مرکز مشاوره

مرکز مشاوره ژنتیک

مرکز مشاوره ژنتیک

همه پدر و مادر ها و همه دختران و پسران دم بخت آرزو دارند تا زندگی بی دغدغه و آرامی را در کنار همسر و فرزندان خود تجربه کنند، مشکلات عمده ای ممکن است برای آنها در راه ازدواج پیش آید. یکی از مسائلی که میتوان به آن اشاره کرد بحث ژنتیک است. گروهی از افراد ممکن است بیماری های خاصی داشته باشند و ممکن است این بیماری ها در آینده ای نه چندان دور به فرزندان آنها منتقل شود. برای رهایی از این نگرانی ها و رسیدن به خیالی آسوده میتوانید به مرکز مشاوره ژنتیک  مراجعه فرمایید تا همکاران ما شما را در آدرس مراکز مشاوره ژنتیک و مشاوره ژنتیک در این راه همراهی و راهنمایی کنند.

شماره های تماس 01

میخوام با پسری ازدواج کنم که دو برادر سالم و یک خواهر سالم و یک خواهر که اختلال عصبی دارد.

سلام.میخوام با پسری ازدواج کنم که دو برادر سالم و یک خواهر سالم و یک خواهر که اختلال در غصب است و به لحاظی ژنتیکی است اما شدتش خیلی کمه داره.

دو عمه پسر و یک خاله اش هم عقل درست حسابی ندارند. برادر بزرگش یک فرزند دارد و سالم است. آیا احتمال داره که فرزندانم ژنتیکی به ارث ببرن؟

پاسخ

با سلام خب بهتره برای رفع نگرانی با پزشک مشورت کنید و خب راحت تر تصمیم بگیرید
موفق باشید

مشاوره ژنتیک به ما گفته یکی از این بچه‌ها رو ببریم آزمایش کانکسن ۲۶و۳۰ رو انجام بدن تا نوع ژن آنها مشخص بشه

سلام من و همسرم پسر خاله دختر خاله هستیم ده سال اذدواج کردیم فرزند اول مون دختر هست ۶ساله هیچ مشکلی نداره برای بارداری دوم به مشاوره ژنتیک مراجعه کردم از آنجایی که دوتا از دایی مون بادوتا خواهرکه دختر دایی هاشون میشه ازدواج کردن و دوتا از بچه هاشون یکی سومین بچه دچار کم شنوایی هستش.
یکی دومی دچار کم شنوایی هستش وهردو از سمعک استفاده میکنن مشاوره ژنتیک به ما گفته یکی از این بچه‌ها رو ببریم آزمایش کانکسن ۲۶و۳۰ رو انجام بدن تا نوع ژن آنها مشخص بشه تا بعد یکی از ما اون آزمایش رو انجام بده تا اون ژن کم شنوایی مشخص بشه.
سوال من این هستش آیا می‌تونه خیالمون راحت باشه وهیچ مشکلی پیش نمیاد آیاممکنه که در ژنهای دیگه باشه نظر شما چیه؟
پاسخ
در این مورد باید با متخصص ژنتیک مشورت کنید

در مسایل مربوط به ژنتیک نمیتونید به طور ۱۰۰ درصد مطمئن باش

من و دوست پسرم عاشق هم هستیم و قصد ازدواج داریم اما آزمایش ژنتیک ما جالب نبود

من و دوست پسرم عاشق هم هستیم و قصد ازدواج داریم اما آزمایش ژنتیک ما جالب نبود چیکار کنم؟

پاسخ

این موضوع بسیار حساس می باشد و روی فرزند شما تاثیر گذار است باید تصمیم گیری نمایید توصیه می شود حتما به یکی از مشاوران ما مراجعه نمایید

آزمایشات ژنتیک با آزمایش بر روی نمونه‌های کوچک خون یا بافت‌های خونی انجام می‌شود. این آزمایشات مشخص می‌کند که شما، همسرتان یا فرزندتان ژن بعضی از اختلالات ارثی را دارید یا خیر.
آزمایش ژنتیک آنقدر پیشرفت کرده است که پزشکان می‌توانند ژن‌های ناقص یا نبود بعضی ژن‌ها را تشخیص دهند.

نوع آزمایش ژنتیکی که برای یک تشخیص خاص لازم است به نوع بیماری که پزشک حدس می‌زند بستگی دارد.
انواع مختلفی از مایعات و بافت‌های بدن در آزمایش ژنتیک قابل استفاده هستند.

برای آزمایش اسید دئوکسی‌ریبونوکلئیک (DNA)، فقط یک ذره بسیار کوچک از خون، پوست، استخوان یا سایر بافت‌های بدن کافی است.

آزمایش ژنتیک در طول بارداری

برای آزمایش ژنتیک قبل از تولد نوزاد، زنان باردار می‌توانند بین آمینوسنتز یا نمونه‌گیری ویلوس کوریون انتخاب کنند.
آمینوسنتز تستی است که بین هفته ۱۶ تا ۱۸ از بارداری انجام می‌شود. دکتر سوزنی توخالی به شکم زن فرو کرده تا مقدار کوچکی از مایع آمنیوتیک اطراف جنین بردارد.

این مایع را می‌توان برای بررسی مشکلات ژنتیکی و تعیین جنسیت نوزاد آزمایش کرد.

وقتی خطر سزارین یا تولد زودرس وجود داشته باشد هم ممکن است برای بررسی میزان رشد ریه‌های نوزاد آمینوسنتز را انجام دهند. آمینوسنتز با خطر خفیفی از سقط‌جنین همراه است.
نمونه‌گیری ویلوس کوریون (CVS) نیز معمولاً بین هفته دهم تا دوازدهم بارداری انجام می‌گیرد.

دکتر بخش کوچکی از جفت جنین را برای بررسی مشکلات ژنتیکی جنین برمی‌دارد.

ازآنجاکه نمونه‌گیری ویلوس کوریون آزمایشی تهاجمی است ممکن است با خطر سقط‌جنین همراه باشد.
چرا پزشکان آزمایش ژنتیک را توصیه می‌کنند
دکتر ممکن است بنا به دلایل زیر مشاوره یا آزمایش ژنتیک را به زوجی توصیه کند

زوجی که قصد تشکیل خانواده دارند و یکی از آنها یا یکی از خویشان نزدیک او دچار بیماری ارثی است. برخی افراد ناقل ژن‌های بیماری‌های ژنتیکی هستند، حتی اگر خود بیماری را نشان ندهند.

این به آن دلیل اتفاق می‌افتد که برخی بیماری‌های ژنتیکی مغلوب هستند—یعنی فقط زمانی پدیدار می‌شوند که فرد دو کپی از ژن مشکل‌دار را ارث برده باشد، یکی از هریک از والدین—نوزادی که یک زن مشکل‌دار از یکی از والدین ارث می‌برد اما از دیگری ژن نرمال می‌گیرد، علائم بیماری مغلوب را نشان نمی‌دهد اما ۵۰% احتمال منتقل کردن آن بیماری به فرزندان خود را دارد.
• فردی که فرزندی با یک نقص مادرزادی حاد دارد.

همه بچه‌هایی که نقص مادرزادی دارند دچار مشکلات زنتیکی نیستند.

گاهی‌اوقات، نقص‌ها و عیبو مادرزادی بخاطر قرارگیری در معرض سموم، عفونت یا آسیب‌های جسمی قبل از تولد است.

حتی اگر کودکی مشکل ژنتیکی داشته باشد، همیشه احتمال اینکه ارثی نبوده باشد و بخاطر یک اشکال خودبخود در سلول‌های او ایجاد شده باشد نه سلول‌های والدین او، وجود دارد.
• زنی که دو یا چند سقط‌جنین داشته است. مشکلات کروموزومی حاد در جنین می‌تواند گاهی موجب سقط‌جنین خودبخود شود.

سقط‌ جنین‌های متعدد می‌تواند نشانه یک مشکل ژنتیکی باشد.
• زنی که کودک مرده با علائم جسمی یک بیماری ژنتیکی به دنیا آورده باشد.

بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی موجب ناهنجاری‌های جسمی حاد می‌شود که به کودک ظاهری بسیار مشخص و خاص می‌دهد.
• زنی ۳۴ ساله و بالاتر که باردار است.

وقتی سن مادر بالاتر باشد احتمال ایجاد مشکلات کروموزومی (مثل تریزومی) افزایش می‌یابد.

پدرهایی که سن بالا دارند هم در خطر داشتن فرزندانی با تغییرات زنتیکی غالب هستند (آنهایی که با یک نقص ژنتیکی ایجاد می‌شوند که قبلاً در خانواده وجود نداشته است).
• کودکی با یک مشکل جسمی که می‌تواند ژنتیکی باشد.

وقتی کودکی به مشکل جسمی مبتلا است که بیشتر از یک عضو بدن او را درگیر می‌کند، برای تعیین علت مشکل آزمایش ژنتیک توصیه می‌شود.
• کودکی با یک مشکل جسمی که یک سندرم ژنتیکی خاص تشخیص داده شده است.

آزمایش ژنتیک برای تایید تشخیص انجام می‌گیرد. در برخی موارد، می‌تواند در تعیین نوع خاص یا شدت یک بیماری ژنتیکی برای انتخاب روش درمانی مناسب، کمک کند.

بااینکه پیشرفت‌ آزمایشات ژنتیک توانایی پزشکان برای تشخیص و درمان بیماری‌های خاص را افزایش داده است اما هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد. آزمایشات ژنتیک می‌توانند یک ژن مشکل‌دار خاص را شناسایی کنند اما همیشه نمی‌توانند مشخص کنند که آن ژن با چه شدتی بر فرد ناقل تاثیر خواهد داشت.

بعنوان مثال در فیبروز کیستی، پیدا کردن ژن مشکل‌دار در کروموزوم شماره ۷ نمی‌تواند لزوماً پیشگویی کند که کودک دچار مشکلات ریوی حاد خواهد شد یا خفیف.
همچنین، داشتن ژن مشکل‌دار به تنهایی فقط نیمی از داستان است زیرا بسیاری از بیماری‌ها از ترکیبی از ژن‌های با ریسک بالا و عوامل محیطی ایجاد می‌شوند.

دانستن اینکه ژن پرخطری دارید اگر بتواند احتمال تغییر سبک زندگیتان برای اجتناب از بیمار شدن را برایتان فراهم کند، می‌تواند مفید باشد.
با ادامه تحقیقات، ژن‌هایی که افراد را در معرض بیماری‌هایی مثل سرطان، بیماری‌های قلبی، اختلالات روانی و بسیاری مشکلات جسمی دیگر قرار می‌دهند نیز شناسایی می‌شوند.

با ادامه مطالعات، امید بر این است که روزی این امکان وجود داشته باشد که نوع خاصی از ژن درمانی برای پیشگیری کامل دربرابر برخی بیماری‌ها، ایجاد شود.
در حال حاضر ژن‌درمانی با موفقیت محدود برای درمان فیبروز کیستی و کمبود ADA (یک کمبود ایمنی) مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اما در بسیاری از افرادی که تحت ژن‌درمانی قرار گرفته‌اند مشکلات حاد ایجاد شده است. به همین دلیل مطالعات و تحقیقات مربوط به ژن‌درمانی به دقت کنترل می‌شوند و در هیچ یک از کودکان استفاده نمی‌شود.
بیماری سلول داسی شکل، تالاسمی و سایر مشکلات خونی می‌توانند هدف بعدی درمان ژنتیکی باشند.

بااینکه درمان‌های ژنتیکی برای بیماری‌های کشنده مثل سرطان هنوز راه درازی در پیش دارد اما امید زیادی هست که درمان‌های ژنتیکی بیشتری کشف شود.

دختر و پسری که قصد ازدواج دارند و نسبت فامیلیشون بدین ترتیبه:
مادربزرگ پسر(از طرف پدر) با مادرِ مادربزرگ دختر(از طرفِ پدر) خواهر هستن!
۱-عمه‌ی پسر و عموی دختر ازدواج کرده‌اند و حاصل ازدواج یک پسر ناشنوا بوده
۲-مادر دختر و پدر دختر و همچنین مادر پسر با پدر پسر هیچ نسبت فامیلی ندارند
۳-در میان اقوام مواردی از ناشنوایی ارثی وجود دارد
آیا ازدواج این پسر و دختر مشکلی از این نظر در پی خواهد داشت؟
آیا آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج برای این دو ضروری است؟
نحوه‌ی تشخیص این آزمایش برای ناشنوایی چگونه است(فقط مشخص میکنه که چند درصد احتمال مشکل وجود داره یا موارد پیشگیری هم داره)؟

پاسخ

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

تصویر نقش ژنتیک در اختلالات شنوایی جنین

این طور نیست که اختلالات شنوایی همیشه زمینه ژنتیکی داشته باشد، بلکه در بسیاری موارد از بیماری‌ها یا عوارضی ناشی می‌شود که برای مادر طی بارداری رخ می‌دهد.

توجه داشته باشید که اختلالات شنوایی اگر ساختاری و ناشی از بدشکلی یا نقایصی در شکل‌ظاهری گوش باشد حتی پیش از تولد از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است، اما مشکل ناشنوایی یا اختلالات شنوایی مادرزادی زمانی پیچیده‌ تر می‌شود که به نقایص عملکردی گوش باز می‌گردد و حتی در ماه‌های پس از تولد نیز قابل شناسایی نیست، بلکه با افزایش سن کودک بروز پیدا می‌کند، اما چه عواملی منجر به بروز اختلالات شنوایی مادرزادی می‌شود؟
دکتر زهرا جعفری، متخصص شنوایی‌شناسی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال می‌گوید: عوامل متعددی در بروز کم شنوایی مادرزادی نقش دارد که از مهم‌ ترین آنها می‌توان به ابتلای مادر به برخی بیماری‌ها و عفونت‌های ویروسی ـ بویژه در سه ماهه اول بارداری ـ مصرف داروهای مسمومیت‌زا برای گوش در ماه‌های اول بارداری، سابقه خانوادگی کم‌شنوایی، ازدواج فامیلی از نوع اول مانند پسرخاله، دختر‌خاله و تولد زودرس اشاره کرد.
رئیس انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: در حین تولد نوزاد نیز بروز مشکلاتی مانند دیر به دنیا آمدن، بروز کمبود اکسیژن یا خفگی، بیلی‌روبین بالای خون (بیلی‌روبین نوعی ترکیب صفراوی بوده که بالا رفتن آن نشانه بروز زردی در نوزاد است)، بویژه در موارد نیاز به تعویض خون و برخی عفونت‌های بیمارستانی در ایجاد کم‌شنوایی نقش دارند.
این متخصص آسیب‌شناسی عصبی توضیح می‌دهد: پنج عفونت مادرزادی شناخته‌شده که ابتلا به آنها در حین بارداری با احتمال بروز نقایص حسی از جمله مشکلات شنوایی و بینایی همراه است شامل توکسوپلاسموز (بیماری انگلی که معمولا از طریق استفاده از گوشت خام یا نیمه‌خام و شیر غیرپاستوریزه منتقل می‌شود)، سرخجه، سیتومگالوویروس (مهم‌ترین عفونت داخل رحمی در خانم‌هاست که در صورت ابتلای باردار از طریق خون مادر به جنین منتقل می‌شود) و زونا می‌شود.

ابتلا به این بیماری‌ها، بویژه در سه ماهه اول بارداری به بروز نقایص حرکتی و حسی از جمله اختلالات شنوایی می‌انجامد.

اختلالات شنوایی در دوران جنینی قابل تشخیص نیست؟

به گفته دکتر جعفری در صورتی که یکی از والدین، مبتلا به کم‌شنوایی ارثی (به واسطه ژن کم شنوایی از نوع غالب) باشد، آن را به نیمی از فرزندان خود نیز انتقال می‌دهد.

در حالی که در انواع کم‌شنوایی ژنتیکی از نوع مغلوب، وجود ژن کم شنوایی در هر دو والد لازم است.
این شنوایی‌شناس درباره امکان بررسی اختلالات شنوایی مادرزادی در دوران بارداری از طریق سونوگرافی می‌گوید: ساختار گوش و حس شنوایی از جمله اعضایی در بدن بوده که به طور مداوم در حال رشد و تکامل است. این رشد و تکامل پس از تولد نیز ادامه دارد که لازمه آن، خوب شنیدن و خوب گوش دادن است.

به طوری که روند تکاملی مناطق مرتبط با شنوایی در ساقه مغز تا سه سالگی و در قشر مغز تا شانزده سالگی ادامه دارد.
وی توضیح می‌دهد: اگر بدشکلی یا نقایص مادرزادی در شکل ظاهری اجزای گوش وجود داشته باشد، ممکن است بتوان در ماه‌های آخر بارداری با سونوگرافی آنها را ردیابی کرد، اما وقتی اجزای تشکیل‌دهنده گوش و راه‌های عصبی از نظر شکل ظاهری و ساختاری مشکلی ندارد، سونوگرافی و ابزار دیگری در دسترس نیست که بتوان این مشکلات را قبل از تولد و حتی ماه‌های پس از تولد، تشخیص داد و شناسایی اختلالات شنوایی فقط با افزایش سن نوزاد و مشاهده رفتارهای شنوایی کودک در مقایسه با نوزادان طبیعی ممکن است.

پیشگیری از کم‌شنوایی مادرزادی

به گفته دکتر جعفری، بی‌شک مراقبت مادران باردار از خود برای مبتلانشدن به بیماری‌هایی که با کم شنوایی و مشکلات حسی ـ حرکتی همراه است، استفاده نکردن از خانواده دارویی مایسین‌ها مانند جنتامایسین و کانامایسین که برای گوش مسمومیت‌زاست، دوری از محیط‌هایی با سر و صدای بسیار بلند و آزاردهنده، پرهیز از استرس و نگرانی و خودداری از ازدواج‌های فامیلی از نکات مهم پیشگیری محسوب می‌شود.
رئیس انجمن شنوایی‌شناسی ایران درباره درمان اختلالات شنوایی مادرزادی می‌گوید: کم‌شنوایی‌های مادرزادی معمولا از نوع حسی ـ عصبی است؛ یعنی معمولا حلزون گوش داخلی و اعصاب شنوایی را درگیر می‌کند.

اکنون برای این نوع مشکلات شنوایی، درمان دارویی یا جراحی موثری وجود ندارد. در این گونه موارد، استفاده از سمعک یا کاشت حلزون (در کم‌شنوایی‌های شدید تا عمیق) و شرکت در جلسات طولانی‌مدت توانبخشی و آموزش مهارت‌های شنوایی و گفتار می‌تواند کودک را به جامعه عادی برگرداند و شرایط یک زندگی مستقل را برای وی فراهم کند.
به خاطر داشته باشید تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی (قبل از سه ماهگی) و استفاده مفید و بموقع از سمعک و بهره‌گیری از برنامه‌های توانبخشی شنوایی و گفتار تا قبل از شش ماهگی در درمان و کنترل عوارض پیچیده‌تر اختلالات شنوایی در کودک بسیار موثر است.

پاسخ

آزمایش زنتیک خیلی راحت به تمام سوالات شما پاسخ خواهد داد و به این ترتیبی که فرمودید حتما باید آزمایش انجام شود و درصد بسته به شرایط افراد تعیین می شود
موفق باشید

ازدواج با فامیل دو طرفه

بنده خواهان ازدواج با دختری هستم که نوه خاله بنده هستند

از طرفی پدر این دختر هم پسر عموی مادر بنده می باشند

در واقع فامیل دوطرفه هستیم

پدر و مادر بنده فقط کمی مشکل فشار خون دارند و غیر از این هیچ مشکل خاصی در خانواده من و خانواده دختر وجود ندارد

می خواستم ببینم ریسک این ازدواج چقدر می باشد؟

ایا نیاز به ازمایش ژنتیک می باشد؟

با سپاس

پاسخ

با سلام چه فشار خون باشد یا هر چیز دیگری هم باشد اگر نسبت های فامیلی وجود دارد بهتره حتما قبل از ازدواج مشاوره ژنتیکی داشته باشید و آزمایشات انجام شود که جواب آنها مدتی زمان می برد .

ولی به هر حال خیالتون راحته که خدای ناکرده بعدا به مشکلی بر نخواهید خورد .راجب ریسک یا هر مسئله دیگری پزشک مربوطه توضیحات رو براتون خواهند داد.

با پیشرفت امروزه علم نگران مسائل اینچنینی نباشید .
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴
موفق باشید

پسر عمو و دختر عمه همسرم ازدواج کردن و فرزند آنهابیماری دیسترفی عضلانی دارد

با توجه به اینکه من و همسرم ۵ نسل گذشته جد مشترک داشتیم و با توجه به اینکه در فامیل مورد دیگری از این بیماری نبوده آیا جای نگرانی هست برای فرزندم ؟؟؟؟؟

پاسخ
بهتره اگر قصد بچه دار شدن داشتید حتما زیر نظر دکتر باشید به هر حال نسبت های فامیلی هر چند دور ممکنه تاثیر گذار باشد ضمن اینکه بعضی از بیماری های زنتیکی ممکنه از چند نسل قبل منتقل شود .

البته جای نگرانی وجود ندارد اگر زیر نظر پزشک باشید قبل از اقدام به بارداری و از توصیه های احتمالی پیروی کنید امیدوارم در اینده فرزندان سالمی داشته باشید
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
موفق باشید

منو پسرخالم قصدازدواج داریم توی فامیلای ماهیچ گونه بیماری وجودنداره

سلام وخسته نباشید منو پسرخالم قصدازدواج داریم توی فامیلای ماهیچ گونه بیماری وجودنداره ولی پدرمادرخودم نسبت فامیلی دارن پسرعمه دختردایی هستن ایامشکلی میتونه وجودداشته باشه؟

پاسخ
دوست عزیز باید حتما ازمایش زنیک قبل ازدواج بدید هر چند هیچ سابقه خانوادگی وجود نداشته باشد .
ولی برای احتیاط لازم است چو در هر حال هر موقعی قصد بچه دار شدن داشته باشید این مسائل اهمیت خاصی پیدا می کند .

امیدوارم برای این ازمایش اقدام کنید تا خیالتون بابت عواقب بعدی راحت باشد
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۱۹۸۳۲
موفق باشید

شما به آزمایش ژنتیک احتیاجی ندارید

من با دختر عموی مادرم قصد ازدواج دارم با استاد ژنتیک خواهرم ک پزشک هست صحبت کردم و گفتم توی فامیل هیچ مشکل ژنتیکی ای نداشتیم تا ب حال و هیچ معلولیتی، به من گفتند شما به آزمایش ژنتیک احتیاجی ندارید.
آیا درسته این موضوع؟

پاسخ

ایشون که درست گفتند منتهی بهتره با وجود اینکه هیچ مشکلی در خانواده وجود ندارد باز هم حتما برای احتیاط به خاطر نسبت فامیلی ازمایش بدهید.

در هر حال یک ازمایش ساده شاید خیلی بهتر باشد تا پیش امدن مسائلی در اینده .

در هر حال تصمیم با خود شماست ولی خب مواردی بوده که بیماری بدون داشتن سابقه فامیلی و صرف ازدواج فامیلی به بچه منتقل شده است به هر حال باید اینده نگری داشته باشیم .

امیدوارم این ازمایش رو انجام بدید و با خیال راحت تصمیم بگیرید .
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۱۹۸۳۲
موفق باشید

پسر خواهرم تک کلیه ای بدنیا اومد

سلام من قصد بارداری دارم پسر خواهرم تک کلیه ای بدنیا اومد و از طرفی من جاری خواهرم میشم. ایا این نقص زنتیکی است و من هم باید زیر نظر باردار بشم

پاسخ

با سلام باید دید در خانواده شما این مساله وجود داشته یا دارد یا در خانواده همسرتون و این مهم است و اینکه اگر فرضا برای کودکی به دلایلی این اتفاق افتاده دال بر ایجاد مشکل برای شما نیست چون همیشه مساله ژنتیک نیست بلکه خوردن دارو در دوران بارداری بی توجهی به تغذیه و یک سری مسائل ناهنجاری هایی ایجاد می کند.

اگر خواهر شما پیگیر شدند و دکتر دلیل رو ژن مطرح کرده حتما باید قبل از بارداری مشاوره ژنتیک شوید تا مطمئن باشید فرزند سالم متولد خواهد شد .

موفق باشید
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر قیطریه:
۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

نوه دایی پدرم اوتیسم داره، آیا ممکن است فرزند من هم بگبره؟

سلام نوه دایی پدرم اوتیسم داره هیچ کی هم در فامیل تا به حال هیچ بیماری ای به این صورت نداشته آیا ممکن است فرزند من هم بگبره؟

پاسخ

اوتیسم یکی از اختلالات تکامل عصبی است که به صورت اختلال در کلام و ارتباط اجتماعی کودک دیده می‌شود.

اوتیسم یک ناهنجاری نورولوژیکی است که در گذشته با عقب ماندگی ذهنی و مشکل تکلم رفتاری اشتباه گرفته می‌شد.

بهترین سن آشکارشدن علائم این بیماری را قبل از سه سالگی است و متخصص مغز و اعصاب کودک می‌تواند قبل از سه سالگی با معاینات دقیق، اوتیسم را تشخیص داده و کودک را در دسته‌بندی‌های اوتیسم طبقه‌بندی کند.
علت بیماری اوتیسم را ناشی از اختلال در فرآوری اطلاعات در مغز و‌ ارتباط گیرنده‌های عصبی است و در گذشته این‌گونه بیان می‌شد که اوتیسم منشأ ژنتیک ندارد، اما امروزه مشخص شده که حداقل ۱۸ درصد علت ابتلا به اوتیسم به دلیل اختلالات نهفته کروموزومی است.

من ناشنوام یه پسر ناشنوا اومد خواستگاریم میترسم بچه چیزی میشه ایا بچه سالم میشه یا ناشنوا

اگر پدر یا مادری دچار ناشنوایی ژنتیکی باشند بسته به این که ژن عامل این اختلال در آنها غالب یا مغلوب باشد، فرزندشان نیز حتی با وجود ناشنوایی یکی از والدین، با این نارسایی به دنیا خواهد آمد.

تصویر نقش ژنتیک در اختلالات شنوایی جنین

این طور نیست که اختلالات شنوایی همیشه زمینه ژنتیکی داشته باشد، بلکه در بسیاری موارد از بیماری‌ها یا عوارضی ناشی می‌شود که برای مادر طی بارداری رخ می‌دهد. توجه داشته باشید که اختلالات شنوایی اگر ساختاری و ناشی از بدشکلی یا نقایصی در شکل‌ظاهری گوش باشد حتی پیش از تولد از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است، اما مشکل ناشنوایی یا اختلالات شنوایی مادرزادی زمانی پیچیده‌تر می‌شود که به نقایص عملکردی گوش باز می‌گردد و حتی در ماه‌های پس از تولد نیز قابل شناسایی نیست، بلکه با افزایش سن کودک بروز پیدا می‌کند، اما چه عواملی منجر به بروز اختلالات شنوایی مادرزادی می‌شود؟

عوامل متعددی در بروز کم شنوایی مادرزادی نقش دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به ابتلای مادر به برخی بیماری‌ها و عفونت‌های ویروسی ـ بویژه در سه ماهه اول بارداری ـ مصرف داروهای مسمومیت‌زا برای گوش در ماه‌های اول بارداری، سابقه خانوادگی کم‌شنوایی، ازدواج فامیلی از نوع اول مانند پسرخاله، دختر‌خاله و تولد زودرس اشاره کرد.

در حین تولد نوزاد نیز بروز مشکلاتی مانند دیر به دنیا آمدن، بروز کمبود اکسیژن یا خفگی، بیلی‌روبین بالای خون (بیلی‌روبین نوعی ترکیب صفراوی بوده که بالا رفتن آن نشانه بروز زردی در نوزاد است)، بویژه در موارد نیاز به تعویض خون و برخی عفونت‌های بیمارستانی در ایجاد کم‌شنوایی نقش دارند.

پنج عفونت مادرزادی شناخته‌شده که ابتلا به آنها در حین بارداری با احتمال بروز نقایص حسی از جمله مشکلات شنوایی و بینایی همراه است شامل توکسوپلاسموز (بیماری انگلی که معمولا از طریق استفاده از گوشت خام یا نیمه‌خام و شیر غیرپاستوریزه منتقل می‌شود)، سرخجه، سیتومگالوویروس (مهم‌ترین عفونت داخل رحمی در خانم‌هاست که در صورت ابتلای باردار از طریق خون مادر به جنین منتقل می‌شود) و زونا می‌شود.

ابتلا به این بیماری‌ها، بویژه در سه ماهه اول بارداری به بروز نقایص حرکتی و حسی از جمله اختلالات شنوایی می‌انجامد.

اختلالات شنوایی در دوران جنینی قابل تشخیص نیست؟

در صورتی که یکی از والدین، مبتلا به کم‌شنوایی ارثی (به واسطه ژن کم شنوایی از نوع غالب) باشد، آن را به نیمی از فرزندان خود نیز انتقال می‌دهد.

در حالی که در انواع کم‌شنوایی ژنتیکی از نوع مغلوب، وجود ژن کم شنوایی در هر دو والد لازم است.

امکان بررسی اختلالات شنوایی مادرزادی در دوران بارداری از طریق سونوگرافی : ساختار گوش و حس شنوایی از جمله اعضایی در بدن بوده که به طور مداوم در حال رشد و تکامل است.

این رشد و تکامل پس از تولد نیز ادامه دارد که لازمه آن، خوب شنیدن و خوب گوش دادن است. به طوری که روند تکاملی مناطق مرتبط با شنوایی در ساقه مغز تا سه سالگی و در قشر مغز تا شانزده سالگی ادامه دارد.

اگر بدشکلی یا نقایص مادرزادی در شکل ظاهری اجزای گوش وجود داشته باشد، ممکن است بتوان در ماه‌های آخر بارداری با سونوگرافی آنها را ردیابی کرد، اما وقتی اجزای تشکیل‌دهنده گوش و راه‌های عصبی از نظر شکل ظاهری و ساختاری مشکلی ندارد، سونوگرافی و ابزار دیگری در دسترس نیست که بتوان این مشکلات را قبل از تولد و حتی ماه‌های پس از تولد، تشخیص داد و شناسایی اختلالات شنوایی فقط با افزایش سن نوزاد و مشاهده رفتارهای شنوایی کودک در مقایسه با نوزادان طبیعی ممکن است.

بی‌شک مراقبت مادران باردار از خود برای مبتلانشدن به بیماری‌هایی که با کم شنوایی و مشکلات حسی ـ حرکتی همراه است، استفاده نکردن از خانواده دارویی مایسین‌ها مانند جنتامایسین و کانامایسین که برای گوش مسمومیت‌زاست، دوری از محیط‌هایی با سر و صدای بسیار بلند و آزاردهنده، پرهیز از استرس و نگرانی و خودداری از ازدواج‌های فامیلی از نکات مهم پیشگیری محسوب می‌شود.

کم‌شنوایی‌های مادرزادی معمولا از نوع حسی ـ عصبی است؛ یعنی معمولا حلزون گوش داخلی و اعصاب شنوایی را درگیر می‌کند. اکنون برای این نوع مشکلات شنوایی، درمان دارویی یا جراحی موثری وجود ندارد.

در این گونه موارد، استفاده از سمعک یا کاشت حلزون (در کم‌شنوایی‌های شدید تا عمیق) و شرکت در جلسات طولانی‌مدت توانبخشی و آموزش مهارت‌های شنوایی و گفتار می‌تواند کودک را به جامعه عادی برگرداند و شرایط یک زندگی مستقل را برای وی فراهم کند.
به خاطر داشته باشید تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی (قبل از سه ماهگی) و استفاده مفید و بموقع از سمعک و بهره‌گیری از برنامه‌های توانبخشی شنوایی و گفتار تا قبل از شش ماهگی در درمان و کنترل عوارض پیچیده‌تر اختلالات شنوایی در کودک بسیار موثر است.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

امروزه با وجود مشاوره زنتیکی که وجود دارد خیر مشکلی نیست و قبل از بارداری مشخص می شود.

و بهتره قبل از اقدام به بارداری حتما به مشاوره پزشکی بروید و مساله را پیگیری کنید و در نهایت مشکلی وجود نخواهد داشت البته علت نابینایی همسر شما هم اهمیت دارد اگر مساله ژنتیکی باشد و در خانواده همسرتون باشه ممکنه مشکل ایجاد کند باز نظر متخصص اهمیت دارد .

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
موفق باشید

آزمایشات ژنتیکمان سالم ولی باتوجه به پسر عمویم که مشکل معلولیت دارد دکتر میگه باید ازمایش mr ومتابولیک انجام دهید

سلام ما ازمایشات ژنتیکمان سالم ولی باتوجه به پسر عمویم که مشکل معلولیت دارد دکتر میگه باید ازمایش mr ومتابولیک انجام دهید.
در صورتی که ازمویش ژنتیک و کرومزم پسر عمو را بردیم میگوید کافی نیست در صورتی که همه پسر عموهام همینکار کردن کفایت کرد این ازمایش حدودن۴ ملیون اصلا لازم است

با سلام اگر مشکلی در ازمایش ژنتیک نبوده فکر نمی کنم نیازی به این مساله باشد.

منتهی با یک پزشک دیگر مشورت داشته باشید در مواقعی که فردی نظری را داده بسته به دلایلی که خودش تشخیص داده نظر نفر سوم بسیار کمک کننده است و قطعا می تواند نقش مهنی در تصمیم نهایی شما داشته باشد موفق باشید
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

قصد بارداری دارم همسرم بیماری کلاب فوت داشته
سلام قصد بارداری دارم همسرم بیماری کلاب فوت داشته احتمال داره بچه مون دچار بیماری بشه؟؟ چن درصد؟؟
بیماری کلاب فوت
این ضایعه مادرزادی از هر هزار تولد در یک نوزاد دیده میشود.
شدت آن البته در بیماران متفاوت است. شیوع آن در پسران دو برابر دختران است. در نیمی از موارد بصورت دو طرفه دیده میشود. علت ایجاد آن ناشناخته است.
در یک چهارم بیماران یک سابقه خانوادگی از این بیماری وجود دارد. اگر شما یا همسرتان یا یکی از فرزندانتان این عارضه را دارد احتمال اینکه فرزند بعدی شما دچار این مشکل شود بین ۵-۳ درصد است.
با سلام در چنین شرایطی ورای لاب فوت (پا چنبری) با بریس و حرکات اصلاحی

علت و درمان کلاب فوت (پا چنبری) با بریس و حرکات اصلاحی

ارتوپد فنی مرکز جامع توانبخشی امید
پا چنبری یا کلاب فوت یک بدشکلی مادرزادی است که در آن پای نوزاد به سمت داخل می‌چرخد و این چرخش غالباً آن‌قدر شدید است که کف پا به یک سمت یا حتی رو به بالا متمایل می‌شود.

تقریباً از هر ۱۰۰۰ کودک متولد شده یک نوزاد به این عارضه مبتلا می‌شود، بنابراین می‌توان گفت که پا چنبری یکی از بدشکلی‌های مادرزادی پا با درصد شیوع قابل توجه به شمار می‌رود.

اگرچه کلاب فوت در دوران نوزادی دردناک نیست، اما پا، در صورت درمان نشدن عارضه، همچنان بدشکل می‌ماند و نوزاد نمی‌تواند فعالیتی طبیعی داشته باشد. بااین حال درمان مناسب عوارض این بیماری را تا حد زیادی از زندگی کودک محو می‌کند و لذت بردن از فعالیت‌های گوناگون را برای اکثرکودکان به ارمغان می‌آورد. اکثر موارد پا چنبری بدون روی آوردن به روش‌های جراحی با بهره‌گیری از ترکیبی از درمان های شامل کشش، گچ‌ گرفتن و بستن بریس و استفاده از ارتز به طور موفقیت‌آمیز درمان می‌شوند. برنامه درمانی معمولاً اندکی پس از تولد کودک آغاز می‌شود.

کوتاه و محکم شدن تاندون‌های اتصال دهنده عضله‌های پا به استخوان‌های کف پا در کودکان مبتلا به کلاب فوت موجب می‌شود تا کف پا رو به داخل بچرخد. اگرچه پاچنبری در زمان تولد تشخیص داده می‌شود، بسیاری از موارد این بدشکلی در دوران بارداری نیز به کمک سونوگرافی مشخص می‌گردد. در حدود ۵۰ درصد از موارد ابتلا به کلاب فوت، هر دو پای کودک دچار بدشکلی می باشد. به علاوه احتمال بروز این عارضه در پسران دو برابر دختران است.

فهرست [پنهان سازی]
۱ علائم
۲ علت
۳ تشخیص
۴ درمان
۴٫۱ بدون جراحی
۴٫۱٫۱ بریس
۴٫۱٫۲ روش فرانسوی
۴٫۱٫۳ روش پونستی
۴٫۱٫۳٫۱ نکاتی در مورد روش پونستی
۴٫۲ درمان جراحی
۵ بهبودی
۶ توصیه‌های مهم برای بستن بریس
۷ عوارض
علائم
ظاهر فیزیکی یک یا هر دو پا تغییر می‌کند. نوزاد با پای چرخیده به سمت داخل و پایین به دنیا می‌آید و به دشواری می‌توان پای وی را در وضعیت صحیح قرار داد.

عضله ساق پا و کف پا معمولاً اندکی کوچک‌تر از حالت طبیعی است.

شدت پا چنبری در بازه‌ای از بدشکلی ملایم تا شدید قرار می‌گیرد، اما معمولاً ظاهر این بدشکلی، فارغ از شدت آن، در تمام بیماران یکسان است و چرخش رو به داخل پا و وجود چروکی عمیق در کف پا معمولاً در کلیه موارد کلاب فوت مشاهده می‌شود.

در تصویر سمت راست به چروک عمیق کف پای کودک توجه کنید. کف پا و پای سمت درگیر در این عارضه کوتاه‌تر از حد طبیعی است و عضله ساق پا به دلیل رشد نامناسب عضلات باریک‌تر است.

این تفاوت‌ها در کودکانی آشکارتر است که یک پای آنان مبتلا به کلاب فوت است.

علت
پژوهشگران هنوز در مورد علت پا چنبری یا کلاب فوت مطمئن نیستند. قابل قبول‌ترین نظریه این است که پا چنبری پی‌آمد ترکیبی از عامل‌های محیطی و ژنتیکی است. احتمال ابتلای نوزادان به این بیماری در خانواده هایی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، بیشتر است.

تشخیص
بیماری کلاب فوت هنگام معاینه فیزیکی به درستی تشخیص داده می‌شود، پزشک گاهی دستور انجام پرتونگاری (عکسبرداری با اشعه ایکس) را نیز می‌دهد.

درمان
هدف درمان این است که درد احتمالی پا از بین برود و پا عملکرد طبیعی خود را به دست بیاورد. به گونه‌ای که بیمار بتواند کف پا را به صورت صاف روی زمین قرار دهد و بر روی کف پا بایستد و راه برود.

بدون جراحی
درمان اولیه پا چنبری، صرف نظر از شدت بیماری با درمان های بدون جراحی صورت می گیرد. در ادامه به این روش ها اشاره خواهیم کرد:

بریس
پا چنبری، حتی پس از اصلاح موفقیت‌آمیز، معمولاً عود می‌کند. بنابراین نوزاد باید برای حصول اطمینان از اصلاح دائمی حالت پا تا چند سال از بریس (تشکیل شده از کفش و میله فلزی) استفاده کند. این بریس پا را در زاویه مناسب نگه می‌دارد تا عارضه عود نکند. اگرچه ممکن است والدین و خانواده کودک پیگیری این برنامه را دشوار بیابند، اما باید توجه داشته باشند که انجام آن برای عود نکردن عارضه ضروری است.

نوزاد در سه ماه اول باید بریس را تقریباً تمام روز (۲۳ ساعت در روز) استفاده کند. پزشک به تدریج زمان بستن بریس را کاهش می‌دهد و بریس در پایان تنها شب هنگام و زمان خوابیدن (در حدود ۱۲ تا ۱۴ ساعت در روز) بسته می‌شود. اکثر کودکان باید این برنامه بستن بریس را برای ۳ تا ۴ سال ادامه دهند.

بریس‌ها انواع گوناگونی دارند که همگی از کفش، صندل یا پاپوش سفارشی متصل به دو سر یک میله تشکیل می‌شوند. این میله می‌تواند ثابت باشد و باعث حرکت هر دو پا با یکدیگر شود یا متحرک باشد و هر پا بتواند جداگانه حرکت کند. پزشک توصیه‌های لازم را در خصوص بهترین بریس متناسب با شرایط نوزاد به والدین وی ارائه خواهد داد.

مرکز ارتوپدی فنی امید برای مشکلاتی ساختاری پای کودکان و نوزادان از قبیل چرخش پا به داخل، راه رفتن روی پنجه، صافی کف پا، زانوی ضربدری، زانوی پرانتزی و پاچنبری با بهره مندی از آزمایشگاه بیومکانیکال خود که شامل اسکنر فشاری کف پا، اسکن سه بعدی ستون فقرات و سیستم آنالیز راه رفتن است، مراجعین محترم را مورد ارزیابی قرار داده و در صورت نیاز آنان به بریس، کفش و کفی طبی با استفاده از دستگاه های پیشرفته اقدام به ساخت سفارشی این وسایل کمکی می کند.

نوزادان معمولاً در طول چند روز نخست بستن بریس بی‌قراری می‌کنند و عادت کردن آنها به بریس اندکی زمان می‌برد. اطلاعات بیشتر در مورد عادت دادن کودک به بریس در بخش پایانی این مقاله ذیل عنوان “توصیه‌های مفید برای بستن بریس” ارائه شده است.

تصویر از بیماری که بدشکلی پا چنبری پای چپش به روش پونستی اصلاح شده است. توجه کنید که عضله ساق پای چپ در مقایسه با پای راست کمی کوچک‌تر است.

روش فرانسوی
دیگر روش غیرجراحی اصلاح پا چنبری شامل کشش، به حرکت درآوردن و بستن با چسب مخصوص می‌شود. روش فرانسوی که از آن با عنوان روش عملکردی یا طب فیزیکی نیز یاد می شود، معمولاً تحت نظارت مستقیم متخصص طب فیزیکی مجرب و آموزش دیده انجام می‌شود.

روش فرانسوی نیز مانند روش پونستی بلافاصله پس از تولد شروع می‌شود و همکاری و مشارکت اعضاء خانواده را ایجاب می‌کند. پای نوزاد هر روز باید کشیده شود، دستکاری گردد و سپس برای حفظ دامنه حرکتی حاصل از دستکاری با چسب مخصوص بسته شود. در انتها اسپلینت فلزی روی نوارهای چسب قرار داده می‌شود تا دامنه حرکتی بهبود یافته حفظ گردد.

برای انجام این روش تقریباً سه بار در هفته باید به متخصص طب فیزیکی مراجعه نمود. از آنجایی که این روش بر مبنای برنامه‌ای روزانه پیگیری می‌شود، والدین روش صحیح انجام آن در خانه را آموزش می‌بینند.

پس از سه ماه بهبود چشمگیری در حالت پای اکثر نوزادان مشاهده می‌شود و تعداد دفعات مراجعه به متخصص کاهش می‌یابد. مانند نوزادانی که از روش پونستی بهره می‌گیرند، انجام عمل آزاد کردن تاندون آشیل برای نوزادانی که به روش فرانسوی درمان می‌شوند نیز برای اصلاح خم شدن مچ پا (دورسی‌ فلکشن) لازم است.

خانواده نوزاد باید به منظور جلوگیری از عود کردن بدشکلی، برنامه روزانه کشش، استفاده از چسب مخصوص و اسپلینت را تا ۲ یا ۳ سالگی کودک ادامه دهند.

روش پونستی

پرکاربردترین تکنیک برای درمان پا چنبری در سراسر جهان روشی به نام پونستی است که از کشش ملایم و گچ‌گرفتن برای اصلاح تدریجی کلاب فوت استفاده می کند.

در روش پونستی، پا پس از قرار داده شدن در حالت درست تا بالا گچ گرفته می‌شود (مانند آنچه که در تصویر بالا مشاهده می نمائید). بهترین نتیجه زمانی به دست می‌آید که درمان بلافاصله پس از تولد شروع شود، اگرچه درمان نوزادان بزرگتر نیز موفقیت‌آمیز بوده است.

اصول روش پونستی عبارت‌اند از

دستکاری و گچ گرفتن: پای نوزاد با ملایمت کشیده می‌شود و پس از دستکاری برای قرار گرفتن در حالت صحیح از نوک انگشتان تا ران گچ گرفته می‌شود تا پا در جای خود باقی بماند. این فرایند که شامل کشش، تغییر وضعیت و گچ‌گرفتن بطور هفتگی می باشد، تا زمان بهبود چشمگیر پا تکرار می‌شود که برای اکثر نوزادان در حدود ۶ تا ۸ هفته طول می‌کشد.
آزاد کردن (تنوتومی) تاندون آشیل: اکثر نوزادان پس از دوره دستکاری و گچ‌ گرفتن، برای آزاد کردن تاندون آشیل پاشنه پا نیاز به یک عمل کوچک دارند. پزشک تاندون را در طول این عمل کوتاه (موسوم به تنوتومی) با استفاده از وسیله‌ای بسیار ظریف جدا می‌کند. این برش بسیار کوچک است و نیازی به بخیه ندارد. سپس قالب گچی جدیدی تهیه می‌شود و پا به منظور حفاظت تاندون در طول دوره بهبودی گچ گرفته می‌شود. این قالب معمولاً پس از ۳ هفته باز می‌شود. تاندون آشیل تا زمان درآوردن قالب مجدداً رشد کرده و از طول مناسب و بلندتر نسبت به گذشته برخوردار شده است و به این ترتیب کلاب فوت نیز کاملاً اصلاح شده است.

منبع: com.مرکزمشاوره


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

350 نظرات

  • mohamad , اکتبر 8, 2014 @ 10:08 ق.ظ

    سلام بنده می خواهم با دختر خاله ام ازدواج کنم
    خانواده ما مشکل خونی دارند(سایکل سل) البته نه من دارم نه دختر خاله ام
    آیا مشکلی پیش می آید؟

    • Anonymous , اکتبر 9, 2014 @ 10:49 ق.ظ

      دوست عزیز مسای ژنتیک رو باید در آزمایشات بررسی کنید … در این مورد مشاوران ژنتیک میتونن به شما کمک بکنن ولی معمولا” آزمایشات هزینه بر هستن و بهتره در این مورد سوال بپرسید …

      ولی در کل موضوع بیماری سلول داسی به صورت اتوزوم مغلوب به ارث می رسه…

      این بدین معنی است که کودکان این بیماری را به ارث نخواهند برد مگر اینکه حداقل هردوی این والدین نسخه ای از این ژن را داشته باشند . افرادی که یک نسخه سالم و یک نسخه معیوب از این ژن را دارند، حامل بیماری محسوب می شوند . این افراد حامل از لحاظ علایم بالینی نرمال هستند اما می تواند این ژن معیوب را به فرزندان خود انتقال دهند .

  • mahsa , اکتبر 10, 2014 @ 8:58 ق.ظ

    سلام…یه خاستگار دارم که پدرشون کوتوله هستن…اما خودش و بقیه خانواده خوبن…آیا ممکنه برای بچه دار شدن این مشکل به بچمون منتقل بشه؟

    • Anonymous , اکتبر 10, 2014 @ 6:29 ب.ظ

      آکندروپلازی که شایع‌ترین علت کوتاهی قد در انسان است، یک اختلال ژنتیکی از نوع اتوزومال غالب است که توسط موتاسیون‌های ویژه‌ای (جهش) در ژنی به نام FGFR3 ایجاد می‌شود….

      آکندروپلازی گونه‌ای اختلال ژنتیکی است و به عنوان یکی از علل اصلی بیماری کوتولگی به‌شمار می‌آید. در این اختلال، پروتئین FGFR-3 یا گیرنده اف‌جی‌اف (FGF)، که در غضروف استخوان‌ها نقش دارد، جهش یافته است. افراد دچار این اختلال قدی کوتاه دارند و در سن بلوغ قد ایشان از ۱٫۲ متر بیشتر نمی‌شود.

      به طور کلی، اگرچه اکثر این بیماران دارای تکامل حرکتی تأخیری هستند ولی دارای هوش طبیعی‌اند، تأخیر تکامل حرکتی آنها ناشی از ترکیب هیپوتونی (کاهش انقباض طبیعی عضلات)، ‌باز شدن بیش از حد مفاصل، دشواری مکانیکی ایجاد تعادل در دستان و با شیوع کمتر تنگی مجرای نخاع همراه با فشردگی است…

      خطر توارث

      در والدین طبیعی دارای فرزندی مبتلا، خطر ابتلای فرزندان بعدی آنها بسیار کم است.در مواردی که یکی از زوجین مبتلا به آکندروپلازی است، خطر عود در هر فرزند ۵۰درصد است. ۲۵ درصد احتمال آکندروپلازی هموزیگوت کشنده و ۲۵ درصد دارای قامت طبیعی است.

      تشخیص پیش از تولد قبل از هفته ۲۰ بارداری صرفاً با آزمایش مولکولی

      DNA

      جنین امکان‌پذیر است …

      هرچند در اواخر بارداری با تجزیه و تحلیل عکس اسکلت جنین می‌توان تشخیص داد، خصوصیات آکندروپلازی را نمی‌توان با سونوگرافی پیش از هفته ۲۴ بارداری شناسایی کرد.

      پس در این مورد جای نکرانی نباید باشه ولی مشاوره ژنتیکی میتونه به شما در مورد چشم انداز این ازدواج پاسخ بده و خیال شمارو راحت کنه …

  • محمد , نوامبر 8, 2014 @ 3:29 ب.ظ

    سلام در دوران حاملگی ام سونوگرافی احتمال اکندروپلازی رو نشون داد۰الان پسرمدوماهشه۰برای تشخیص کجا ببرمش?

    • Anonymous , نوامبر 9, 2014 @ 1:44 ق.ظ

      آکندروپلازی نوعی کوتاه قدی مادرزادی است که مشخصه آن کوتاه بودن طول اندام ها است…خب با مش.ورت با پزشک خانواده میتونید شاخص رشد فرزندتون رو بررشی کنید تا اگه نیاز به استفاده از هورمون رشد هست در اختیارتون قرار بگیره

  • محمد , نوامبر 24, 2014 @ 9:47 ق.ظ

    سلام.آیا با ازمایش ژنتیکی در پسر دو ماهه ام تشخیص قطعی اکندروپلازی داده میشود؟هزینه ان چقدر است؟

    • Anonymous , نوامبر 24, 2014 @ 11:35 ق.ظ

      شکل ظاهری

      بیمار دچار آکندروپلازی، از بدو تولد دچار کوتاه شدگی اندامها و انگشتان، تنه نسبتاً باریک، شکل سه‌شاخه دستها، ماکروسفالی (جمجمه بزرگ) و پیشانی برجسته تظاهر می‌کنند. قد این افراد در بدو تولد، معمولاً اندکی کمتر از حد طبیعی است.رشد غیرطبیعی جمجمه و استخوان‌های صورت موجب شکل خاصی در صورت می‌شود. درهم رفتن دندانها، تنگی مجرای تنفسی و التهاب گوش میانی معمولا به وجود می‌آید.افزایش فشار ورید داخل جمجمه‌ای و در نهایت هیدروسفالی ایجاد می‌شود. در ۱۰درصد بیماران، تنگ شدن سوراخ جمجمه‌ای موجب بروز فشار بر ساقه مغز در محل اتصال مخچه و گردن شده و بدین ترتیب موجب بروز فلج چهار اندام، نبود توانایی رشد، آپنه و مرگ ناگهانی می‌شود. سایر عوارض طبی شامل چاقی، تنگی نخاع کمری، قوزی و پای کمانی هستند.

      تشخیص

      یافته‌های پرتونگاری و آزمایش DNA از نظر جهش‌های FGFR3 می‌تواند کمک کننده باشد.

  • حامد , ژانویه 11, 2015 @ 12:42 ق.ظ

    با سلام خدمت شما،
    خواهر من معلول ذهنی می باشد. در هیچ یک از افراد خانواده و خویشاوندان دور و نزدیک مشابه آن دیده نشده است. بعد از ایشان دو برادر دیگر سالم به دنیا آمده اند. پدرو مادرم نسبت فامیلی ندارند. پزشکان علت معلولیت ذهنی وی را از سه مورد می دانند.
    ۱- مادرم از داروها و تزریق های سقط جنین(به علت بارداری ناخواسته و حدود یک سال بعد از تولد من) استفاده کرده اما سقط صورت نگرفته
    ۲- ابتلا به سرخجه
    ۳- سخت بودن زایمان
    تا به حال پزشکی نظر به ژنتیکی بودن مشکل نداده است.
    برای ازدواج من که غیرفامیلی است چه پیشنهادی دارید.

    • Anonymous , ژانویه 11, 2015 @ 10:56 ق.ظ

      هیچ مشکلی برای ازدواج شما وجود نداره … در حال حاضر دو دوره های مختلف فرد سونوگرافی و بررسی میشه تا معلولیتی نداشته باشه … قبل از ازدواج هم میشه مشاوره ژنتیک انجام داد ولی به خاطر کمی گران بودنش طرفدارای زیادی نداره … ولی شما در این مورد هیچ مشکلی ندارید ….

  • maryam asg , ژانویه 23, 2015 @ 11:00 ق.ظ

    سلام . من میخواهم با نوه دایی مادرم ازدواج کنم و پدرش لوپوس دارد. خودم هم به تازگی تشخیص سندروم آنتی فسفولیپید دادند که دربارش تحقیق کردم میتونه زمینه ژنتیکی داشته باشه و از خانواده لوپوس هست.. خواستم بدونم جای نگرانی وجود داره ؟ آیا ازدواج ما ممکن هست ؟ منون میشم از گراهی در بیارینمون. با تشکر

    • Anonymous , ژانویه 23, 2015 @ 5:43 ب.ظ

      خب دقیقا” زمینه ژنتیکی داره و چون هر دو خانواده با این مشکل سرکار دارند حتما” در این زمینه باید مشاوره ژنتیک انجام بدید … به هر ممکنه شما از ازدواج با هم منع بشید پس بهتره قبل از اینکه بین شما و ایشون وابستگی عاطفی به وجود بیاد اول از این نظر به نتیجه ای قابل قبول برسید

  • نازنین زهرا , فوریه 7, 2015 @ 12:07 ب.ظ

    سلام، خسته نباشید، یه سوال داشتم، پسر خواهرشوهر من ناشنوایی دارد و پسر خالا خودم هم ناشنواست، هر دو از سمعک استفاده میکنند، نیخواستم بدونم این بیماری با چه شکل به ارث میرسه و احتمال اینکه بچه من ناشنوا باشه، چقدر است؟ پیشاپیش از پاسختون ممنوم.

    • Anonymous , فوریه 7, 2015 @ 10:30 ب.ظ

      براساس تحقیقات انجام شده، به نظر می‌رسد که بیش از تمام ناتوانی‌های دوران کودکی، مساله «ناشنوایی» مورد بحث قرار گرفته باشد. این امر احتمالا به سبب آن است که قدرت تکلم، ارتباط نزدیکی با قدرت شنوایی دارد؛ بنابراین برای بسیاری از کودکانی که از آغاز زندگی، شنوایی خود را از دست داده‌اند، مشکل اساسی صرفا فقدان حس شنوایی نیست، بلکه عدم امکان پیشرفت و دستیابی به سیستم ارتباطی مناسب نیز هست…

      عوامل ژنتیکی، علت ۵۰ درصد ناشنوایی‌های شدید دوران کودکی است. شیوع ناشنوایی در کودکانی که از بیماری مننژیت زنده می‌مانند، ۲٫۴ تا ۲۹ درصد گزارش شده است. میزان وقوع ناشنوایی ارثی بین یک در ۲۰۰۰ تا یک در ۶۰۰۰ تولد زنده است. ناسازگاری خونی نوزادان عامل ۳ درصد از ناشنوایی‌های عمیق کودکان است…

      همچنین ناشنوایی حسی عصبی یکی از عوارض شایع (۵۰درصد) در سرخجه مادرزادی است و طبق یک بررسی دیگر، به عنوان شایع‌ترین عارضه با شروع دیررس (۸۷ درصد) محسوب می‌شود. در اغلب مناطق دنیا از هر یک هزار تا ۱۲۰۰ تولد زنده، یک نوزاد با ناشنوایی متولد می‌شود و در گروه پر خطر این رقم به یک در ۵۰ نوزاد می‌رسد. از هر ۵۰ نوزادی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شود، یک کودک به کاهش شنوایی مبتلا می‌شود…

      تشخیص ناشنوایی قبل از ۲ سالگی، کلید موفقیت در درمان و ناتوانی این کودکان است. بنابراین برنامه غربالگری برای ناشنوایی در کودکان مورد تاکید است…

  • فائزه , فوریه 13, 2015 @ 12:19 ق.ظ

    ا سلام و خسته نباشید. من و پسر عمو یم ک تصمیم به ازدواج گرفتیم ازمایش ژنتیک ملکولی انجام دادیم در جواب ان مشکلی نبود اما بخاطر یکی از دختر خاله های من ک داون بودن و فوت کردن دکتر تشخیص دادن ک ازمایش ژنتیک سلولی (کاریوتایپ)هم انجام بدیم.چون جواب اون ازمایش چند ماه طول میکشه میخواستم بدونم ما تو این مدت میتونیم عقد کنیم؟ممکنه مشکلی در جواب ازمایش سلولی دیده شه ک ازدواج مارو منتفی کنه؟هیچ کدوم از ما در خانواده های درجه ۱ و ۲ سابقه ی هیچگونه بیماری ای نداشتیم و غیر از نسبت پسرعمو ای نسبتی دیگری هم نداریم.ممنون میشم در اسرع وقت جواب واضحی بدهید.

    • Anonymous , فوریه 14, 2015 @ 11:26 ق.ظ

      بهتره تا رسیدن جواب آزمایش صبر کنید … لااقل مزیتش اینه که وابستگی زیادی به وجود نمیاد … دوست عزیز ممکنه در این ازمایشات هر اتفاق و جوابی رو در بر داشته باشه پس بهتره خودتون رو در موقعیتی قرار بدید که بتونید قدرت لازم رو در اون لحظه داشته باشید … اگر خواست خداوند بود و هیچ مشکلی وجود نداشت اونقدر زمان دارید تا بتونید از زندگی عاشقانه لذت ببرید ولی تا اون موقع صبور باشید

  • نسیم , فوریه 28, 2015 @ 11:06 ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید. من یه خواستگار دارم که فقط یکی از خواهرانش دچار کوتولگی است. پدر و مادرش هیچ کدام مبتلا نیستند. آیا می توانم با این پسر ازدواج کنم؟

    • Anonymous , مارس 1, 2015 @ 12:26 ق.ظ

      زمانی احتیاج به مشاوره ژنتیک است که زن به هنگام زایمان ۳۵ سال سن داشته باشد، هر یک از زوجین از نوعی اختلال مادرزادی رنج ببرند و یا دارای سابقه خانوادگی سندروم داون، عقب‌ماندگی ذهنی، سیستیک فایبروزیس، اسپینا بیفیدا، ضعف عضلانی دوشن، اختلالات خونریزی‌دهنده، مشکلات استخوانی، کوتولگی، سرع و نقایص مادرزادی قلبی یا کوری باشند.

      اینکه هر یک از زوجین دارای سابقه خانوادگی ناشنوایی ارثی باشند، به این علت که آزمایش پیش از تولد می‌تواند به شناسایی ناشنوایی مادرزادی کمک کند و به والدین در کادر پزشکی این فرصت را بدهد که فورا این مشکل را تشخیص دهند، از دیگر مواقعی است که نیاز به مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج است.

  • ساناز , مارس 1, 2015 @ 2:12 ب.ظ

    سلام
    من ۲۷سالمه خانوادم دارن مجبورم میکنن با پسرداییم که از خودم ۴ سال کوچیکتره ازدواج کنم.پسردایی پسر داییم عقب مانده ذهنی هستش که از ازدواج فامیلی حاصل شده همینطور دختر عموی من نازاست که البته پدر و مارد من فامیل هستن و سرطان تو خانواده ما زیاد هستش….من نمیخوام ازدواج کنم و امیدوارم جواب ژنتیک بهم نخوره ممکنه؟میخوام امید داشته باشم

    • Anonymous , مارس 2, 2015 @ 10:57 ق.ظ

      خب چه ازمایش مثبت باشه و چه منفی کسی حق نداره شمارو وادار به چنین ازدواجی بکنه … اول از همه که شما نسبت به این ازدواج احساس خوبی ندارید …دوم اینکه سن ایشون از شما کمتره و سوم اینکه ازدواج فافیلی که ریسک پذیری بیماری در اون بسیار زیاده … چون شما در خانواده تون چنین مواردی رو داشتید

  • ی دوست , مارس 7, 2015 @ 10:33 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من ی خاستگار دارم که از نظر قیافه شبیه کسایی هست ک بیاری کوتولگی دارن اما از نظر قد اونجوری نیست لیسانس حسابداری دانشگاه دولتی خونده وباچندبارنگاه کردن بهش نمیشه فهمید چیکارکنم لطفا جوابمو زودتر بدید مررسی یه دنیا ممنون

    • Anonymous , مارس 8, 2015 @ 1:24 ق.ظ

      خیلی ساده است اگر ایشون به دل شما نتونسته بشینه دلیلی برای این توجیهات وجود نداره … شما باید در وهله نخست تکلیفتون رو با خودتون روشن کنید …وقتی در تصمیم گیری به نتیجه گیری قطعی رسیدید میتونید با مشاور در این مورد مشورت کنید تا با بررسی و انجام تست به شناخت بیشتر شما کمک کنه …
      ولی در حال حاضر شما باید مشخص کنید ازش خوشتون میاد یا نه ؟

  • زهرا , آوریل 5, 2015 @ 5:13 ب.ظ

    سلام من وپسر خاله ام ۳ساله ازدواج کردیم وهمان موقع یه نوع آزمایش ژنتیک و مشاوره ژنتیک رفتیم ومشکلی در آزمایش نبود .الان قصد بارداری داریم باوجود اینکه دختر خاله۷ساله ما سندروم داون دارد چه آزمایش دیگه ای لازم داریم.آیا کاریوتیپ لازم است؟

    • Anonymous , آوریل 6, 2015 @ 8:17 ق.ظ

      در این مورد باید با مشاور ژنتیک مشورت کنید وگرنه در دوران بارداری باید جنین توسط سونوگرافی منظم تحت کنترل باشه تا در صورت بروز مشکلی با دستور پزشک قانونی از تولد بچه معلول جلوگیری کنید … سندرم داون که در گذشته مونگولیسم نیز نامیده می‌شد، یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل حضور تمام یا بخش از یک کروموزم اضافی در جفت کروموزم ۲۱ به وجود می‌آید. این بیماری دارای علایم مختلف از جمله ناهنجاری‌های عمده و یا خفیف در ساختار یا عمل کرد ارگان‌ها می‌باشد. از جمله علایم عمده و زودرس که در تقریباً همه بیماران مشاهده می‌شود وجود مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تاخیر رشد و نمو می‌باشد.

      نام این سندرم از نام یک پزشک انگلیسی به نام جان لانگزدان داون (John Langsdon Down) گرفته شده‌است که برای اولین بار این سندرم را در سال ۱۸۶۶ توصیف نمود. افراد مبتلا به سندرم داون توان ذهنی پایین تر از حد میانگین دارند و به طور معمول دچار ناتوانی ذهنی خفیف تا متوسط هستند. تعداد کمی از مبتلایان به سندرم داون دچار ناتوانی شدید ذهنی هستند. متوسط میزان بروز این سندرم مابین ۱ در ۶۰۰ تا یک در ۱۰۰۰ مورد از تولد نوزادان زنده گزارش شده‌است که این میزان در مادران جوان کم تر و باافزایش سن مادر افزایش می‌یابد. با این وجود در حدود دو سوم مبتلایان به سندرم داون از مادران زیر ۳۵ سال متولد می‌شوند.
      مبتلایان به بیماری ژنتیکی سندرم داون حدود ۳۲ تا ۳۵ سال عمر می‌کنند

      کاریوتیپ یعنی گروه کروموزوم های پایه هر گونه که اندازه، شکل (محل قرار گرفتن سنترومر) و تعداد کروموزوم ها را شامل می شود. مرفولوژی کروموزوم های افراد هر گونه ثابت است (مگر در حالات نقص کروموزومی). در کاریوتیپ کروموزوم ها به ترتیب از بزرگ ترین به کوچک ترین و از بالا سمت چپ قرار داده شده و کروموزوم های جنسی بدون در نظر گرفتن اندازه شان در انتها قرار می گیرند.در سالهای اخیر کارهای بنیادین زیادی در این خصوص شده که باید با متخصص و مشاور ژنتیک مشورت کرد
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • ناشناس , می 11, 2015 @ 4:28 ب.ظ

    باسلام
    من میخوام ازمایش زنتیک بدم ولی میخوام منفی بشه چیکار کنم تروخدا کمکم کنین

    • Anonymous , می 11, 2015 @ 11:36 ب.ظ

      پس باید امیدوار باشید که شرایط تست شما واقعا” منفی باشه

  • حمیده , می 13, 2015 @ 11:35 ق.ظ

    برادر و دایی من دچار بیماریه صرع هستن میخاستم ممکنه من بچه دارشم و ب بچم برسه این بیماری

    • Anonymous , می 14, 2015 @ 9:41 ق.ظ

      آیا بیماری اپی لپسی به ارث می رسد؟
      جواب قاطع به این سوال بسیار سخت و دشوار است
      انواع مختلفی از صرع وجود دارد که مسلما عوامل دخیل در ایجاد آنها نیز مختلف است و تشخیص علت اصلی و شروع کننده در بسیاری از مواقع سخت است.
      در بسیاری از موارد تمیز دادن عوامل وراثتی و یا محیطی در افراد دچار بیماری سخت است. بعنوان مثال در یک خانواده بی بضاعت و دارای سوء تغذیه که مادر دچار صرع است در صورت تولد فرزند دچار صرع تشخیص این که صرع وی موروثی بوده با محیطی ناشی از سوء تغذیه و کمبود مواد مغذی مشکل است.

      در مورد ارث، ژنتیک و صرع مقالات بیشماری به چاپ رسیده و تحقیقات گسترده ای انجام شده است که دارای تناقضات و البته نکان جالب توجهی هستند. اما براساس نظرات کارشناسان بنیاد صرع آمریکا Epilepsy Foundation که برپایه تحقیقات و مقالات قابل استناد و معتبر است،برخی از انواع صرع به ارث می رسند؛
      « صرع یک اختلال منفرد و تنها نیست بلکه مجموعه ای از اختلالات و مشکلات منجر به تشنج در فرد می گردند. در علم ژنتیک وقتی خصیصه یا مشخصه ای توسط یک نوع ژن ایجاد می گردد مثلا رنگ چشم بدان ژن تنها یا منفرد می گویند اما اگر مشخصه یا خصوصیتی توسط چند ژن کنترل شود بعنوان ژنهای پیچیده می گویند یعنی کنشها و واکنشهای بین چند ژن باعث ایجاد آن خصوصیت یا اختلال می گردد مانند دیابت و به نظر می رسد که صرع هم اینگونه بوده و توسط ژنهای پیچیده کنترل می گردد. این چندگانه بودن ژنها نشاندهنده اینست که این بیماری می تواند براحتی تحت تاثیر محیط هم قرار گیرد (به مقدمه بحث مراجعه شود)»
      اما اگر به صرع را یک بیماری (نه مجموعه ای از چند اختلال) بدانیم صرع می تواند موروثی باشد (برای انواع صرعها و بطور میانگین ۱ الی ۱/۵ درصد)
      حال به این سوال و جواب که در سایت بنیاد صرع آمریکا آمده است دقت فرمایید:
      – سوال: من حامله هستم و دچار صرع ، آیا ممکن است فرزند من هم دچار صرع و تشنج باشد؟

      – جواب: انواع خاصی از صرع به نظر می رسد که در فامیل به ارث می رسد. برخی از مطالعات نشان داده است که ریسک اپی لپسی در در برادرها، خواهرها و کودکان افراد دچار تشنج در محدوده ۴ الی ۸ درصدی است (تقریبا یک نفر از هر ۲۵ نفر تا یک یک نفر از هر ۱۲ نفر) در حالیکه در افراد معمولی و غیربیمار این ریسک ۱ الی ۲ درصد است (تقریبا ۱ در ۱۰۰ نفر الی ۱ در ۵۰ نفر)
      با وجود این مهم است که بدانیم، با وجود بالابودن احتمال تولد فرزندی مبتلا به صرع در افراد دچار بیماری نسبت به جمعیت سالم، گروه بزرگی از والدین بیمار فرزندانی سالم و بدون بیماری صرع دارند.

      – سوال: کدام نوع از انواع اپی لپسی بیشتر به ارث می رسد؟

      – جواب: در کسانی که مبتلا به صرع ژنرالیزه (عمومی – بزرگ) هستند یعنی طرح نوار مغزی EEG آنها درگیر بودن بخشهای زیادی از مغز و نیز هر دو نیمکره مغزی را نشان می دهد نسبت به کسانی که صرع لوکالیزه دارند یعنی کسانی که قسمت محدودی از مغز درگیر است بیشتر صرع به ارث می رسد. والدینی که سابقه تشنج ابسنس (ابسانس) یا کوچک (petit mal) دارند به نطر می رسد بیشتر دارای فرزندانی با همان نوع بیماری و یا حتی نوع زنرالیزه و بزرگ خواهند بود.

    • مریم , آگوست 19, 2019 @ 10:07 ق.ظ

      با سلام من خودم مشکل زالی یا البینیسم دارم دو سال ازدواج کردم می ترسم بچه دار شم نکنه زال بشه با همسرم هیچ نسبت فامیلی نداریم کاملا غریبه هستن غیر من دو خواهر زال دارم و ۲ برادر و یک خواهر دیگه من سالم هستند پدر مادرمم نسبت فامیلی ندارن میخوام در خانواده همسرم چنین مشکلی نیست و در فامیل پدر و مادر من جز ما کسی دیگری زال نیست میخوام بچه دار شم آیا فرزند من زال همیشه و چکار باید بکنم فقط میخوام بچه ام سالم باشه لطفا کمکم کنید.

      • مشاور , آگوست 19, 2019 @ 10:42 ق.ظ

        یا سلام خدمت شما دوست عزیز
        در این مورد بهتر است به صورت حضوری با همسرتان برای بررسی شرایط ژنتیکیتان به متخصص ژنتیک مراجعه داشته باشید تا بتوانید نتیجه گیری بهتری کنید.

  • reza , می 26, 2015 @ 10:52 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    خواستگاری دارم که هر سه فرزند یکی از خواهراش ژن دوشن دارند که یکی فوت شده دومی و سومی دچار علائمش شدند.
    اما گویا بقیه خواهرا و برادرا آزمایش دادند و تشخیص داده شده که خواستگار من این ژنو نداره.
    آیا لازمه نگران باشم؟یا به همین حرف بسنده کنم؟لطفا مرا راهنمایی بفرمایید

    • Anonymous , می 27, 2015 @ 12:05 ب.ظ

      دوست عزیز اگر در این مورد به شما اطمینان داده شده پس جای نگرانی نیست ولی شما در زمان بارداری باید یک سری ازمایش هایی رو انجام بدید تا از تولد فرزند سالم شما اطمینان خاطر حاصل شود …
      اگر یکی یا هردو والدین حامل بیماری خاصی باشد، مبتلا شدن فرزند به دنیا نیامده آن‌ها به آن بیماری ریسک است. آزمایش پیش از تولد برای پیدا کردن جنین مبتلا به دوشن در دوران بارداری انجام می‌شود، این آزمایش‌ها تنها برای برخی از اختلالات عصبی و ماهیچه ای کاربرد دارد. انواع آزمایش‌های پیش از تولد می تواند بعد از حدود ۱۱ هفته پس از بارداری به اجرا دربیاید. نمونه برداری از برآمدگی مویی پرده بیرونی جنین (CVS) در هفته ۱۱ تا ۱۴ بارداری انجام و تست پرده آمنیون مایع بعد از هفته ۱۵ بارداری انجام می‌شود، در حالی که نمونه خون جنین می تواند حدوداً در هفته ۱۸ بارداری صورت گیرد. زنان و یا زوج‌ها باید دقت نظر داشته باشند که…پس از انجام آزمایش در مورد آن با مشاور ژنتیک به بحث بنشیند. در صورتی که آزمایش پیش از تولد ابتلا جنین به بیماری دوشن را مشخص کند دستور سقط جنین صادر می‌شود تا از تولد نوزاد بیمار جلوگیری شود.
      تاکنون هیچ درمانی برای دیستروفی ماهیچه ای دوشن یافت نشده است اگرچه اخیراً تحقیقات نشان می دهد به وسیله سلول‌های بنیادی می توان بافت ماهیچه‌های سالم را جایگزین بافت ماهیچه ای آسیب دیده کرد. تنها با فزیوتراپی و کاردرمانی می توان از انحراف ستون فقرات و قفسه سینه که موجب جمع شدگی بدن می‌شود جلوگیری کرد

  • Mahnaz , ژوئن 6, 2015 @ 10:41 ق.ظ

    سلام خسته نباشید
    من خاستگاری دارم که دارای بیماری هموفیلی است باهم هیچ نسبت فامیلی نداریم ولی میخواستم یه سری اطلاعات درباره ازدواج با این افراد بدونم.در ضمن من مادر و پدرم با هم دخترخاله پسرخاله بودن.در حالت کلی ما بچه ها هیچکدوممون مشکل خاصی نداشتیم,اما همه دارای ضعیفی چشم و تاحد کمی کم خونی هستیم.

    • Anonymous , ژوئن 6, 2015 @ 11:58 ق.ظ

      دوست عزیز در این مورد فقط با مشاوره ژنتیک میتونید به نتیجه ای قطعی برسید …
      هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است که فرد مبتلا به دلیل عدم وجود و یا سطوح پائین پروتئین هایی به نام فاکتورهای انعقادی قادر به توقف روند خونریزی نمی باشد.
      انواع مختلفی از هموفیلی وجود دارد اما شایع ترین و شناخته ترین آن :
      هموفیلی A (کلاسیک) که بعلت کمبود یا فقدان فاکتور ۸ خون ایجاد می شود و ۸۰% موارد ابتلا را شامل می شود.
      هموفیلی B که بعلت کمبود یا فقدان فاکتور ۹ ایجاد می شود و ۵% موارد ابتلا را به خود اختصاص می دهد.
      هموفیلی یک اختلال ژنتیکی است که از طریق ژن موجود برروی کرموزوم جنسی X مبتلا می شود (زنان دارای دوکروموزم X و مردان دارای یک کروموزوم X و یک y) می باشند.
      زن ناقل هموفیلی ژن هموفیلی را برروی یکی از کروموزوم های خود دارای می باشد و به احتمال ۵۰% این ژن معیوب را به فرزندان پسر خود منتقل می کند.
      مردانی که ژن معیوب را به ارث می برند مبتلا به هموفیلی می شوند.
      مردان مبتلا ژن را به فرزندان پسر خود منتقل نمی کنند ولی آنها ژن را به دختران خود منتقل می کنند . دختران تنها ناقلین این بیماری هستند که غالباً بدون مشکل بالینی بوده اما برخی از آنان دچار افزایش خونریزی در زمان قاعدگی و یا بعد از اعمال جراحی دندانپزشکی و خونریزی مکرر بینی می شوند.
      علائم بالینی هموفیلی معمولاً بصورت خونریزی مکرر زیرجلدی ، خونریزی حتی بعد از صدمات جزیی و خونریزی ازمخاطات و مجاری گوارشی و ادراری تناسلی و درد وتورم مفاصل، ناشی از خونریزی (هم آرتروز) می باشند
      شدت هموفیلی برحسب کمبود میزان فاکتور انعقادی مربوطه به ۳ نوع طبقه بندی می شود.
      هموفیلی خفیف که میزان فاکتور انعقادی ۳۰-۵ درصد طبیعی است. معمولاً این افراد خونریزی خودبخود ندارند و تنها پس از عمل جراحی یا زخم های شدید دچار خونریزی می شوند.
      هموفیلی متوسط که میزان فاکتورانعقادی ۵-۱ درصد طبیعی است این افراد ندرتاً بدون دلیل دچار خونریزی می شوند فواصل خونریزی معمولاًبصورت ماهیانه و معمولا بعد از اعمال جراحی و تروما دچار خونریزی قابل توجه می گردند.
      هموفیلی شدید که فعالیت فاکتور انعقادی کمتر از ۱% است این افراد غالباً در عضلات و مفاصل (زانو، مچ پا، آرنج) خونریزی می کنند در فواصل نزدیک (۲-۱ بار در هفته) و ممکن است بدون هیچ دلیلی خونریزی کنند.
      شایع ترین علامت هموفیلی خونریزی غیرقابل کنترل و بیش از حد حتی بدون هیچ آسیبی می باشد کبودی حاصل از صدمات کوچک ممکن است منجر به هماتوم بزرگ (تجمع خون زیرپوست) باشد وتمایل به خونریزی از لثه ، بینی حتی با مسواک زدن یا عمل دندانپزشکی مکررا دیده می شوندخونریزی درون مفصلی که باعث درد و عدم تحرک می شود و منجر به التهاب مفصلی دردناک و برشکلی و لنگیدن مکرر می شود.خونریزی داخل عضلات منجر به تورم و درد و قرمزی و خونریزی داخل مغزی که شایع ترین علت مرگ در کودکان و یکی از اورژانس های هموفیلی است.
      شایع ترین محل های خونریزی عضلات بازو ، مفصل آرنچ ، عضله ران ، مفصل زانو ، مچ پا و ساق پا می با شند
      عوارض بیماری تغییر شکل مفاصل دچار خونریزی ، خونریزی داخل جمجمه ، شوک هموراژیک و نروپاتی محیطی می با شد
      تشخیص هموفیلی
      علاوه بر شرح حال پزشکی کامل و معاینه فیزیکی ، آزمایشات خونی شامل تعیین سطح فاکتورهای انعقادی، شمارش گلبول های خون و ارزیابی زمان انعقاد است که معمولاً قبل از عمل جراحی مجددا بکار می روند امروزه با کمک بیوپسی از پرزهای کوریونی و یا آمینو ستز در اوایل حاملگی می توان هموفیلی را قبل از تولد تشخیص داد.
      درمان هموفیلی
      درمان قطعی برای هموفیلی وجود ندارند اما با مصرف فاکتورهای انعقادی فرد مبتلا می تواند زندگی عادی داشته باشد. برحسب سن بیمار ، وضعیت سلامت عمومی و وسعت بیماری و نوع و شدت هموفیلی و تحمل بیمار درمان انجام می گیرد امروزه با تزریق فاکتورهای انعقادی به جریان خون بیمار و توقف سریع خونریزی درمانها بسیار موثر می باشند درمان سریع و به موقع سبب کاهش درد می شود و از بروز آسیب به مفاصل و عضلات و سایر اعضا جلوگیری می کند حتی در موارد محتمل خونریزی بایستی فاکتور انعقادی تزریق گردد و نبایستی منتظر این بود که علائم خونریزی خصوصاً در مفاصل (درد و تورم و گرما ) بروز کند.
      بدون فاکتورهای انعقادی افراد مبتلا به فرم شدید هموفیلی دچار عوارض شدید و معلولیت گشته و قادر به زندگی عادی نخواهند بود.
      مواردی که نیاز به تزریق فاکتورهای انعقادی می باشد شامل خونریزی عضلانی – مفصلی و خونریزی طو لانی از هر قسمتی از بدن و بدنبال ضربات سنگین به سر و سردردهای غیرطبیعی ، ضربه به اعضا حیاتی خصوصاً صورت ، دهان ، چشم، گردن و بدنبال تصادفات منجر به خونریزی و زخم هایی که نیازمند بخیه هستند. همچنین قبل از اعمال جراحی، دندانپزشکی و فعالیت هایی که منجر به خونریزی می گردند بایستی این فاکتورها تجویز گردند. درمورد خونریزی بینی چنانچه خونریزی سنگین و مداوم باشد و حتی پس از ۵ دقیقه از فشار ادامه دا شته باشد تزریق فاکتور ضرورت می یابد ولی درموارد بریدگی و خراش های سطحی و کبودهای کوچک که با فشار مستقیم خونریزی درمحل زخم قطع می شود ممکن است نیازی به فاکتورنباشد.
      درمورد درمان این بیماران علاوه بر تجویز فاکتورهای انعقادی گاهی از پلاسمای منجمد تازه (FFP) و یا کرایوبرسیبیتان و موا دی نظیر دسموپرسین DDAVP استفاده می شود.
      آموزش به بیماران هموفیلی
      بیماران مبتلا به هموفیلی بایستی اطلاعات کافی درمورد بیماری و مراقبت های ضرروی هنگام خونریزی و درمان داشته و آموزش کافی دریافت کرده باشند که دراینجا نقش والدین بسیار مهم است .موارد مهم اموزش در پیشگیری از خونریزی و اقدامات لا زم در برخورد با خو نریزی، فعالیت ها و ورزش های مجاز و تغذیه می با شد
      اقداماتی که هنگام خونریزی باید انجام شود که شامل : کمپرس سرد و فشار مستقیم و آرام برناحیه خونریزی دهنده ، بالانگه داشتن عضو خونریزی دهنده واستفاده از آتل هنگام حرکت دادن مفاصل دردناک ، مراجعه به پزشک در اسرع وقت و دریافت فاکتور انعقادی است
      در خونریزی دهان و زبان که غالباً بدلیل گازگرفتگی زبان می باشد بایستی فاکتورهای انعقادی تجویز شود زیرا بخیه زدن غیرممکن است و مدتی بعد از آن نبایستی غذای سفت مصرف کند.
      در خونریزی از بینی بایستی در حالت درازکش قرار گیرد و دوطرف بینی راگرفته و فشار دهد و سر نبایستی به عقب خم شود و در صورت تداوم خونریزی بایستی سریعاً فاکتور انعقادی دریافت کند.
      بروز علائم خونریزی مغزی ناشی از ضربه به سر نظیر خواب آلودگی ، بیهوشی و اختلال هوشیاری ، سردرد و سرگیجه و استفراغ مکرر نشانه ضرورت تجویز فاکتورهای انعقادی بطور اورژانس می باشد.
      بی حرکتی عضو بدن خصوصاً در کودکان نشانه خونریزی در عضو مربوطه و ایجاد درد است.
      احتیاط های لازم جهت پیشگیری از بروز خونریزی شامل :
      احتیاط درموارد فعالیت و ورزش بطوری که نبایستی به فرد مبتلا ضربه و به مفاصل آن فشار وارد گردد بهترین فعالیت پیاده روی ملایم و شنا است و از ورزش هایی که خطر سقوط و زمین خوردن دارد اجتاب کنید.
      استفاده از مسواک نرم و رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
      پرهیز از یبوست و چاقی
      اجتناب از تزریق عضلانی ، اجتناب از تخلیه بینی با فشار و یا درمعرض گرمای زیاد قرارگرفتن
      عدم مصرف آسپرین و سایر داروهای ضدانعقادی و ایبوپروفون
      مراجعه سریع به پزشک در صورت ضربه به بدن خصوصاً در سر یا شکم
      سایر اقدامات ضروری شامل :
      آموزش به بیمار و والدین در مورد کمک های اولیه و پیشگیری از خونریزی و نوع داروهای مصرفی و میزان و عوارض درمان برنامه مصرف
      داشتن کارت شناسایی حاوی اطلاعات شخصی هموفیلی و همراه داشتن آن
      مراجعه منظم به مراکز درمان هموفیلی و ویزیت توسط پزشکان مرکز و تنظیم برنامه تنظیم، پیگیری و ارزیابی آزمایشگاهی
      واکسیناسیون علیه هپاتیت B به علت خطر انتقال آن از راه فرآورده های خونی
      توجه به وضعیت روحی بیماران و مشاوره روانشناسی درصورت لزوم
      توجه به تغذیه بیماران مبتلا و دریافت کافی میوه و سبزیجات و دریافت حداقل ۳۰-۲۰%از منبع کا لری در یافتی ازپروتئین

  • حسین , ژوئن 24, 2015 @ 11:59 ب.ظ

    سلام خسته نباشد میشه منو راهنمایی وکمک بکنید من قصد ازدواج با دختری رو دارم که پدر بزرگش زال هست و من از این موضوع نگرانم چون میترسم بچه های ما هم زال بشن اگه راه حلی داره یا غیره رو بهم بگید ممنون میشم از کمکتون

    • Anonymous , ژوئن 25, 2015 @ 1:57 ق.ظ

      زالی یا آلبینیسم نوعی بیماری ژنتیکی و تا حدی شایع در بین جوامع انسانی است که بر اثر آن بدن قادر به ساخت رنگدانه ملانین نبوده و پوست، مو و چشمان شخص زال رنگ روشنی به خود می‌گیرد، از هر ۱۷ هزار نفر یک نفر به زالی دچار می‌شود.

      بد نیست بدانید علاوه بر انسان و دیگر پستانداران، زالی در پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها نیز بروز می‌کند. زالی به دو صورت چشمی پوستی و چشمی در انسان‌ها دیده می‌شود.

      در زالی چشمی پوستی، فقدان رنگیزه در پوست، مو و چشم را داریم و در حالت چشمی تنها چشم فاقد رنگیزه بوده و پوست و مو ظاهری نرمال دارند.

      در هر ۲ حالت به علت فقدان رنگیزه در چشم، عروق خونی موجود در لایه‌های زیرین چشم نمایان شده و چشم سرخ‌رنگ (نه در تمام موارد) به نظر می‌رسد.

      انتقال بیماری
      ژن زالی مغلوب است یعنی اگر فردی یک ژن زالی ‌که در واقع ژن ساخت ملانین است که به دلایلی معیوب شده روی یک کروموزوم داشته باشد اگر ژن سالم دومی کروموزوم دیگر داشته باشد آن ژن سالم وظیفه ژن معیوب را برعهده می‌گیرد و فرد دچار زالی نمی‌شود. اگر فرزندی از پدر و مادری که هر دو یک ژن زالی دارند متولد شود ۲۵ درصد احتمال دارد که کودک زال باشد، ۵۰ درصد احتمال ناقل بودن وجود دارد ‌ یک ژن معیوب داشته باشد و ۲۵ درصد احتمال دارد که ژن‌های کاملا سالم داشته باشد. اگر یکی از والدین سالم و دیگری زال باشد همه فرزندان ناقل و اگر یکی ناقل و دیگری زال باشد ۲۵ درصد احتمال ناقل بودن فرزند و ۷۵ درصد احتمال زال بودن فرزندان وجود دارد. اگر والدین هر دو زال باشند همه فرزندان زال خواهند شد.
      پس نیازه که در این مورد مشاوره ژنتیکی انجام بدید
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
      ۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴

  • ساغر , ژوئن 28, 2015 @ 10:49 ق.ظ

    سلام. خسته نباشید.من میخواهم با خانمی ازدواج کنم ک برادر ایشون کوتوله هستن .پدر و مادر این خانم دختر مو و پسر عمو هستن و در هیچکدام از اقوام آنها این بیماری دیده نشده . ایا امکان دارد اگر من با این خانم ازدواج کنم این بیماری به بچه من انتقال پیدا کنه ؟

    • Anonymous , ژوئن 29, 2015 @ 12:14 ق.ظ

      دوست عزیز در این مورد مشاوره ژنتیک میتونه تا حدودی به شما کمک کنه ولی جهش ژنتیکی میتونه در افرادی که والدین سالم هم دارن اتفاق بیفته … حتی در پدرهایی با سن بالا چنین احتمالی وجود داره به همین خاطر اگر قرار به بچه دار شدن بود باید تحت نظر پزشک معالج در حال چک کردن جنین باشید تا اگر مشکلی بود از تولد بچه معلول جلوگیری کنید
      راه های تشخیص قبل از تولد اولتر­اسونوگرافی و تست ژنتیک مولکولی می ­باشند. در اولتراسونوگرافی کاهش رشد دست ­ها و پا­ها با طول تنه طبیعی در سه ماهه سوم قابل تشخیص می ­باشد. حدود یک سوم جنین­ های مبتلا با این نشانه قابل شناسایی هستند. در تست مولکولی قبل از تولد با نمونه CVS که از جنین گرفته می ­شود بطور دقیق می توان ژنوتیپ جنین مشکوک را مشخص کرد. پس از استخراج DNA از نمونه با انجام PCR و استفاده از روش های RFLP و Sequencing می ­توان تشخیص قطعی درباره این بیماری را داد.
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
      ۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴

  • یلدا , ژوئن 28, 2015 @ 2:05 ب.ظ

    سلام
    من دو ساله که ازدواج کردم، با همسرم هم نسبت فامیلی نداریم، مادر شوهرم و خواهر شوهرام دیابت دارن (روزی دو واحد انسولین می زنند)، مادر شوهرم فوت شده و بعد از فوتش همسرم هم به دیابت نوع ۲ مبتلا شده، اول اینکه میخواستم بدونم اگر قصد بچه دار شدن داشته باشیم دیابت همسرم روی جنین اثر میذاره یا نه؟؟؟ و اینکه وقتی به رفتارهای خواهر شوهرام دقت کردم احساس کردم دچار عقب افتادگی ذهنی هستند، چون یک سری رفتارهای غیرعادی دارن، ولی وقتی از اقوام نزدیکشون سئوال کردن گفتن که نه، می خوام ببینم آیا بیماری دیابت می تونه روی مغزشون تأثیر گذاشته باشه که حالتشون شبیه افراد عقب افتاده باشه؟؟؟ مرسی از راهنمایی تون

    • Anonymous , ژوئن 29, 2015 @ 12:32 ق.ظ

      دوست عزیز در این مورد نمیشه بدون دیدن و معاینات نظر قطعی داد ولی چون خانواده همسرتون مبتلا به دیابت هستند پس فرزند شما باید در آینده بسیار مراقب رژیم غذایی و این بیماری بوده و تست های کنترل قند خون رو مرتب انجام بده
      در مورد عقب ماندگی ذهنی باید اضافه کنم ابتلا به دخانیات و اعتیاد مادر نقش زیادی در ایجاد دیابت و عقب ماندگی کودک داره

      یکی دیگر از عوامل پیدایش کودکان عقب مانده ذهنی اختلالات و نارسایی های ژنتیکی است . از جمله عوامل متعددی که در ایجاد معلولیت ذهنی کودکان مورد نظر است ازدواج های فامیلی و پیوندهای خویشاوندی (همخونی) است .
      تحقیقات نشان می دهد که نسبت خویشاوندی والدین حتی اگر در سطح چندمین نسل هم باشد می تواند سبب عقب ماندگی کودک شود . از این تحقیقات چنین نتیجه گرفته شده است که مرگ و میر فرزندان در غیر خویشاوندان ، در حدود چهل در هزار و در ازدواج های بین پسر عمو و دختر عمو به شصت تا هشتاد در هزار افزایش می یابد .

      ازدواج بین اعضای دور و نزدیک خانواده ، باعث افزایش میزان مرگ ومیر نوزادان و رشد گسترده انواع بیماری های جسمی ( قبل و بعد از تولد) می شود …

      سن پدر در زمان بارداری می تواند بر عقب ماندگی ذهنی کودکان تأثیر داشته باشد و زمان خواستاری بچه ها در مردان باید قبل از سن ۴۰ سالگی انجام پذیرد و بهترین سن برای بارداری مادران سالهای ۱۹ تا ۳۴ سالگی است و مادرانی که قبل از ۱۸ سالگی یا بعد از ۳۵ سالگی باردار شوند امکان به وجود آوردن کودکان عقب مانده ذهنی در آنها بیشتر است .

      در رابطه با ترتیب تولد ، این موضوع با عقب ماندگی کودکان رابطه ای ندارد. همچنین معمولاً والدین کودکان عقب مانده ذهنی از لحاظ سطح سواد و تحصیلات از والدین کودکان عادی پایین تر بودند.

  • f , جولای 3, 2015 @ 10:37 ق.ظ

    با سلام و وقت بخیر
    بنده یک خاستگار ی دارم که۱-برادر اولشان در هنگام بارداری مادر به علت آتش سوزی در منزل و ترسیدن مادر قادر به شنیدن و تکلم نیست.۲-پدر و مادر ایشان دخترعمو پسرعمویند۳-دختر عمه ای دارند که در کودکی بر اثر تب و تشنج دچار اختلال کلامی و اختلال حرکتی می شود. -در ضمن پدر ومادر دختر عمه ایشان نیز فامیلند۴-برادر سوم این آقا نیز دو سال پیش بر اثر فشار چشم نابینا شدند.۵-این خانواده شش نوه دارند که همگی سالمند حتی فرزندان ِپسر اول که خود کرو لال است فرزندان سالمی دارد.۶-بنده با ین آقا نسبت خویشاوندی ندارم.۷-هر دویمان گروه خونی a+داریم.
    سوال:آیا این ازدواج صحیح است؟و در صورت ازدواج می شود به طور صددرصد از تولد فرزند (کرو لال)پیشگیری کرد؟
    ضمنا مشاورههم رفتیم و به ما گفتند بد نیست آزمایش بدهند الان جواب آزمایش ایشان نوشته تغییرات نوکلیوتیدی v153i
    به صورت هتروزیگوت می باشد.
    به نظر شما این ازدواج ریسک است؟
    با تشکر

    • Anonymous , جولای 4, 2015 @ 3:18 ب.ظ

      در این گفته شده شما آلل های متفاوتی دارید ولی برای تفسیر بیشتر باید با متخصص ژنتیک مشورت کنید
      هر چند ریسک همیشه در ازدواج وجود داره و ممکنه مشکلاتی رو بالقوه همه ما در خودمون داشته باشیم
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
      ۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.