مرکز مشاوره

قضاوت درست میان دو کودک، وظیفه والدین است

قضاوت درست میان دو کودک، وظیفه والدین است

چگونه قضاوت درست کنیم؟

مرکز مشاوره خانواده و  مرکز مشاوره ازدواج با بهترین مشاوران در خدمت شما عزیزان

قضاوت در مورد دیگران و اصولاً داوری در هر چیزی به ویژه میان افراد چه بزرگسال و چه کودکان علاوه بر مسئولیت و بار حقوقی می تواند آثار شرعی و روحی را نیز در پی داشته باشد.ینابراین این کار دقت خاص و اطلاعاتی بالا را می طلبد به گونه ای که باید تمامی جوانب را در نظر گرفت و بدون جانب داری قضاوت کرد. گاهی افراد معمولی بدون در نظر گرفتن عواقب کار های خود قضاوت اشتباه کرده و مشکلاتی را پدید می اورند. مرکز مشاوره .

زمانی حساسیت این کار بالا می رود که کار قضاوت میان دو کودک باشد. داوری میان دو کودک شاید به نظرتان آسان باشد اما در حقیقت قضاوت عجولانه شما می تواند آثار جدی و بسیار مهمی بر روی کودک و شکلگیری شخصیت وی داشته باشد. مثلاً این داوری ها و قضاوت ها می تواند برای دعوا دو کودک سر تصاحب یک اسباب بازی باشد گرچه بسیار کم اهمیت به نظر می رسد اما می تواند شخصیت کودک را تغییر داده و با دیدن رفتار درست و یا قضاوت اشتباه شما مسیر زندگی وی عوض شود.

شماره های تماس 01

اما پس بهترین قضاوت چه قضاوتی است یا در این مسائل واکنش ما باید چگونه باشد؟

درواقع کماکان مشاوران و کارشناسان در این زمینه اختلاف نظر داشته و همچنان در حال تحقیق هستند اما طبق دست آوردهای تحقیقات به عمل آمده باید به نکاتی توجه کرد. برای داوری تبعیض قائل نشویم فرقی ندارد یک طرف دعوا فرزند شما باشد و یا کس دیگری باید کودکان یاد بگیرند که به دور از خشونت و دعوا حقوق دیگران را رعایت کرده و چگونه همواره حق به حقدار می رسد بنابراین نباید کودکان را از هم جدا کرد و یا برای آنان تفاوت قائل شد البته طرفی که حق ندارد هم نباید سرزنش شود زیرا در آن سن کودکان بسیار لطیف بوده و کارهایی که انجام می دهند از روی عقل نمی باشد بنابراین رفتار های ما می تواند تکمیل کننده عقل و درک کودکان باشد پس نباید با آنان مثل یک مجرم برخورد پرخاشگرانه داشت باید برای آنان دلایل داوری و قضاوت ما تشریح داده شده و توضیح دهیم که چرا کارشان اشتباه است البته لحن بیان ما نیز باید کودکانه بوده تا تاثیر خود را بر روی کودک بگذارد.

از طرفی بایدسعی شود تا کودکان کمترین ضربه را در دوران کودکی بخورند شاید از دست دادن یک اسباب بازی و تحمل این درد برای یک کودک دشوار باشد بنابراین ضمن رعایت اصول تربیتی باید به کودکان یاد داده شود که در برابر مشکلات تحمل داشته باشند و همچنین والدین می بایست جایگزین هایی مناسب برای چنین مشکلاتی داشته باشند مثلاً محبت مادری در آن لحظه می تواند آبی بر آتش فروزان خشم کودک باشد. پس داوری بین کودکان اهمیت خاص و جایگاه ویژه ای در خانواده داشته و می تواند سلامت روانی خانواده را در آینده تضمین کند.

یک پسر دارم و یک پسر برادر که همیشه با هم درگیری دارند

من خودم یک پسر دارم و یک پسر برادر که همیشه با هم درگیری دارند و من چون خیلی دوتاشون رو دوست دارم در نتیجه اکثر وقتا نمیدونم چطور باید بینشون قضاوت کنم .

که این امر موجب شده اکثرا از هم بیزار باشن . جفتشون هم سن ده ساله هستن.

در هنگام دعوا مادر و زن داداشم و دایی پسرم که بچه ندارند و حتی گاهی اوقات پدرم سر پسرم داد میکشند و حق را به پسر برادرم که ۶ ماه کوچکتر است میدهند که این باعث عدم معاشرت ما با هم شده است و همچنین رنجش خاطر برای پسر من میشود لطفا مرا راهنمایی کنید

پاسخ

شما باید اختلافات آنان را بچه گانه حل کرده و آن را مدیریت کنید نه اینکه باعث بروز اختلاف بین خود خانواده ها هم شود

مادر و زن داداش شما هم به دلیل آشنایی با شما طرف فرد دیگر را میگیرند این مورد متاسفانه طبیعی است

بنابراین باید در قالب یک بازی و یا با برگزاری یک نمایش این موضوع را حل کنید البته تصور می کنم

اول باید مشکل خانوادگی حل شود

برای راهنمایی بیشتر با ما تماس بگیرید تا راهکاری بیان شود

منبع: کودک و نوجوان


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

4 نظرات

  • negar , دسامبر 8, 2013 @ 4:54 ق.ظ

    من خودم یک پسر دارم و یک پسر برادر که همیشه با هم درگیری دارند و من چون خیلی دوتاشون رو دوست دارم در نتیجه اکثر وقتا نمیدونم چطور باید بینشون قضاوت کنم . که این امر موجب شده اکثرا از هم بیزار باشن . جفتشون هم سن ۱۰ ساله هستن .در هنگام دعوا مادر و زن داداشم و دایی پسرم که بچه ندارند و حتی گاهی اوقات پدرم سر پسرم داد میکشند و حق را به پسر برادرم که ۶ ماه کوچکتر است میدهند که این باعث عدم معاشرت ما با هم شده است و همچنین رنجش خاطر برای پسر من میشود لطفا مرا راهنمایی کنید

    • دکتر افتخار حمیدی , دسامبر 9, 2013 @ 5:22 ب.ظ

      سلام
      شما باید اختلافات آنان را بچه گانه حل کرده و آن را مدیریت کنید نه اینکه باعث بروز اختلاف بین خود خانواده ها هم شود
      مادر و زن داداش شما هم به دلیل آشنایی با شما طرف فرد دیگر را میگیرند این مورد متاسفانه طبیعی است
      بنابراین باید در قالب یک بازی و یا با برگزاری یک نمایش این موضوع را حل کنید البته تصور می کنم
      اول باید مشکل خانوادگی حل شود
      برای راهنمایی بیشتر با ما تماس بگیرید تا راهکاری بیان شود

    • Anonymous , آگوست 12, 2014 @ 12:17 ق.ظ

      یکی از مشکلات ما بزرگترها اینه که خودمون رو قاطی بچه ها میکنیم …در صورتی که اونا هزاربار دعوا میکنن و هزاربار آشتی … ولی وقتی که ما بزرگترها در این رابطه دخالت میکنیم مسلما” باعث گستاخ شدن اونا نسبت به همدیگه میشه و اینطوری به جای نزدیک کردنشون از هم دورشون میکنی

      مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
      ۸۸۴۲۲۴۹۵
      ۸۸۴۷۲۸۶۴
      سایت تخصصی مشاوره
      http://www.moshaver.co

  • ناشناس , ژانویه 13, 2014 @ 10:13 ب.ظ

    منم دوتا دختر دارم که اکثر اوقات با هم دعوا میکنن یکیشون ۴ ساله هست یکیشونم ۷ ساله دیگه خسته شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.