مرکز مشاوره

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی چیست؟

هر کسی یک حرفه یا شغلی دارد. کار بچه ها رشد کردن، یاد گرفتن و انجام دادن تکالیف مدرسه و بازی می باشد. کار درمانی (occupational therapy) به بچه هایی که اختلال فیزیکی، احساسی و یا ادراکی دارند، کمک می کند تا فعالیت های روزانه خود همانند مسواک زدن دادان و یا پوشیدن کفش و جوراب را انجام دهند.

برخی از کاردمانگران حرفه ای، به بچه ها کمک می کنند تا روش های جایگزینی را برای انجام بازی های مورد علاقه خود پیدا کنند که به دلیل بیمار بودن یا صدمه دیدنشان، قادر به انجام آن نبودند. برخی از این بچه ها شرایطی دارند که برای انجام کارهای خود نیاز به کمک برای نوشتن دست نوشته های خود یا پیشرفت در استراتژی یاد گیری ، دارند ، تا به آن ها کمک کند تا در کلاس تمرکز خود را حفظ کنند و تکالیف خود را انجام دهند.

کاردرمانی و کودکان

کاردرمانی به بچه ها کمک می کند تا نیازهای خاص خود را تا حد ممکن به صورت مستقل انجام دهند یا به کودکانی که بعد از یک بیماری طولانی یا صدمه دیدن سخت به مدرسه بر می گردند، کمک کنند. برخی از  افراد بر این باورند که یک درمانگر جسمی شما را در وضعیتی قرار می دهد که می خواهید به آن برسید ، ولی در واقع، یک معالجه گر حرفه ای به شما کمک می کند تا به وضعیتی که مطلوب است، برسید.

کاردرمانی چیست؟

چه افرادی به نیاز کاردرمانی دارند؟

تمامی کودکان می توانند با یک کاردرمانگر ملاقات داشته باشند. برخی از آنها فعالیت های روزمره، همانند لباس پوشیدن، بستن بند کفش ها، خوردن غذا، توجه داشتن، نوشتن، نقاشی کشیدن یا رنگ کاری کردن خطوط را به سختی انجام می دهند.

برخی از بچه ها که شرایطی همانند فلج ذهنی، وضعیت نا مناسب عضلانی، یا اسپینا بیفیدا (که در آن ستون فقرات فرد حالت غیر عادی دارند)، دارند ممکن است به استفاده از ویلچر نیاز داشته باشند. یک کار درمانگر می تواند به بچه هایی که از ویلچر استفاده می کنند، کمک کند تا بتوانند خودشان برنامه ریزی کنند که به صف نهار بروند، از محوطه مدرسه خود بیرون بروند و سر وقت به کلاسشان برسند.

کاردرمانگران همچنین می توانند به کودکان اوتیسم بیاموزند که با دیگران ارتباط برقرار کنند یا ممکن است که به بچه هایی که مشکلات اختلال پردازش حسی دارند، روش هایی را یاد بدهند که به طور راحت تر و موثرتری با محیط خود ارتباط برقرار کنند.

یک کار درمانگر، همچنین ممکن است کمک ها و تجهیزاتی را از قبیل شانه  بند و … پیشنهاد دهد که بتواند برای دیگر بخش های بدن کمک کننده و مفید باشد. آنها ممکن است کمک کنند تا ابزارهایی پیدا کنید که انجام دادن برخی از کارها، همانند باز کردن در شیشه مربا، پوشیدن کفش و یا گرفتن دوش و یا حمام رفتن ، را برای کودک شما آسان تر کند.

ملاقات با یک کاردرمانگر

اگر یک کار درمانگر  را داشته باشید، درمانگر بررسی خواهد کرد که کودک شما چگونه می تواند فعالیت های خاصی را ، در قیاس با دیگر بچه ها که در سن او هستند، انجام دهد. ممکن است که معالجه گر از او بخواهد که حروف الفبا را بنویسد یا برخی از شکل ها را نقاشی بکشد ، برخی از بازی ها را انجام دهد، بند کفش خود را ببندد، یا یک شی را فشار دهد تا میزان قدرت شما اندازه گیری شود!

برخی از کاردرمانگران ، به خانه شما خواهند آمد تا ببینند که کودک شما چگونه برخی از وظایف عادی خود، همانند شانه زدن موهای خود یا مسواک زدن دندان های خود را انجام می دهد. بقیه متخصصان کودک را در بیمارستان، کلینیک یا برخی مواقع در مدرسه، ملاقات خواهند کرد.

یاد آوری این نکته مهم می باشد که کار درمانی، از شخصی به شخص دیگر تفاوت دارد. هیچ دو نفری شبیه هم نیستند و هیچ دو روش درمان هم شبیه هم نمی باشد.

بعد از تعیین این نکته که کودک شما می خواهد چه چیزی را یاد بگیرد تا انجام دهد، کار درمانگر یک برنامه درمانی را برای او تعیین خواهد کرد. اغلب مواقع، این امر به معنای تقسیم کردن یک فعالیت به بخشهای کوچک می باشد،  همانند یادگیری آهنگ، از طریق یاگیری نت به نت . برای مثال، اگر می خواهد که به حمام برود، ممکن است در مرحله اول یاد بگیرد که چگونه شیر آب را باز کند، سپس دمای آن را تعدیل کند ، صابون و حوله را پیدا کند، و در نهایت، داخل وان برود.  یک بار که این برنامه طراحی شد، همه این مراحل را به نوبت با تمرین کند.

درمان چقدر طول خواهد کشید؟

به دلیل اینکه کاردرمانی برای هر فردی منحصر به فرد است، و هر بچه ای بر اساس سرعت مختص به خود فرآیند یادگیری را کامل می کند، درمان ممکن است کوتاه مدت باشد یا زمان زیادی طول بکشد. برخی از بچه ها یاد گرفتند که آنها با بزرگتر شدن یا تغییر در مدرسه، نیاز به تغییر دارند. آنها دوباره کاردرمانگر خود را ملاقات می کنند تا روش های جدیدی را برای مقابله با مشکلات یا حرفه ای شدن در یک مهارت جدید، پیدا کنند.

بچه ها می توانند از طریق پیروی از دستور العمل های کاردرمانگر حرفه ای خود، سرعت درمان را افزایش دهند. کار کردن سخت و تمرین، یک امر ضروری می باشد. برخی از فعالیتها و تمرینات ممکن است عجیب و غریب به نظر برسند ، ولی همه آنها یک هدف دارند. اگر شما می خواهید بدانید که چرا درمان گر حرفه ایبه کودک شما یک روش خاصی را می گوید، بپرسید که ” چرا باید این کار را انجام دهد، و این کار چه کمکی به او می کند؟”

و با گذشت زمان و انجام تمرینات زیاد، کودک شما همه این کارهای سخت را انجام خواهد داد.

یک کاردرمانگر می تواند به بچه هایی که دارای مشکل در انجام دادن کارهای روز مره، همانند نوشتن، غذا خوردن یا لباس پوشیدن هستند، کمک کند. یک کار درمانگر از تمرینات و فعالیت هایی استفاده میکند تا به بچه ها آموزش دهد که چگونه می توانند وظایف خود را به نحو بهتر انجام دهند. اگر یک بچه ای در غذا خوردن دارای مشکل باشد،  درمان گر می تواند چنگال ها و قاشق های مخصوصی را تهیه کند که درازتر، کوتاه تر بوده یا براحتی بتواند غذا را بردارد. اگر یک بچه ای برای نوشتن نیاز به کمک داشته باشد، درمان گر ممکن است که انگشت اشاره وی را از طریق نقاشی با انگشت یا آب پاشیدن به وسیله تفنگ آبی، تقویت کند!

در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان نیز خدمات کاردرمانی توسط کاردرمانگر ماهر در خدمت شما عزیزان می باشد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

شماره های تماس 01

منبع: com.مرکزمشاوره


مشاوره های کاردرمانی در برترین مراکز مشاوره مورد تایید کانون مشاوران ایران

۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

مقالات مرتبط

2 نظرات

  • فرانک , ژانویه 4, 2017 @ 6:26 ق.ظ

    با سلام فرزند پسری دارم که امسال به پیش ذبستانی رفته حدود سه ماه بدون مشکل به پیش دبستانی رفته اما الان دوهفته که خر وقت میبرمش تو پیش دبستانی دائم گریه میکه و با اون خیلی صحبت کردم و میگه من دوست دارم تو خونه باشم و مدرسه نمیرم نمیذلانم چکارش کنم

    • dr-salary , ژانویه 4, 2017 @ 6:26 ب.ظ

      به‌نظر می‌رسد کودک‌تان از پیش‌دبستانی‌ خود متنفر است و هر روز صبح شروع به مخالفت و گریه کرده و کاملا ناراحت است. برای حل این مسئله برداشتن چه گام‌هایی مثمرثمر است؟

      در صورتی‌که مدرسه کودک‌تان یا مربی او واقعا مشکلی داشته باشد، واضح است که باید آن را عوض کنید. اما قبل از هر گونه قضاوت عجولانه و اقدام فوری، والدین باید این وضعیت را به دقت مورد بررسی قرار دهند تا متوجه «دلیل» این رفتار کودک‌شان شوند. بنابراین از خودتان بپرسید:

      آیا این رفتار منفی او جدیدا بروز پیدا کرده است؟
      آیا قبلا خیلی زمان می‌برد تا کودک‌تان خودش را با وضعیت تازه یا پرستار جدید وفق دهد؟
      آیا در مدرسه آمادگی او تغییری رخ داده (مانند تغییر معلم، کلاس، قوانین جدید و یا حتی همکلاسی‌های جدید)، که باعث این احساس منفی شده است؟
      آیا تغییری در زندگی کودکتان باعث بروز چنین احساسی شده است؟
      آیا فلسفه و سبک آموزشی این مرکز با آن‌چه کودک‌تان دوست دارد، مطابقت می‌کند؟ تنها شهرت مدرسه نشان‌دهنده این نیست که می‌تواند گزینه خوبی برای کودک شما و خانواده‌تان باشد.
      آیا اتفاقی در پیش‌دبستانی افتاده که روی او تاثیر منفی‌ داشته است؟
      اگر درباره پاسخ این سوالات مطمئن هستید و به نظرتان مدرسه‎‌ای که انتخاب کرده‌اید، مناسب کودک و خانواده شماست، با معلم او ملاقاتی داشته باشید و درباره شیوه ارتباط برقرار کردن کودک‌تان با دیگران، علایق او، چیزهایی که دوست ندارد و نیز درباره این‌که آیا نگرانی خاصی وجود دارد که باید به آن پرداخته شود، صحبت کنید. برای مثال، شاید مشخص شود که کودک‌تان به خاطر این‌که کاملا استفاده از دستشویی را یاد نگرفته است، خجالت می‌کشد یا صندلی‌ای را که برای نهار او تعیین شده، دوست ندارد. چیزهایی که از نظر ما کوچک هستند، از نظر آن‌ها ممکن است مساله بسیار بزرگی باشد و نگران‌شان کند.
      علاوه بر این، با کودک‌تان درباره مدرسه‌ و دلیل این احساسش صمیمانه صحبت کنید. از او بخواهید که احساسش را به طور مشخص بگوید و او را تشویق به حرف زدن کنید. همین که متوجه شدید که تمایل او به ماندن در خانه به خاطر بودن در کنار خانواده (دلیلی رایج) نیست و هرگونه مشکل او را در پیش‌دبستانی غیر محتمل دانستید، می‌توانید برنامه بهتری برای حل این مساله داشته باشید. همراه با مربی کودک‌تان سعی کنید از مدرسه‌ و محیط خارج از خانه، لذت ببرد. با محبت اما قاطعانه برایش توضیح دهید که «وظیفه» او این است که در پیش دبستانی چیزهای جدید یاد بگیرد و رشد کند و وظیفه شما این است که سرکار بروید، اما بعد از پایان روز دوباره کنار هم جمع می‌شوید. پس حتما در شیوه‌تان مصمم و استوار باشید و تسلیم گریه و ‌زاری‌های او نشوید. با گذشت زمان، عشق ورزی و تحسین زیاد، این «تنفر» رفع خواهد شد. در غیر این‌صورت، شاید لازم شود مدرسه او را تغییر دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.