مرکز مشاوره

نوروفیدبک چیست؟

نوروفيدبك چيست؟

نوروفيدبك چيست؟

درمان نوروفیدبک چگونه است؟ درمان نوروفیدبک Neurofeedback، آبا می دانید که نوروفیدبک چیست ؟ فرایند یادگیری ، با کاربرد تکنولوژی کامپیوتر است.هدف آن آموزش خودتنظیمی به مغز است و سعی دارد به مغز یاد دهد که چگونه خود را تنظیم کند در واقع مانند آیینه ای ، کم و کاستی های مغز را به خودش نشان میدهد و با فیدبکی که از امواج مغزی ارائه می دهد، مغز را در تنظیم فعالیت خود کمک نماید.

الگوهای امواج مغزی

الگوی امواج مغزی هر فرد حالات مختلف روانی را به وجود می آورددر واقع کارکرد مناسب یا نا مناسب مغز ما سبب طبیعی بودن یا غیر طبیعی بودن تولید  امواج در مغز می شود. اختلالات مختلف روانی در حقیقت حاصل کارکرد مناسب مغز و در نتیجه تولید الگوی نا صحیح مغزی می باشند.بنابریان مغز انسان مثل هر سیستم پیچیده ای نیاز به رفع نواقص دارد.نکته جالب این است که مغز میتواند خود را به روز کند.

لذا کاری که باید انجام گیرد فهمیدن مدل نامطلوب کارکرد مغز و تلاش برای تنظیم دوباره آن می باشد.

در حقیقت مغز ما با دریافت فید بک هایی از محیط به تنظیم کارکرد های مختلف جسمی و روانی می پردازد.

نوروفیدبک با بازخورد ی که از امواج مغزی میگیرد به مغز در تنظیم فعالیتهایش کمک میکند.

فواید نوروفیدبک

با توجه اینکه نوروفید بک , تنظیم کارکرد مغز را انجام می دهد،بنابراین باعث ارتقا مهارتهای مختلف ذهنی و شناختی مانند بهینه سازی تصمیم گیری ، افزایش خلاقیت ، تقویت حافظه, افزایش تمرکز,کاهش استرس,افزایش هماهنگی جسم و بدن,و…میشود

مزیت های نوروفید بک

–          نداشتن عوارض جانبی و اثرات سوء برخی داروهای

–          داشتن اثرات درمانی ماندگار

          بهبود بیماریهایی مانند :وسواس شدید ، AD/HD و افسرده خویی

–          تنظیم کل فعالیتهای نغزی

          در واقع داروها به عنوان یم ماده خارجی تلاش در تنظیم فعالیتهای مغز دارند.در نتیجه با مصرف نکردن آنها نظمی که در مغز ایجاد شده از بین می رود و در نهایت مغز برای به دست آوردن دوباره تنظیم خود نیازمند داروست.این مورد به عنوان اثر تنظیمی داروها شناخته میشود و این در حالی است که هدف نوروفید بک آموزش خودتنظیمی به مغز است.

تلاش میکند که به مغز یاد دهد که چگونه خود را تنظیم کند.زمانی که مغز با مشکلاتی مواجه میشود و نظم خود را از دست می دهد دیگر نیازمند دارویی خارجی نیست و میتواند از طریق خود تنظیمی ، نظم دوباره بدست بیاورد.

منبع: کانون مشاوران ایران


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

خروج از نسخه موبایل