیم داره ب هم میریزه.ایمیل ندارم.

پاسخ
خب دوست عزیز امکان ایمیل کردن جواب برای ما مقدور نیست …
ولی در مورد استرس باید به مشاوره روانشناس مراجعه کنید تا با انجام تست هایی بتونه میزان استرس شما رو تخمین بزنه و برای درمان روش های دارودرمانی و رفتار درمانی رو ارائه بده …
دوست عزیز وقتی این همه انرژی برای نگرانی صرف میکنید …
یک موسیقی آرامبخش و بدون کلام گوش بدید و بهرویاهای خودتون چنان رنگ حقیقت بدید که احساس شور و شعف کنید و جلوی افکار منفی خودتون رو بگیرید و ببینید چقدر این روش میتونه در خلق اتفاقات خوب برای شما موثر باشه

مشکل اصلی من استرسه

باسلام.من ۲۶ سالمه.و مشکل اصلی من استرسه .و همین موضوع واقعن از تو داغونم میکنه.

هیچ مشکلی تو زندگی متاهلیم و خانوادگیم ندارم ولی بیشتر مواقع یهویی احساس بد و استرس بهم دست میده.ضمن اینکه شاغل هستم همیشه یه سری افکاری دارم که داغونم میکنه مثلن اینکه صصبح چطوری بیدار شم،وای خواب نمونم،وای اصلن من چرا باید برم سرکار،کاشکی من پولدار بودم حال ئنیا رو میکردم،یا اینکه فردا چی بپوشم،همکارامو دیدم چطوری سلام بدم و کلی افکار منفی و مزخرف دیگه .
در حالیکه یک زمانی قبل الان که شاغل هستم هنوز شغل مناسبی پیدا نکرده بودم و تو خونه بودم اون زمان هم مشکلات خیلی خیلی بیشتری داشتم(منظورم از لحاظ استرس و اعتماد بنفسه).
تو رو خدا راهنماییم کنید چندین ساله از زمان بلوغم این احساسات منفی رو دارم فکر میکردم با ازدواج یا سرکار رفتن خوب میشم ولی خوب نشدم هیچ بدتر هم شدم.صبحها که میخوام برم سرکار دوست دارم گریه کنم و خیلی حالم بده….!!!
بگید چیکار کنم یا آیا کسز من بدتر هم هست؟؟

خانم لیلا اگر کمی دقت کنیم درمی‏یابیم که در تمام استرس زا “ترس” وجود دارد…
منظور اینکه ترس عامل اصلی تمام استرس ها و اضطراب‏هاست.

اگر ما بتوانیم ترس را در خود از بین ببریم به راحتی استرس را از بین برده‏ایم. ما در واقع از چیزی می‏ترسیم که یا اصلا وجود نداشته و یا اینکه احتمال به وجود آمدن آن کمتر از ۵۰% است.

پس چرا بترسیم. در اینجاست که به جملۀ معروف “تفکر مثبت اساس هر موفقیت است” می‏رسیم. ما با تفکر مثبت خودمان نسبت به هر چیز و هر موقعیتی به راحتی می‏توانیم ترس خود را نسبت به آن موقعیت از بین ببریم.

مثال :اگر ما از وقوع حادثه‏ای می‏ترسیم یا استرس داریم، کافی است که نوع نگاه خود را از آن موقعیتی که شاید حادثه‏زا باشد عوض کنیم. مثلا نگران اتومبیل فرزندمان هستیم که تصادف نکند. حال اگر با کمی تفکر با خود بیندیشیم که هم اتومبیل ترمز دارد و هم کمربند ایمنی و هم اینکه خیابانها شلوغ است و رانندگی هم خوب و در آخر اینکه مرگ و زندگی دست خداست و نیز برگ از شاخه نمی‏افتد مگر به اردۀ او، هرگز استرس و اضطراب ما را دچار نخواهد کرد.

مثال ۲ : اگر ما از بیماری می‏ترسیم کافی است با خود تصور کنیم که هزاران نفر مانند ما یا در معرض بیماری هستند و یا این بیماری حاضر ما را دارند. پس چرا نگرانی؟ تا جایی که دلمان بخواهد قرص و دارو موجود است و در آخر مثلا ۵۰% از افرادیکه به این بیماری دچار بوده‏اند جان سالم بدر برده‏اند؛ چرا ما جزء آن ۵۰% سالم نباشیم؟ و درنهایت مگر نمی‏دانیم که زاد و مرگ دست خداست پس نگران نباشیم و تلاش برای بهبودی خود را کنار نگذاریم.

مثال ۳ : اگر ما از برآورده نشدن خواسته نگرانیم به این دلیل است که خودمان هم هنوز شک داریم که انتخاب این خواسته درست است یا خیر. اگر هم ایمان داریم نباید نگران برآورده نشدن آن باشیم چون خواستۀ ما بسیار خوب و معقول بوده و در راستای پیشرفت و تعالی ماست. اما اگر نشد چه می‏شود؟ (این جمله منفی است) پاسخ این است که اگر نشد، نشد. اصلا مهم نیست. دوباره تلاش می‏کنم.
در کل استرس و اضطراب از ترس ناشی می‏شود که ترس هم از عدم وجود باور قوی به قدرت و توانایی فکر است…
پس بهتره در این مورد با مشاورروانشناسی مجرب و متعهد مشورت کنید تا با بررسی ریشه ای مشکل شما راهکارهای عملی در این رابطه به شما ارائه کنند
در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸

در گذشته آدم بیخیالی بودم اما در سن ۲۰سالگی به بعد استرسی شدم

سلام من در گذشته آدم بیخیالی بودم اما در سن ۲۰سالگی به بعد استرسی شدم طوری که تپش قلب گرفتم و به دکتر رفتم و هر دفعه استرس باعث بیماری برام میشه گاهی کف پاهام تیر میکشه اشتهامم از دست میدم.

موقع امتحانا استرس دارم یایکی از اعضا خانواده دیر به خانه بیاد و جواب تلفن نده استرس دارم انسان بدبینی هستم دوست دارم خوشبین باشم.

اما نمیشه به هر قضیه ای احتمال بدمیدم و استرس میگیرم به کسیم اعتماد ندارم لطفا راهنماییم کنید ایمیل ندارم

پاسخ

اول از همه به شما توصیه میکنم با روانشناسی مجرب مشورت کنید چون با رفتار درمانی میتونه شمارو از این مشکلات بیرون بیاره …
در مورد بعدی تمام احساسات خودتون رو بنویسید چون نوشتن میتونه ارومتون کنه و ذهنتون رو از آشفتگی رهایی بده …
و بعد اینکه بیخیال باشید و در این موارد همیشه جنبه های مثب رو در نظر بگیرید و برای اینکه بتونید این جنبه های مثبت رو تکرار کنید از نوشتن کمک بگیرید …
در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

موقع کنفرانس یا ارائه بسیار استرس میگیرم

سلام،من ۲۱ساله دانشجوهستم سرکلاس وقتی میرم از اینکه استاد از من درس بپرسد،یا من کنفرانس یا ارائه داشته بسیار استرس میگیرم به طوری.که قلبم تند تند میزنه

صدام میلرزه ولی من دوست ندارم کسی استرسمو بفهمه درحالی که دیگران فکرمیکنن من ادم بسیار ارومی هستم،درضمن شاگرد اول کلاسمونم ولی استرس اونقدراذیتم میکنه که دوست دارم درسمو ول کنم برم تورو خدا کمکم کنید

پاسخ

اگر شما هم جز کسانی هستید

که همیشه از سخنرانی فرار میکنند ، این پست مال شماست!

با کمک این ترفند ها و کمی تمرین میتونیدجزو بهترین ارائه دهندگاه یا سخنورا بشید.

۱- این رو قبول کنید که همواره کمی ترس و عصبانیت همراه شماست.

این اصل خیلی مهمی تو انجام یک پرزنت هست.بهتره خودتون به حضار بگین که کمی ترس ورتون داشته

تا اینکه خودشون کشف کنن که شما کمی استرس و ترس دارین.اینجوری دیگه لازم نیست استرس و ترس خودتون رو بپوشونین وکلی از سنگینی کارتون کم میشه. شما میتونید این مطلب که کمی استرس و ترس دارین رو به صورت جوک و فان به حضار بگین.

مثلا بگین که “۱ ساعت پیش فقط من و خدا میدونستیم که من درباره ی چی میخام صحبت کنم؛ ولی حالا فقط خدا میدونه چی میخواستم بگم!! ”

۲- بازنگری به حضار

حالا که قبول کردین هرکسی موقع ارائه دادان کمی ترس وعصبانیت داره، نوبت اونه که یه جور دیگه به حضار نگاه کنین. یعنی به جای اینکه اونها رو افرادی هستن که میخان پرزنت شما رو ارزیابی کنن اونها رو افرادی در نظر بگیرین که میخان بعد از شما اونها هم ارائه داشته باشن. پس طبق اصل ۱ اونها هم کمی ترس و استرس دارن، پس دلیلی نداره که شما هم عصبانیت نداشته باشین. یک دید دیگه به حضار اینه که اونها رو به عنوان دوستایی در نظر بگیرین که مثلا ۱۰ ساله ندیدینشون، به این طریق شما میتونین یک ارتباط چشمی (Eye contact) عالی با مخاطبینتون داشته باشین. به این علت که شما همش در این فکر خواهید بود که به چشم ها و صورت حضار نگاه کنید و پیش خودتون فکر کنین که اونها رو قبلا کجا دیدین.

تو بعضی کتابها گفته میشه که فکر کنین کسی دور و برتون نیست و شما تتنها هستید، ولی پنداشتن چنین حالتی در حالی شما میدونید سالن پر از افراد مختلفه خیلی سخته، پس بهتره یکی از دو حالت بالا رو در نظر بگیرین.

۳- کمک گرفتن از رسانه های تصویری

بیشتر افراد از اینٍ ارائه میترسن که میدونن افراد زیادی دارن اونها رو تماشا میکنن. پس بهترین کار در این حالت اینه که نگاه اونها رو از خودتون دور کنید. چه جوری؟ نظرتون راجع به استفاده از پاورپویت یا پخش کردن تعدادی کاغذ بین حضار چیه ؟! اینجوری نصف بیشتر زمانی که شما دارین ارائه میدین نگاه حضار به شما نیست و شما میتونین با خیال راحت کارتون رو دنبال کنین، و هر وقت دیدین که کسی نگاهش به شماست، فورا کسی رو پیدا کنید که حواسش به اسلاید ها و یا کاغذ هایی که بشون دادید !

۴-عمدا اشتباه کنید !

برای مثال وقتی که به طور عمدی کاغذ نت هاتون از دستتون

به زمین می افته هنگام برداشتنش از روی زمین بگین که از اینجا به بعد ارائه ی من گیج کننده تر میشه.

این باعث میشه که حضار کمی بخندن. و این باعث

جذابتر شدن بیشتر ارائه شما میشه و مسلما میتونه روی رای

داورها هم تاثیر بذاره.

مثلا یادمه که یکبار یکی از دوست هام ارائه ای در باره ی

“جوشکاری زیر آب” داشت و جزو معایب این روش، خورده

شدن توسط کوسه رو ذکر کرده بود!

مطمئن هستم بعداز ابن عمل و دریافت این نکته که حواس شنودگان

با شماست، با اعتماد به نفس بیشتری به کارتون ادامه میدین.

۵-فقط برای یک نفر نطق کنید.

یکی دیگه از عواملی که باعث ترس ارائه دهنده میشه، شلوغی سالنه. اینکه تعداد زیادی آدم ساکت اونجا نشستن و منتظر نطق شما هستن. پس بهترین کار تو اینجور مواقع اینه که روی صحبتتون فقط به یک نفر باشه. و بقیه اصلا توجهی به سخنرانی شما ندارن. هرچند لحظه هم این شخص رو عوض کنین و روی شخص دیگری فوکوس کنین.

۶-تائیرگذاری با نظرات شخصی

فقط سعی نکنید روی موضوع فوکوس کنید. سعی کنید نظرات خودتون رو هم توی اون موضوع ارائه بدین. الیته

این نظراتتون رو باید از قبل آماده کرده باشین. مسلما کسایی که اونجا جمع شدن فقط نمیخان گردآوری شما رو راجع به یک موضوع بدونن و به نظرات شما هم علاقمندن وگرنه به جلسه ی شما نمیمودن!

۷- تمرین، تکرار و آزمایش

هرکسی با توجه به خلق و خو و خصوصیات فردیش، میتونه یه نوعی استرس و ترس خودشو کاهش بده. مثلا

یکی با قدم زدن، یکی با توی دست گرفتن یه خودکار و یکی هم با خوردن جرعه ای آب. شما میتونید تو ارائه های مختلف با تمرین و تکرار این ترس رو کاهش بدین.

پس از داوطلب شدن برای ارائه تو کلاس هرگز غافل نشید که همین قدم های کوچیک میتونه شما رو به بهترین سخنرانها و ارائه دهندگان تبدیل کنه.

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر سعادت آباد:
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه

پاسخ

سلام ببخشید من همیشه خیلی استرس دارم و شکمم درد میکنه و تو شکمم احساس یه چیزی میکنم و دل درد میگیرتم و سر همه موضوعات خیلی استرس میگیرتم و الانم با دو تا از دوستای صمیمیم دعوا کردم.

حالا باید چیکار کنم واقعا حالمم بده و استرسم خیلی زیاده.لطفا کمک کنید

۱- با یکی از دوستانتان صحبت کنید

همواره سعی کنید با یکی از دوستان خود درباره مشکلات، موانع و راه هایی که برای رفع آنها وجود دارد، مشورت کنید. این یکی از بهترین روش ها برای کاهش استرس است. به یاد داشته باشید که اوضاع را برای خود پیچیده نکنید زیرا این کار تنها سبب افزایش فشار روانی شما خواهد شد.

گاهی با یک مشورت ساده، همه چیز حل خواهد شد و آنگاه خواهید فهمید، شرایط آنقدر هم که فکرش را می کردید بد نبوده است. همچنین اینکه بدانید شخصی را دارید که در سختی ها کنارتان است و می توانید با او مشورت کنید خود سبب دلگرمی و افزایش اعتماد به نفس شما در مواجه با هر وضعیت بدی خواهد شد.

۲- کتاب بخوانید

خواندن یک کتاب یا مجله خوب به شما کمک خواهد کرد تا از عوامل تنش زا دور شوید. وقت خود را صرف موضوعات مورد علاقه خود کرده و از جنجال ها بپرهیزید. موضوع کتاب هرچه که می خواهد باشد؛ فقط مهم این است که استرس فعلی شما را کم کند. سعی کنید نکات مهم و مورد علاقه خود را با مطالعه بدست آورید.

۳- ایده های خود را در یک دفترچه یادداشت کنید

نوشتن یکی از کارهایی است که هنوز بسیاری از کارآفرینان هم آن را به اندازه کافی انجام نمی دهند. نوشتن تمرین قدرتمندی است که به شما کمک می کند درک بهتری از مسائل و مشکلات پیش رو داشته باشید.

همواره یک دفترچه یادداشت کنار دست یا در کیف خود بگذارید. هنگامی که در یک موقعیت استرس زا قرار گرفتید، دفترچه خود را درآورده و آنچه را که سبب بهبود اوضاع و روش های ممکن برای رفع مشکلات می شود، بنویسید. این روش را امتحان کنید تا از اثرات آن شگفت زده شوید و ببینید چطور می توانید بر بسیاری از مشکلات و مسائل غلبه کنید.

۴- ورزش کنید

به جرات می توان گفت بهترین روش برای کاهش استرس، ورزش کردن است و شما به معنای واقعی کلمه قادر خواهید بود فشار روانی وارد بر خود را کاهش دهید. معمولاً افراد برای ورزش کردن به دنبال انگیزه می گردند و این خود بزرگترین مانع برای انجام این کار است؛ اما به یاد داشته باشید اگر منظم ورزش کنید و خود را به آن عادت دهید، مطمئناً هیچ فرصتی را برای باشگاه رفتن و کاهش استرس از دست نخواهید داد.

تلفن همراه خود را کنار گذاشته و بگذارید خون با خیال راحت به تمام بدن شما برسد و ضربان قلبتان بالا برود. گذشته از کاهش استرس، فوایدی که ورزش منظم می تواند برای سلامتی تان داشته باشد، کافی است تا شما را به انجام این کار ترغیب کند.

۵- بدوید

در کنار باشگاه رفتن، برای اینکه مشغله های کاری خود را دور بریزید، برای دویدن از خانه خارج شوید. در حین دویدن، جاهایی را برای خودتان علامت گذاری کنید و همه تمرکزتان را روی رسیدن به نقاط یاد شده قرار دهید. این کار تمام استرس شما را از بین خواهد برد.

درست مانند زمان هایی که در باشگاه حضور دارید، در زمان دویدن نیز تلفن همراه خود را کنار بگذارید زیرا باعث حواس پرتی شما خواهد شد و استرس تان را باز می گرداند.

سعی کنید در وقت دویدن، پیام و ایمیل هایتان را چک نکنید چراکه خواندن تنها یک پیام کافی است تا استرس شما باز گردد. یک جفت کفش راحت بپوشید و لیست موزیک هایی را که دوست دارید آماده کرده و دل به جاده بزنید.

۶- بوکس کار کنید

بوکس یکی از ورزش هایی است که هم به تناسب اندام شما کمک می کند هم سبب کاهش فشار های روانی می شود. در اکثر باشگاه هایی که رشته بوکس در آنها ارائه می شود، آن را به عنوان ورزشی که به کاهش استرس کمک می کند، تبلیغ می کنند.

فرقی نمی کند مرد باشید یا زن و یا اینکه چه سن و سالی داشته باشید؛ گاهی اوقات نیاز دارید تا در رینگ مشغول ضربه زدن باشید تا هرآنچه در وجودتان هست را خالی کنید. اگر به بوکس علاقه ندارید، سراغ ورزش هایی مانند گلف یا بیسبال بروید. زمین بازی ۲۵۶ متری گلف یا ۳۶۵ متری بیسبال می تواند به شما کمک کند استرس های خود را فراموش کنید.

۷- وقتی را برای تفکر عمیق در نظر بگیرید

هنگامی که می خواهید از هر چیزی که در دنیای اطرافتان هست، دور شده و فقط روی خودتان تمرکز کنید، تمدد اعصاب بهترین چاره است، زیرا استرس تان را از بین برده و به شما اجازه می دهد درست فکر کنید.

این کار به شما امکان می دهد که فکری باز داشته باشید و با تجسم آینده احتمال آنکه رخدادهای آتی باعث ایجاد استرس در وجودتان شود را پایین آورید

ممکن است به دلایلی سرتان خیلی شلوغ باشد و همواره تخت گاز به سمت جلو در حرکت باشید اما فراموش نکنید، گاهی مکث کردن برای چند دقیقه و چند قدم به عقب بازگشتن برایتان بسیار مفید تر خواهد بود.

۸- تکنولوژی را کنار گذاشته و قدم بزنید

برای مدتی دست از تکنولوژی بکشید و به طبیعت روی بیاورید؛ به پارک، ساحل و جنگل رفته و قدم بزنید. این کار سبب می شود موقعیت های تنش زایی را که در آن قرار دارید، کنار گذاشته و فراموش کنید. به یاد داشته باشید ارتباط با طبیعت به شما کمک می کند به آرامش رسیده و استرس هایتان را فراموش کنید.

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

تقریبا۲سال که استرس شدید دارم

سلام من ۱۸ سال دارم تقریبا۲سال که استرس شدید میگیرم قبلنا اینطور نبودم حتی اوایل ۲سال قبلم اینطور نبودم از استرس شدید استفراغ میکنم نمیتونم چیزی بخورم و این منو از برنامه هام گذاشته حتی بادوستامم نمیتونم برم رستوران واسه چیزای ساده میترسم کلی راجع بهش فکر میکنم تنم میلرزه واقعا نمیدونم چیکار کنم کمکم کنیم

پاسخ

پیشگیری و درمان طبیعی در مشکلات روحی و جسمی اولین اقدام و بهترین روش برای سلامتی و درمان انسان به شمار می‌روند.
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در مورد مشکلات روحی و جسمی خود بسیار حساس بوده و دوست دارید به صورت طبیعی آنها را درمان و پیشگیری کنید.

به همین خاطر اینجا نمونه‌ای از درمان طبیعی و حتی پیشگیرانه از یک ناراحتی، یعنی “اظطراب” را که بیشتر افراد با آن دست به گریبان هستند، می‌نویسیم.

برای این منظور فرقی نمی‌کند، اینکه همیشه اضطراب داشته باشید یا به طور موقت دچار این مشکل شده باشید. احتمالا جز آن دسته افرادی هستید که دوست ندارید، دارو مصرف کنید.

شاید واقعا هم نیازی به دارو نباشد. درمان‌‌های طبیعی و غیردارویی زیادی برای برطرف کردن اضطراب و تشویش وجود دارد. البته برخی از این درمان و تکنیک‌‌ها در لحظه پاسخگو هستند در حالیکه برخی دیگر در طول زمان خاصیت درمان‌گر دارند.

ما در اینجا چند روش درمان طبیعی را برای شما یاد‌اوری می‌کنیم.

نوشیدن چای‌ گیاهی

اگر دچار دلشوره و اضطراب هستید، چای بابونه به همراه مقدار کمی سنبل الطیب می‌تواند باعث آرام شدن شما شود. برخی از مواد تشکیل دهنده بابونه دقیقا همان کاری را با مغز می‌کنند که داروهای آرام بخش همچون والیوم انجام می‌دهند.

تحقیقات نشان داده است، افراد مضطربی که ۸ هفته پشت سر هم چای بانونه مصرف ‌کردند، بسیار بیشتر از بیمارانی که دارو می‌خوردند، اضطرابشان کاهش پیدا کرده است. افزودن سنبل الطیب (والرین) به چای بابونه خواص آن را افزایش می‌دهد چرا که این گیاه، خواب آور و حاوی مواد آرامش بخش است و دولت آلمان آن را به عنوان دارویی برای بی خوابی تایید کرده است.

ورزش درمان همه درد‌ها

ورزش برای ذهن و جسم بسیار مفید است. با انجام تمرین‌های ورزشی می‌توانید اضطراب خود را در لحظه از بین ببرید. اگر بر اساس یک برنامه مشخص و منظم ورزش کنید، اعتماد به نفستان افزایش می‌یابد و احساس سلامت بیشتری می‌کنید.

از جمله دلایل اضطراب، بیماری و چاقی است که در اثر ورزش کردن هر دو آنها از بین می‌روند.

تنها ۲۱ دقیقه وقت صرف کنید

۲۱ دقیقه: این زمان نشان می‌دهد، چقدر ورزش کمک می‌کند تا اضطراب خود را کاهش دهید. هنگامی‌که واقعا مضطرب هستید به مدت ۲۱ دقیق روی تردمیل بدوید. پس از آن آرامش خود را به دست خواهید آوردید.

برای پیشگیری نیز بهتر است روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش‌‌هایی انجام دهید که تپش قلب شما را افزایش دهند. مانند دویدن روی تردمیل، دویدن در فضای باز، بالا رفتن از پله‌‌ها یا … اگر اهل ورزش نیستید، حداقل روزانه مسافتی را با سرعت بالا پیاده روی کنید.

تمرکز بر روی تنفس و سوال پرسیدن

برای هوشیاری کامل هنگام تنفس، از خود سوال‌‌های ساده ای بپرسید. در یک جای آرام بنشینید، چشمان خود را ببندید و به نحوه تنفس خود یعنی دم و باز خود توجه کنید.
همزمان با آن از خود سوال‌‌های ساده‌ای بپرسید. مثلا، دمای هوایی که وارد بدن شما می‌شود چقدر است؟ وقتی نفستان خارج می‌شود چه تغییری در بدن شما ایجاد می‌شود؟ وقتی هوا وارد ریه‌‌های شما می‌شود چه حسی دارید؟

استشمام گیاه اسطوقدوس

این گیاه بسیار آرامبخش است. اسطوقدوس از نظر روانی باعث آرامش بسیار و همچنین باز‌شدن مجرای تنفسی می‌شود. یک تحقیق یونانی ثابت کرده است؛ بیمارانی که در انتظار نوبت خود در مطب و یا بیمارستان هستند با استشمام، رایحه اسطوقدوس راحت‌تر این زمان را تحمل می‌کنند.

برخی از دانشجویان نیز اعلام کرده‌اند که رایحه اسطوقدوس در طول امتحان به آنها آرامش می‌دهد. در یک تحقق آلمانی، قرص‌‌های اسطوقدوس، باعث کاهش نشانه‌‌های اضطراب مشده است. حتی بسیار موثرتر از لورازپام و دیگر والیوم‌‌ها است.

اظطراب و استرس

تنفس با بینی
نفس خود را بگیرید و رها کنید. البته لازم نیست این کار را تا حدی که کبود شوید، ادامه دهید. فقط کافی‌ است همچون تمرین‌های یوگا با تنفس‌‌های عمیق روح خود را آرام کنید.

یکی از بهترین تنفس‌‌ها، تنفس از سمت راست و چپ سوراخ بینی است. برای این منظور به طور کامل یک طرف بینی، راست یا چپ فرقی نمی‌کند، گرفته و از سمت دیگر بینی یعنی سوراخ باز چند بار تنفس کنید. بعد از چند بار تکرار تمرین را با سمت دیگر بینی تکرار کنید.

این تمرین بسیار عالی است، امتحان کنید.

سریع یک میان وعده کوچک بخورید

برخی از مواقع مردم در نتیجه گرسنگی مضطرب و عصبی می‌شوند. بنابراین، هنگامی‌که دچار اضطراب شدید یعنی قند خون شما کاهش پیدا کرده است و بهترین کار خوردن یک میان وعده سبک همچون گردو یا یک تکه شکلات تلخ به همراه یک لیون آب یا چای گرم است.

رژیم غذایی مناسب در طولانی مدت موجب کاهش استرس می‌شود. سعی کنید از گیاهان همچون کلم، غذاهای دریایی و گوشت در وعده‌‌های غذایی خود استفاده کنید. این نوع مواد اسید فولیک و فیتونوترین دارند که به کاهش اضطراب، کمک شایانی می‌کنند.

حتما صبحانه میل کنید

هیچ عذری برای نخوردن صبحانه پذیرفته نیست. دست از گرسنگی دادن خود بردارید! برای خوردن صبحانه تنبلی هم نکنید. می‌دانید، بیشتر افرادی که دچار تشویش و استرس فراوان هستند، صبحانه نمی‌خورند.

توصیه ضروری این است که حتما چیزی همچون تخم مرغ که سرشار از پروتئین و کولین است، میل کنید. کمبود کولین باعث افزایش اضطراب بیهوده در انسان می‌شود.

موادی که دارای امگا ۳ هستند، مصرف کنید

شما می‌دانید که روغن ماهی برای قلب مفید است و از افسردگی نیز جلوگیری می‌کند. این را هم بدانید که امگا ۳ موجب کاهش اضطراب نیز می‌شود.

در تحقیقاتی ثابت شده است، دانش آموزانی که ۲٫۵ میلی گرم در روز از ترکیب اسیدهای چرب امگا ۳ به مدت ۱۲ هفته استفاده کرده‌اند، اضطراب کمتری از دانش آموزانی دارند که قرص آرام بخش می‌خورند.

کارشناسان توصیه می‌کنند تا حد امکان در وعده‌‌های غذایی خود از امگا ۳ استفاده کنید. ماهی‌‌های چربِ آب‌‌های سرد همچون سالمون منبع غنی اسیدهای چرب و امگا ۳ هستند.

دست از تفکرات منفی بردارید

بسیار آسان است که همیشه افکار منفی داشته باشید و به دنبال انتهای بد یا فاجعه باشید. در این شرایط ذهن شما درگیر مسایل غیر‌قابل تحمل، غیر واقعی و در نتیجه اظطراب می‌شود و همیشه هراس این را دارد اگر این اتفاق‌‌ها که به آنها می‌اندیشد، واقعا رخ دهند، چه می‌شود؟

این نوع تفکر واقعا زندگی انسان را خراب می‌کنند و روح را از بین می‌برند. به جای این افکار بیهوده، نفس عمیق بکشید، یک لیوان آب خنک بنوشید، بستنی بخورید، پیاده روی کنید و روی مسایل واقعی، شیرین و شاد تمرکز کنید.

حمام آب گرم بگیرید

هرچقدر هم احساس اضطراب داشته باشید، پس از استراحت در سونای خشک یا بخار، احساس آرامش خواهید داشت.

با گرم کردن بدن خود، گرفتگی عضلات و استرس خود را کاهش می‌دهید.

احساس گرما به عصب‌‌ها دستور کنترل حالت می‌دهد که روی سروتونین فرارسان‌‌های عصبی تاثیر می‌گذارد. گرم کردن بدن را می‌توان نوعی ورزش نیز دانست.

حمام جنگل بگیرید

ژاپنی‌‌ها به حمام جنگل، “شیرین-یوکو” می‌گویند. حمام جنگل در واقع راه رفتن در میان درختان است.

محققان ژاپنی واکنش‌‌های بدن افرادی که به مدت بیست دقیقه در میان جنگل، بوی خوب چوب، چمن و صدای جریان آب پیاده روی کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند.

در این تحقیق، مشخص شد این افراد استرس کمتری داشته و آرام‌تر هستند.

اعتماد به نفس داشته باشید

آیا از افکار مشوش و نگران کننده‌ای که در سر دارید، آگاه و نگران هستید؟ تبریک می‌گوییم. شما کاملا به حالت‌‌های روحی خود آگاه هستید و این نوع آگاهی در واقع نخستین قدم برای کاهش اضطراب است.

شناخت اضطراب‌‌ها و آگاهی از تغییرات بدن خود به شما اعتماد به نفس می‌دهد. به طور کلی آگاهی از خود و از آنچه که در اطراف شما می‌گذرد به شما آرامش و اعتماد به نفس می‌دهد.

این مسئله وافعا برای برطرف کردن اضطراب الزامی‌است. قدم بعدی داشتن مکالمه مثبت با خود، تغییر درک و فهم یا استفاده از روش‌‌های آرامش بخش است که در بالا گفته شد.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر قیطریه:
۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه

منبع: com.مرکزمشاوره


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

20 نظرات

  • رها , فوریه 16, 2014 @ 5:12 ب.ظ

    سلام.من ازدواج فامیلی کرده ام وازمایش ژنتیک هم داده ام و مشکلی نداشتیم الان ۶ سال از ازدواجمون گذشته میخواستم برای باردار شدنم راهنماییم کنید که ایا من باید دوباره مراجعه کنم و تحت نظر باشم لطفا منو راهنمایی کنید من ایمیلی ندارم.ودر حال حاضر در تهران زندگی میکنم و تنهام .ممنون

    • Anonymous , فوریه 16, 2014 @ 6:08 ب.ظ

      شما باید با مشاور متخصص در زمینه ژنتیک مشورت کنید

      • Anonymous , فوریه 16, 2014 @ 6:08 ب.ظ

        به نظر من که نیازی نیست ولی برای اطمینان بیشتر این آزمایش روانجام بدین بهتره

  • هلیا , اکتبر 28, 2014 @ 4:41 ب.ظ

    سلام من در مدرسه مورد توجه خاصی از معلمام یکی از معلمام با من خیلی خوبه همین موضوع باعث حسادت دوستم شده او میگوید تو رو برای پسرش میخواد و همین موضوع منو حسابی ترسونده که به گوش معلممون برسه و من دچار استرس شدم لطفا کمکم کنید

    • Anonymous , اکتبر 29, 2014 @ 12:00 ب.ظ

      دوست عزیز این حرفا چیه که باعث استرس و نگرانی بیمورد شما شده…در این مورد و حسادت دیگران با همین معلمتون صحبت کنید و ازشون خواهش کنید بخاطر حسادت دیگران این مسئله رو عنوان نکنن … وگرنه مشکل خاصی وجود نداره که شما رو دچار استرس کنه

      • ناشناس , مارس 18, 2016 @ 10:47 ق.ظ

        ولش آدما حرف زیاد میزنن اصلا خودتو ناراحت نکن

  • هلیا , اکتبر 28, 2014 @ 4:48 ب.ظ

    سلام من ۱۳ سالمه تو مدرسه یکی از معلمام به من توجه زیادی میکند و دوستم از روی حسادت میگوید او تو را برای پسرش میخواهد او این موضوع به همه گفته میترسم به گوش معلمم برسد لطفا کمکم کنید

    • Anonymous , اکتبر 29, 2014 @ 12:01 ب.ظ

      دوست عزیز به سوال شما پاسخ داده شده ..از تکرار سوالتون خودداری کنید ..متشکرم

  • سارا , ژانویه 6, 2015 @ 12:02 ب.ظ

    سلام من ۱۹سالمه دوساله که عقدکردم دچاراسترس شدیدشدم ب طوری که اگه بخوام باخانواده نامزدم وحتی نامزدم جایی برم مخصوصاخونه ی اقوام دست وپاهام میلرزه دهنم خشک میشه وقلب تندتندمیزنه همش فک میکنم اتفاق بدی واسم میفته اگرم برم جایی عجله دارم زودتراون مکان وترک کنم خواهش میکنم ب من کمک کنیداین موضوع زندیگمودرگیرکرده عصبی شدم فک میکنم دیگه نمیتونم زندگی کنم خیلی ازعروسی کردن هم میترسم همش استرس دارم ک نکنه اون روزم برام مشکل پیش بیاداسترسم خیلی زیاده ممنون میشم اگه کمکم کنیدزندگیم داره ب هم میریزه.ایمیل ندارم.

    • Anonymous , ژانویه 7, 2015 @ 9:42 ق.ظ

      خب دوست عزیز امکان ایمیل کردن جواب برای ما مقدور نیست … ولی در مورد استرس باید به مشاوره روانشناس مراجعه کنید تا با انجام تست هایی بتونه میزان استرس شما رو تخمین بزنه و برای درمان روش های دارودرمانی و رفتار درمانی رو ارائه بده … دوست عزیز وقتی این همه انرژی برای نگرانی صرف میکنید … یک موسیقی آرامبخش و بدون کلام گوش بدید و به رویاهای خودتون چنان رنگ حقیقت بدید که احساس شور و شعف کنید و جلوی افکار منفی خودتون رو بگیرید و ببینید چقدر این روش میتونه در خلق اتفاقات خوب برای شما موثر باشه

  • لیلا , فوریه 13, 2015 @ 11:34 ب.ظ

    باسلام.من ۲۶ سالمه.و مشکل اصلی من استرسه .و همین موضوع واقعن از تو داغونم میکنه.هیچ مشکلی تو زندگی متاهلیم و خانوادگیم ندارم ولی بیشتر مواقع یهویی احساس بد و استرس بهم دست میده.ضمن اینکه شاغل هستم همیشه یه سری افکاری دارم که داغونم میکنه مثلن اینکه صصبح چطوری بیدار شم،وای خواب نمونم،وای اصلن من چرا باید برم سرکار،کاشکی من پولدار بودم حال ئنیا رو میکردم،یا اینکه فردا چی بپوشم،همکارامو دیدم چطوری سلام بدم و کلی افکار منفی و مزخرف دیگه .
    در حالیکه یک زمانی قبل الان که شاغل هستم هنوز شغل مناسبی پیدا نکرده بودم و تو خونه بودم اون زمان هم مشکلات خیلی خیلی بیشتری داشتم(منظورم از لحاظ استرس و اعتماد بنفسه).
    تو رو خدا راهنماییم کنید چندین ساله از زمان بلوغم این احساسات منفی رو دارم فکر میکردم با ازدواج یا سرکار رفتن خوب میشم ولی خوب نشدم هیچ بدتر هم شدم.صبحها که میخوام برم سرکار دوست دارم گریه کنم و خیلی حالم بده….!!!
    بگید چیکار کنم یا آیا کسز من بدتر هم هست؟؟ ا

    • Anonymous , فوریه 14, 2015 @ 11:54 ق.ظ

      خانم لیلا اگر کمی دقت کنیم درمی‏یابیم که در تمام استرس زا “ترس” وجود دارد…
      منظور اینکه ترس عامل اصلی تمام استرس ها و اضطراب‏هاست. اگر ما بتوانیم ترس را در خود از بین ببریم به راحتی استرس را از بین برده‏ایم. ما در واقع از چیزی می‏ترسیم که یا اصلا وجود نداشته و یا اینکه احتمال به وجود آمدن آن کمتر از ۵۰% است. پس چرا بترسیم. در اینجاست که به جملۀ معروف “تفکر مثبت اساس هر موفقیت است” می‏رسیم. ما با تفکر مثبت خودمان نسبت به هر چیز و هر موقعیتی به راحتی می‏توانیم ترس خود را نسبت به آن موقعیت از بین ببریم.

      مثال :اگر ما از وقوع حادثه‏ای می‏ترسیم یا استرس داریم، کافی است که نوع نگاه خود را از آن موقعیتی که شاید حادثه‏زا باشد عوض کنیم. مثلا نگران اتومبیل فرزندمان هستیم که تصادف نکند. حال اگر با کمی تفکر با خود بیندیشیم که هم اتومبیل ترمز دارد و هم کمربند ایمنی و هم اینکه خیابانها شلوغ است و رانندگی هم خوب و در آخر اینکه مرگ و زندگی دست خداست و نیز برگ از شاخه نمی‏افتد مگر به اردۀ او، هرگز استرس و اضطراب ما را دچار نخواهد کرد.

      مثال ۲ : اگر ما از بیماری می‏ترسیم کافی است با خود تصور کنیم که هزاران نفر مانند ما یا در معرض بیماری هستند و یا این بیماری حاضر ما را دارند. پس چرا نگرانی؟ تا جایی که دلمان بخواهد قرص و دارو موجود است و در آخر مثلا ۵۰% از افرادیکه به این بیماری دچار بوده‏اند جان سالم بدر برده‏اند؛ چرا ما جزء آن ۵۰% سالم نباشیم؟ و درنهایت مگر نمی‏دانیم که زاد و مرگ دست خداست پس نگران نباشیم و تلاش برای بهبودی خود را کنار نگذاریم.

      مثال ۳ : اگر ما از برآورده نشدن خواسته نگرانیم به این دلیل است که خودمان هم هنوز شک داریم که انتخاب این خواسته درست است یا خیر. اگر هم ایمان داریم نباید نگران برآورده نشدن آن باشیم چون خواستۀ ما بسیار خوب و معقول بوده و در راستای پیشرفت و تعالی ماست. اما اگر نشد چه می‏شود؟ (این جمله منفی است) پاسخ این است که اگر نشد، نشد. اصلا مهم نیست. دوباره تلاش می‏کنم.
      در کل استرس و اضطراب از ترس ناشی می‏شود که ترس هم از عدم وجود باور قوی به قدرت و توانایی فکر است…
      پس بهتره در این مورد با مشاورروانشناسی مجرب و متعهد مشورت کنید تا با بررسی ریشه ای مشکل شما راهکارهای عملی در این رابطه به شما ارائه کنند
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸

  • سحر , مارس 3, 2015 @ 1:09 ب.ظ

    سلام من در گذشته آدم بیخیالی بودم اما در سن ۲۰سالگی به بعد استرسی شدم طوری که تپش قلب گرفتم و به دکتر رفتم و هر دفعه استرس باعث بیماری برام میشه گاهی کف پاهام تیر میکشه اشتهامم از دست میدم موقع امتحانا استرس دارم یایکی از اعضا خانواده دیر به خانه بیاد و جواب تلفن نده استرس دارم انسان بدبینی هستم دوست دارم خوشبین باشم اما نمیشه به هر قضیه ای احتمال بدمیدم و استرس میگیرم به کسیم اعتماد ندارم لطفا راهنماییم کنید ایمیل ندارم

    • Anonymous , مارس 4, 2015 @ 1:07 ق.ظ

      اول از همه به شما توصیه میکنم با روانشناسی مجرب مشورت کنید چون با رفتار درمانی میتونه شمارو از این مشکلات بیرون بیاره …
      در مورد بعدی تمام احساسات خودتون رو بنویسید چون نوشتن میتونه ارومتون کنه و ذهنتون رو از آشفتگی رهایی بده …
      و بعد اینکه بیخیال باشید و در این موارد همیشه جنبه های مثب رو در نظر بگیرید و برای اینکه بتونید این جنبه های مثبت رو تکرار کنید از نوشتن کمک بگیرید …
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • زهرا , اکتبر 4, 2016 @ 11:32 ب.ظ

    سلام،من ۲۱ساله دانشجوهستم سرکلاس وقتی میرم از اینکه استاد از من درس بپرسد،یا من کنفرانس یا ارائه داشته بسیار استرس میگیرم به طوری.که قلبم تند تند میزنه،صدام میلرزه ولی من دوست ندارم کسی استرسمو بفهمه درحالی که دیگران فکرمیکنن من ادم بسیار ارومی هستم،درضمن شاگرد اول کلاسمونم ولی استرس اونقدراذیتم میکنه که دوست دارم درسمو ول کنم برم تورو خدا کمکم کنید

    • راهنما , اکتبر 5, 2016 @ 10:16 ق.ظ

      اگر شما هم جز کسانی هستید

      که همیشه از سخنرانی فرار میکنند ، این پست مال شماست!

      با کمک این ترفند ها و کمی تمرین میتونیدجزو بهترین ارائه دهندگاه یا سخنورا بشید.

      ۱- این رو قبول کنید که همواره کمی ترس و عصبانیت همراه شماست.

      این اصل خیلی مهمی تو انجام یک پرزنت هست.بهتره خودتون به حضار بگین که کمی ترس ورتون داشته

      تا اینکه خودشون کشف کنن که شما کمی استرس و ترس دارین.اینجوری دیگه لازم نیست استرس و ترس خودتون رو بپوشونین وکلی از سنگینی کارتون کم میشه. شما میتونید این مطلب که کمی استرس و ترس دارین رو به صورت جوک و فان به حضار بگین.

      مثلا بگین که “۱ ساعت پیش فقط من و خدا میدونستیم که من درباره ی چی میخام صحبت کنم؛ ولی حالا فقط خدا میدونه چی میخواستم بگم!! ”

      ۲- بازنگری به حضار

      حالا که قبول کردین هرکسی موقع ارائه دادان کمی ترس وعصبانیت داره، نوبت اونه که یه جور دیگه به حضار نگاه کنین. یعنی به جای اینکه اونها رو افرادی هستن که میخان پرزنت شما رو ارزیابی کنن اونها رو افرادی در نظر بگیرین که میخان بعد از شما اونها هم ارائه داشته باشن. پس طبق اصل ۱ اونها هم کمی ترس و استرس دارن، پس دلیلی نداره که شما هم عصبانیت نداشته باشین. یک دید دیگه به حضار اینه که اونها رو به عنوان دوستایی در نظر بگیرین که مثلا ۱۰ ساله ندیدینشون، به این طریق شما میتونین یک ارتباط چشمی (Eye contact) عالی با مخاطبینتون داشته باشین. به این علت که شما همش در این فکر خواهید بود که به چشم ها و صورت حضار نگاه کنید و پیش خودتون فکر کنین که اونها رو قبلا کجا دیدین.

      تو بعضی کتابها گفته میشه که فکر کنین کسی دور و برتون نیست و شما تتنها هستید، ولی پنداشتن چنین حالتی در حالی شما میدونید سالن پر از افراد مختلفه خیلی سخته، پس بهتره یکی از دو حالت بالا رو در نظر بگیرین.

      ۳- کمک گرفتن از رسانه های تصویری

      بیشتر افراد از اینٍ ارائه میترسن که میدونن افراد زیادی دارن اونها رو تماشا میکنن. پس بهترین کار در این حالت اینه که نگاه اونها رو از خودتون دور کنید. چه جوری؟ نظرتون راجع به استفاده از پاورپویت یا پخش کردن تعدادی کاغذ بین حضار چیه ؟! اینجوری نصف بیشتر زمانی که شما دارین ارائه میدین نگاه حضار به شما نیست و شما میتونین با خیال راحت کارتون رو دنبال کنین، و هر وقت دیدین که کسی نگاهش به شماست، فورا کسی رو پیدا کنید که حواسش به اسلاید ها و یا کاغذ هایی که بشون دادید !

      ۴-عمدا اشتباه کنید !

      برای مثال وقتی که به طور عمدی کاغذ نت هاتون از دستتون

      به زمین می افته هنگام برداشتنش از روی زمین بگین که از اینجا به بعد ارائه ی من گیج کننده تر میشه.

      این باعث میشه که حضار کمی بخندن. و این باعث

      جذابتر شدن بیشتر ارائه شما میشه و مسلما میتونه روی رای

      داورها هم تاثیر بذاره.

      مثلا یادمه که یکبار یکی از دوست هام ارائه ای در باره ی

      “جوشکاری زیر آب” داشت و جزو معایب این روش، خورده

      شدن توسط کوسه رو ذکر کرده بود!

      مطمئن هستم بعداز ابن عمل و دریافت این نکته که حواس شنودگان

      با شماست، با اعتماد به نفس بیشتری به کارتون ادامه میدین.

      ۵-فقط برای یک نفر نطق کنید.

      یکی دیگه از عواملی که باعث ترس ارائه دهنده میشه، شلوغی سالنه. اینکه تعداد زیادی آدم ساکت اونجا نشستن و منتظر نطق شما هستن. پس بهترین کار تو اینجور مواقع اینه که روی صحبتتون فقط به یک نفر باشه. و بقیه اصلا توجهی به سخنرانی شما ندارن. هرچند لحظه هم این شخص رو عوض کنین و روی شخص دیگری فوکوس کنین.

      ۶-تائیرگذاری با نظرات شخصی

      فقط سعی نکنید روی موضوع فوکوس کنید. سعی کنید نظرات خودتون رو هم توی اون موضوع ارائه بدین. الیته

      این نظراتتون رو باید از قبل آماده کرده باشین. مسلما کسایی که اونجا جمع شدن فقط نمیخان گردآوری شما رو راجع به یک موضوع بدونن و به نظرات شما هم علاقمندن وگرنه به جلسه ی شما نمیمودن!

      ۷- تمرین، تکرار و آزمایش

      هرکسی با توجه به خلق و خو و خصوصیات فردیش، میتونه یه نوعی استرس و ترس خودشو کاهش بده. مثلا

      یکی با قدم زدن، یکی با توی دست گرفتن یه خودکار و یکی هم با خوردن جرعه ای آب. شما میتونید تو ارائه های مختلف با تمرین و تکرار این ترس رو کاهش بدین.

      پس از داوطلب شدن برای ارائه تو کلاس هرگز غافل نشید که همین قدم های کوچیک میتونه شما رو به بهترین سخنرانها و ارائه دهندگان تبدیل کنه.

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      دفتر سعادت آباد:
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه

  • Mahi , اکتبر 29, 2016 @ 12:28 ق.ظ

    سلام ببخشید من همیشه خیلی استرس دارم و شکمم درد میکنه و تو شکمم احساس یه چیزی میکنم و دل درد میگیرتم و سر همه موضوعات خیلی استرس میگیرتم و الانم با ۲تا از دوستای صمیمیم دعوا کردم.حالا باید چیکار کنم واقعا حالمم بده و استرسم خیلی زیاده.لطفا کمک کنید

    • راهنما , اکتبر 29, 2016 @ 1:08 ق.ظ

      ۱- با یکی از دوستانتان صحبت کنید

      همواره سعی کنید با یکی از دوستان خود درباره مشکلات، موانع و راه هایی که برای رفع آنها وجود دارد، مشورت کنید. این یکی از بهترین روش ها برای کاهش استرس است. به یاد داشته باشید که اوضاع را برای خود پیچیده نکنید زیرا این کار تنها سبب افزایش فشار روانی شما خواهد شد.

      گاهی با یک مشورت ساده، همه چیز حل خواهد شد و آنگاه خواهید فهمید، شرایط آنقدر هم که فکرش را می کردید بد نبوده است. همچنین اینکه بدانید شخصی را دارید که در سختی ها کنارتان است و می توانید با او مشورت کنید خود سبب دلگرمی و افزایش اعتماد به نفس شما در مواجه با هر وضعیت بدی خواهد شد.

      ۲- کتاب بخوانید

      خواندن یک کتاب یا مجله خوب به شما کمک خواهد کرد تا از عوامل تنش زا دور شوید. وقت خود را صرف موضوعات مورد علاقه خود کرده و از جنجال ها بپرهیزید. موضوع کتاب هرچه که می خواهد باشد؛ فقط مهم این است که استرس فعلی شما را کم کند. سعی کنید نکات مهم و مورد علاقه خود را با مطالعه بدست آورید.

      ۳- ایده های خود را در یک دفترچه یادداشت کنید

      نوشتن یکی از کارهایی است که هنوز بسیاری از کارآفرینان هم آن را به اندازه کافی انجام نمی دهند. نوشتن تمرین قدرتمندی است که به شما کمک می کند درک بهتری از مسائل و مشکلات پیش رو داشته باشید.

      همواره یک دفترچه یادداشت کنار دست یا در کیف خود بگذارید. هنگامی که در یک موقعیت استرس زا قرار گرفتید، دفترچه خود را درآورده و آنچه را که سبب بهبود اوضاع و روش های ممکن برای رفع مشکلات می شود، بنویسید. این روش را امتحان کنید تا از اثرات آن شگفت زده شوید و ببینید چطور می توانید بر بسیاری از مشکلات و مسائل غلبه کنید.

      ۴- ورزش کنید

      به جرات می توان گفت بهترین روش برای کاهش استرس، ورزش کردن است و شما به معنای واقعی کلمه قادر خواهید بود فشار روانی وارد بر خود را کاهش دهید. معمولاً افراد برای ورزش کردن به دنبال انگیزه می گردند و این خود بزرگترین مانع برای انجام این کار است؛ اما به یاد داشته باشید اگر منظم ورزش کنید و خود را به آن عادت دهید، مطمئناً هیچ فرصتی را برای باشگاه رفتن و کاهش استرس از دست نخواهید داد.

      تلفن همراه خود را کنار گذاشته و بگذارید خون با خیال راحت به تمام بدن شما برسد و ضربان قلبتان بالا برود. گذشته از کاهش استرس، فوایدی که ورزش منظم می تواند برای سلامتی تان داشته باشد، کافی است تا شما را به انجام این کار ترغیب کند.

      ۵- بدوید

      در کنار باشگاه رفتن، برای اینکه مشغله های کاری خود را دور بریزید، برای دویدن از خانه خارج شوید. در حین دویدن، جاهایی را برای خودتان علامت گذاری کنید و همه تمرکزتان را روی رسیدن به نقاط یاد شده قرار دهید. این کار تمام استرس شما را از بین خواهد برد.

      درست مانند زمان هایی که در باشگاه حضور دارید، در زمان دویدن نیز تلفن همراه خود را کنار بگذارید زیرا باعث حواس پرتی شما خواهد شد و استرس تان را باز می گرداند. سعی کنید در وقت دویدن، پیام و ایمیل هایتان را چک نکنید چراکه خواندن تنها یک پیام کافی است تا استرس شما باز گردد. یک جفت کفش راحت بپوشید و لیست موزیک هایی را که دوست دارید آماده کرده و دل به جاده بزنید.

      ۶- بوکس کار کنید

      بوکس یکی از ورزش هایی است که هم به تناسب اندام شما کمک می کند هم سبب کاهش فشار های روانی می شود. در اکثر باشگاه هایی که رشته بوکس در آنها ارائه می شود، آن را به عنوان ورزشی که به کاهش استرس کمک می کند، تبلیغ می کنند.

      فرقی نمی کند مرد باشید یا زن و یا اینکه چه سن و سالی داشته باشید؛ گاهی اوقات نیاز دارید تا در رینگ مشغول ضربه زدن باشید تا هرآنچه در وجودتان هست را خالی کنید. اگر به بوکس علاقه ندارید، سراغ ورزش هایی مانند گلف یا بیسبال بروید. زمین بازی ۲۵۶ متری گلف یا ۳۶۵ متری بیسبال می تواند به شما کمک کند استرس های خود را فراموش کنید.

      ۷- وقتی را برای تفکر عمیق در نظر بگیرید

      هنگامی که می خواهید از هر چیزی که در دنیای اطرافتان هست، دور شده و فقط روی خودتان تمرکز کنید، تمدد اعصاب بهترین چاره است، زیرا استرس تان را از بین برده و به شما اجازه می دهد درست فکر کنید.

      این کار به شما امکان می دهد که فکری باز داشته باشید و با تجسم آینده احتمال آنکه رخدادهای آتی باعث ایجاد استرس در وجودتان شود را پایین آورید

      ممکن است به دلایلی سرتان خیلی شلوغ باشد و همواره تخت گاز به سمت جلو در حرکت باشید اما فراموش نکنید، گاهی مکث کردن برای چند دقیقه و چند قدم به عقب بازگشتن برایتان بسیار مفید تر خواهد بود.

      ۸- تکنولوژی را کنار گذاشته و قدم بزنید

      برای مدتی دست از تکنولوژی بکشید و به طبیعت روی بیاورید؛ به پارک، ساحل و جنگل رفته و قدم بزنید. این کار سبب می شود موقعیت های تنش زایی را که در آن قرار دارید، کنار گذاشته و فراموش کنید. به یاد داشته باشید ارتباط با طبیعت به شما کمک می کند به آرامش رسیده و استرس هایتان را فراموش کنید.

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

  • nilufer , نوامبر 26, 2016 @ 3:14 ب.ظ

    سلام من ۱۸ سال دارم تقریبا۲سال که استرس شدید میگیرم قبلنا اینطور نبودم حتی اوایل ۲سال قبلم اینطور نبودم از استرس شدید استفراغ میکنم نمیتونم چیزی بخورم و این منو از برنامه هام گذاشته حتی بادوستامم نمیتونم برم رستوران واسه چیزای ساده میترسم کلی راجع بهش فکر میکنم تنم میلرزه واقعا نمیدونم چیکار کنم کمکم کنیم

    • راهنما , نوامبر 27, 2016 @ 11:18 ق.ظ

      پیشگیری و درمان طبیعی در مشکلات روحی و جسمی اولین اقدام و بهترین روش برای سلامتی و درمان انسان به شمار می‌روند.
      شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در مورد مشکلات روحی و جسمی خود بسیار حساس بوده و دوست دارید به صورت طبیعی آنها را درمان و پیشگیری کنید. به همین خاطر اینجا نمونه‌ای از درمان طبیعی و حتی پیشگیرانه از یک ناراحتی، یعنی “اظطراب” را که بیشتر افراد با آن دست به گریبان هستند، می‌نویسیم.

      برای این منظور فرقی نمی‌کند، اینکه همیشه اضطراب داشته باشید یا به طور موقت دچار این مشکل شده باشید. احتمالا جز آن دسته افرادی هستید که دوست ندارید، دارو مصرف کنید.

      شاید واقعا هم نیازی به دارو نباشد. درمان‌‌های طبیعی و غیردارویی زیادی برای برطرف کردن اضطراب و تشویش وجود دارد. البته برخی از این درمان و تکنیک‌‌ها در لحظه پاسخگو هستند در حالیکه برخی دیگر در طول زمان خاصیت درمان‌گر دارند.

      ما در اینجا چند روش درمان طبیعی را برای شما یاد‌اوری می‌کنیم.

      نوشیدن چای‌ گیاهی

      اگر دچار دلشوره و اضطراب هستید، چای بابونه به همراه مقدار کمی سنبل الطیب می‌تواند باعث آرام شدن شما شود. برخی از مواد تشکیل دهنده بابونه دقیقا همان کاری را با مغز می‌کنند که داروهای آرام بخش همچون والیوم انجام می‌دهند.

      تحقیقات نشان داده است، افراد مضطربی که ۸ هفته پشت سر هم چای بانونه مصرف ‌کردند، بسیار بیشتر از بیمارانی که دارو می‌خوردند، اضطرابشان کاهش پیدا کرده است. افزودن سنبل الطیب (والرین) به چای بابونه خواص آن را افزایش می‌دهد چرا که این گیاه، خواب آور و حاوی مواد آرامش بخش است و دولت آلمان آن را به عنوان دارویی برای بی خوابی تایید کرده است.

      ورزش درمان همه درد‌ها
      ورزش برای ذهن و جسم بسیار مفید است. با انجام تمرین‌های ورزشی می‌توانید اضطراب خود را در لحظه از بین ببرید. اگر بر اساس یک برنامه مشخص و منظم ورزش کنید، اعتماد به نفستان افزایش می‌یابد و احساس سلامت بیشتری می‌کنید. از جمله دلایل اضطراب، بیماری و چاقی است که در اثر ورزش کردن هر دو آنها از بین می‌روند.

      تنها ۲۱ دقیقه وقت صرف کنید
      ۲۱ دقیقه: این زمان نشان می‌دهد، چقدر ورزش کمک می‌کند تا اضطراب خود را کاهش دهید. هنگامی‌که واقعا مضطرب هستید به مدت ۲۱ دقیق روی تردمیل بدوید. پس از آن آرامش خود را به دست خواهید آوردید.

      برای پیشگیری نیز بهتر است روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش‌‌هایی انجام دهید که تپش قلب شما را افزایش دهند. مانند دویدن روی تردمیل، دویدن در فضای باز، بالا رفتن از پله‌‌ها یا … اگر اهل ورزش نیستید، حداقل روزانه مسافتی را با سرعت بالا پیاده روی کنید.

      تمرکز بر روی تنفس و سوال پرسیدن
      برای هوشیاری کامل هنگام تنفس، از خود سوال‌‌های ساده ای بپرسید. در یک جای آرام بنشینید، چشمان خود را ببندید و به نحوه تنفس خود یعنی دم و باز خود توجه کنید.
      همزمان با آن از خود سوال‌‌های ساده‌ای بپرسید. مثلا، دمای هوایی که وارد بدن شما می‌شود چقدر است؟ وقتی نفستان خارج می‌شود چه تغییری در بدن شما ایجاد می‌شود؟ وقتی هوا وارد ریه‌‌های شما می‌شود چه حسی دارید؟

      استشمام گیاه اسطوقدوس
      این گیاه بسیار آرامبخش است. اسطوقدوس از نظر روانی باعث آرامش بسیار و همچنین باز‌شدن مجرای تنفسی می‌شود. یک تحقیق یونانی ثابت کرده است؛ بیمارانی که در انتظار نوبت خود در مطب و یا بیمارستان هستند با استشمام، رایحه اسطوقدوس راحت‌تر این زمان را تحمل می‌کنند.

      برخی از دانشجویان نیز اعلام کرده‌اند که رایحه اسطوقدوس در طول امتحان به آنها آرامش می‌دهد. در یک تحقق آلمانی، قرص‌‌های اسطوقدوس، باعث کاهش نشانه‌‌های اضطراب مشده است. حتی بسیار موثرتر از لورازپام و دیگر والیوم‌‌ها است.

      اظطراب و استرس

      تنفس با بینی
      نفس خود را بگیرید و رها کنید. البته لازم نیست این کار را تا حدی که کبود شوید، ادامه دهید. فقط کافی‌ است همچون تمرین‌های یوگا با تنفس‌‌های عمیق روح خود را آرام کنید.

      یکی از بهترین تنفس‌‌ها، تنفس از سمت راست و چپ سوراخ بینی است. برای این منظور به طور کامل یک طرف بینی، راست یا چپ فرقی نمی‌کند، گرفته و از سمت دیگر بینی یعنی سوراخ باز چند بار تنفس کنید. بعد از چند بار تکرار تمرین را با سمت دیگر بینی تکرار کنید.

      این تمرین بسیار عالی است، امتحان کنید.

      سریع یک میان وعده کوچک بخورید

      برخی از مواقع مردم در نتیجه گرسنگی مضطرب و عصبی می‌شوند. بنابراین، هنگامی‌که دچار اضطراب شدید یعنی قند خون شما کاهش پیدا کرده است و بهترین کار خوردن یک میان وعده سبک همچون گردو یا یک تکه شکلات تلخ به همراه یک لیون آب یا چای گرم است.

      رژیم غذایی مناسب در طولانی مدت موجب کاهش استرس می‌شود. سعی کنید از گیاهان همچون کلم، غذاهای دریایی و گوشت در وعده‌‌های غذایی خود استفاده کنید. این نوع مواد اسید فولیک و فیتونوترین دارند که به کاهش اضطراب، کمک شایانی می‌کنند.

      حتما صبحانه میل کنید

      هیچ عذری برای نخوردن صبحانه پذیرفته نیست. دست از گرسنگی دادن خود بردارید! برای خوردن صبحانه تنبلی هم نکنید. می‌دانید، بیشتر افرادی که دچار تشویش و استرس فراوان هستند، صبحانه نمی‌خورند.

      توصیه ضروری این است که حتما چیزی همچون تخم مرغ که سرشار از پروتئین و کولین است، میل کنید. کمبود کولین باعث افزایش اضطراب بیهوده در انسان می‌شود.

      موادی که دارای امگا ۳ هستند، مصرف کنید
      شما می‌دانید که روغن ماهی برای قلب مفید است و از افسردگی نیز جلوگیری می‌کند. این را هم بدانید که امگا ۳ موجب کاهش اضطراب نیز می‌شود.

      در تحقیقاتی ثابت شده است، دانش آموزانی که ۲٫۵ میلی گرم در روز از ترکیب اسیدهای چرب امگا ۳ به مدت ۱۲ هفته استفاده کرده‌اند، اضطراب کمتری از دانش آموزانی دارند که قرص آرام بخش می‌خورند.

      کارشناسان توصیه می‌کنند تا حد امکان در وعده‌‌های غذایی خود از امگا ۳ استفاده کنید. ماهی‌‌های چربِ آب‌‌های سرد همچون سالمون منبع غنی اسیدهای چرب و امگا ۳ هستند.

      دست از تفکرات منفی بردارید
      بسیار آسان است که همیشه افکار منفی داشته باشید و به دنبال انتهای بد یا فاجعه باشید. در این شرایط ذهن شما درگیر مسایل غیر‌قابل تحمل، غیر واقعی و در نتیجه اظطراب می‌شود و همیشه هراس این را دارد اگر این اتفاق‌‌ها که به آنها می‌اندیشد، واقعا رخ دهند، چه می‌شود؟

      این نوع تفکر واقعا زندگی انسان را خراب می‌کنند و روح را از بین می‌برند. به جای این افکار بیهوده، نفس عمیق بکشید، یک لیوان آب خنک بنوشید، بستنی بخورید، پیاده روی کنید و روی مسایل واقعی، شیرین و شاد تمرکز کنید.

      حمام آب گرم بگیرید
      هرچقدر هم احساس اضطراب داشته باشید، پس از استراحت در سونای خشک یا بخار، احساس آرامش خواهید داشت. با گرم کردن بدن خود، گرفتگی عضلات و استرس خود را کاهش می‌دهید.

      احساس گرما به عصب‌‌ها دستور کنترل حالت می‌دهد که روی سروتونین فرارسان‌‌های عصبی تاثیر می‌گذارد. گرم کردن بدن را می‌توان نوعی ورزش نیز دانست.

      حمام جنگل بگیرید

      ژاپنی‌‌ها به حمام جنگل، “شیرین-یوکو” می‌گویند. حمام جنگل در واقع راه رفتن در میان درختان است. محققان ژاپنی واکنش‌‌های بدن افرادی که به مدت ۲۰ دقیقه در میان جنگل، بوی خوب چوب، چمن و صدای جریان آب پیاده روی کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق، مشخص شد این افراد استرس کمتری داشته و آرام‌تر هستند.

      اعتماد به نفس داشته باشید
      آیا از افکار مشوش و نگران کننده‌ای که در سر دارید، آگاه و نگران هستید؟ تبریک می‌گوییم. شما کاملا به حالت‌‌های روحی خود آگاه هستید و این نوع آگاهی در واقع نخستین قدم برای کاهش اضطراب است.

      شناخت اضطراب‌‌ها و آگاهی از تغییرات بدن خود به شما اعتماد به نفس می‌دهد. به طور کلی آگاهی از خود و از آنچه که در اطراف شما می‌گذرد به شما آرامش و اعتماد به نفس می‌دهد.

      این مسئله وافعا برای برطرف کردن اضطراب الزامی‌است. قدم بعدی داشتن مکالمه مثبت با خود، تغییر درک و فهم یا استفاده از روش‌‌های آرامش بخش است که در بالا گفته شد.
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      دفتر قیطریه:
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.