مرکز مشاوره

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی را چگونه از بین ببریم

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی را چگونه از بین ببریم

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی چه در زمان نامزدی چه  بعد از ازدواج یکی از عوامل مهم اختلافات زناشویی است که والدین و اطرافیان فکر میکنند با دخالت های خود کمک می کنند ولی گاهی همین اختلافات باعث جدایی آن ها می شود.

دلایل دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی

از مهمترین دلایل دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی زوجین:

  • دخالت خانواده ها در زندگی زوجین
  • در میان گذاشتن اسرار زندگی با اطرافیان
  • وابستگی به خانواده ها
  • نداشتن استقلال مالی

دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی

عدم اطمینان والدین به آمادگی فرزاندشان

نقش خانواده ها در اوایل زندگی زناشویی بسیار پررنگ است .به خصوص اگر جوانان مشکل مالی داشته باشند و به خانواده های خود وابسته باشند . والدین حق خود می دانند که در سرنوشت فرزندشان سهمی داشته باشند و سعی و تلاش می کنند که تجربیات خود را در مورد چگونگی  معاشرت ، صرفه جویی در هزینه ها ، ارتباط باهمسرمنتقل کنند.

فاش کردن اسرار و مشکلات زندگی مشترک

زوج هایی که مسائل و مشکلات خود را با اطرافیان و خانواده ها در میان می گذارند بیشتر با دخالت اطرافیان مواجه هستند.در صورتی که بهترین راه گفتگو با یک مشاور است. با در میان گذاشتن مسائل و مشکلات با یک فرد متخصص می توان بدون قضاوت آن هارا برطرف کرد.

وجود مشکلات شخصیتی و عدم توانایی تصمیم گیری  در زوجین

دخالت اطرافیان و والدین در زندگی زناشویی می تواند به این دلیل باشند که شخصیت و نوع رفتار زوج به گونه ای است که والدین برای اداره  امورزندگی به آن ها اعتماد ندارند  که این برخورد والدین باعث می شود که زوجین اعتماد به نفس پایینی داشته باشند و در مقابل شرایط و مشکلات قدرت تصمیم گیری نداشته باشند .

عدم آمادگی زوج ها برای ازدواج

عروس و داماد هایی که در شرایط اولیه زندگی دچار مشکل هستند زمینه را برای دخالت والدین فراهم می کنند. در واقع مهمترین عامل دخالت های والدین در زندگی زوجین وابستگی های مالی و عاطفی زوجین است.

اختلاف و درگیری بین خانواده ها

در گذشته ازدواج ها به صورت سنتی صورت می گرفت و بیشتر ازدواج ها فامیلی بود و خانواده ها از هم شناخت کافی را داشتند ولی امروزه ازدواج ها اط طریق دوستسصورت می گیرد و شناخت خانواده نسبت به هم کم شده است و همین باعث اختلاف بین زوجین شده است.

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی
دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی

اما پیامد دخالت والدین در زندگی زوجین چیست؟

با گذشت زمان و افزایش دخالت والدین روز به روز اختلافات بیشتر شده تا جایی که منجربه طلاق می شود.

زندگی کردن بر اساس نظر و عقاید دیگران باعث بی ثباتی در زندگی می شود .

 اما روش های مقابله با این دخالت ها کدام است؟

مدیریت روابط

در موارد ضروری و بحرانی مشکلات خود را با خانواده ها مطرح کنید و اجازه  ندهید که استقلال شما از بین برود .

مشخص کردن مرزها

برنامه مشخصی برای جلوگیری از دخالت های طرافیان داشته باشید با نهایت احترامی که برای خانواده ها قائل هستید اجازه دخالت های بی مورد را به آنها ندهید و حدو مرزی را مشخص کنید زیرا دخالت های آن ها هرچند که دلسوزانه باشد ممکن است اختلافات را بیشتر کند .

کمک گرفتن از روان شناس

یکی از وظایف زوجین تشکیل خانواده و مدیریت آن می باشد از این اختلاف در هر خانواده ای وجودداردو تا حدی امری طبیعی است اما مشاوره خانواده کمک می کند تا حد زیادی این اختلاف نظرها کاهش پیدا کندو به تفاهم رسید.

آیا تا به حال مشاوره تلفنی و یا حضوری شده اید؟

در گذشته مسائل ومشکلات درخانواده توسط فردی با تجربه که به اصطلاح ریش سفید و با تجربه بود حل می شد اما امروزه با توجه به مشکلات و شرایط پیچیده ای که وجود دارد نیاز به مشاوره با یک فرد متخصص است که هم به صورت حضوری هم به صورت تلفنی انجام می شود .

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که درمورد چه مسائلی می توان از مشاوره خانواده استفاده کرد؟

ازجمله مواردی که می توان از مشاوره استفاده کرد :

  • مشاوره های قبل ازدواج
  • مشاوره های دوستی بین دختر و پسر
  • مشاوره همسریابی
  • مشاوره های جنسی
  • مشاوره روابط زناشویی
  • مشاوره دوران بارداری و…

همان طور که گفته شد مشاوره در بسیاری از زمینه ها می تواند پاسخو باشد اما مهمترین شرایطی که نیاز به مشاوره دارد:

مشکلات ارتباطی با همسر

زندگی زناشویی دارای مشکلاتی است ولی وقتی به جای آرامش تنش و ناراحتی در کنار همسر باشد باید سریعا برای برطرف کردن آن این مشکل اقدام کنید .وقتی اختلافات ودرگیری ها شدت پیدا مند به مرور حرمت ها شکسته می شود و درست کردن این رابطه سخت خواهد شد و باعث سردی، نارحتی، بی میلی، بی علاقگی و …می شود.

طلاق عاطفی و دلسرد شدن

زمانی که زوج ها فقط کنار هم هستند و به عنوان هم خانه فقط هستند و هیچ احساسی به هم ندارند نیاز به مشاوره خانواده دارند. درجلسات مشاوره علت دور شدن زوجین از هم ابراز نکردن علاقه و دوست داشتنشان به یکدیگر است که در نهایت منجر به سرد شدنو بی میلی و طلاق عاطفی آنها می شود.

رفتار های منفی همسر

همه افراد در زندگی های امروزی دچار تنش و اضطراب و استرس هستندو هرچه ان راپنهان کنند در یک موقعیت اشکار خواهد شد.برخی از رفتارهای بد همسر ریشه در تربیت اوو اختلالات شخصیت او دارد که در او ثابت شده است که مشاوره خانواده کمک میکند که این احساسات منفی شناسایی و از بین رود .

رفع چاش های زندگی زناشویی

نبود تفاهم در زوج ها باعث به وجود آمدن اختلافات می شود که حضور یک مشاور می تواند باعث از بین رفتن این تضادها شود.

طلاق آخرین گزینه

زمانی که اختلاف و درگیری بین زوج ها بالا میگیرد  کمی فاصله میان زن و شوهر می تواند مفید باشد ولی اگر طولانی باشد نیاز به مشاوره دارد.

دور بودن از همسر و در یک خانه زندگی نکردن نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه باعث می شود زوجین به سمت طلاق بروند.

ادامه زندگی به خاطر فرزندان،آبرو

زمانی که به خاطر ترس از آبرو یا فرزندان به فکر ادامه زندگی با همسر بودید نیاز به یک مشاور دارید چون به سلامت روحی و روانی خود ضربه می زنید وبه فرزندان خود هم اسیب وارد می کنید . زن و شوهر در کنار هم با یک رابطه سالم می توانند تلاش برای تربیت فرزندان بکنند .

چالش های مرتبط با تربیت فرزندان

تربیت فرزندان یک امر مهم در خانواده است که نیاز به آگاهی و اطلاعات دارد بخصوص برای افرادی که تازه بچه دار شده اند و اطلاعات دقیقی از تربیت و بزرگ کردن فرزندان ندارند .

و اختلاف نظری که بین پدران و مادران در مورد تربیت فرزندان وجود دارد ممکن است باعث دوگانگی تربیتی فرزندان شود که برای جلوگیری از این مشکل لازم است از مشاور استفاده کرد.

رابطه والدین و فرزندان نوجوان

از جمله مشکلاتی که در مورد فرزندان وجود دارد که نیاز ه مشاوره دارد:

  • روابط نامشروع فرزندان
  • انحرافات اجتماعی
  • اختلاف بین خواهرو برادرها

از این رو برای از بین بردن این شکلات و برقراری رابطه ای خوب بین والدین و فرزندان نیاز به مشاور و متخصص است.

مشاوره حضوری یا تلفنی؟

برایمشاوره های حضوری بایداز مدت ها قبل وقت قبلی گرفت و در لیست انتظار نشست وگاهی وقتی زمان آن می رسد دیگر کار از کار گذشته است.

چه زمان این مشاوره ها اثر بخش است؟

زمانی می توانید از این مشاوره ها نتیجه بگیرید که تمام راه حل هایی که به شما داده می شود رااستفاده کنید .استفاده از جلسات مشاوره به این معنی نیست که کار شما تمام شده است بلکه زمانی موثر خواهد بود وظایف خود را انجام دهید تا نتیجه بگیرید  اگر نتیجه نگرفتی ارتباط خود را قطع نکنید ادامه دهید تا راه حل ها ی جدید را دریافت کنید.

انواع سبک مشاوره

سبک مشاوره ای بوون یان

این سبک مشاوره ای برای افرادی است که به هر دلیلی حاضر نیستند که به مراکز مشاوره بیایند و نفر سومی وارد رابطه آنها می شود و رابط بین آنها و مشاور می شود .

دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی
دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی

سبک مشاوره ای ساختارمند

در این نوع سبک مشاوره تلاش بر این است که نقش و وظایف افراد مشخص شود تا مشکلات برطرف شود.

سبک مشاوره ای سیستماتیک

مشاور در این مشاوره عملکردی خنثی دارد .رفتار اعضای خانواده را مورد کندوکاو قرار می دهدو با بیان رفتارهای درست تلاش برای اصلاح رفتار می کند.

سبک مشاوره ای استراتژیک

رویکردی مستقیم و کوتاه مدت دارد و برای خانواده هایی است که نیاز دارند به سرعت مشکل آن ها برطرف شود و نتیجه مثبت را بگیرد.

دسترسی به مشاوره خانواده از تمام نقاط برای شما

یکی از مهمترین مزیت های مشاوره های تلفنی این است که از تمامی خدمات مشاوره از سراسر کشورو حتی خارج از کشور می توانید استفاده کنید .

منبع: مرکز مشاوره

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.