مرکز مشاوره

هفت راهکار برای بازیابی اعتماد به نفس پس از طلاق

هفت راهکار برای بازیابی اعتماد به نفس پس از طلاق

ارزش خود را حفظ کنید و از راهی دیگر قوی تر به زندگی تان ادامه دهید.

طلاق دردناک است و خلاص شدن از این درد کار دشواری است. ولی برای بعضی از افراد طلاق می تواند تاثیرات منفی در اعتماد به نفسشان داشته باشد.

ولی نباید این اتفاق بیافتد.

در اینجا چند نکته برای حفظ اعتماد به نفستان در این مرحله‌ی گذار زندگی ارائه شده است:

  1. از فکر کردن در مورد طلاق به عنوان یک شکست دست بردارید. ازدواجتان دوامی نداشته و به پایان رسیده است، و مانند شما بسیارزیاد هستند، امروز ه طلاق بیشتر از قبل در جوامع مختلف بخصوص ایران صورت می پذیرد.

به یاد داشته باشید که جرأت آشنایی با آن را داشته باشید حتی اگر این آشنایی کار آمد نیست و باعث رنج شما می شود. فکر کردن در مورد طلاق به عنوان انتقال به مرحله ی دیگری از زندگی تان- باعث می شود که شما برای مرحله ی بعدی تجربه ی بهتری داشته باشید.

  1. برای انچه از دست داده اید غصه بخورید.اگر شما مدام سعی در نادیده گرفتن قسمت های خوب ارتباط داشته باشید (مطمئنان قسمت های خوبی هم وجود داشته است)، تا زمانی که این کار را می کنید غصه دار خواهید بود.

بگذارید برای قسمت های خوب ارتباط هم دلتان تنگ شود. بنابراین این احساسات از شما عبور می کنند و پراکنده می شوند، و جای جدیدی برای احساسات جدیدی فراهم می شود.

  1. اجازه ندهید که احساسات شما رفتارتان را تحت تاثیر قرار دهد. عصبانی بودن از همسر سابقتان یک چیز است و به دادگاه رفتن به خاطر آن چیز دیگری است. از دست دادن یک نفر هیچ تاثیری در شرایط ندارد؛ به خاطر سپردن آن هم به همین صورت است. احساس دوست داشته نشدن هم دردناک است. پیدا کردن یک رابطه ی جدید می تواند درد را طولانی کرده و دو برابر کند.

از روی احساسات که ممکن ایت موقتی باشند عمل نکنید. به جای آن، بر اساس ارزش های خود عمل کنید، در صورت وجود کودکان به انها عشق بورزید، و به اهدافتان فکر کنید.

هفت راهکار برای بازیابی اعتماد به نفس پس از طلاق

مشکلی نیست که در ذهنتان به جلو و عقب بروید، ولی اینکه شما در زندگی واقعی تان بر طبق احساساتتان عمل کنید دنیای شما را ویران خواهد کرد. بر روی رفتارتان کنترل داشته باشید این کار شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

۴٫ این تصور را نداشته باشید که کودکانتان آسیب جبران ناپذیری دریافت کرده اند. تحقیقات نشان داده است که زندگی کردن با والدینی که به صورت مکرر با یکدیگر درگیر هستند به کودکان آسیب می زند. اگر ازدواج شما سطح بالایی از درگیری را دارد، طلاق شما می تواند به کودکانتان آرامش بیشتری ببخشد.

ولی توجه داشته باشید: چگونه طلاق گرفتن شما می تواند تاثیر خوبی بر روی کودکان داشته باشد…

۵٫ هیچگاه در مقابل کودکانتان از والد دیگر بدگویی نکنید. مهم نیست که همسرتان چه کاری انجام داده است، بد دهنی در مقابل کودکان تنها باعث خراب شدن رابطه ی شما با کودکتان می شود. این گونه صحبت کردن به احساسات او آسیب خواهد زد.

خواه همسر سابقتان والد کودک باشد یا نه، همچنان در مورد کلماتی که در مورد در مقابل فرزندتان به کار می برید دقت کنید. شما کسی هستید که انتخاب کرده اید که با این شخصیت باشید؛ از احساس اعتماد به نفستان و احساسات فرزندانتان به وسیله ی اجتناب کردن از صحبت کردن بد در مقابل کودکانتان در مورد همسر سابقتان، حفاظت کنید.

۶٫ به بدنتان برسید.اگر شما قبلا به بدنتان توجه نمی کردید، بعد از طلاق فرصت مناسبی برای شروع است به پزشکتان مراجعه کنید.

اگر شما کار فیزیکی انجام می دهید یا ورزش می کنید خیلی مهم است که این کار را ادامه دهید.

تمرینات ورزشی باعث ایجاد احساس خوبی می شود. پس برای این کار برنامه ریزی کنید و هدف داشته باشید. با همه ی اتفاقاتی که رخ داده است شما شایستگی داشتن احساس خوب را دارید. یک برنامه ی تناسب اندام یا یک هدف جدید مانند یک ماراتن کوتاه می تواند خلق شما را بهبود بخشیده و اعتماد به نفستان را افزایش دهد.

۷٫ در جستجوی حمایت باشید بخصوص اگر بعد از طلاق احساس دوست داشته نشدن می کنید.به دنبال یک درمانگر مهربان باشید، و در مورد اتفاقی که در ازدواج شما رخ داده است صحبت کنید.

زیرا بار احساس گناه، شرمساری، یا احساس بی ارزشی رفتن مواردی هستند که می تواند برای شما اتفاق بیافتد و شما باید برای این اتفاقات کاری انجام دهید.

زمانی که شما به اتفاقاتی که برای شما به دلیل طلاق اتفاق افتاده است رسیدگی کنید شما می توانید بر سرنوشت خود احساس کنترل داشته باشید.

شجاعت توجه و نگاه کردن به مسائل درونی تان، و انجام دادن برخی از موارد بالا، شما را متقاعد خواهد کرد که شما شجاع، انسانی در حال رشد هستید- کسی که استحقاق محبت و احترام و اعتماد به نفس را دارد.

شماره های تماس 01

منبع: com.مشاوره-آنلاین


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

مقالات مرتبط

15 نظرات

  • كلانتري , اکتبر 1, 2016 @ 3:12 ب.ظ

    با عرض سلام بنده دختری هستم مجرد متولد ۴۹ و جدیدا” آقایی به خواستگاری آمده که متولد ۴۴ است و حدود بیست ماه پیش از همسرش جدا شده و یک دختر ۱۵ ساله دارد بعد از چهار جلسه دیدار ایشون هیچگونه مشکلی ندارد جز اینکه بنده خواستار شدم که با همسر سابقشون تلفنی صحبت کنم و علت را از زبان خودشون جویا شوم که ایشون راضی نیستند و نگرانم لطفا” مرا راهنمایی کنید.

    • راهنما , اکتبر 2, 2016 @ 12:44 ق.ظ

      خب به هر صورت همسر ایشون ممکنه از روی حسادت واقعیت زندگی رو طور دیگری نمایش بده ..پس اول مشاوره کنید و سپس دوره نامزدی رو برای شناخت بیشتر بگذرونید
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • یوسف , نوامبر 12, 2016 @ 7:09 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما همکاران
    من ۱۶ سال سن دارم و سال دیگر قصد رفتن به حوزه علمیه قم را دارم.
    احساس میکنم از نظر بلوغ دینی و مذهبی و دیگر بلوغ ها و مهارت ها مشکلی ندارم.
    و دوست دارم در سن کم(یک یا دو سال بعد)ازدواج کنم.
    میخواستم بدانم از نظر یک مشاور مذهبی که شرایط مرا بخوبی درک میکند، من برای ازدواج آماده هستم یا نه؟
    اگر پاسخ شما با انجام یک تست یا سوال میتواند پاسخگوی سوالم باشد از شما میخواهم آن را برایم مطرح کنید و اگر نیاز به یک مشاوره حضوری دارم لطفا عرض بفرمایید.
    با تشکر بسیار از شما و آرزوی موفقیت…

    • راهنما , نوامبر 13, 2016 @ 1:03 ب.ظ

      اگر شرایط ازدواج رو نداشته باشید در آینده مسلما” با مشکلات مالی برخورد میکنید و ازدواجی که قرار بوده محل ارامش شما باشه محل تنش خواهد شد
      اگر کسی واقع بینانه به موضوع ازدواج نگاه کنه باید بدونه ازدواج هزینه هایی داره که برای شروع اون لااقل داشتن استقلال مالی یکی از پایه هاست
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

    • راهنما , نوامبر 13, 2016 @ 5:55 ب.ظ

      با سلام
      برا ی ازدواج بلوغ فکری اهمیت بیشتری از بلوغ جسمی دارد و توانایی مسئولیت پذیری نسبت به زندگی و قبول مشکلات و مسائل ان
      و اینکه با یک تست به شما بگویند که ازدواج کنید یا خیر خیلی فرایند معقولی نیست
      ولی باز هم می توانید با مشاور صحبت کنید .
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      دفتر قیطریه:
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه

  • سارا , دسامبر 10, 2016 @ 12:33 ق.ظ

    سلام ….من. اعتماد به نفس خیلی پایینی دارم ..مخصوصا در مواجهه با آقایون …از بچگی مادرم ما رو از جنس مخالف دکر نگه میداشت و برادر هم نداشتم …یکی از همکارانم به من علاقه مند هست ..ولی چون من اعتماد به نفسم پایینه و اجازه نمیدم این رابطه شکل بگیره وضعیت بدی پیش اومده به طوری که امام همکارانم متوجه شدن و خلاصه در محل کار صورت خوشی نداره …خواهش میکنم راهنماییم کنید ….البته بگم در خیلی از موقعیت ها کاملا با اعتماد بنفسم و همین بیشتر باعث سو تفاهم شده

    • dr-salary , دسامبر 10, 2016 @ 10:48 ق.ظ

      با سلام
      میشه توضیح واضح تری بدید .؟به هر حال شروع یک برخورد با یک فرد در محیط اداری اصول خاص خودش رو داره .
      و نوع برخورد شما اهمیت داره .بهتر است به نکات زیر توجه کنید
      . از خودتان بپرسید: بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست؟

      ترسیدن از اتفاقاتی که ممکن است بیفتد خیلی راحت است. وقتی واقعاً از خودتان بپرسید بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد چیست، تصویری روشن از موقعیت پیدا می‌کنید، کمی از ترستان از بین می‌رود و می‌فهمید که نتایج احتمالی آن به آن اندازه که اول تصور می‌کردید ترسناک نیستند. با اینکار عواقب احتمالی را برای خودتان تعریف می‌کنید و همچنین متوجه می‌شوید که هر اتفاقی که بیفتد می‌توانید آن را مدیریت کرده و از آن سربلند بیرون بیایید.

      ۲٫ موسیقی نشاط ‌بخش گوش دهید.

      قبل از اینکه شب در مهمانی شرکت کنید، یا قبل از یک امتحان یا جلسه مهم، قبل از هر چیزی که ممکن است اعتمادبه‌نفستان را کمی سست کند، می‌توانید از موسیقی بعنوان انگیزه برای تقویت روحیه استفاده کنید.

      ۳٫ یک چیز جدید امتحان کنید.

      وقتی پا را از منطقه آرامشتان بیرون می‌گذارید و چیزی را امتحان می‌کنید که قبلاً نکرده بودید، نه تنها خودتان را وارد یک چالش می‌کنید بلکه محدوده‌های خود و اعتمادتان به توانایی‌های خود را گسترش می‌دهید. با امتحان کردن یک چیز تازه می‌توانید از ترس‌هایتان کم کنید و زندگی با موانع و محدودیت‌های کمتر داشته باشید.

      ۴٫ برای انجام یک کار جدید نقشه بکشید و بعد آن را دنبال کنید.

      این یکی از مهمترین و موثرترین راه‌های ایجاد اعتمادبه‌نفس دائم است. وقتی تصمیم می‌گیرید کاری انجام دهید و از آن عقب نمی‌کشید و آن را پیش می‌برید، خودتان به خودتان ثابت می‌کنید و اینجاست که اعتمادبه‌نفستان بالا می‌رود.

      ۵٫ از مدیتیشن استفاده کنید.

      مدیتیشن راهی عالی برای از بین بردن افکار منفی و دست یافتن به افکار مثبت است.

      ۶٫ ورزش کنید.

      این مورد اثری عمیق بر اعتمادبه‌نفس دارد. ورزش منظم و همیشگی سطح انرژی شما را بالا می‌برد و موادشیمیایی مختلفی تولید می‌کند-مثل تستوسترون و اندورفین-که حالت مثبت‌تری به شما می‌دهد. به نظر می‌رسد ورزش به طور اتوماتیک‌وار اعتمادبه‌نفس افراد را بالا می‌برد و رویکرد شما را نسبت به زندگی تغییر می‌دهد. علاوه بر آن فرم و شکل بهتری به اندام شما می‌دهد که راهی عالی برای بالا بردن اعتمادبه‌نفس است.

      ۷٫ با یک ترس روبه‌رو شوید.

      این مورد اصلاً آسان نیست. اما پاداش خیلی خوبی به همراه دارد. اگر با یک ترس روبه‌رو شوید، اعتمادبه‌نفستان ۱۰ قدم بالاتر می‌رود. و هربار که با یک ترس روبه‌رو می‌شوید آرام ‌آرام متوجه می‌شوید که ضرب ‌المثل قدیمی “از هیچ چیز به اندازه ترس نباید ترسید” فقط یک کلیشه توخالی است.

      ۸٫ چیزی نو خلق کنید.

      همه انسان‌ها خلاق هستند. اما پس کودکی و نوجوانی این مسئله گاهی فراموش می‌شود. کشف دوباره خلاقیت‌هایتان راهی عالی برای بالا بردن اعتمادبه‌نفستان است. خلق یک چیز جدید راهی عالی است اما همیشه هم آسان نیست. اما وقتی کارتان تمام شد نه تنها احساسی عالی نسبت به خودتان پیدا می‌کنید، بلکه بعضی ‌اوقات قسمت‌های جدیدی از خودتان که قبلاً می‌شناختید را دوباره کشف می‌کنید. خلاق بودن راهی عالی برای شناختن خودتان و توانایی‌های پنهانتان است.

      ۹٫ تا زمانیکه اعتمادبه‌نفس پیدا نکرده‌اید وانمود کنید که دارید.

      یک راه برای بیرون آمدن از محدودیت‌هایی که برای خودتان درست کردید این است که یک قدم بیرون از منطقه آرامشتان بگذارید. ممکن است غیرعملی به نظر برسد. انگار فقط به خودتان دروغ می‌گویید اما موضوع همین است. این راهکار کاملاً عملی است. اگر احساس اعتماد نمی‌کنید، حداقل تظاهر کنید و طوری رفتار کنید که انگار به خودتان و توانایی‌هایتان کاملاً مطمئنید و بنابر آن رفتار کنید. خیلی زود می‌بینید که احساس اعتمادبه‌نفس می‌کنید، اعتمادبه‌نفس واقعی.

      ۱۰٫ از محیطتان استفاده کنید.

      یک راه موثر برای تغییر خودتان این است که محیطتان را برحسب آن کسی که دوست دارید باشید تغییر دهید. اگر می‌خواهید اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید، زندگینامه‌های افراد بااعتمادبه‌نفس را مطالعه کنید، موسیقی که گوش می‌دهید را از موسیقی‌های افسرده‌کننده به انرژی‌بخش تغییر دهید و سعی کنید با کسانی رفت‌وآمد کنید که اعتمادبه‌نفس بالایی دارند.

      ۱۱٫ از قوه تخیلتان استفاده کنید.

      ذهن شما ابزاری بسیار قدرتمند است. وقتی یاد بگیرید چطور از تخیلتان به طریقی مثبت استفاده کنید، می‌توانید با کمک آن اعتمادبه‌نفستان را بالا ببرید. یک راه برای آن تجسم‌سازی است.

      تصور کنید که جلسه‌ای مهم پیش رو دارید. پیش خود تجسم کنید که چقدر همه چیز خوب پیش می‌رود-همه چیز را بشنوید و ببینید-و چقدر حس خوبی در آن جلسه دارید. خودتان را در حال لبخند زدن تجسم کنید که اوقات خوشی را می‌گذرانید. نتیجه مثبت و عالی جلسه را در ذهنتان مجسم کنید. بعد تجسم کنید که جلسه با نتیجه دلخواه شما به پایان رسیده است. این روش واقعاً موثر است و قبل از پا نهادن به جلسه روحیه‌ای عالی به شما می‌دهد.

      اگر برای اینکه خودتان را بااعتمادبه‌نفس تجسم کنید مشکل دارید، می‌توانید کس دیگری را تقلید کنید. یک فرد بااعتمادبه‌نفس کنار خودتان پیدا کنید-مثلاً یک ورزشکار، هنرپیشه یا حتی یک از آشنایان-و از او تقلید کنید. ببینید چطور راه می‌رود، حرف می‌زند و حرکت می‌کند. بعد رفتارهای او را در تجسم‌سازیتان تقلید کنید.

      ۱۲٫ از بدنتان استفاده کنید.

      اگر پایتان را مدام عصبی تکان دهید، کم‌کم احساس اضطراب و نگرانی خواهید کرد. اگر ارام‌تر راه بروید، کم‌کم ریلکس‌تر خواهید شد. برای اینکه اعتمادبه‌نفس بیشتری احساس کنید، از بدنتان استفاده کنید. به طریقی مطمئن‌تر راه بروید، بنشینید و بلند شوید. اگر نمی‌دانید چه باید بکنید از نکته بالا کمک بگیرید. از افراد دوروبرتان که اعتمادبه‌نفس خوبی دارند تقلید کنید.

      ۱۳٫ ذهنتان را از خاطرات مثبت پُر کنید.

      این یک عادت شایع است که قبل از اینکه بخواهید کار مهمی انجام دهید، شکست‌های قبلی و تجربیات بد سابق همه ذهنتان را پر می‌کنند. این عادت را از بین ببرید و سعی کنید برای یک تا دو دقیقه هم که شده همیشه ذهنتان را از خاطرات مثبت، دستاوردهای مهم و تجربیات خوبتان پر کنید. ما معمولاً این کارهای مثبت را فراموش می‌کنیم و روی خاطرات بد و منفی تمرکز می‌کنیم. اما همه چیز به خودتان بستگی دارد. و محصول انتخابتان عاملی است که سطح اعتمادبه‌نفستان را تعیین می‌کند.

      ۱۴٫ به آینده فکر کنید.

      یک راه عالی برای پیش رو قرار دادن همه چیز و تعیین اینکه اتفاقات روز چطور بر اعتمادبه‌نفس شما تاثیر بگذارد این است که نگاهی به آینده بیندازید. از خودتان بپرسید: آیا این مسئله در ۵ سال آینده مسئله مهمی خواهد بود و یاد من خواهد ماند؟ این باعث می‌شود فقط درگیر اتفاقی که افتاده است نشوید. و معمولاً هم پاسخ به این سوال منفی است. با استفاده از این سوال، کنار آمدن با مشکلات روزمره آسان‌تر خواهد شد و می‌فهمید که بیشتر اتفاقات اتفاقاتی آنقدر کوچک هستند که نجای نگرانی ندارند.

      ۱۵٫ درک کنید که گذشته مساوی حال نیست.

      هر اتفاقی که سال پیش، ماه پیش یا حتی دیروز افتاده به معنی فردا، ماه آینده یا سال آینده نیست. شما آینده‌تان را در زمان حال می‌سازید و می‌توانید با خودتان تصمیم بگیرید که چقدر اجازه دهید اتفاقات گذشته بر آینده شما تاثیر بگذارند.

      حتی اگر طی ۱۰ سال گذشته اعتمادبه‌نفس خیلی پایینی داشته‌اید، به این معنی نیست که قرار است همانطور بمانید. می‌توانید تصمیم بگیرید که زندگی و آینده‌تن را تغییر دهید. می‌توانید افکار و خاطرات مربوط به گذشته را دور بریزید و به چیزهای جدیدی فکر کنید.

      ۱۶٫ با خودتان مهربان باشید.

      ممکن است با خودتان بدرفتاری کنید. درک کنید که هیچ نیازی به این کار نیست. حتی اگر تا امروز هم اینطور رفتار می‌کرده‌اید دیگر وقتش رسیده است که دست از آن بردارید. درعوض با خودتان مهربان باشید. هیچ اشکالی ندارد. بدرفتاری با خودتان هیچ دلیلی ندارد مگراینکه بخواهید خودتان را ناراحت کنید و دشمنانتان را شاد.

      یک بخش مهم است مهربان بودن با خودتان این است که نقاط قوتتان را می‌فهمید و آنها را رشد می‌دهید. این کار نه تنها به بهتر شدن مهارت‌هایتان کمک می‌کند بلکه اعتمادبه‌نفستان را هم بالا می‌برد. یک بخش کوچک‌تر اما مهم دیگر این است که تحسین‌های دیگران را بپذیرید. تشکر کردن برای تحسین و تمجید دیگران هیچ اشکالی ندارد. و بعد از هر تحسین حس خوبی به خودتان پیدا کنید.

      ۱۷٫ یاد بگیرید که ذهنتان چطور کار می‌کند.

      آدمها با هم فرق دارند اما مسئله مهم‌تر این است که نحوه کارکرد ذهن آنها شباهت‌های زیادی با هم دارد. چیزی که برای بقیه خوب عمل کرده ممکن است برای شما هم موثر باشد. وقتی با عملکرد ذهنتان بیشتر آشنا شوید می‌فهمید که در موقعیت‌های مختلف چه واکنشی خواهد داشت. وقتی خودتان را بهتر بشناسید اعتمادبه‌نفستان بالاتر خواهد رفت.

      ۱۸٫ مهارت‌های اجتماعیتان را تقویت کنید.

      روابط یکی از مهمترین قسمت‌های زندگی ماست و تقویت مهارت‌های اجتماعی یکی از مهمترین چیزهایی است که هر فردی باید یاد بگیرد. بهتر کردن نتایجی که در این زمینه می‌گیرید و به دست آوردن اطمینان بیشتر به مهارت‌های اجتماعیتان اعتمادبه‌نفستان را به طور کلی بالا خواهد برد.

      ۱۹٫ به جای اینکه به درون توجه کنید، به بیرون توجه کنید.

      وقتی با دیگران رابطه برقرار می‌کنید و گاهی‌اوقات وقتی تنها هستید، بد نیست که توجه ذهنتان را به بیرون دهید تا به درون. مشکل توجه به درون این است که در بسیاری از موقعیت‌ها باعث می‌شود به ظاهرتان، اینکه چه گفته‌اید و دیگران چه گفته‌اند فکر کنید. تمرکز به بیرون درکنار اینکه به بالا بردن اعتمادبه‌نفستان کمک می‌کند، راهی عالی برای تقویت مهارت‌های مردمی و اجتماعیتان هم هست.

      ۲۰٫ اطرافیانتان را از افراد مثبت‌اندیش انتخاب کنید.

      افرادیکه با آنها نشست و برخاست می‌کنید می‌توانند موجب شادی یا ناراحتی شما شوند. ازآنجا که ما زمان زیادی را با مردم سپری می‌کنیم، خیلی مهم است که کنار افراد مثبت-یا حداقل به طرزی منطقی خنثی– باشیم. بودن یک یا دو نفر منفی‌باف می‌تواند تاثیر شگرفی بر شما بگذارد و روز به روز روحیه‌تان را خراب‌تر کند.

      ۲۱٫ اطلاعات، تاثیرات و احساسات مثبت جذب کنید.

      بیشتر اخبار و حوادث جامعه تصویری منفی از دنیا و خودتان به شما می‌دهد. اطلاعاتی که دوروبرتان است هم درست مثل افراد دوروبرتان می‌توانند تاثیر شگرفی بر شما داشته باشند. خودتان انتخاب کنید که دوست داری چه ببینید، بشنوید و بخوانید. فقط چیزهایی را انتخاب کنید که برایتان فایده‌بخش باشند.

      ۲۲٫ مثبت بیندیشید.

      اینکه سعی کنید دنیا و زندگیتان را از دریچه‌ای مثبت نگاه کنید کمی سخت است و زمان می‌برد. مخصوصاً اگر سالهای زیادی را با تفکر منفی زندگی کرده باشید.

      ۲۳٫ خودتان را با خودتان مقایسه کنید، نه با دیگران.

      این درد نالازم زیادی را از زندگیتان بیرون می‌کند. مسئله اینحاست که اگر از یک نفر بگذرید، کس دیگری را می‌بینید که از شما موفق‌تر باشد. و حس برنده بودن موقتیتان دوباره به احساس ترس و اضطراب تبدیل خواهد شد. پس سعی کنید فقط روی خودتان تمرکز کنید، نه آدم‌های دور و برتان و مهم نباشد که دیگران تا چه اندازه موفق هستند. خودتان را با خودتان مقایسه کنید. پیشرفت کنید و رشد خودتان را بررسی کنید و خواهید دید که شادتر، موفق‌تر و بااعتمادبه‌نفس‌تر زندگی خواهید کرد.

      ۲۴٫ شکست را دوباره تعریف کنید.

      اینکه چطور به شکست نگاه کنید تعیین می‌کند که قبل یا بعد از هر شکست چه اندازه اعتمادبه‌نفستان پایین بیاید. تعریفی از شکست که با آن بزرگ شده‌ایم ممکن است بهترین معنای آن نباشد. اگر به موفق‌ترین آدم‌ها نگاهی بیندازید خیلی زود متوجه می‌شوید که واکنش متفاوتی به شکست دارند که با واکنش آدم‌های عادی فرق می‌کند.

      آنها شکست یا طردشدگی را آنقدرها جدی نمی‌گیرند. آنها می‌دانند که اگر شکست بخورند آخر زندگی نیست. برعکس سعی می‌کنند وقتی به هر شکست نگاه می‌کنند قسمت‌های خوب آن را ببینند: اینکه طور می‌توانند از آن درس بگیرند تا برای دفعه بعدی بهتر شوند.

      آنها می‌دانند که اگر اولین تلاش کاریشان با شکست مواجه شود برای مدتی احساس خیلی بدی دارد اما در طولانی‌مدت هیچ اشکالی متوجه آنها نیست. آنها از آن درس می‌گیرند و دوباره امتحان می‌کنند. اگر کسی آنها را طرد کند آیا دست برمی‌دارند؟ مطمئناً نه. آنها می‌دانند که هفته بعد یا هفته بعد از آن ممکن است کس دیگری را پیدا کنند که باز برای آنها جذاب باشد.

      آنها می‌دانند که آدم‌های خوب زیادی هستند. فرصت‌های شغلی خوب زیادی وجود دارد. اما این را هم یاد گرفته‌اند که برای موفق شدن در هر چیزی باید حداقل ۵، ۱۰ یا ۲۰ مرتبه شکست بخورید.

  • سارا....... , ژانویه 4, 2017 @ 4:00 ب.ظ

    با سلام
    من حدود ۷ماه هست که ازدواج کردم ولی متاسفانه با همسرم به دلیل دانستن اینکه تریاک و قلیان استفاده میکنن مشکل دارم البته اگر دوستانشون نباشند هیچوقت سمت این چیزها نمیره ولی مشکل من همین دوستانشون هست دو بار قول دادن ولی زیر قولشون زدن به طوریکه خیلی بهشون بدبین شدم که حتی وقتی میگن تنهاهستن باور نمیکنم خیلی خسته شدم افسردگی گرفتم با کوچکترین حرف میزنم زیر گریه خیلی همسرمو دوست دارم ولی نمیدونم واقعا مشکل از بدبینی من هست یا از همسرم خواهش میکنم راهنماییم کنید .

    باتشکر

    • dr-salary , ژانویه 4, 2017 @ 5:35 ب.ظ

      با سلام
      اگر ایشون به قول خود پایبند بودند که قطعا شما متوجه میشید خب نباید شک و تردیدها بیان شود و اگر فرد کاری هم انجام نداده سمت اون کار کشیده بشه ولی چنانچه
      شکی نیست و واقعا ایشون مصرف کننده هستند همچنان و تنوعی باید بدونید اعتیاد یک شبه ایجاد نمی شود و همه معتادها ابتدا در فضای دوستانه و تفننی شروع به مصرف کردند .بهتره اگر ایشون رو دوست دارید راحت تر در فضای دوستانه نگرانیتون رو در میون بزارید و با حمایت همه جانبه تلاش کنید که سمت این مسائل نروند و اینکه اگر با دوستانشون بسیار صمیمی هستند هیچ وقت از موضع اینکه ایشون رفقای نامناسبی دارند وارد نشید و اجازه ندید که بخوان بین شماها انتخاب کنند .اصولا افرادی که به سمت مواد می رند کمبودهای عاطفی بسیاری دارند و با مصرف می خواهند به ارامش برسند و همراهی خانواده زیر نظر یک فرد متخصص بسیار کمک کننده است می تونید با روانشناس مشورتی داشته باشید
      موفق باشید

  • فرناز , جولای 17, 2017 @ 10:18 ق.ظ

    سلام دختری هستم ۲۵ ساله که ی پسری را دوست دارم که ۶ سال از خودم کوچیکتره و اون همه امکانات زندگی هم از نظر مالی داره هم این که پسر خانه و ماشین و کار داره چون پدر نداشته از بچگی ی جوری بزرگ شده که همه کارها رو دوش این پسر بوده خیلی هم خانواده اش من را میخوان برا پسرشون من قیافه ام شبیه بچه های راهنمایی هست و اصلا بهم نمیخوره ۲۵ سال داشته باشم اما اون پسر برعکس منه و خیلی بزرگتر از سنش هست هم قیافه ای هم عقلی هم کار میکنه هم درس میخوانه به نظرتون ما برا ازدواج مشکلی برامون پیش میاد لطفا به طور خصوصی و خیلی فوری جواب میخوام ….ممنونم

    • مشاور , جولای 17, 2017 @ 11:40 ق.ظ

      با سلام
      تمام پاسخ ها از همین طریق داده می شود .وقتی شما ظاهرا همه جوانب رو قبول دارید خب مساله ای باقی نمی ماند ولی اینکه ایشون ۱۹ ساله هستند رشد و بلوغ عقلی را چقدر مد نظر گرفتید اینکه امکانات مالی دارند خب قابل قبول است و اینکه از کودکی تلاش کردند و حتی ظاهرشون این تفاوت رو نشان نمی دهد .اگر بعدا در زندگی با ایشون احساس کنید قدرت درکی که از طرف مقابل در نظر داشتید ایشون نداشتند چه می کنید اینکه روحیات و انتظارات یک پسر ۱۹ ساله که هنوز در گیر و دار دوران بلوغ است و یا تازه سپری کرده است چقدر با شما همخوان است هم اهمیت دارد .البته این مورا صرفا برای تفکر بیشتر شماست و تایید علمی مبنی براینکه این اختلاف سنی باعث بدبختی یا خوشبختی شده است وجود ندارد .مهم تصمیم و نظر شماست اگر علاوه بر مهیا بودن همه شرایط خودتون با شرایط کنار می ایید و فکر می کنید کاملا به شناخت رسیدید و ایشون در این سن توان حمایت عاطفی که برای خانم ها بسیرا حائز اهمیت است را دارند اقدام کنید و امیدوارم خوشبختب باشید

  • ستاره , اکتبر 31, 2017 @ 6:27 ب.ظ

    با سلام و عرض ادب
    من دختری ۲۹ ساله هستم که حدود دو سال هست که یک خواستگار دارم که قبلا ازدواج کرده و یک فرزند ۹ ساله هم دارند که بعلت مخالفت خانواده(بخاطر داشتن بچه) به نتیجه ای نرسیدیم از طرفی چون ما همدیگرو دوست داریم نمی تونیم نظر خانواده مو برای قطع این امر بپذیریم و الان دچار سردگمی شدیم چون تمام تلاش های که در این زمینه انجام دادیم به نتیجه نرسیده و از طرفی هم اگه همدیگرو بخوایم و خانواده اجازه ندهد دور از ادب است که خودمون زندگیمون رو بدون حضور خانواده ها آغاز کنیم ممنون میشم اگه راهنمایی بفرماید.

    • مشاور , نوامبر 1, 2017 @ 9:00 ق.ظ

      با سلام سرکار خانم شما ایشون رو دوست دارید به همین خاطر مسائلی که خانواده به خاطرش مخالفت می کنند و نگران هستند رو درک نمی کنید علت بسیاری از طلاق ها همین مسلله است که افراد به خاطر دوست داشتن بدون در نظر گرفتن جوانب ازدواج کردند .ببینید شما بعد از ازدواج قطعا تمایل دارید فرزند داشته باشید و البته یک فرزند ۹ ساله که تقریبا نزدیک به سن بلوغ است و مسلئل و مشکلات خاص خود را برای سازگار شدن دارد خودش یک مساله مهم است که باید دقت داشته باشید.ضمن اینکه وقتی شما از دلایل طلاق ایشون کاملا مطلع نشدید چه اطمینانی برای شروع زندگی دارید و نکته بعد اینکههر فردی طلاق می گیرد سعی می وند نفر مقابل راعامل مشکلات تلقی کند نه خودش را خوب این مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد .به هر حال بهتره به شرایط نگاه درستی داشته باشید اینده را هم در نظر بگیرید و سریع تصمیم گیری نکنید ..به هر حال مهن است که افراد جوانب را در نظر داشته باشند.امیدوارم تصمیم منطقی بگیرید و خوشبخت باشید

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
      موفق باشید

      • ستاره , نوامبر 1, 2017 @ 11:17 ق.ظ

        با سلام و تشکر از راهنمایی ارزنده شما مسئله ای که هست تا حدودی از علت جدایشون رو توضیح دادن و من بغیر از توضیحات خودشون به کسی مراجعه نکردم و پیش خودم گفتم مشکلات تو هر زندگی هست که ممکنه بعضیاش به جدای بکشه و فرزندی که دارند کاملا خودساخته اس اما به نظرم چون به پدرش وابستگی احساسی خاصی داره از این لحاظ حساس نیز هستند.ایشون از لحاظ فکری،عقلی،منطقی ، درک و شعور در سطح خوب و قابل قبولی هستند اما خانواده نگران این هستن که من با شرایط کنار نیام و اینکه چون ایشون ازدواج کرده و صاحب فرزندم هست برای من انتخاب مناسبی نیست ولی از طرفی من روحیات و منطق طرفم واسم ارجح تر هست و در حال حاضر در عالم برزخی به سر می برم که نمیدونم چکار کنم و در کل به چه اطلاعاتی دست پیدا کنم که طبق فرمایش شما اگر موافقتم صورت گرفت در اینده دچار مشکل اونم بخاطر کمبود اطلاعات نشده باشم.از شما کمال تشکر و قدردانی رو دارم

        • مشاور , نوامبر 1, 2017 @ 11:34 ق.ظ

          با سلام خب ببینید در مور ازدواج بحث طلاق ایشوت و داشتن اطلاعات درست به تصمیم گیری درست شما کمک می کند پس مساله ساده ای نیست که راحت از ان بگذرید .ضمن اینکه باید دقت داشته باشید که خوب کنکاش گذشته شاید درست نباشد ولی در شرایط معمول نه ازدواج .فرزندشون به پدرشون وابستگی دارند و شما قطعا اوایل زندگی شایددمایل باشید توجه ویژه ای به شما شو و اگر اینچنین نشود شما اذیت خواهید شد اگر این فرزند حکم رقیب را پیدا کند چه که درربییاری ازدواج های اینچنین اتفاق افتاده است .به هر حال درسته سطح درک و منطق برای شما مهم است ولی به لحاظ سنی در شرایطی نیستید که بخواهیددنگران باشید که شاید فرد دلخواه را بدست نیاورید به هر حال فرد مجرد ترجیح بیشتری برایرشما دارد تا مطلقهو با وجود فرزند و حقیقتا مساله اسانی نیست هماهنگ شدن با فرزندی که۹ یال با تربیت خاص خودش بزرگ شده و خوب شاهد طلاق والدین هم بوده است در هر حال اگر ایشون فرد فوق العاده ای هستند به این فکر کنید که اگر چه ممکنه واقعا ایراد از خانم ایشان بوده لاشد ولی اصولا زن ها به راحتی همسرشون رو رها نمی کنند مخصوصا وقتی فرد درک خوبی داشته باشد و به لحاظ عاطفی تامین کننده باشد.به هر حال امیدوارم خوشبخت باشید شاید با تحقیقات محلی راحت تر تصمیم بگیرید و این تردید رفع شود
          در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
          ۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
          موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.