مرکز مشاوره

مرکز مشاوره کودکان

مرکز مشاوره کودکان

سلام دلارام رسولی از مرکز مشاوره و روانشناسی ایران هستم و خوشحال میشم ب سوالات شما در زمینه مشاوره کوک پاسخ بدم. در ادامه سوالات پرکاربرد قرار دادم.

همانکه میدانید کودکان در طول دوره رشد خود ممکن است به طور خواسته یا نا خواسته دچار مشکلاتی شوند و این والدین هستند که باید در حل این مشکلات بکوشند. مرکز مشاوره کودک با داشتن بهترین روانشناسان و مشاوران کودک در زمینه مرکز مشاوره کودکان میتواند سهم بزرگی در کمک به تربیت کودکان و مواجهه با مشکلات و معضلات حال و آینده و رفع آن داشته باشد. توصیه ما برای والدینی که بسیار نگران آینده فرزند خود هستند و به او اهمیت میدهند ،  در مواقعی که نیاز به داشتن یک مشاور خوب کودک را احساس میکنند مشورت گرفتن از مرکز مشاوره کودکان با مشاوره کودک زیر نظر کانون مشاوران ایران است چرا که همکاران ما با گنجینه ای از تجربیات خود شما را  به خوبی در محیطی صمیمی و راحت راهنمایی خواهند کرد.

مشاوره کودک

مشاوره کودک ۴ و نیم ساله

باسلام.دختر۴ونیم ساله ای دارم که ازسن۳سالگی اغلب اوقات درمیهمانیها موقه شام به جای اینکه کنارمن بشینه وغذابهش بدم میره کناردیگرافرادفامیل میشینه.باوجودهرگونه محبت وتوجه و تنبیه ودعوا…امااثربخش نیست

پاسخ

با سلام مادرگرامی اینکه کودک شما از ۳ سالگی چنین رفتاری دارد می تواند یا دال بر روابط اجتماعی قوی او باشد که بک مساله است و اصلا ربطی ندارد که شما رو دوست نداشته باشد و یا هر نکته ای صرفا تجربیات حضور در کنار دیگران را دوست دارد

از طرفی ممکنه در دوره ای حتی یک خاطره دعوا و تنش و ایرادگیری این مساله را ایجاو کرده باشد هر چند کوچک که در ذهن باقی بوده باشد و مساله سوم برریی شرایط هوشی وسایر جنبه های رشد عقلی کودک است و اینکه تفکیکی بین غریبه و والد قابل می شود یا خیر

.ببینید ممکنه مساله اخر نیاز به بررسی های بیشتری باشد که خوب باید توسط روان پزشک یا روانشناس بررسی دقیق شود.البته ممکنه اصلا در مورد دختر شما صدق نکند هوش و همه مسائل طبیعی باشد و این رفتار کم کم با دادن توضیحات و رشد عقلی کودک کاهش پیدا کند.در هر حال امیدوارم مشکل خاصی نباشد وکودک شما سلامت باشد اگر نیازی بود به روانشناس کودک ارجاع دهید .
در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

مشکل دختر کلاس سوم ابتدایی

با سلام
دختر کلاس سوم ابتدایی که همیشه با بچه های کم سن و سال خودش تمایل به بازی دارد و از بازی با همسن وسالای خودش امتناع می کند ؛علت چیست ؟لطفا راهنمایی کنید

پاسخ مشاور کودک : بی‌میلی کودک به بازی با کودکان دیگر

نکات مهم
تمایل کودک به بازى با بچه‌هاى دیگر، یکسان نیست. بعضى از بچه‌ها، بیشتر از بچه‌هاى دیگر معاشرتى و اهل بازى با کودکان همسن خود هستند و بعضى بچه‌ها ذاتاً آرام‌تر هستند. این اختلاف طبیعى است؛ اما تمایل به بازى با کودک دیگر و داشتن همبازی، در وجود هیچ کودکى به صفر نمى‌رسد.

علل بى‌میلى ممکن است مربوط به وضعیت جسمی، روحى و روانى کودک، یا وضعیت اجتماعی، اقتصادى خانوادهٔ او باشد که او را به انزوا مى‌کشاند و از بازى با بچه‌هاى دیگر فرار مى‌کند. علل عمدهٔ بى‌میلى کودکان عبارتند از:

– ممکن است کودکى دچار ضعف در سلامت جسمانى باشد،؛ مثلاً خیلى زود از جست‌وخیز خسته شود یا نفس تنگى پیدا کند، یا بیمارى‌هائى داشته باشد که اجازهٔ بازى پر افت‌ و خیز را به وى ندهد.

در این‌صورت، ترتیبى بدهید که معاشرت او با دیگر بچه‌ها توأم با بازى‌هاى فکرى مناسب و جنب‌وجوش کمتر باشد.

– گاهى کودک، به‌دلیل تفاوت‌هائى که با دیگران دارد، با آنان نمى‌جوشد. این تفاوت‌ها ممکن است از اجبار کودک به استفاده از عینک ذره‌بینى قطور گرفته، تا لکنت زبان او و حتى هوش فوق‌العاده‌اى باشد که اینها میل به گوشه‌گیرى را در کودک تقویت مى‌کند، یا گاهى او را چنان حساس و آسیب‌پذیر مى‌سازد که با کوچکترین تمسخر و یا سرزنش دیگر کودکان، مى‌رنجد و از معاشرت با آنان زده مى‌شود.

گاهى هم کودک خجالتى است و مشکل مى‌تواند در دوستى با بچه‌هاى دیگر پیشقدم شود.
در چنین مواردی، مشکل او خیلى ساده و تنها با تشویقى آرام و تدریجى حل مى‌شود. نصیحت و پند و اندرز دادن و تأکید بر اینکه: ‘این‌قدر یک گوشه‌ ننشین؛ تو دیگر بزرگ شده‌ای!

’ یا چرا تو هم نمى‌روى با بقیهٔ بچه‌ها بازى کنی؟’ بر ترس کودک مى‌افزاید. بهتر است دایرهٔ دوستى‌ها را کم‌کم وسعت بخشید و ابتدا از دعوت یک یا دو کودک همسن و سال او به خانهٔ خودتان آغاز کنید.

یا مى‌توانید چندین‌بار همراه کودک خود به تماشاى بچه‌هائى که مشغول بازى هستند بروید تا کودک، در ضمن تماشاى آنان، لذتى را که از بازى باهم مى‌برند درک کند و علاقه‌مند شود که خود او هم از این لذت سهمى داشته باشد.

– گاهى لوس و پرتوقع بودن کودک موجب مى‌شود که گروه همسالان او را طرد کنند. از این‌رو، به پدران و مادران توصیه مى‌شود که ضمن ابراز محبت به کودک، اصول اخلاقى و انسانى و احترام به حقوق دیگران را نیز به کودک بیاموزند. بهترین روش در این مورد، این است که پدر و مادر خود الگوى تقلید براى آنان باشند.– گاهى مادر، چون حوصلهٔ سر و صدا و شلوغى بچه‌ها را ندارند،

یا از این مى‌ترسد که کودک او، به‌علت معاشرت با بچه‌هاى شرور، بى‌ادب بار آید، یا حوصله و وقت سر زدن به بچه‌هاى مشغول بازى را ندارد، طورى با کودک رفتار مى‌کند و در مقابل خواست او مبنى بر بازى با دیگر کودکان واکنش نشان مى‌دهد که او را از بازى باز مى‌دارد و به انزوا سوق مى‌دهد. براى مثال، مادرى که مى‌گوید:

‘اجازه نمى‌دهم با پسر همسایه بازى کنی، چون او بچهٔ شرورى است’ کودک خود را از بازى‌اى که ممکن است خیلى هم آموزنده و لذت‌بخش باشد، محروم مى‌کند و بعد با گفتن جمله‌اى نظیر: ‘بیا با خواهر کوچک خود بازى کن!’ او را به کلى از بازى روى‌گردان مى‌سازد.

خواهر کوچکى که تازه مى‌خواهد راه رفتن را بیاموزد، براى بچه‌اى سه – چهار ساله که احتیاج به نقشه کشیدن و دویدن و خندیدن دارد، همبازى خوبى نیست.

بنابراین، هوشیارى و دقت مادر و پدر در انتخاب همبازى‌هاى مناسب براى کودک در افزایش تمایل کودک به بازى به دیگران نقشى بسیار مهم دارد.

نکات مهم

  • کودکان، به هنگام بازى با همسالان، از حالت خودمحورى بیرون مى‌آیند و واقع‌گرا (Realistic) مى‌شوند، به امیال و خواسته‌هاى دیگران توجه مى‌کنند، از دیگران چیزى مى‌آموزند و به دیگران چیزى یاد مى‌دهند و در کنش متقابل، خیلى چیزها به همدیگر مى‌آموزند.
  • وقتى که کودک دوست دارد به تنهائى بازى کند، باید او را به حال خود بگذارید و آزادى بدهید تا مستقلاً به بازى خودش ادامه دهد. نباید همبازى‌هائى را به او تحمیل کنید؛ زیرا چنین حالتى باعث اختلال در بازى او مى‌شود و عادت به عصبانى شدن و ایجاد درگیرى را در وى به‌وجود مى‌آورد.
  • پدران و مادران توجه کنند که کودک در سنین خردسالى هر اندازه آزاد باشد تا به تنهائى بازى کند، به همان اندازه در آینده اجتماعى‌تر خواهد شد.
  • میل طبیعى و تشخیص کودک بهترین راهنماى ما مى‌باشد. آنان کم‌کم یاد مى‌گیرند با دوستان و همسالان خود همبازى شوند؛ بنابراین، نیازى به تأکید و تشویق‌هاى بیرونى نیست تا زودتر از موعد با بچه‌هاى دیگر همبازى شود.
  • کودک را وادار نکنید که با خواهر و برادر کوچکتر خود همبازى شود؛ زیرا آنان براى بازى کوچک هستند، در صورتى‌که کودک اگر با همسالان یا بزرگتر از خود بازى کند، هم با علاقه بازى مى‌کند و هم در تعاملى مشترک چیزى یاد مى‌گیرد.

نکتهٔ دیگر اینکه، کودک بزرگتر باید همیشه ملاحظهٔ کودک کوچکتر را بکند و رفتارى عاقلانه در پیش بگیرد (در صورتى‌که خود او هنوز بچه است و باید بچگى کند) و کودک کوچکتر نیز، احتمالاً به‌علت آنکه قادر به انجام دادن همهٔ اعمال و رفتار کودک بزرگتر نیست، دچار شکست مى‌شود؛ که از نظر روحى و روانى به سود او نیست.

از این‌رو، در عین‌حال که اوقاتى با همدیگر بازى مى‌کنند، زمینه‌هائى نیز براى بازى با همسالان فراهم شود.

جالب توجه این است که هر اندازه خواهران و برادران را به بازى با یکدیگر وادار نکنیم، آنان، مشخصاً، بیشتر باهم بازى خواهند کرد.
– در بازى‌هاى کودکان دخالت نکنید؛ ولى لازم است پدر و مادر گاهى به اتاق و محل بازى بچه‌ها سر بزنند، اما نه به قصد جاسوسى و بازرسى آنان بلکه به قصد بردن مثلاً چای، میوه و شیرینى براى آنان. در واقع، نباید بچه‌ها را مطمئن ساخت که در تنهائى هیچ‌کس به آنان سر نخواهد زد؛ چون همه نوع کودک وجود دارد و ممکن است اتفاقات خطرناکى بیفتد.
– اگر فرزند شما دوست و همبازى‌اى براى خودش پیدا کرده است که شما دوست ندارید با او رفت و آمد کند، تا حدّ امکان نگوئید: ‘اجازه ندارى با این کودک بازى کنی، چون بى‌تربیت است.’ بلکه ابتدا سعى کنید همبازى جدیدى را براى او بیابید و به جز این، در انتخاب دوست، ملاک و معیارى به کودک بدهید و بگذارید بیندیشد و خود قضاوت کند و به نتیجه برسد.

دختر ۴ ساله ای دارم

با سلام
دختر ۴ ساله ای دارم، که باهوش است و خیلی خوب صحبت می کند و دایره لغات بالایی دارد. اما متاسفانه به نظر می آید که روی یک چیز تمرکز نمی کند. مثلا در کلاس باله یا نقاشی بیشتر از آنکه به مربی توجه کند، به خودش در آینه و یا دوستانش توجه می کند. یا در کلاس نقاشی دایم صحبت می کند.
معمولا وسط یک کار صحبت از کار دیگر می کند ، لازم به ذکر است صحبت های وی بی منطق نیست و از تخیلات یا خاطرات و … صحبت می کند.
یا وقتی موسیقی (شعر کودکانه) گوش می دهد، انگیزه ای برای یادگیری تمام شعر به هر طریق ندارد
نگران هستم این رفتار در آینده در رشد و آموزشش تاثیر منفی نداشته باشد.

مشکل عدم تمرکز کودک

با سلام مادر گرامی اگر خودتون متوجه عدم تمرکز او ش ید بهتره همین ابتدا که کودک است او را ارجاع دهید به روانشناس کودک شاید مساله نقص توجه باشد که راهکار درمانی دارد و اصلا جای نگرانی نیست البته ممکنه صرفا به خاطر شرایط سنی باشد و چون اموزش رسمی در هیچ زمینه ای در این توصیه نمی شود خب او هم تمرکز و دقت کافی نشان نمی دهد و چون از هوش و دایره لغات او می گویید خوب ممکنه مساله چیز دیگری باشد یعنی خستگی از اموزش های مختلف و اصلا مساله دقت و تمرکز نباشد و بعد از اینکه وارد فضای اموزش رسمی شود هیچ مشکلی بدین لحاظ نداشته باشد به طور کل جای نگرانی وجود ندارد و کودکان به لحاظ تحمل اموزش هایی با هم تفاوت دارند امیدوارم در اینده مشکل خاصی به وجود نیاید .

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

بچه ۴ ساله و مشکلات مدرسه

با سلام پسربچه۴ساله ای دارم که درمهمانی ها بابچه ها خوب ارتباط برقرار می کندولی وقتی اورامهد ثبت نام کردم روزهای اول خوب میرفت ولی بعدش باگریه شدید ازرفتن امتناع کرد ماهم یکی دو ماه نبردیمش ولی حالاااوراژیمناستیک ثبت نام کردم بااینکه خودم من اونجاهستم گریه می کندواز بازی بابچه ها امتناع می کند

مشکل مهدکودک رفتن:اگر کود‌ک حاضر نیست به مهد‌ کود‌ک برود‌ یا چند‌ ساعتی بد‌ون شما جایی بماند‌، او را واد‌ار به این کار نکنید‌ چرا که باعث به‌وجود‌ آمد‌ن ناراحتی‌های بیشتری برایش ‌می‌شود‌. ابتد‌ا با او صحبت کنید‌ و از مزایای مهد‌ برایش بگویید‌. همراه هم بد‌ون اینکه از او جد‌ا شوید‌ به مهد‌ کود‌ک بروید‌ تا با محیط آشنا شود‌.

د‌ید‌ه شد‌ه گاهی مربی مهد‌ به‌عنوان راهنمایی به ماد‌ر ‌می‌گوید‌ به گریه‌های بچه نباید‌ اعتنا کرد‌. او را اینجا پیش ما بگذارید‌ و بروید‌. ما آرام و سرگرمش ‌می‌کنیم.

به هیچ‌وجه مرتکب چنین خطایی نشوید‌. باید‌ به تد‌ریج با این قضیه کنار بیاید‌. روزهای اول د‌ر مهد‌ کنارش باشید‌. بعد‌ از گذشت چند‌ روز وقتی عاد‌ت کرد‌، کمی د‌ورتر بنشینید‌. این مرحله را هم که پشت سر گذاشتید‌، چند‌ د‌قیقه‌ای پیش چشمش نباشید‌ و بازبرگرد‌ید‌. این هم که عاد‌ی شد‌، چند‌ ساعت نباشید‌ و برگرد‌ید‌. د‌ر نهایت ‌می‌بینید‌ که کود‌ک‌تان د‌ر مهد‌ کود‌ک ‌می‌ماند‌ و مشکل حل شد‌ه است.

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

ممکنه در همان دو ماه مهد اتفاقی افتاده تجربه ترسی دارد که اجازه بازی و تجربه جدید رو از او گرفته و باعث هراس از محیط اجتماعی شده البته باید دید همچنان در مهمانی ها بدون مشکل است و صرفا در برخورد با افراد غریبه کوچک دچار مشکل می شود و یا مساله گسترده تر است به هر حال باید روانشناس کودک فرزند شما را ببینید و خوب با تکنیک های نقاشی درمانی و بازی درمانی می تواند به شما کمک کند تا مساله رفع شود .

در هر حال بررسی شرای پیرامونی مهم است منتهی جای نگرانی نیست گاها هم به خاطر این مساله ایجاد می شود که کودک شما به رشد شناختی نرسیده و خب همین مساله مسائلی ایجاد می کند .و ترس و اضطراب از نبود شما مشکل ساز است و با رشد شناختی و افزایش سن برطرف می شود ضمن اینکه برخی مسائل در طی رشد صرفا مقطعی هستند و بعد از مدتی مرتفع می شوند و جای نگرانی وجود ندارد در نهایت امیدوارم شرایط متعادل شود

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

 

توجه پسر ۲ساله به پا دختر

پسرم ۲ سال و ۱۱ ماهشه و حدود ۸ ماه هست که بیش از حالت عادی به پاهای دخترها توجه میکنه یا در مورد پا فکر میکنه.

حتی وقتی براش کتاب میخونم یا کاتون میبینه همش سوال میکنه که پاش کو؟ می خواست پاشو دست بزنه؟…
وقتی خانومی با جورا ب قشنگ یا ناخن لاک زده میبینه، کمین میکنه زیر میز یا کنار پاش و آروم به پاش خیره میشه یا دست میزنه.

خرداد ماه پیش مشاور رفتم و به سفارش ایشون راه بی توجهی و حواس پرت کردن رو پیش گرفتم.
اما الان مدتیه که حتی موقع بازی یا توی مهد کودک وقت بازی، میره پشت مربی و به پاش دست میزنه.
یکبار هم دیدم که خودش خوابیده و یکی از عروسکهاش رو میماله به کف پاش

  • لطفا بفرمایید آیا اینها علائم فوت فتیش هستن؟
  • میشه پیش گیری کرد؟
  • کدوم میتونه مفید باشه روانشناس یا روانپزشک؟

پاسخ

با سلام کمی بعیده دراین سن این مشکل حنسی وجود داشته باشد البته که نوع زود اغاز هم دارد ولی باید محرک های محیطی بررسی شود مثل اینکه دیدن فیلم ها تصاویر و حتی برخوردهای خود شما و اینکه ایا ممکنه مورد سو استفاد۶ ای قرار گرفته شود ببینید این مساله فقط منوط به رابطه جنسی نیست

بلکه فرضا نزدیکی یک خانم که خودش مشکل جنسی داشته باشد با فرزند شما امیدوارم منظور بنده را درک کنسد .بهتره حتما به روانشناس کودک ارجاع بدهید چون در سنی نیست که توضیحاتی داشته باشد .

با نقاشی درمانی و بازی درمانی دلایل مشخص خواهددشد منتهی جای نگرانی هم وجود ندارد امیدوارم به زودی مساله رفع شود مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

پسر ۸ ساله شلوغکار

سلام.پسری ۸ ساله دارم.خیلی شلوغ میکنه واذیت میکنه توی کلاس تمرکز نداره بچه هارواذیت میکنه وکمتر به حرف گوش میده.خیلی هم ناخن میخوره.لطفا راهنمایی کنید

 

بیش فعالی چیست؟

این اختلال یکی از اختلالات شایع و در عین حال باید تشخیص سخت برای پزشکان است. اختلال بیش فعالی بیماری پیچیده ای است و اغلب تشخیص داده نمی شود. درباره کودکی که با چنین اختلالی تشخیص داده می شود ۳ علامت را نباید از یاد ببرید که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز و در نهایت اعمال تکانه ای (کارهای ناگهانی و غیرقابل پیش بینی) است.

زمانی که پزشک بتواند جزئیات لازم را از والدین و مدرسه به دست آورد می توان معیارهای لازم را در نظر گرفت. علائم اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی باید در بیشتر از یک مکان دیده شود

مثلاً خانه و مدرسه و البته اینکه برای چند ماه این علائم بروز کند. داشتن ۶ علامت یا بیشتر از علائم اختلال کم توجهی یا بیش فعالی که باید دست کم ۶ ماه وجود داشته باشد تا بتوان گفت کودک بیش فعال است.

علائم بیش فعالی

تعدادی از علائم مربوط به بیش فعالی و اختلال توجه و تمرکز شامل موارد زیر است:

  • کودک غالباً با دست هایش بازی می کند و در جایش می لولد.
  • کودک معمولاً کلاس را ترک می کند.
  • غالباً می دود یا می پرد.
  • اغلب بازی یا فعالیت هایش پر سروصداست.
  • به نظر می رسد کودک همیشه در حال حرکت است.
  • زیاد صحبت می کند.
  • از توجه به جزئیات ناتوان است.
  • اغلب قادر به پیگیری دستوران یا اتمام کارها نیست.
  • اغلب وسایل خود را گم می کند.

ممکن است کودک شما بیش فعال باشد

برای کودکی با اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی انجام برخی رفتارها ممکن است سخت تر باشد. حال بهتر است این سوال ها را از خودتان بپرسید:

  1. آیا زمانی که از کودک تان می خواهید کاری انجام دهد مشکلی در شنیدن دارد؟
  2. آیا او نسبت به دیگر کودکان سریع تر هیجان زده می شود؟
  3. آیا خانه شما در زمان غذا خوردن، به خواب رفتن، شستن دندان ها و دیگر کارها به میدان جنگ بدل می شود؟
  4. آیا معلم شما نسبت به رفتار کودک شما در مدرسه نگران است.
  5. و زود تمرکزش را از دست می دهد و فراموش کار است؟

این بچه ها مغزشان متفاوت است

اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی یک بیماری عصبی ـ رفتاری است با ۲ مولفه:

بیش فعالی و بی توجهی یا نداشتن تمرکز. برخی از این کودکان به صورت واضح فعالیت زیادی دارند و برخی هم توانایی تمرکز ندارند اما بیشتر آنها هر دو مشکل را با هم دارند.

این بچه ها مغز ماشین فراری را دارند اما با ترمز دوچرخه.

ذهن آنها در حال مسابقه است اما نمی توانند در زمان لازم سرعت شان را کم کنند. اسکن های متعدد نشان می دهد بخشی از مغز کودک دچار اختلال که به کنترل رفتار کمک می کند، موجب تمرکز می شود و آنچه نیاز به انجام آن دارد را طبقه بندی می کند، کمی کوچکتر است.

علاوه بر این انتقال دهنده های عصبی شیمیایی مغز مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین که پیام را از یک قسمت مغز به قسمت دیگر می فرستند در آنها دچار کمبود است بنابراین برای مثال اگر معلم یک آموزش ۵ مرحله ای به کودک بدهد، او ممکن است تنها بتواند ۲ مرحله اول را انجام دهد و توالی کارهای بعدی را از دست بدهد.

دلیل بیش فعالی معلوم نیست

بیشتر مطالعات نشان می دهد اختلال بیش فعالی موروثی است. اما در سال های اخیر تحقیقات از ارتباط این اختلال با مواد سمی محیطی مانند بیس فنول A و فتالات (مهمترین مواد در تولید مواد آرایشی، پلاستیک، پرده حمام) و همین طور حشره کش ها خبر می دهد.

این علم بسیار جدید است و تحقیقات همچنان باید ادامه پیدا کند. کودکان نسبت به مواد سمی محیط حساس هستند و باید نسبت به مواجهه آنها با این مواد دقت شود.

چندین دلیل دیگر برای ابتلای کودک به اختلال بیش فعالی می توان در نظر گرفت که از جمله می توان به ژنتیک، آسیب کوچک مغزی در زمان تولد یا حتی استرس و نگرانی دوران بارداری اشاره کرد.

چطور تشخیص بدهیم

در اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی معدل سنی می تواند از ۲ یا ۳ سالگی باشد. در ۲ سالگی پزشکان به دنبال یافتن علائم هستند و هر چه زودتر این نقص تشخیص داده شود زودتر می توان مداخله کرد.

اما در اغلب موارد تا زمانی که کودک به سن مدرسه نرسیده که نیاز به توجه و نشستن طولانی مدت داشته باشد، این اختلال قابل تشخیص نیست. بچه های باهوشی که نشانه های ضعیفی دارند، ممکن است سال ها علائم را داشته باشند تا دوره آموزشی مدرسه که باید برنامه منظم، چند منظوره و مدیریت زمان انجام دهند و اینجاست که دچار مشکل می شوند.

دختران فرق دارند؟

پسران سه برابر دختران در معرض این اختلال هستند و به طور معمول دختران ۵ سال بعد از پسران تشخیص داده می شوند.

دختران بی نظم و ساکت کمتر به چشم می آیند حتی اگر اختلال شان به اندازه پسران باشد. بی توجهی و نادیده گرفتن موضوعات پیرامون از علائم اختلال در دختران مبتلا به بیش فعالی است.

در پسران به جای آن انجام و بروز حرکات و رفتارهای متفاوت و غیرمنطقی بدون انگیزه قبلی و برنامه عاری از فکر انتظار می رود. در دوران دبستان دخترانی با اختلال بیش فعالی، کودکانی کم دقت یا بی دقت هستند،

همچنین در آموختن مهارت های آموزشی و حل مسائل ضعیف بوده و به جزئیات و موضوعات محیط پیرامون خود توجه ندارند، کمتر توجه می کنند و با تمام کردن کارها مشکل دارند اما آنها معمولاً پرخاشگر نیستند. دختران قرار نیست کیف مدرسه شان را در زمین بازی جا بگذارند یا دفتر مشق شان کثیف باشد.

تشخیص سخت است

هیچ آزمایشی وجود ندارد که با انجام آن بتوان گفت کودک دچار بیش فعالی است. اما اغلب پزشکان با تاریخچه خانوادگی، جزئیات پرسش هایی که انجام می دهند و بررسی رفتار کودکان و میزان اهمیت آن براساس سن و سال او سعی می کنند تشخیص صحیح را داشته باشند.

با صحبت کردن با کودک، والدین و معلمان و اگر لازم باشد مادربزرگ و پدربزرگ و اقوام پزشکان می توانند تعیین کنند علائم با توجه به سن کودک متناسب است یا مشکل جدی وجود دارد. آنها باید عواملی مانند عصبانیت، اختلال یادگیری، افسردگی، طلاق یا بیماری یکی از اعضای خانواده را هم در نظر بگیرند.

درمان دارویی برای کدام بچه ها لازم است؟

دارو درمانی به همراه روان درمانی و تغییراتی که در زندگی روزانه کودک ایجاد می شود می تواند شرایط را بهبود دهد. داروها زمانی که با رفتار درمانی همراه شوند می توانند پرخاشگری و بی توجهی کودک را به میران زیادی بهبود دهند.

دارو درمانی زمانی پیشنهاد می شود که تعداد علائم کودک براساس سنش مشخص شود و تنها زمانی از دارو استفاده می شود که کودک واقعاً نیاز داشته باشد.

در کودکانی که علائم متوسط تا شدید این اختلال را دارند دارو درمانی کمک کننده است. در علائم خفیف تر معمولاً از مشاوره درمانی استفاده می شود.

اما دارویی که برای یک کودک کارساز بوده است نمی تواند برای دیگری هم همان نتیجه را داشته باشد.

به همین دلیل پزشکان نظارت زیادی بر کودک دارند تا بتوانند ترکیب مناسب را پیدا کنند. مشخص نیست چرا اما کودکانی که در یک سن خاص دارویی را تحمل نمی کنند ممکن است چند سال بعد به خوبی به همان دارو جواب دهند.

 معرفی روانشناس کودک خوب

سلام.ممنون میشم اگریک روانشناس خوب معرفی کنید.با تشکر

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴

کودک ۴ ساله که اخیرن گوشه گیر شده است

برادر زاده من ۴سالشه فوق العاده بچه اجتماعی بود و ارتباط خوبی با بچه ها برقرار میکرد…

نزدیک دو ماه گوشه گیر شده به حالت اضطراب صبح تا شب تو خونه دور خودش میچرخه دستشم همش تودهنش میبره ..

با کسی کار نداره ..چند تا هم برنامه کار تونی تلویزیون فقط نگاه میکنه ..

از غذا بدش میاد فقط کیک و شکلات…من چه کمکی میتونم بهش بکنم ؟مادرش هم به دکتر اعتقادی نداره میگه بچس خودش دورست میشه…لطفا کمکم کنید…

پاسخ

با سلام
مگه میشه این همه تغییر در بچه سالم در سن ۴ سالگی بیفته و بیتفاوت بود و منتظر باشی خودش خوب بشه سطح اضظراب مشکل تغذیه همه و همه اهمیت زیادی دارند .

ممکنه مساله مهمی پیش اومده باشه مثلا ازاری اسیبی که باعث شده مضطرب بشه و اگر زودتر به روانشناس کودک ارجاعش ندن دچار اسیب های بیشتری بشه بهتره شما اقدام کنید چون این تغذیه کاهش وزن ایجاد می کنه اگر کابوس داره شب ها و خب رفتارهای تکراری داره ممکنه اصلا مساله عقب ماندگی و چیزی باشد چون برخی مسائل و بیماری ها فرد تا سنی طبیعی است و بعد اسیب خودش را نشان می دهد

حتی در نوعی از اختلال کودک در سنی طبیعی است و بعد پس رفتی در تمام دستاوردهایی که تا کنون داشته را می بیند در هر حال منظورم این نیست حتما ایشون دچار چنین شرایطی هستند خیر فقط صرفا ممکنه مساله مهمی باشد که نیاز به بررسی داشته باشد و توجهی نشده باشد امیدوارم در هر حال مساله حل شود و مشکل خاص ی نباشد بهتره با برادرتون مشورتی داشته باشید

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۹۸۲۱۲۲۳۵۴۷۹۰

موفق باشید

چند نکته در مورد کودکان دلبندمان بدانیم

فرزند شما بسیار پیچیده است و هر رفتار شما یک پاسخ از طرف او به همراه دارد. این بدین معنا است که اگر کودک شما بد رفتاری می کند ریشه در رفتار شما و محیط اطراف او و اقوام شما دارد.

گاهی شما خوش اخلاق هستید و بچه شما لوس بار می اید مشاوره کودک در واقع به شما کمک می کند تا یادبگیرید کی کودک را تشویق کنید و کی او را تنبیه کنید.

 پسر ۲۷ ماهه ای دارم که به شدت دست بزن 

سلام پسر ۲۷ ماهه ای دارم که به شدت دست بزن داره هر جا میریم تمام بچه هارو میزنه من و پدرش رو میرنه حتی وقتی مشغول بازی هست با ماشینش ماشین دیگش رو میکوبه و میزنه و تمام خواسته هاش رو با گریه و لجبازی و نق بیان میکنه حتی اگه اروم باشه اصلا صبح از خواب با گریه و لجبازی شدید بزدار میشه در صورتی که تمام شب رو خوب خوابیده خواهش میکنم کمکم کنید کار هرروز من گریه و نگرانیه

پاسخ

با سلام دوست عزیز برخی بچه ها بسته به نوع زایمان و شرایط جسمی و روحی مادر و جسمی خودشون در ردیف بچه های دشوار هستند که بسیار بدقلق اصطلاحا عصبی هستند

و مدام د حال گریه و لجبازی هستند که اگر چه خانواده ها هم از این مساله نگران می شوند ولی خب ان چیزی که مهم است این است که بدانید ممکنه به صورت ارثی هم در خانواده ها وجود داشته باشد

یعنی شما و یا پدررو یا اقوام نزدیک چنین کودکی را تجربه کرده باشید بهتره ایشون رو به روانشناس کودک ارجاع بدهید ولی اصولا اگر در پاسخ به رفتارها تنبیه بدنی صورت نگیرد و کودک مورد ازار نباشد .و یا مدام قضاوت نشود با بزرگ شدن و رشد شناختی مسائلی مرتفع می شود

مخصوصا با ورد به مدرسه و شروع اموزش های رسمی ولی بهتره از همین ابتدا مساله رو جدی پیگیری کنید وه بعدا با مشکلات بیشتر مواجه نشوید ممکنه خدای ناکزده مساله پزشکی باشد ابتدا چکاپ پزشکی شود و بعد به روانشناس کودک ارجاع دهید امیدوارم به زودی شرایط رفع شود.

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
موفق باشید

سلام دختری دارم که تازه سه سالش تمام شده ازدوماه قبل ادرارش رو میگفت از شبی که زلزله اومد ترسید وازاون موقع گاهی اوقات ادرارش رومیگه البته فقط درزمان بیداری ولی وقتی خوابه دیگه نه و شلوارش رو خیس میکنه لطفا راهنمائیم کنید.

شب ادراری کودک

دوست عزیز اول از همه باید مطمئن شوید دختر شما شب ادراری ندارد.
از غروب به بعد مایعات کمتر باید بخورد، آخر شب حتما دوبار دسشویی برود.
اگر این اتفاق افتاد برخورد شدید با کودک نداشته باشند و به رویش نیاورند به مرور بهتر می شود.
در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

با سلام
ببینید چون ترس و شرایط بیرونی باعث شده که در کنترل ادرار شبانه با مشکل مواجه شو مساله حدی نیست دادن ارامش خاطر به کودک توبیخ نکردن تنبیه و دعوا نکردن و صبور بودن کمک می کند اینکه چند شب او را از خواب بلند کنید و از او سوال کنید که ایا ادرار دارد یا خیر ؟؟

مطمئن باشید او خود به خاطر نداشتن کنترل در شب و ترس ازار می بیند و متوجه هست که رفتارش نادرست است ولی با همه این شرایط باید شما دقت داشته باشید که نباید به او استرس وارد کنید ..

و بهتره تلاش کنید با داستان و صحبت در نورد ترس های او صحبت کنید و او را درک کنید و اگر باز مساله مرتفع نشد به روانشناس کودک مراجعه داشته باشید در هر حال امیدوارم به زودی بهبودی حاصل شود ..

در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۹۸۲۱۲۲۳۵۴۷۹۰
موفق باشید

شب ادراری در کودکان و بزرگسالان ریشه در مشکلات روحی و جسمی دارد که به سادگی با تداوم و تکرار قابل درمان است. کودک شما اگر از شب ادراری رنج می برد نباید با تحقیر او را در شرایط بدتری قرار دهید چرا که این اشتباه رفتاری موجب بدتر شدن شرایط می شود.شب ادراری

اگر فرزند شما هم دچار شب ادراری است حتماً می دانید که این مشکل می تواند بسیاری از والدین را خسته و کلافه کند. البته این تنها والدین نیستند که از این مشکل رنج می برند؛ بلکه خود کودک هم ممکن است به عنوان تلخترین تجربه زندگی اش از آن یاد کند.مشکل شب ادراری حتی از هیولای زیر تخت و پشت پرده اتاق خواب هم بیشتر کودک شما را آزار می دهد.

به طوریکه او جرات نمی کند حتی یک شب در جای دیگری غیر از منزل بخوابد تا رازش آشکار نشود. البته یادتان باشد اگر فرزند شما یکی دوبار اتفاقی جایش را خیس کند، نباید به او برچسب ابتلا به شب ادراری را بزنید. متخصصان معتقدند دست کم ۲ بار در هفته و به مدت ۳ هفته باید این اتفاق برای کودک بیفتد تا اینکه تشخیص شب ادراری برای او قطعی شود.

اگر چه هنوز علت قطعی شب ادراری کودکان مشخص نشده، لازم است بدانید گاهی ابتلا به برخی بیماریهای جسمی می تواند باعث شب ادراری شود. بنابر این لازم است در مورد این مشکل حتماً با پزشک فرزندتان مشورت کنید.

علل شب ادراری کودک

وارد شدن به شرایط جدید مانند تولد فرزند دیگر، طلاق و… می تواند حجم زیادی از استرس را برای تمام اعضای خانواده و به خصوص برای کودکان در سنین پایین، به وجود آورد. ورود به چنین شرایطی برای بچه ای که شب ها جایش را خیس می کند می تواند سخت تر هم باشد. ممکن است علائمی را که تحت کنترل درآمده بوده اند را دوباره وخیم کند و تعداد شب های خشک را به حداقل برساند.

باورهای غلطی در مورد شب ادارای بین مردم وجود دارد از جمله اینکه کودک تنبل است و اگر کمی تلاش کند می تواند بر این مشکل غلبه کند.دیگر اینکه استرس می تواند باعث شروع این مشکل در کودکان شود که تاکنون شب ادراری نداشته اند، اما هیچ کدام از این باورها درست نیست.

شب ادراری کودکان
شب ادراری یک مشکل غیر قابل کنترل است

شب ادراری یک مشکل رفتاری قابل کنترل توسط خود کودک نیست. چنین مشکلی ریشه ارثی و ژنتیکی دارد. شب ادراری در مورد بیشتر کودکان، یک مشکل ساده جسمانی است؛ عضلات مثانه شان ضعیف یا کوچک است و قادر به کنترل آن حجم از ادرار که بدنشان تولید کرده، نیست.

اگرچه استرس ممکن است به طور غیرمستقیم بر این مشکل تاثیر بگذارد ولی اغلب متخصصان بر این باورند که استرس نمی تواند دلیل آغاز این ماجرا باشد چون هیچ ارتباط جدی و قابل توجهی بین اضطراب و شب ادراری وجود ندارد فقط اینکه بعضی رفتارها، زمانی که کودک تحت فشار و استرس قرار دارد، شب ادراری را تشدید می کند. این رفتارها عبارتند از:

* خوردن غذاهای شور
* تخلیه نکردن کامل مثانه قبل از خواب
* نوشیدن مایعات در زمان نزدیک به خواب

بچه ها هم مانند بسیاری از بزرگسالان، ممکن است وقتی استرس دارند به خوردن پناه بیاورند و خوراکی هایی مثل اسنک های شورمزه، چیپس و… را ترجیح دهند. خوردن این همه نمک نیاز بدن به مایعات را بیشتر می کند و این نوشیدن های بیش از حد معمول برای بچه هایی که مثانه کوچک دارند دردسرساز می شود. همچنین استرس ممکن است باعث شب ادراری شود چرا که شب ادراری اغلب در کسانی که خواب عمیقی دارند اتفاق می افتد. حال اگر اتفاقی در مدرسه، خانه و… کودک را مضطرب کند و باعث بی خوابی او شود، نتیجه یک بی خوابی طولانی، فرورفتن به خوابی به مراتب عمیق تر از حالت عادی است. پیامد این خواب بسیار عمیق هم شب ادراری است. قطع به یقین برای میلیون ها میلیون کودک بالای ۶ سال که دچار مشکل شب ادراری هستند، این کابوس باعث بروز استرس خواهدشد.

تغییر رفتار کودک ۴ساله

فرزنده بنده ۴ساله است درخانه وقتی تنها است آرام بازی میکند وهیچ سروصدایی ندارد ولی وقتی که مهمان داریم یا اینکه مهمانی برویم خیلی خیلی شلوغ میکند و دائم درحال دویدن و شیطنت زیاد است و حتی جیغ های وحشتناک میزندواینکه با گریه همه چیز می خواهد
کمکم کنید من بافرزندم چکارکنم

پاسخ

با سلام
مادر گرامی رفتارهای فرزند شمامی تواند دلایل مختلف داشته باشد و احتمالات مختلفی هم مطرح می شود که باید در نظر داشته باشید
مثل اینکه در خانه تنهاست ولی برای جلب توجه چنین رفتارهایی دارد که اصلا نباید واکنش منفی نشان دهید و به دیگران هم بسپارید توجهی نکنند تا رفتارها خنثی شود و اصلا نکران نباشید این رفتارها مقطعی هستند
از طرفی ممکن است تقلیدی باشد که می کند و خب این مساله تقلید برای کودک شما ایجاد شود و حواستون باشه که به هر حال در حالت تقلید هم در سن خاصی است و ممکنه در مهد اموخته باشد و یا اصلا فکر کند رفتار درستی است و حتی گاهی تقویت شده باشد
مساله بعدی که مطرح می شود مساله این است که در خانه ازادی عمل زیادی ندارد ولی وقتی مهمان دارید می داند که پدر و مادر امر و نهی نمی توانند بکنند و می تواند ازادی عمل داشه باشد به همین خاطر است که چنین رفتارهایی از او سر می زند و شاید اصلا شما توجهی به این مساله نداشته باشید
از سویی بهادادن بیش از حد به کود ک باعث می شود در حضور جمع رفتارهای متفاوتی نشان دهد به هر حال همه این احتمالات می تواند مطرح باشد البته در سنین خاص این رفتارها طبیعی است
اگر تداوم داشت می توانید به روانشاس کودک مراجعه داشته باشید
امیدوار موفق باشید
در این مورد میتونید با متخصصین مرکز مشاوره و روانشناسی ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۵۸
موفق باشید

مشکلات گفتاری کودک ۲۱ ماهه

سلام
دخترم تقریبا ۲۱ ماهشه ولی هنوز نیتونه کلمه ای بگه فقط بابا رو میگه خیلی نگرانم…

مسئله دیگه ای که هست اینه که خیلی تلویزیون دوس داره ولی من حس میکنم تمرکزش خیلی کم شده شاید حدود ده دفعه باید صداش بزنیم تا برگزده و ما رو نگاه کنه.

وزنشم خیلی کمه حدود ده کیلو و خواب شبانه شم خیلی خیلی نامنظمه .تا صبح نزدیک ده تا ۱۵ دفعه بیدار میشه واقعا کلافه شدم و روی زندگی منو همسرم خیلی تاثیر بدی گذاشته این بیخوابی دخترم.

پاسخ

با سلام در مورد رشد قدی و وزنی باید با پزشک مشورتی داشته باشید چون ممکنه مشکل جسمی باشد و تاخیر رشدی هم دال بر این موضوع باشد .

در مورد رفتارهای دیگر مثل به کار بردن کلمات اگر هوشیاری خوبی دارد همه چیز را متوجه می شود ولی کلمات را بیان نمی کند نگرانی وجود ندارد چون برخی کودکان دیرتر حر ف می زنند مثلا کلمات را درست تلفظ نمی کنند ولی اگر فکر می کنید متوجه نمی شود .

به سمت اشیا نمی تواند اشاره کند وقتی با او صحبت می کنید توجهش کم است باید زودتر به روانشناس کودک مراجعه کنید تست هوش گرفته شود بررسی های لازم انجام شود و اگر مشکلی باشد جای نگرانی نیست به شما برای رفع ان کمک خواهد شد .احتمالات زیادی مطرح است که بهتر است با مراجعه حضوری مشخص شود.امیدوارم مساله خاصی نباشد و روال رشد فرزندتان طبیعی باشد .

سلام پسرم ۳ سالشه هنوز قادر به گفتن خیلی از کلمات نیست ولی همه چیز رو میدونه چیه و متوجه میشه ولی حرف نمیزنه و مساله دیگه اینکه دست بزن داره روی بچه ها که این مساله خیلی منو عذاب میده و اینکه مدام پاهای باباشو فشار میده و این موضوع باباشو عصبی کرده لطفا راهنماییم کنید

با سلام در مورد تکلم اگر کاملا متوجه همه چیز می شود .و کلماتی را هر چند شکسته بیان می کند خوب نگران نباشید می تواند مساله ارثی باشد و یا در هر حال تاخیر در تکلم که در بعضی از کودکان وجود دارد باید برایش قصه زیاد بخ انید وقت بگذارید صحبت کنید .با تصاویر کلماتی را به او بیانوزید از کا تن های اموزشی هم می توانید استفاده کنید در مورد پرخاشگری یا الگوی رفتاری است که مشاهده کرده است .و بهتره با روانپزشک کودک مشورت داشته باشید .امیدوارم مشکل فرزندتون حل شود .

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

دختر ۳ سال و ۴ ماهه مشکلات مدفوع

دختر ۳ سال و ۴ ماهه دارم که از عمل دفع میترسه و همین امر باعث یبوست شدید و رخم ناحیه مقعدش میشه و اکراه زیاد از دفع داره با داروهای ملین هم خوذشو نگه میداره تا حس دفع بهش دست میده هر جور شده خودشو کنتزل میکنه این موضوع خیلی تاثیر گذاشته روی کاراش مثل باری خوردن خوابیدن راهکار چی هست؟ سپاس از راهنماییتون

پاسخ

در مورد ترس از عمل دفع خوب احتمالا می دانید که بچه ها در ۴ سالگی به خاطر رشد اسفنکترها می توانند دفع رو داشته باشند .

و شاید تجربه های زودتر و نظافت شدید و دادن بازخوردهای منفی وقتی احیانا خودش رو کثبف کرد باعث اضطراب می شود مخصوصا بچه هایی که خست جز خصوصیت اخلاقی انهاست چون در مرحله مقعدی سخت گیری می شود شخصیت سر سختی می شوند و تمایلی به دفع ندارند که باید ایشون رو به روانشناس کودک ارجاع بدهید

اصولا برای این کودکان تلاش می شود که با در نظر گرفتن یک امتیازهای خاص به این عمل تشویق شود مثلا اگر امروز بتواند فقط فضای توالت را تحمل کند برچسبی می گیرد و بعد اگر عمل دفع را هر چند ناقص انجام داد بر چسبی دیگر و در نهایت اخر هفته بسته به امتیازات چیزی که مایل است را می تواند خریداری کند .در هر حال امیدوارم مشکل حل شود و جای نگرانی هم البته وجود ندارد.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۸۸۴۷۲۸۶۴موفق باشید

پسر ۳ ساله ترس از جدایی از مادر

سلام خسته نباشید من یه پسر ٣سالو ٧ ماه دارم که همش ترس جدا شدن از من رو داره یه مدت مهد رفت خوب شد ولى دوباره این ترس به جونس اومده موقعى که بخواد بخوابه تو اتاقش همش طفره میره مدام بایدصحبت کنم تا قانع بشه دور از چشمش باشم فوراً صدام میزنه

اگه بار سوم جواب ندم گریه میکنه و از درب بسته میترسه تا تهنا باشه تو اطاق در بستشه گریه میکنه یا با هرکى جز خودم تو اطاق باشه همینجورخ خیلى نگرانشم این ترساش باعث شده لکنت بگیره یه وقتایى کم میشه یه وقتایى زیاد میشه راهنماییم کنید

پاسخ

سلام مادر گرامی جای نگرانی نیست اگر ایشون تک فرزند باشند و توجه بیشتری دریافت کرده باشند این حالت طبیعی است البته کودکان در شرایطی که اضطراب جدایی دارند ممکنه حالت اختلال پیدا کند که حتما باید با مراجعه حضوری به روانشناس کودک تلاش کنید مساله حل شود

ولی در مورد ترس کودکان باید کم کم مساله حل شود و نقش شما بسیار اهمیت دارد .اینکه تلاش نکنید در این شرایط با حمایت افراطی چسبندگی را افزایش دهید .امیدوارم با مراجعه رفع شود

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید

دختر کلاس اول و ترس از خانه ماندن

دخترمن کلاس اول دبستان است. ترس داره از اینکه من برای خرید برم بیرون و دیر برگردم و یا نیام خونه، آیا می تونم با روش بازی کردن ترسش رو از بین ببرم، همونطور که شما در مورد مقابله با ترس کودکان گفتید؟

اگر امکانش هست نحوه بازی رو هم برایم بگویید؟

ممنون از زحمات شما

پاسخ

بچه ها از نظر سرشتی و ذاتی با هم متفاوت هستند. بعضی از کودکان معاشرتی تر و اجتماعی ترند و راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کنند ولی از طرف دیگر کودکی را می بینیم که منزوی و گوشه گیر است و بیشتر تمایل دارد وقت خود را در کنار مادر سپری کند.

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

علاوه بر مساله سرشت و ذات، بسیاری از کودکان هستند که اضطراب جدایی از مادر را دارند. دسته دیگری از کودکان از اضطراب اجتماعی رنج می برند. در هر صورت این دو دسته آخر کسانی هستند که به بیماری اضطراب مبتلا هستند و مداخلات روان پزشکی به موقع می تواند برای آنها بسیار سودمند باشد. اگر کودک شما منزوی و غیر اجتماعی است توصیه های زیر می تواند کمکتان کند:

۱) در صورتی که وابستگی کودک به شما خیلی زیاد است، لحظه ای از شما جدا نمی شود و اصرار دارد نزد شما بخوابد و…، حتما به یک روان پزشک اطفال مراجعه کنید.

۲) ترس و اضطراب او را درک کنید و بپذیرید اضطراب او واقعی است و او را به دلیل جمع گریزی و ارتباط برقرار نکردن با دیگران شماتت نکنید. چنانچه به طور مستقیم روی رفتارهای فوق تمرکز کنید: «چرا به دیگران سلام نمی دی، چرا به من چسبیدی و منو ول نمی کنی، مثل بچه آدم سلام بده و…» اعتماد به نفس کودک را از او سلب می کنید و موجب تشدید رفتارهای فوق می شوید.

۳) او را با بچه های دیگر که ارتباط بهتری در جمع دارند، مقایسه نکنید: «می بینی سارا چقدر قشنگ حرف می زنه، شعر می خونه و…»

۴) زمانی که کودک شما با بچه های دیگر دوست می شود و بازی می کند، در میهمانی ها از شما جدا می شود و شب را به تنهایی در اتاق خودش می خوابد، او را تشویق و از او تعریف کنید. تشویق شما می تواند کلامی باشد و هزینه ای برای شما در برنداشته باشد: «آفرین، چقدر بلند سلام دادی، مامان بزرگش! دیشب سامان تنها روی تخت خودش خوابیده و…»

۵) اگر کودک مرتب از شما آویزان است و روی پاهای شما می نشیند، به او بگویید که می تواند کنار شما بنشیند نه روی زانوهایتان و اگر این کار را بکند، زمان برگشتن از میهمانی او را به پارک می برید.

۶) انتظار نداشته باشید کودک شما به طور ناگهانی و یک شبه تغییر کند. تلاش های کوچک او را ببینید و قدر بنهید.

۷) کودکان پسر را تشویق کنید که ارتباط بهتری با پدر خود برقرار کنند. مسلم است برای پسربچه ۵ ساله ای که مدام با مادر است ارتباط بیشتر با پدر باعث می شود بتواند تطابق و همانندسازی بهتری با جنسیت خود برقرار کند و برای ایفای نقش مردانه آماده شود.

۸) شما نیز باید پس از اینکه مهارت های لازم را به کودک خود آموختید، اضطراب خود را کنترل کنید. به عنوان مثال، ممکن است نگران تردد کودک خود از خیابان باشید ولی نمی توانید تا سن ۲۰ سالگی او را از خیابان رد کنید! پس باید به او این مهارت را بیاموزید، با وی آن را تمرین کنید و آرام آرام فرصت بدهید خودش به تنهایی آن را تجربه کند.

دختر یازده ساله وابسته به شیر مادر

دختر یازده ماهه های دارم که وابستگی خیلی شدیدی به شیر خودم داره و عادت کرده مدام طلب شیر کند و از طرفی هم دکترش دستور دادن بخاطر الرژی شدیدی که داره شیر خودم باید قطع بشه و شیر خشک بخورد.

لطفا راهنمایی کنید چطوری شیر خودمو قطع کنم که از لحاظ عاطفی مشکل پیدا نکنه؟

فعلا شیر خشک رو پذیرفته و میخوره ولی مشکل اصلی من موقع خوابیدنش هست که باید حتما شیرخودمو بخوره تا بخوابه و اگر موقع خواب بهش ندم گریه های شدیدی میکنه که با هیچ چیز قابل کنترل نیست و از طرفی هم ما توی یه شهر دور از خانواده هامون زندگی میکنیم و نمیتونیم از کسی کمک بخوایم

به متخصصین و پزشکان گیاهان دارویی مراجعه کنید

سلام پسر ۲ ساله دارم. وقتی کودکی گازش

بگیره یا اون رو بزنه هیچ اعتراضی نمیکنه و

فقط نگا۶ش میکنه یا اگر اسباب بازیشو بگیره

راحت اسباب بازی رو رها میکنه و سراغ من میاد که براش بگیرم . چه رفتاری کنم که بتونه از حق خودش دفاع

کنه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ

با سلام بعضی از کودکان چنین شرایطی دارند که می تواند سرشتی باشد و شرایط خانواده هم البته حائز اهمیت است ولی جای نگرانی نیست بسیاری از کودکان اینچنین که والدین نگران هستند که ممکنه در اینده نتواند از عهده مسائلش بر بیاد در بزرگسالی و ورود به مدرسه بر طرف می شود .اگر در سنین دبستان گوشه گیر بود و اصطلاحا مورد تضییع حقوق قرار گرفت به روانشناس کودک مراجعه کنید .ولی اکنون نگران نباشید و مساله خاصی نیست .

پسر چهارساله ای دارم که با بزرگترها زود ارتباط برقرار می کند

سلام پسر چهارساله ای دارم که با بزرگترها زود ارتباط برقرار می کند و صمیمی میشود ولی با بچه ها رابطه خوبی ندارد ه مدت دوماه مهد رفت ولی یهو گفت نمیرم به هر طریقی تلاش کردم نرفت از صدایه همهمه. بچها میترسد در ضمن در پارک اگر تعداد بچها زیاد باشد حاضر نیست تاب یا سرسره بازی کندبا وسایل بازی موزیکال نیز مشکل دارد لطفا راهنماییم کنید

کودک تمایل به بازی با دیگران ندارد

تمایل کودک به بازى با بچه‌هاى دیگر، یکسان نیست. بعضى از بچه‌ها، بیشتر از بچه‌هاى دیگر معاشرتى و اهل بازى با کودکان همسن خود هستند و بعضى بچه‌ها ذاتاً آرام‌تر هستند. این اختلاف طبیعى است؛ اما تمایل به بازى با کودک دیگر و داشتن همبازی، در وجود هیچ کودکى به صفر نمى‌رسد.

علل بى‌میلى ممکن است مربوط به وضعیت جسمی، روحى و روانى کودک، یا وضعیت اجتماعی، اقتصادى خانوادهٔ او باشد که او را به انزوا مى‌کشاند و از بازى با بچه‌هاى دیگر فرار مى‌کند. علل عمدهٔ بى‌میلى کودکان عبارتند از:

– ممکن است کودکى دچار ضعف در سلامت جسمانى باشد،؛ مثلاً خیلى زود از جست‌وخیز خسته شود یا نفس تنگى پیدا کند، یا بیمارى‌هائى داشته باشد که اجازهٔ بازى پر افت‌ و خیز را به وى ندهد. در این‌صورت، ترتیبى بدهید که معاشرت او با دیگر بچه‌ها توأم با بازى‌هاى فکرى مناسب و جنب‌وجوش کمتر باشد.

– گاهى کودک، به‌دلیل تفاوت‌هائى که با دیگران دارد، با آنان نمى‌جوشد. این تفاوت‌ها ممکن است از اجبار کودک به استفاده از عینک ذره‌بینى قطور گرفته، تا لکنت زبان او و حتى هوش فوق‌العاده‌اى باشد که اینها میل به گوشه‌گیرى را در کودک تقویت مى‌کند، یا گاهى او را چنان حساس و آسیب‌پذیر مى‌سازد که با کوچکترین تمسخر و یا سرزنش دیگر کودکان، مى‌رنجد و از معاشرت با آنان زده مى‌شود. گاهى هم کودک خجالتى است و مشکل مى‌تواند در دوستى با بچه‌هاى دیگر پیشقدم شود.

در چنین مواردی، مشکل او خیلى ساده و تنها با تشویقى آرام و تدریجى حل مى‌شود. نصیحت و پند و اندرز دادن و تأکید بر اینکه: ‘این‌قدر یک گوشه‌ ننشین؛ تو دیگر بزرگ شده‌ای!’ یا چرا تو هم نمى‌روى با بقیهٔ بچه‌ها بازى کنی؟’ بر ترس کودک مى‌افزاید. بهتر است دایرهٔ دوستى‌ها را کم‌کم وسعت بخشید و ابتدا از دعوت یک یا دو کودک همسن و سال او به خانهٔ خودتان آغاز کنید. یا مى‌توانید چندین‌بار همراه کودک خود به تماشاى بچه‌هائى که مشغول بازى هستند بروید تا کودک، در ضمن تماشاى آنان، لذتى را که از بازى باهم مى‌برند درک کند و علاقه‌مند شود که خود او هم از این لذت سهمى داشته باشد.

– گاهى لوس و پرتوقع بودن کودک موجب مى‌شود که گروه همسالان او را طرد کنند. از این‌رو، به پدران و مادران توصیه مى‌شود که ضمن ابراز محبت به کودک، اصول اخلاقى و انسانى و احترام به حقوق دیگران را نیز به کودک بیاموزند. بهترین روش در این مورد، این است که پدر و مادر خود الگوى تقلید براى آنان باشند.

– گاهى مادر، چون حوصلهٔ سر و صدا و شلوغى بچه‌ها را ندارند، یا از این مى‌ترسد که کودک او، به‌علت معاشرت با بچه‌هاى شرور، بى‌ادب بار آید، یا حوصله و وقت سر زدن به بچه‌هاى مشغول بازى را ندارد، طورى با کودک رفتار مى‌کند و در مقابل خواست او مبنى بر بازى با دیگر کودکان واکنش نشان مى‌دهد که او را از بازى باز مى‌دارد و به انزوا سوق مى‌دهد. براى مثال، مادرى که مى‌گوید: ‘اجازه نمى‌دهم با پسر همسایه بازى کنی، چون او بچهٔ شرورى است’ کودک خود را از بازى‌اى که ممکن است خیلى هم آموزنده و لذت‌بخش باشد، محروم مى‌کند و بعد با گفتن جمله‌اى نظیر: ‘بیا با خواهر کوچک خود بازى کن!’ او را به کلى از بازى روى‌گردان مى‌سازد.

خواهر کوچکى که تازه مى‌خواهد راه رفتن را بیاموزد، براى بچه‌اى سه – چهار ساله که احتیاج به نقشه کشیدن و دویدن و خندیدن دارد، همبازى خوبى نیست.

بنابراین، هوشیارى و دقت مادر و پدر در انتخاب همبازى‌هاى مناسب براى کودک در افزایش تمایل کودک به بازى به دیگران نقشى بسیار مهم دارد.

نکات مهم

– کودکان، به هنگام بازى با همسالان، از حالت خودمحورى بیرون مى‌آیند و واقع‌گرا (Realistic) مى‌شوند، به امیال و خواسته‌هاى دیگران توجه مى‌کنند، از دیگران چیزى مى‌آموزند و به دیگران چیزى یاد مى‌دهند و در کنش متقابل، خیلى چیزها به همدیگر مى‌آموزند.

– وقتى که کودک دوست دارد به تنهائى بازى کند، باید او را به حال خود بگذارید و آزادى بدهید تا مستقلاً به بازى خودش ادامه دهد. نباید همبازى‌هائى را به او تحمیل کنید؛ زیرا چنین حالتى باعث اختلال در بازى او مى‌شود و عادت به عصبانى شدن و ایجاد درگیرى را در وى به‌وجود مى‌آورد.

– پدران و مادران توجه کنند که کودک در سنین خردسالى هر اندازه آزاد باشد تا به تنهائى بازى کند، به همان اندازه در آینده اجتماعى‌تر خواهد شد.

– میل طبیعى و تشخیص کودک بهترین راهنماى ما مى‌باشد. آنان کم‌کم یاد مى‌گیرند با دوستان و همسالان خود همبازى شوند؛ بنابراین، نیازى به تأکید و تشویق‌هاى بیرونى نیست تا زودتر از موعد با بچه‌هاى دیگر همبازى شود.

– کودک را وادار نکنید که با خواهر و برادر کوچکتر خود همبازى شود؛ زیرا آنان براى بازى کوچک هستند، در صورتى‌که کودک اگر با همسالان یا بزرگتر از خود بازى کند، هم با علاقه بازى مى‌کند و هم در تعاملى مشترک چیزى یاد مى‌گیرد. نکتهٔ دیگر اینکه، کودک بزرگتر باید همیشه ملاحظهٔ کودک کوچکتر را بکند و رفتارى عاقلانه در پیش بگیرد (در صورتى‌که خود او هنوز بچه است و باید بچگى کند) و کودک کوچکتر نیز، احتمالاً به‌علت آنکه قادر به انجام دادن همهٔ اعمال و رفتار کودک بزرگتر نیست، دچار شکست مى‌شود؛ که از نظر روحى و روانى به سود او نیست. از این‌رو، در عین‌حال که اوقاتى با همدیگر بازى مى‌کنند، زمینه‌هائى نیز براى بازى با همسالان فراهم شود. جالب توجه این است که هر اندازه خواهران و برادران را به بازى با یکدیگر وادار نکنیم، آنان، مشخصاً، بیشتر باهم بازى خواهند کرد.

– در بازى‌هاى کودکان دخالت نکنید؛ ولى لازم است پدر و مادر گاهى به اتاق و محل بازى بچه‌ها سر بزنند، اما نه به قصد جاسوسى و بازرسى آنان بلکه به قصد بردن مثلاً چای، میوه و شیرینى براى آنان. در واقع، نباید بچه‌ها را مطمئن ساخت که در تنهائى هیچ‌کس به آنان سر نخواهد زد؛ چون همه نوع کودک وجود دارد و ممکن است اتفاقات خطرناکى بیفتد.

– اگر فرزند شما دوست و همبازى‌اى براى خودش پیدا کرده است که شما دوست ندارید با او رفت و آمد کند، تا حدّ امکان نگوئید: ‘اجازه ندارى با این کودک بازى کنی، چون بى‌تربیت است.’ بلکه ابتدا سعى کنید همبازى جدیدى را براى او بیابید و به جز این، در انتخاب دوست، ملاک و معیارى به کودک بدهید و بگذارید بیندیشد و خود قضاوت کند و به نتیجه برسد.

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

دفتر شریعتی:

۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵ خط ویژه

سلام

به تازگی از همسرم جدا شدم.حضانت پسر۵ساله ام با ننه.برای ملاقات با مادرش مشکل دارم.آیا می‌تونم منعش کنم؟وقتی پیش کنه خیلی راحته و دوست نداره بره پیش مادرش.وابسته منه.در این ملاقات‌ها خیلی اذیت میشه.لطفا آدرس یه روانشناس کودک خوبم برام میل کنید.تشکر

با سلام اگر کودک به واسطه سنش در این برخوردها ممکنه اسیب ببینه و تمایلی نداره این دیدا ر ها موجب تشویش ذهنی خواهد شد البته که باید دقت داشته باشید .ایشون هم حقشونه که فرزند رو ببینند مگر اینکه خودشون نخوان و یا فاقد صلاحیت باشند و وقتی فرزند شما دیدار داشته باشد مشکلاتش چندیدن برابر خواهد شد.امیدوارم با مراجعه حضوری کمک بیشتری شود..

سلام پسر من ۴ سال دارد برخی لز روزها بیش از حد بهانه گیری میکندو بیش لز حد گریه میکند وسایل رو پرت میکتد گاهی چنگ میزند نمیدونم چه عکس العملی در برابر اوصحیح است, غذا هم در این روزها و در مقابل خوردن عکس العمل نشون میده

کودک بهانه گیر

بهانه گیری های کودکان که اصولا با جیغ و گریه همراه است را می توان به توفان های تابستانی تشبیه کرد – ناگهانی و ناخوشایند. یک دقیقه شما و فرزندتان در رستوران نشسته اید و خوشحال در حال غذا خوردن هستید اما یک دقیقه بعد، ناگهان کودک ناله می کند و با تمام وجود جیغ می کشد که مثلا نی نوشابه اش خم شده است. اصولا کودکان یک تا سه سال بسیار بهانه گیر هستند.

شاید تصور کنید در حال پرورش کودکی زورگو هستید. اما امیدوار باشید که این اقتضای سن کودکان است و آنها در نتیجه ناامیدی های خود بهانه گیری می کنند. انسان های بزرگ نیز در نتیجه ناکامی های خود لجوج و بهانه گیر می شوند چه برسد به کودک دو یا سه ساله که هنوز خیلی چیزها را نمی داند.

برخی از کارشناسان این بهانه گیری های خسته کننده را به مشکلات مهارت های زبانی کودکان نسبت می دهند. کودکان در این سن معنی بیشتر کلمه هایی که می شنوند را درک می کنند اما نمی توانند آنها را درست و کامل بیان کنند. در نتیجه، وقتی کودک نمی تواند منظور خود را توضیح دهد ناامید می شود و جیغ کشیدن و بهانه گیری را آغاز می کند.

مراقب باشید خیلی در موقعیت هایی که باعث ناراحتی کودک می شود، قرار نگیرید. به طور مثال، اگر او هنگام گرسنگی عصبانی می شود و شروع به بهانه گیری می کند حتما میان وعده های کوچکی در کیف خود داشته باشید. اگر هنگام غروب بهانه گیر و عصبی می شود، سعی کنید خریدهای خود را ابتدای روز انجام دهید.

اگر با تغییر فعالیت ها مشکل دارد حتما پیش از هر تغییری به او مساله را گوشزد کنید. به طور مثال، اگر قصد دارید تا نیم ساعت دیگر زمین بازی را به مقصد خانه ترک کنید حتما این مساله را با در میان بگذارید. اجازه دهید از این تصمیم آگاه شود.

اگر متوجه شدید الان است که بهانه گیری های کودک آغاز شود، بلافاصله حواس او را پرت کنید: اسباب بازی به او بدهید، مکانش را عوض کنید، شکلک های خنده دار در بیاورید یا توجه او را به پرنده در حال پرواز جلب کنید.

کودک در این سنین مستقل بودن را می آموزد بنابراین تا حد امکان به او حق انتخاب بدهید. البته نه اینکه از او بپرسید می خواهد همه وقت خود را چگونه سپری کند. بگویید: «هویج یا ذرت می خواهی؟» به جای اینکه بگویید: «ذرت هایت را بخور!» به او احساس کنترل داشتن بر اوضاع را منتقل کنید.

توجه کنید که چقدر از کلمه «نه» استفاده می کنید. اگر زیاد از آن استفاده می کنید در واقع شرایط را برای خود و کودکتان پر اضطراب و سخت می کنید. سعی کنید این مساله را کنترل کنید.

شاید بهانه گیری های روزانه برای کودکان امری طبیعی باشد اما باید مراقب مشکلات احتمالی هم باشید. هر گونه تنش و استرسی که در خانه وجود دارد می تواند در بیشتر شدن کج خلقی و بهانه گیری های کودک تاثیر بگذارد.

اگر کودک به طور مدام بهانه گیر است و به خود یا دیگران آسیب می رساند حتما از یک متخصص کمک بگیرید. پزشک یا مشاور کودک می تواند شما را با هر گونه تغییر رفتاری در کودک آشنا کند و این جلسات به شما یاد می دهند چگونه رفتارهای آینده کودک را پیش بینی و رفتار کنید.

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

دفتر سعادت آباد:

۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه

با سلام

مادر گرامی این رفتار ها در این سن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اول اینکه باید توجه داشته باشید در این سن کودکان مشکلات را رفتاری نشان می دهند و سعی دارند که به انها توجه مثبت نشان داده شود و برای جلب توجه گاها دست به هر رفتاری می زنند و ممکنه مشکل پزشکی باشد و دلیل این بهانه گیری ها و گاهی پرخاشگری یک مساله پزشکی باشد که باید بررسی شود نوع رتفار شما و واکنش نشان دادن خود شما هم مساله ای است که باید پرداخته شود .همه این احتمالات در مورد فرزند شما مطرح است و البته یک سری مسائل دیگر که بهتر است حتما حضوری به روانشناس کودک مراجعه داشته باشید ولی نگران نباشید مساله ای نیست که غیر قابل رفع باشد

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۹۸۲۱۲۲۳۵۴۷۹۰

موفق باشید

مشکل کودک اول با فرزند دوم

باسلام، من دو تا پسر یکی ۳٫۵ ساله و دیگری ۴ ماه دارم، از زمانیکه بچه دوم به دنیا اومده، پسر اولم دیونه شده، البته مما مرتب سعی میکنم از پسر اول تعریف و تمجید کنیم و براش اسباب بازی بخریم ولی خیلی لجبازی میکنه، منم بعضی موقع ها از دستش عصبانی میشمو دعواش میکنم، که البته بعدش خیلی ناراحت میشم.

از طرفی خوب میدونم تنبیه کردن اثر تربیتی نداره ولی واقعا منو به سطوح در میاره، جدیدا هم منو کتک میزع، کاری که هیچ موقع نمی کرد. البته میدونم بچه دوم مثل هوو واس پسر اولم میمونه، ولی با این وجود و آگاهی نمی دونم چه راهی رو در پیش بگیرم که خودم هم آروم بشم.

پاسخ

اینکه شما توجه مثبت به فرزند اول داشته باشید درسته منتهی اون در سنیه که درکی نسبت به وجود فرد دوم و گرفته شدن محبت داره و چون هنوز خودش احتیاج به توجه ویزه و خاص داره این شرایط اونقدر براش ازار دهنده هست که چون در این سن بیانی مشکلات رو نمیگن به صورت رفتار هایی که تا کنون نداشته نشان می دهد منتهی باید حتما با روانشناس کودک مشورت داشته باشید و راهکار هایی در این زمینه بگیرید

باید تلاش کنید با قصه برای کودکتان شرایط را بیان کنید حتی اجازه بدید در غذا دادن جزئی به فرزندتون از ۶ ماهگی به بعد کمک کند.راجب اینکه قراره دوستی براش بشه صحبت کنید زبان کودکانه را بلد باشید تا متناسب با سطح درک او پیش روید

او شرایط را درک خواهد کرد همسر شما هم نقش مهمی در این رابطه دارد وقتی شما درگیر فرزند دیگر هستید باید با او بازی کند توجه مثبت نشان دهد او را بیرون ببرد و از او نظر خواهی کنید حتی در مورد خریدهایی مثل لباس برای برادر کوچکترش ارامش و صبر شما مسائل را مرتفع می کند و اصلا نباید با عصبانیت واکنش نشان دهید چوئن شرایط سخت تر خواهد شد .امیدوارم به زودی مسائل مرتفع شود و هر دو فرزند شما با توجه شما رشد سالمی داشته باشند

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۹۸۲۱۲۲۳۵۴۷۹۰

پسر ۵ ساله مشکلات خواب

باسلام پسری ۵ ساله دارم که حدود یک ماهه شب ها از خواب بیدار میشه حالتی شبیه خوابگردی داره برای درمان آن چکار کنم ؟ واقعا درمان داره باتشکر

پاسخ

فرزند شما ممکنه دچار اختلال خوابگردی شده باشد و با مراجعه به روانپزشک قابل درمان است چون این اختلال بیشتر

در پسران اتفاق می افتد و مشکل خاصی نیست و جای نگرانی نیست در این اختلال در حالت خواب عمیق ممکنه دچار خوابگردی شوند که اگر شدت پیدا کند مشکل ساز است چون متوجه رفتارهاشون نیستند حتی ممکنه از منز ل خارج شوند و متوجه نشود و در این اختلال روز بعد چیزی یادشان نمی اید و شما هم نباید بازخوردی نسبت به رفتارش داشته باشید و یا تذکراتی بدهید نوع تغذیه و یا اختلال در سیستم عصبی ممکنه علت مشکل باشد و بهتر است سریع تر زیر نظر روانپزشک درمان را شروع کنند و اگر نیاز باشد به متخصص مغز و اعصاب هم ارجاع می دهند

امیدوارم زودتر بهبودی ایجاد شود

در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

۰۲۱۲۲۶۸۹۵۵۸

موفق باشید

منبع: کودک و نوجوان

صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

1,419 نظرات

  • اسکندری , دسامبر 7, 2014 @ 7:06 ق.ظ

    سلام. من دختری دارم ۱۱ ماهه که یه مدتی که در طول روز سرکوب زمین میکوبه. وگریه میکنه. من از این موضوع خیلی ناراحتم لطفا راهنمایی کنید. متشکرم

    • Anonymous , دسامبر 7, 2014 @ 10:07 ق.ظ

      خب میتونه دلیلی نداشته باشه و نوعی رفتار بچه گانه باشه و وقتی اینکارو میکنه شما میتونید با کاری توجهش رو جلب کنید تا هذهنش منحرف بشه به سمت دیگه … چند بار انجام اینکار میتونه در شرطی کردن و ترک این عمل موثر باشه

  • SHIMA , دسامبر 8, 2014 @ 2:05 ب.ظ

    باسلام
    کودک ۴ ساله من مدام بهانه می گیرد و بداخلاقی می کندو فوق العاده کم خواب است لطفا مرا راهنمایی کنید.
    با تشکر

    • Anonymous , دسامبر 9, 2014 @ 1:13 ق.ظ

      دخوابی کودک شاید دلیل آن جلب توجه، اضطراب، تأثیر داروها، خوب غذا نخوردن و یا استفاده بیش از حد از تنقلات و شکلات و شیرینی باشد….ولی این رفتار میتونه دلایل مختلفی هم داشته باشه که مشاوره کودک با بررسی کودک میتونه بیان کنه …ولی راهکارهایی مثل تنظیم زمان خواب کودک براساس برنامه ای مشخص میتونه در تنظیم خواب موثر باشه …
      مثلا” برای بعضی از کودکان خوابیدن در اتاق تاریک دشوار است، بنابراین روشن کردن چراغ خواب در اتاق کودک مفید خواهد بود…

      بهانه‌گیری معمولا در بین خردسالان بویژه قبل از این که بتوانند بخوبی صحبت کنند رایج است؛ این کار یکی از معدود راه‌هایی است که توسط آن می‌توانند نارضایتی و خشم خود را از آنچه که نمی‌توانند به دست آورند ابراز کنند. اینجاست که والدین باید به دنبال علت بهانه‌گیری کودک خود بروند.

      یکی از علل بهانه‌گیری بدخوابی یا کم‌خوابی کودکان است؛ احتیاج به خواب در انسان‌ها در سنین مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال به طور متوسط یک کودک ۱۲ ساله به ۹ ساعت خواب و یک کودک ۴ ساله به یازده و نیم ساعت خواب احتیاج دارد. لذا کودکی که شب‌ها با آرامش و به حد کافی خوابیده، روز بعد به‌موقع از خواب بیدار می‌شود و اگر به حد کافی نخوابد صبح روز بعد علت کافی نبودن مقدار خواب، بهانه‌گیر و کج‌رفتار می‌شود و کمتر شاد به نظر می‌رسد و انرژی کمتری دارد. در بچه‌های بزرگ‌تر به اندازه نبودن خواب شب آنها را خسته، کند و حساس می‌کند و نمی‌توانند روی درس تمرکز کنند…

      وقتی کودک شروع به بهانه‌گیری و نق‌‌نق زدن می‌کند، باید والدین از او بخواهند که به صورت‌های مختلف ابتدا در گوش، بعد به آهستگی و سپس خیلی بلند چیزی را که می‌گوید تکرار نماید. این روش درست مثل یک بازی توجه او را جلب خواهد کرد و بهانه‌گیری را فراموش می‌کند. در مورد کودک دبستانی نیز می‌توان از چند روش استفاده کرد؛ به محض این که شروع به بهانه‌گیری کرد والدین باید حرف او را قطع کنند و به آرامی بگویند: داری نق می‌زنی و بهانه‌گیری می‌کنی، بهتر است آرام صحبت کنی تا من گوش کنم اگر گوش نداد می‌توان او را تشویق کرد که مثلا بدون نق زدن او را بیشتر دوست دارید. اگر هم والدین در این مواقع عصبانی می‌شوند باید بر عصبانیت خود غلبه کنند؛ چرا که والدین با مهار عصبانیت خود می‌توانند ارتباط بهتری با فرزندان برقرار کنند.

      یکی از شیوه‌های بهانه‌گیری پرخاشگری است؛ روش موثر برای از بین بردن پرخاشگری آن است که از ابتدا آن را مهار کنید. وقتی که در مقابل پرخاشگری کودک خود با خشم و عصبانیت عکس‌‌العمل نشان دهید، به طور غیرمستقیم به او می‌آموزید که عصبانیت وسیله کارسازی برای دست یافتن به اهداف است. در عوض می‌توانید بگویید: وقتی از گریه کردن دست برداشتی در مورد آن با هم صحبت می‌کنیم و راه‌حلی می‌یابیم و به اتاق دیگری بروید. اگر فرزند شما خیلی کوچک است و نمی‌توانید او را تنها بگذارید، پیش او بمانید اگر به طرف شما آمد او را بغل کنید ولی تا وقتی که آرام نشده چیزی را که می‌خواهد به او ندهید. خود را به کار دیگری مشغول کنید به عنوان مثال مطالعه کنید با این کار به او می‌فهمانید که تا آرام نشود نمی‌تواند توجه شما را جلب کند. اغلب پرخاشگری‌های بچه‌ها، اگر مخاطب موردنظر حضور نداشته باشد زودتر متوقف می‌شود. در صورتی که کودک شما در یک مکان عمومی شروع به بدخلقی و پرخاشگری کرد بدون توجه به نگاه‌های مردم او را به گوشه‌ای خلوت ببرید و منتظر شوید تا آرام شود. به او بگویید، اینجا پیش تو می‌مانم تا وقتی که آرام شوی و باهم صحبت کنیم. اگر بعد از سه یا چهار دقیقه بازهم به فریاد و گریه خود ادامه داد او را بردارید و از آن مکان خارج شوید.

      در نظر داشته باشید هرگاه فرزندتان واضح و محکم صحبت می‌کند، می‌بیند شما به او گوش می‌دهید و تحسینش می‌کنید با این عمل یاد می‌گیرد که اگر بدون بهانه‌گیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.

  • Fahimeh jashnaee , دسامبر 9, 2014 @ 2:07 ق.ظ

    سلام پسرى شش سال و هشت ماهه دارم در مدرسه زد و خورد میکنه و سریعا گریه میکنه دو بار با معلم هاش درگیر شده خیلى قد و حاضر نیست بابت کار اشتباهش عذرخواهى کنه خیلى باهاش صحبت میکنم و خیلى دیر أروم میشه

    در عین حال بسیار مهربون و عاطفى معلمش میگه دوست داره تو همه چیز بهترین باشه و یکجورایی می خواست بگه توى رفتارش حسادت هست خیلى نگران شدم و دقیقا این رفتارها هم زمان با شروع مدرسه پدیدار شده لطفا راهنماییم کنید ممنونم

    • Anonymous , دسامبر 9, 2014 @ 10:11 ق.ظ

      خب میتونه دلایل متنوعی داشته باشه از جمله جلب توجه و یا نوع درخواست خانواده برای بهترین بودن و یا مقایسه با دیگران به هرحال برای حصول بیشتر برای حل این مشکل حتما” از مشاوران کودک کمک بگیرید تا حضورا” با توجه به شخصیت و نوع رفتار و برخورد ایشون دستورالعملی رو ارائه بدن … به هر حال بچه های این سن ویژگیهای خاصی دارن که باید بهشون توجه بشه …

      تعریف و تشکر فراموش نشود. بچه های این گروه سنی از تعریف و تشکری که در محیط مدرسه و خانه از آنها می شود، لذت می برند.

      ۱ – با کودکان همسن و سال خود نمی تواند خوب ارتباط برقرار کند و معمولا در بازی کردن با آنها مشکل دارد.
      ۲ – در خانه دوست دارد تنها بماند و تمایلی به شرکت در جمع سایر کودکان یا جمع بزرگ ترها ندارد.
      ۳ – اگر از او پرسیده شود دوست داری مانند چه کسی باشی نمی تواند پاسخ بدهد.
      ۴ – احساسات خودش را بروز نمی دهد. به عنوان نمونه خوشحال بودن یا نبودن او را نمی توان درک کرد. گوشه گیری دارد و کمتر حرف می زند.
      ۵ – با حیوانات خشن است و از اذیت و آزار رساندن به آنها لذت می برد. به عنوان نمونه از له کردن دم گربه یا سنگ زدن به سگ خشنود می شود.
      ۶ – از بازی کردن با آتش و آتش افروزی مسرور می شود و خطر آتش بازی را درک نمی کند.
      ۷ – پیشرفت تحصیلی خوبی ندارد و معلم پیش دبستانی وی از اینکه همگام با سایر بچه های کلاس نیست نگران است.
      ۸ – رفتار وی در مدرسه برای سایر بچه ها مزاحمت ایجاد می کند.
      ۹ – اشتیاقی برای به مدرسه رفتن ندارد.
      ۱۰ – سر کلاس نمی تواند آرام روی صندلی خود بنشیند و مداوم وول می خورد یا از سر جایش بدون اجازه معلم برمی خیزد و در کلاس راه می رود.
      ۱۱ – سنش را نمی داند.
      ۱۲ – در شبانه روز بیش از دو ساعت مقابل مانیتور کامپیوتر یا تلویزیون می نشیند.
      ۱۳ – اگر از او پرسیده شود از چه چیزهایی خوشش می آید، نمی تواند بگوید.
      ۱۴ – صحبت های وی پیچیده و غیر قابل فهم است.
      ۱۵ – کشیدن یک علامت + را نمی تواند تقلید کند و اگر به او بگوییم یک نقاشی آدم بکش و هر چه می توانی آن را خوشگل تر نقاشی کن ( نباید راهنمایی شوند )، تعداد اجزای بدن نقاشی ترسیم شده، کمتر از ۸ قسمت است.
      ۱۶ – اگر مقابل شما بایستد، نمی تواند یک توپ پرت شده را با دو دست بگیرد.
      ۱۷ – این گروه به تدریج قوانین اجتماعی مانند طرز عبور کردن از خیابان یا بستن کمربند ایمنی را یاد می گیرند ولی باید مکرر به آنها نکات ایمنی را یادآوری کرد.

      ۱۸ – از زیاد خوردن شکلات باید احتراز کنند و نباید از آنها به عنوان جایزه برای انجام کارهای خوب استفاده کرد.

      ۱۹ – سعی شود حداقل یک بار در روز یک وعده غذایی را با بقیه افراد خانواده با هم بخورند.

      ۲۰ – رعایت ساعت خواب شب منظم حتی در روزهای پنجشنبه تاکید می شود و معمولا نباید بعد از ساعت ۹ شب بخوابند.

      ۲۱ – اگر در انجام تکالیف مدرسه مشکلی وجود دارد، حتما باید کودک از نظر اختلالات یادگیری مورد ارزیابی قرار گیرد.

      ۲۲ – از میهمانی و پارک رفتن با وی غفلت نکنید.

      ۲۳ – اگر تلویزیون یا کامپیوتر در اتاق کودک است، آن را خارج کنید و از کشیدن سیگار نزد وی جدا برحذر باشید.

      ۲۴ – کارهای مربوط به خودش مانند جمع کردن کیف، کتاب و لباس های مدرسه را به وی واگذار و تاکید کنید.

      ۲۵ – تعریف و تشکر فراموش نشود. بچه های این گروه سنی از تعریف و تشکری که در محیط مدرسه و خانه از آنها می شود، لذت می برند.

  • مونا , دسامبر 10, 2014 @ 12:35 ب.ظ

    سلام من دختری دارم ۵ساله که پیش دبستانی میره و میره مربیش میگه خیلی لوسه و زود گریه میکنه و دوست داره فقط بازی کنه و درس هاشو تکرار نمیکنه.لطفا مرا راهنمایی کنین.

    • Anonymous , دسامبر 11, 2014 @ 9:40 ق.ظ

      خب تربیت و مشاوره کودکان از حساسترین موارده به همین خاطر به شما توصیه میکنم از دوران طلایی ۵سال اول برای مشاوره و تربیت کودکتون استفاده کنید و با مشاوران کودک در این مورد مشورت کنید (البته در مراکز معتبر) …
      مثلاً کودک شما که مانند طوطی هر حرفی را تکرار می کند ، فحشی را یاد گرفت و تکرار کرد ، نیازی به توضیح اینکه چرا گفتی و آی بیایید فلفل در دهانش بریزید و غیره نیست . کافی است او در دنیای خود که دنیای جلب توجه است ، دریابد که گفتن این حرف به هیچ دردی نخورد و پدر و مادرم اعتنایی نکردند . وقتی فحش را می گوید ، اصلاً اعتنا نکنید و با همسرتان صحبت کنید . برای هر کار بدی که می کند مثلاً موهای مادرش را می کشد و یا صورت پدر را چنگ می زند ، باید یک حرکت مشابه که گویای از دست دادن توجه والدین است ، دریافت کند . به جای اینکه با شادی و خنده بگویید « آی موی مامانو نکش ! » او را به روی زمین گذاشته و یا خودتان را عقب بکشید و بی اعتنا شوید . با یان کار به بچه پیغام می دهید کارش خطا بوده و باعث شد که توجه و آغوش مادر را از دست بدهد . او هرگز بین ابراز علاقه و یا فریاد و جیغ شما تمایز قایل نیست ، برایش اهمیتی ندارد شما چه می کنید . آنچه او در می یابد ، آن است که در هر دو صورت توجه شما را جلب کرده است . شاید حتی داد و فریادش ـ که شما را هراسان به سوی خود می کشاند ـ را برای جلب توجه شگرد موفقیت آمیزی ببیند و هرگز این شگرد خوب را از یاد نخواهد برد . برای تنبیه بچه سه ساله همان طور که قبلاً هم گفته بودم کافی است بنشینید تا هم قد او شوید . انگشت اشاره را جلو بیاورید و قاطع و محکم ( البته بدون لحن خشن ) بگویید این کار قابل قبول نیست . اگر گریه کرد ، بغل اش نکنید . فقط همان دست تان را به او بدهید . بگذارید از برق چشمان شما و نوع نگاهتان بفهمد که کار بدی کرده و مثلاً هول دادن و کتک زدن دیگران کار بدی است . بزرگ تر که شد باید به ازای هر سال از سن اش یک دقیقه او را محروم کنید و مثلاً چنددقیقه به سراغ اش بروید و بخواهید معذرت خواهی کند .
      شنیده ام بعضی ها می گویند : « نه ، من این کارها را نمی کنم ، بچه ام عقده ای می شود ! » تنها چیزی که در پاسخ می توانم بگویم ، این است که اگر رفتار بد بچه را مرد توبیخ و تحریم ( و نه توهین ) قرار ندهید ، او را هرگز به یک فرد بزرگسال خوشحال و موفق تبدیل نخواهید کرد .

  • مامان امیر , دسامبر 12, 2014 @ 12:46 ق.ظ

    با سلام پسری ۷ساله دارم امسال کلاس اوله..حرفمو اصلا گوش نمیکنه…بدون اجازه هرکاری که دوست داشته باشه انجام میده..موقع صحبت کردن سرم داد میکشه..خیلی خیلی هم لجبازه…برای بدست آوردن خواسته هایی که دارد زیاد اصرار میکند….
    خیلی هم شیطونه بعنوان مثال از اپن آشبپزخونه بالا میره و همونجا میخوابه میگم بیا پایین میفتی میگه جایه خوبیه میخوام بخوابم…از مدرسه که میاد مشق هاشو نمینویسه میذاره برای دقیقه ی آخر…هنوز از مدرسه نرسیده دوستاشو با خودش میاره بدون اجازه خونه وقتی هم بهش میگم چرا بدون اجازه اینکارو کردی سرم داد میکشه….لطفا مرا راهنمایی کنید..با تشکر

    • Anonymous , دسامبر 12, 2014 @ 10:35 ق.ظ

      هفت سال اول زندگی، دوران شکل گیری شخصیت کودک است….

      هفت سال دوم زندگی فرزند، دوران فراگیری تربیت است که هر چه بهتر هفت سال اول را طی کرده باشد، در این دوره موفق تر است….

      در این دوره تغییرات محسوسی در تن و روان کودک پدید می آید. جسم او نسبتا قوی تر، ذهنش رشد یافته تر و فهمش بیشتر می شود. رابطه اجتماعی وی با مادر کمتر می شود و شور و علاقه خاصی برای ارتباط با دیگر کودکان نشان می دهد، تا جایی که پس از پذیرش از سوی هم سالان و افراد گروه به آرامش می رسد. کودکان در این سن و سال تا حدودی خوبی ها و بدی ها را درک می کنند، ولی از آن جا که هنوز به رشد کافی عقلانی برای تشخیص مصلحت خود نرسیده اند، نیازمند آگاهی و تربیت مستقیم هستند.

      حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله هفت سال دوم را سن پیروی و فرمان برداری می داند و امام جعفر صادق علیه السلام سفارش می کند: «فرزند خود را در هفت سال دوم با آداب و روش های مفید و لازم تربیت کنید».

      در این دوران نباید به کودک آزادی کامل داد و از اشتباهات و خلاف هایش چشم پوشید، شایسته است او را از بی ادبی های احتمالی نیز باز داشت، به نظم و انضباط عادت داد، با برنامه ریزی درست او را از بی توجهی به لحظه ها و بیهوده گذرانی دور کرد. به یقین، اگر کودک دوران سیادت را به طور طبیعی و در محیطی مناسب و اطمینان بخش سپری کرده باشد، در دوران تأدیب دارای نوعی تعادل روانی خواهد بود و برای اطاعت پذیری و حرف شنوی از والدین مقاومت به خرج نمی دهد…

      پس حتما” در این مورد باید برای دریافت راهنمایی با مشاوران کودک حضورا” مشورت کنید تا بر اساس نوع رفتار و شخصیت فرزندتون راهکاری ارائه بدن …

  • زهرا , دسامبر 14, 2014 @ 9:01 ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید. کودک دو ساله ای دارم که وقتی یک چیز را می خواهد شروع به گریه کردن و تکرار مدام درخواستش را می کند. البته این کارهایش تا حدی نیست که آزار دهنده باشد و اینکه چیزهای نامقعول را نمی خواهد. مثلا وقتی گرسته می شودیکدفعه شروع می کند که من پلو می خواهم و اصلا به من فرصت گرم گردن غذا را نمی دهد. من کلا می خواهم بدانم که آیا این یک مشکل تربیتی هست یا اینکه اقتضای سن بوده و اینکه در این مواقع من باید چکار کنم.

    • Anonymous , دسامبر 14, 2014 @ 10:52 ق.ظ

      خب در مورد کودکان صحبت کردن در این دو سه خط مشکله و اینو به شما یادآوری میکنم که شما تا مرز ۵ سالگی فرصت طلایی برای تربیت کودکتون رو دارید پس بهتره در این مورد با مشاوران کودک در این مورد مشورت کنید تا بتونید برای کودکتون با توجه به سن و نوع رفتار و شخصیتش راه کاری عملی دریافت کنید
      در این مورد میتونید با این شماره هم مشاوره تلفتی انجام دهید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • Shiva , دسامبر 14, 2014 @ 10:07 ق.ظ

    میشه سوالمون به صورت خصوصی مطرح بشه ؟

    • Anonymous , دسامبر 14, 2014 @ 10:53 ق.ظ

      دوست عزیز طبق قوانین سایت امکانی برای ارسال و پرسش و پاسخ بصورت خصوصی وجود نداره و شما میتونید با شماره زیر در این مورد مشاوره تلفنی انجام بدید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • ملیحه , دسامبر 29, 2014 @ 1:20 ق.ظ

    پسرم دیگه داره سه سالش میشه ولی هنوز برای پی پی کردن باید پوشک بشه.راهنمایی کنید .

    • Anonymous , دسامبر 29, 2014 @ 1:51 ق.ظ

      خب مجموعه روشهایی وجود داره که میتونید در مراجعه به مشاور دریافت کنید ……
      بوط رمثال روشی وجود داره که میتونید مطالعه فرمایید ولی برای حصول بهتر و با توجه به نوع رفتار کودکتون نیازه که حضورا” مراجعه شود …

      فلوم، معلم پیش دبستانی سانفرانسیسکو برنامه نوپایان بدون پوشک را در سال ۲۰۰۶ بعد از آموزش استفاده از لگن دستشویی به بیش از ۱۰۰ کودک آغاز کرد. انگیزه اصلی او این است که از طریق کمک به والدین در آموزش استفاده از لگن دستشویی به کودکانشان در سنین پایین‌تر، پوشک‌های یک بار مصرف را از مکان دفع زباله دور کند. فلوم می‌گوید شیوه او می‌تواند برای کودکان ۱۵ ماهه موثر باشد و در کودکان کمتر از ۲۸ ماه بیشترین تاثیر را دارد.
      برای شرکت در برنامه او والدین (و یا یکی از والدین به همراه یک فرد بالغ حمایت کننده مانند پدر یا مادربزرگ یا پرستار) در کلاس شبانه ۲ ساعتی شرکت می‌کنند. سپس هریک از والدین ۳روز آخر هفته در خانه به کودکشان آموزش می‌دهند. فلوم می‌گوید یک یا دو هفته پس از این آخر هفته طولانی، بچه‌ها می‌توانند با اعتماد به نفس از لگن دستشویی استفاده کنند و خیلی کم و به طور تصادفی دستشویی می‌کنند یا اصلاً چنین اتفاقی نمی‌افتد.
      اول: آماده آموزش هستید؟
      شیوه فلوم نیازمند تعهد، تمرکز و صرف زمان است. در این شیوه به مدت ۳ ماه بعد از آغاز آموزش، نباید هنگامی که کودکتان در خانه است، به او شلوار بپوشانید و وقتی بیرون یا در مهد کودک است، فقط شلوار گشاد بدون شورت بپوشد.
      فلوم می‌گوید: پوشاندن پوشک و شلوار‌های مخصوص آموزش در هنگام چرت نیمروزی یا خواب شبانه ایرادی ندارد، اما اگر زیاد به آن‌ها تکیه کنید مانع پیشرفت این فرآیند خواهید شد.
      اگر واقعاً می‌خواهید این شیوه موثر واقع شود فقط باید برهنه باشد و در ۳ ماه اول آموزش هرگز درخانه نباید شلوار بپوشد.
      با این حال برخی از والدین نمی‌توانند این شرط را قبول کنند و به دنبال شیوه‌هایی نزدیک به این روش هستند. برای مشاهده نکاتی برای این گونه والدین، به بخش پیشنهادات که در پایین این مقاله آمده است رجوع کنید.
      آنچه که برای آموزش آخر هفته‌تان نیاز دارید
      شما به لگن دستشویی مخصوص کودک (بهتر است در هر یک از مناطق اصلی خانه که وقتتان را در آنجا سپری می‌کنید، به اضافه هر یک از دستشویی‌های خانه، یک لگن دستشویی بگذارید) و کلی آب یا آبمیوه رقیق شده و خوراکی که باعث ادرار کردن شود (یا خوراکی شور که او را تشنه کند مانند کراکر، چیپس و یا غذاهای حاوی آب زیاد از قبیل هندوانه و بستنی یخی) نیاز خواهید داشت.
      همچنین تجهیزاتی برای تمیز کردن دستشویی کردن تصادفی او (از قبیل کهنه، مایع پاک کننده و سطل پلاستیکی) و چندین جفت شلوار گشاد برای زمانی که از خانه بیرون می‌روید.
      اختیاری: اگرچه می‌توانید از لگن دستشویی مخصوص کودک استفاده کنید، اما خوب است یک لگن فشرده مسافرتی تهیه کنید تا بتوانید آن را با خودتان بیرون ببرید.
      برای محافظت در برابر رویدادهای ناگهانی خوب است یک حوله کوچک یا یک تشکچه جاذب در اتومبیلتان قرار دهید. برخی از والدین از محصولاتی مانند پد ادرار استفاده می‌کنند، اما فلوم توصیه می‌کند از پوست گوسفند استفاده کنید. آن را دو نیم کنید سپس به اندازه صندلی ماشین ببرید، در این صورت یک تشکچه قابل شستشو و بسیار جاذب خواهید داشت.
      اگر مکان زندگیتان سرد است، شاید لازم شود بخاری و نیز زانو بند یا گرم کن ساق پا، دم دست داشته باشد تا هنگامی که در خانه برهنه می‌گردد، گرم بماند.
      نحوه آموزش استفاده از لگن دستشویی
      یک یا چند ماه قبل از شروع:
      ببنید که آیا کودکتان علائمی از آمادگی برای شروع آموزش را دارد یا نه. از نظر فلوم این یعنی کودک هر بار ۲ یا بیش از دو ساعت خشک بماند، خودش بخواهد که از لگن دستشویی استفاده کند، با پوشک کردن مخالفت کند و هر روز در زمان‌های معینی مدفوع کند. فلوم ترجیح می‌دهد که این شیوه را در کودکان زیر ۲۸ ماه استفاده کند، او می‌گوید بعد از این سن بچه با آموزش استفاده از لگن دستشویی بیشتر مخالفت می‌کنند، اما او با کودکان بزرگ‌تر هم کار می‌کند.
      فلوم می‌گوید: «این شیوه در کودکان زیر ۲۸ ماه نسبتاً تضمین شده است، هرچه بیشتر به ۳ سالگی نزدیک‌تر شوند تاثیر آن کمتر می‌شود.»
      برنامه زمانیتان را پاک کنید و برای تعطیلات طولانی آخر هفته یعنی ۳ روز کامل برنامه ریزی کنید. فعالیت‌های منظم آخر هفته را حذف کنید و از اینکه شریک آموزش دهنده‌تان حداقل دو روز کامل برای کمک به شما در کنارتان است اطمینان حاصل کنید.
      می توانید با بازیهای عروسکی چگونگی انجام کار را همراه با شعر به وی آموزش دهید.
      ۱ هفته قبل از شروع:
      یک بسته پوشک به کودکتان نشان دهید و برایش توضیح دهید که از ۴ شنبه (یا هر زمانی که برای شروع آموزش ۳ روزه‌تان تعیین کرده‌اید)، دیگر نیازی به پوشک نخواهد بود و اینکه می‌تواند برهنه و بدون پوشک باشد. این را به عنوان یک پیشرفت جالب و هیجان انگیز ارائه کنید؛ برای مثال به او بگویید: «وقتی تمام این‌ها کنار بروند دیگر نیازی به پوشک شدن نداری و می‌توانی لخت باشی.»
      فلوم می‌گوید: «یکی از دلایل تاثیر خوب این شیوه و اینکه چرا این شیوه نوپایان بدون پوشک نام گذاری شده است این است که کودکان دراین سن عاشق برهنه بودن هستند. آن‌ها اهمیتی به آموزش استفاده از لگن دسشویی نمی‌دهند، بلکه هدفشان این است که برهنه و بدون پوشک باشند.»
      روز اول آموزش استفاده از لگن دستشویی
      همین که کودکتان بیدار شد شما هم از رخت خواب بلند شوید. او را از کمر برهنه کنید. شما و فرد کمکیتان به نوبت حواستان به او باشد تا ببینید که آیا نیازی به ادار یا مدفوع کردن دارد. در صورت نیاز به دستشویی، او را به نزدیک‌ترین لگن دستشویی ببرید.
      در تمام روز به او خوراکی شور یا غذای آبکی و مایعات زیادی بدهید تا زیاد به دستشویی نیاز پیدا کند.
      هر بار که در استفاده از لگن دستشویی موفق شد، موفقیت او را جشن بگیرید – یعنی اگر مقداری از ادرار یا مدفوعش یا حتی چند قطره از آن در لگن دستشویی ریخته شد.می‌توانید از او تعریف کنید و غیره. کودکان بعد از ۱۰ تا ۱۲ بار موفقیت آن را یاد گرفته و دیگر بدون کمک از آن استفاده می‌کنند.
      اگر به طور اتفاقی دستشویی کرد، نگویید: «ایرادی ندارد» به جای آن با صدایی ملایم و ناراحت بگویید «باید تو لگن جیش کنی» و با قرار دادن دستتان روی دست او به او کمک کنید تا پاکش کند. اما به خاطر این مساله سرش داد نزنید یا او را شرمنده نکنید؛ این اتفاق‌ها عادی است.
      قبل از خواب به او بگویید که وقت رفتن به دستشویی است (هرگز از او سوال نکنید زیرا معمولاً پاسخ او نه خواهد بود). قبل از اینکه کودکتان بخوابد او را پوشک کنید، مگر اینکه مطمئن باشید که جایش را خیس نخواهد کرد.
      روز دوم آموزش
      دستور العمل‌های روز اول را دنبال کنید. تنها تفاوت آن بار روز اول این است که در روز دوم می‌توانید بعد از ظهر یک ساعت با هم بیرون بروید. صبر کنید تا کودکتان در لگن دستشویی کند، سپس فوراً راهی بیرون شوید تا بفهمد که قبل از بیرون رفتن از خانه باید به دستشویی برود با این شیوه می‌توانید به کودکتان بیاموزید که قبل از بیرون رفتن از خانه باید فوراً دستشویی کند.
      وقتی بیرون می‌روید، شلوار‌های گشاد به او بپوشانید؛ بدون لباس زیر، بدون پوشک، شلوار آموزش یا زیر پوش. هدف شما این است که او تصادفی خود را خیس نکند، چه در خانه باشید و چه در بیرون از خانه و اینکه مجبور نباشید بیرون از لگن استفاده کنید، ولی با این وجود لباس یدکی با خود داشته باشید چون ممکن است در برخی مواقع زیاد خوش شانس نباشید.
      فلوم توصیه می‌کند که برای گردش بعد از ظهر به اطراف خانه‌تان بروید و سوار ماشین نشوید. نزدیک خانه‌تان پیاده روی کنید (حتی فقط دور بلوکتان) یا به پارک نزدیک خانه‌تان بروید. با خودتان یک لگن مسافرتی ببرید تا در صورت نیاز کودکتان از آن استفاده کند، اما به این زودی نیاز به دستشویی پیدا نخواهد کرد.
      روز سوم آموزش
      دستورالعمل‌های روز اول را دنبال کنید، اما روز سوم می‌توانید صبح یک ساعت با خانواده بیرون بروید و یک ساعت هم عصر. هر بار قبل از بیرون رفتن از خانه از او بخواهید که از لگن دستشویی استفاده کند.
      هنگام بیرون رفتن به او شلوار گشاد بپوشانید بدون زیر پوش، لگن مسافرتی و لباس هم همراه‌تان ببرید.
      نکاتی برای موفقیت در آموزش استفاده از لگن دسشویی
      والدینی که این شیوه را استفاده کرده‌اند، برای تاثیر گذاری این شیوه توصیه می‌کنند:
      آنتجی: «فکر کنید که نمی‌توانید از این شیوه بازگردید. برای موثر واقع شدن این شیوه باید بگویید که دقیقاً خودش است در این سه روز باید کاملاً به انجام آن متعهد باشید.»
      ترزا: «خیلی به آن فکر نکنید و نگران نباشید. این شیوه خیلی ساده‌تر از آنچه که ما فکر می‌کردیم، پیش رفت. اگر می‌دانستم که اینقدر آسان است زود‌تر اقدام می‌کردم. با استفاده از شیوه فلوم کاملاً ترسمان از آموزش استفاده از دستشویی از بین رفت».
      انتجی: «فضای این کار را شبیه میهمانی کنید چون یک چیز هیجان انگیز برای کودکانتان است».
      جنین: «فکر می‌کنم من ترجیح می‌دهم که سه روز به خودم عذاب بدهم نه چند ماه».
      سایر شیوه‌های آموزش استفاده از لگن دستشویی
      اگر به شیوه‌های سریع علاقمند هستید، در زیر چند شیوه به جای شیوه فلوم آمده است که می‌تواند این فرآیند را برایتان بهتر کند:
      ازجایزه‌استفاده کنید، از قبیل برچسب، خوراکی یا قول خرید لباس زیر بچه‌های بزرگ.
      به جای اینکه کودکتان را با خودتان به دستشویی ببرید، برای نشان دادن این فرآیند از عروسک استفاده کنید.
      برای کمک از وب سایت‌ها و کتاب‌های کارشناسانی مانند نارمین پارپیا ( Narmin Parpia) و تری کرین(Teri Crane ) استفاده کنید.

  • شبنم فروردین , دسامبر 29, 2014 @ 10:33 ق.ظ

    سلام دختر ۵ ساله ای دارم که خیلی خجالتی است. در مهد کودک اصلا حرف نمی زند. و اعتماد به نفسش پایین است. خیلی نگرانشم چون اصلا روشهای دفاع از خود را بلد نیست و خیلی نگران قضاوت دیگران است . مثلا نکند من حرفی بزنم که خوب نباشد یا مربی دعوام کنه. اوایل بهتر بود ولی الان روز به روز بدتر می شه لطفا من را راهنمایی کنید

    • Anonymous , دسامبر 29, 2014 @ 12:02 ب.ظ

      خب این موارد به خانواده خود شما هم برمیگرده که شاید ایشون رو زیاد امر و نهی میکردید …در این خصوص باید با مشاوران کودک مشورت کنید تا حضورا” بتونید این مشکل رو ریشه یابی کنید و مشکل رو از بین ببرید

  • فیروزی , دسامبر 29, 2014 @ 11:01 ق.ظ

    با سلام و عرض ادب ، پسر من ۶ سالش و امسال رفته پبش دبستانی اوایل خیلی مدرسه رو دوست داشت و علاقه نشون میداد الان به مدت ۲ هفته مدام گریه مى کنه و بى تابی مى کنه ، با پیگیری هایی که کردم متوجه شدم معلم کلاس و مدیر مدرسه فوق العاده اخلاق تندی دارند و خیلی جدی هستن ،به طوری که پسر من وقتی وارد مدرسه میشه مدام میره دستشویی و من متوجه شدم از استرس زیاده ، پسر من کلاس شطرنج میره رنتینگ داره مسابقات میره من اونجا مشکلی ندارم باهاش قبل از رفتن به مدرسه شروع به گریه مى کنه خواهش مى کنم راهنمایی کنید

    • Anonymous , دسامبر 29, 2014 @ 12:04 ب.ظ

      خب در این مورد باید با معلم و مشاور مدرسه صحبت کنید .. در غیر اینصورت تعویض کردن کلاس درس فرزندتون تجویز میشه تا از این شرایط و ترس بیرون بیاد… چون اگر سخت گیری در حد معقول باشه میتونید با مشاوره کردن مشکل فرزندتون رو حل کنید

  • ناشناس , دسامبر 30, 2014 @ 10:11 ق.ظ

    با سلام
    دختر من دو سال دارد، بسیار مهربان است و خیلی زود وابسته می شود. حتی برای رفتن مهمان از منزلمان گریه می کند. همچنین شب ها نمیخوابد. حتی اگر در طول روز هم نخوابد، با وجود خستگی و خواب آلودگی اما باز هم شب را نمی خوابد و بهانه می گیرد حتی گریه می کند.
    خواهش می کنم راهنمایی کنید.
    با تشکر

    • Anonymous , دسامبر 30, 2014 @ 11:24 ق.ظ

      اگر احساس می‌کنید کودک شما در خوابیدن مشکل دارد، این سوال‌ها را از خود بپرسید و در پی پاسخ مناسب بمانید: ۱ـ آیا تاکنون برای خواب کودک خود قانون خاصی وضع کرده‌اید؟، ۲ـ کودک در اتاق یا در تخت خود احساس خوبی دارد (مثلا محیط اتاق خواب برایش مطبوع است؟ خیلی روشن یا تاریک نیست؟ زیاد گرم یا سرد نیست؟، ۳ـ بچه‌ها در یک اتاق می‌خوابند و همدیگر را بیدار نگه می‌دارند؟، ۴ـ سروصدا زیاد است و مانع خواب کودک می‌شود؟، ۵- کودک از تنها خوابیدن می‌ترسد؟…در ضمن سرشت خود کودک هم در این امر موثره … در ضمن کم تحرکی کودک میتونه عامل بعدی برای این بی خوابی باشه و بهتره برای خواب کودکتان برنامه ای رو قرار بدید و از ۲سالگی جای خواب کودک از پدر و مادر جدا شود

  • فهیمه , دسامبر 30, 2014 @ 4:56 ب.ظ

    باسلام.دختری چهار سال و هشت ماهه دارم که خیلی خواهان خواهر و برادر است و ما هم این قول رو دادیم.مدت ۲ماهه که به مهد قرآن میبرمش.بعد از۲هفته مریض شد و دهنش پر از آفت.از اونروز تقریبا مدام داخل لب پایینش رو میجود تا حدی که به شکل زخمهای له شده سفید میشود که نمیدونم زخمه یا از استرسه و آفته؟اغلب هم لبش جای جویدنش خون میاد و مدام هم میگه قول میدم تکرارنکنم حواسم نبود.نمیدونم چه مشکلی داره.گاهی کلاسشو دوس داره و گاهی میگه دیگه نمیرم.تو کلاسم خیلی شیطونه.تمام فکرم ریخته به هم.میگه گاز گرفتم چون اسباب بازیام قدیمی شده تا برام بخرید.لطفا کمکم کنید.با سپاس

    • Anonymous , دسامبر 31, 2014 @ 12:12 ق.ظ

      در حقیقت علت دقیق آفت دهان هنوز ناشناخته است. به نظر می رسد که استرس و یا یک آسیب دیدگی در بافت دهان می تواند علت بروز آفت دهان ساده باشد. مواد غذایی خاص شامل مرکبات، میوه های ترش و اسیدی و سبزیجات (لیمو، پرتقال، آناناس، سیب، انجیر، گوجه فرنگی و توت فرنگی از جمله این مواد خوراکی هستند) می توانند آغازگر آفت دهان باشند و یا آن را بدتر کنند. گاهی مواقع وجود یک سطح ناصاف و تیز در یکی از دندان ها و یا لوازم دندانپزشکی مانند دندان مصنوعی بی تناسب و بدقواره ممکن است موجب بروز آفت دهان شوند.
      در برخی از موارد، آفت های دهان مجتمع به علت یک بیماری زمینه ای مانند مشکلات در تغذیه نظیر کمبود ویتامین B12، روی، اسید فولیک و یا فقر آهن و یا بیماری های دستگاه گوارش مانند سلیاک و بیماری کرون رخ می دهند…

      پس استرس یکی از عوامل در ایجاد افت هست …خب حتما” باید ایشون رو حضورا” برای مشاوره ببرید و میتونید از این شماره هم مشاوره تلفنی بگیرید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • شمس نورایی , دسامبر 31, 2014 @ 7:05 ق.ظ

    کودک سه ساله ای دارم که خیلی نا ارومه , الکی گریه میکنه , برای خواستن هرچیزی جیغ میکشه , لجبازه و مدام در حال اذیت کردنه , تزگی ها هم شب ادراری پیدا کرده , , توی خواب دندون قروچه میکنه , یه خواهر ١۵ ساله داره که رفتارش با اون اصلا خوب نیست , خلاصه کلافمون کرده , لطفا راهنمایی کنید جنس پسر

    • Anonymous , دسامبر 31, 2014 @ 12:53 ب.ظ

      معمولاً لجبازی در کودکان دو تا پنج ساله طبیعی است و زیاد دیده می شود، همچنین آن ها در این سن خیلی بداخلاقی می کنند که بد اخلاقی های عصبی کودکان هم می تواند به صورت پا به زمین کوبیدن، جیغ و داد و گریه صدادار، پرت کردن وسایل خانه و …… باشد. بیشتر والدین باید تعدادی از این بداخلاقی ها را تحمل کنند؛ به ویژه بین دو تا سه سالگی که کودک می خواهد استقلالش را تثبیت کند و همه کارها را آن طور که خودش می خواهد انجام دهد نه آن طور که شما به او می گویید. اغلب کج خلقی ها هدف دار هستند و اگر کودک بداند که با کج خلقی به آن هدف نمی رسد، احتمال کمی دارد که به این کار مبادرت کند. البته کودکان گاهی فقط به این دلیل بداخلاقی می کنند که جلب توجه کنند یا بیش از حد خسته اند ولی نمی توانند احساساتشان را به درستی بروز دهند. توصیه من به شما این است که کتاب “sos کمک به والدین” را حتماً مطالعه کنید و از راه حل های آن بهره ببرید.

  • هاشمیان , دسامبر 31, 2014 @ 8:34 ب.ظ

    سلام و خسته نباشید دختر۸ساله ای دارم که بسیار با او مشکل دارم.یکی از مشکلاتی که خیلی ناراحتم میکنه اینه که درست درسهاشو یاد نمیگیره توی دیکته هنوز هم اکثرا غلط های املایی مثل جابه جا نوشتن حروفی مثل ه،ح و یا ا ربط و ا تنها.و مشکل اصلی در این است که درسها را به درستی یاد نمیگیرد مخصوصا در ریاضی خیلی مشکل دارد.هم در خانه و هم در مدرسه با اینکه مثلا یک مبحث دو سه بار دقیق توضیح داده میشود و دخترم هم انگار داره گوش میکنه ولی ۵ دقیقه بعدش بخواد یک تمرین مثل همونهایی که توضیح داده شد حل کنه بلد نیست میگه این چجوریه.کلا اصلا حواسش نیست.امروز در مدرسه معلمشون علوم درس داده همون موقع ازشون سوال پرسیده دختر من بلد نبوده جواب بده.البته در همه درساش اینجوری نیست مثلا زبانش بسیار خوبه من اصلا در خانه باهاش زبانشو کار نمیکنم ولی سر کلاس یاد گرفته و راحت تو خونه جواب میده و یا کامپیوترشون خیلی خوب بلده چیزهایی که معلم سر کلاس گفته انجام بده.کلاس چرتکه نوشتمش اوایلش خیلی خوب بود ولی وقتی یکم پیچیده تر شد قاطی میکرد هزار بار براش توضیح میدادم که چجوریه ولی باز دوباره سر تمرین حل کردن باید براش توضیح میدادم.کلا مشکل اصلیش در ریاضی هستش.معلمشون هم دایم میگه این چرا اینجوریه.معلمشون میگه این بچه ی تنبلی نیست خ به ولی خیلی بی دقته.درضمن سر کلاس زیاد صحبت میکنه و دائم پیش خانومشونه.تو خونه هم زیاد صحبت میکنه.شیطنتش هم به نسبت زیاده ولی اذیت کن نیست اگه فیلم یا کارتونی مورد علاقش باشه ۲ساعت هم شده باشه یه جا میشینه و میبینه.ولی فعالیتش به غیر از اون زیاده.درضمن دخترم به علت مشکل قلبی که داشت در ۳ماهگی عمل قلب باز شد و خداروشکر الان مشکلی ندارد و به علت تشنجی که آن زمان در بیمارستان کرد که البته آسیبی بهش نرساند دو سال تحت نظر دکتر بود و یک سال هم فنوباربیتال خورد.و همزمان با آنها مشخص شد که توکسوپلاسموز هم دارد و یک سال هم دارو برای آن میخورد که البته آن هم به یاری خدا مشکلی براش ایجاد نکرد.دخترم کلاس دوم هستش.فقط یه چیزی که هست و میدونم که یه مقدار مشکل هم از خودمه اینکه خیلی دعواش میکنم و سرش داد میزنم میدونم اشتباهه و بعدش پشیمون میشم ولی دست خودم نیست از اذیتاش اعصابم به هم میریزه.درضمن بسیار دختر با محبت و مهربونیه خیلی دلسوزه.آهان راستی بی دقتیش تا جایی هستش که بردمش اپتومتری بیشتر علائم رو اشتباه گفت ولی چشماش مشکلی نداشت دکتر گفت که برای بی دقتی هستش دوتا دکتر امتومتریست بردم هردو همینو گفتن.ممنون

    • Anonymous , ژانویه 1, 2015 @ 10:02 ق.ظ

      در مورد ریاضی هم باید بهش توضیح که داده شد ازش بخوایت که براتون همون مسئله رو توضیح بده و سعی کنه به شما نشون بده …به هرحال میتونه این بی دقتی عوملی داشته باشه که بهتره در این مورد حتما” با توجه به سابقه بیماری در ایشون با مشاوران کودک در این مورد مشورت کنید تا حضورا” با دیدن حرکات و شخصیت ایشون راهکارهایی رو ارائه بدن ….
      در زیر راهکاری برای بی دقتی کودک براتون آوردیم که مطالعه اون خالی از لطف نیست

      خب نداشتن تمرکز و دقت از مشکلات رایج کودکان است که والدین ومعلمان می توانند ضمن این بازی ها علاوه
      بر ایجاد فضایی شاد و برقراری ارتباطی خوب و سازنده با کودکان به آن ها کمک کنند تا از تمرکز و دقت کافی نیز برخوردار شوند. برخی از این بازی ها نیز در فضای مهدکودک یا مراکز پیش دبستانی و همچنین در مهمانی های خانوادگی که تعداد بیشتری از کودکان هم سن و سال در منزل حضور دارند، قابل اجراست.

      ۱ – بازی ساخت جمله با کلمات درهم ریخته

      در این بازی یک سری جملات در هم ریخته به کودکان داده می شود و آن ها باید در زمان مشخص جمله مورد نظر را پیدا کنند و یا بنویسند.

      این بازی می تواند با تقسیم کودکان در چند گروه نیز انجام شود. مثال: خواندم- رفتم- به- من- و- مدرسه- دیروز- درس. (من دیروز به مدرسه رفتم و درس خواندم)

      ۲ – بازی ساخت کلمه با حروف در هم ریخته

      این بازی نیز در قالب گروه های چند نفری و یا انفرادی می تواند انجام شود. یک سری حروف در هم ریخته به کودکان ارائه می شود و آن ها باید در زمان مشخص کلمه مورد نظر را بنویسند و یا بگویند. مثل: (ی-د-و-س-ت= دوستی) و (ی-ب-ا-ر-ر-ب= برابری)

      ۳ – بازی پیدا کردن رنگ مورد نظر

      از کودکان می خواهیم هر وسیله و تصویری که در اتاق موجود است و رنگ مورد نظر ما را دارد نام ببرند. مثال: تمامی وسایل و تصاویری که رنگ قرمز دارند. این بازی برای کودکان بزرگسال می تواند به وسیله نوشتن انجام شود.

      ۴ – بازی داستان سازی با تصاویر

      یک سری تصاویر مختلف را به کودکان نشان می دهیم و از هر کدام می خواهیم برای آن تصویر یک داستان تعریف کند.

      ۵ – بازی نام بردن اعضای بدن

      این بازی نیز قابل اجرا به صورت گروهی یا انفرادی است.

      از کودکان خواسته می شود با توجه به حرف انتخابی هر کدام از اعضای بدن خود را که با آن حرف شروع می شود، نام ببرند و در رابطه ظ کار هر عضو بدن توضیحاتی بدهند. مثال: ۲ عضو بدن خود را که حرف اول آن (د) باشد نام ببرید.

      ۶ – بازی ترسیم اشکال هندسی

      از بچه ها می خواهیم بدون استفاده از وسایل کمکی، اشکال هندسی را که اعلام می شود در دفتر خود ترسیم کنند این کار می تواند به صورت انفرادی نیز انجام شود.

      ۷ – بازی کی دشمن کیه و بازی کی چی می خوره؟

      در این بازی که قابل اجرا به شکل گروهی یا انفرادی است، از بچه ها می خواهیم که دشمن هر حیوانی را که نام می بریم اعلام کنند.

      مثال: «دشمن موش؟) (دشمن گربه؟) (دشمن کرم خاکی؟) (دشمن گوسفند؟) (دشمن مورچه؟) (دشمن ماهی؟) ویا نام هر حیوان که عنوان می شود، غذایش را بگویند. مثال: (شیر چی می خوره؟) (موش چی می خوره؟) (سگ چی می خوره؟) (گربه چی می خوره؟) (قناری چی می خوره؟) (گوسفند چی می خوره؟) ( گاو چی می خوره؟)

      ۸ – بازی ابزارشناسی

      این بازی هم به شکل گروهی و هم انفرادی قابل اجرا است. کودکان باید موارد استفاده از وسایلی را که عنوان می شود بگویند این بازی می تواند به شکل معکوس نیز انجام شود یعنی سوال به این شکل مطرح است که با کدام وسیله این کار را انجام می دهند؟ مثال برای هر دو مورد: (کار سوهان چیست؟) (کار آچار چیست؟) (کار پیچ گوشتی چیست؟) (کار اره چیست؟) (با کدام وسیله موکت را می برند؟) (با کدام وسیله سیم را قطع می کنند؟)….

  • مینا , ژانویه 1, 2015 @ 3:03 ق.ظ

    سلام
    کودک (دختر) خانواده ما، در سن ۳٫۵ است اما هنوز به سینه مادرش حساسه.یعنی اگر بخواد بخوابه باید حتما دستش روی سینه مادرش باشه. باید چیکار کرد که دیگه اینو فراموش کنه؟؟

    سوال دوم: در مقابل فحش یا حرفهای بد باید چه واکنشی بهشون نشان بدیم؟؟ اون معنای حرفای بد رو میفهمه مثلا میگه بیشعور وقتی ما میگیم بشور گفتی میگه نه گفتم بیشعور و ادامه میده…

    • Anonymous , ژانویه 1, 2015 @ 9:41 ق.ظ

      در مورد سوال اولتون در این سن هنوز هم وابستگی وجود داره به هرحال از بعد از دوسالگی باید جای خواب کودک مستقل بشه تا در استقلال فرد هم موثر باشه … اگروابستگی زیادی باشه میتونید با مشاوران کودک در این زمینه صحبت کنید … در مورد سوال دوم این مورد در بیشتر خانواده ها وجود داره چون افراد خانواده ممکنه حرفهایی بزنن که بچه هم مثل مرغ مینا اونارو تکرار میکنه در برنامه هایی که در سی دی میبینه این کلمه استفاده میشه که باید به این موارد دقت کنید … هرچند با بالا رفتن سن با فهمیدن معنی کلمات گفتن این کلمات هم کاهش پیدا میکند … به هرحال بچه معنی رو نمیدونه و اگر ژستی گرفته میشه به خاطر تصاویریه که در ذهنش موقع دریافت مونده … میتونید مواقعی که این حرف رو میزنه از توجهتون کم کنید تا متوجه بشه که در صورت تکرار این کلمات از توجه و محبت شما کم میشه

  • سمیرا , ژانویه 1, 2015 @ 11:30 ق.ظ

    سلام.من یکساله ازدواج کردم از شوهرم خیلی دلخورم که بهم مشکلشو نگفت متاسفانه اون کفتر بازه منم از یک مورچه میترسم چه برسه به کبوتر.در ضمن اون خیلی مغرورم هست موندم باهاش چیکارکنم.از نظر تحصیلی هم بهم گف دیپلمه الان از مامانش شنیدم که تا دوم راهنمایی خونده.مدرک خودمم لیسانسه

    • Anonymous , ژانویه 1, 2015 @ 12:43 ب.ظ

      خب سخته که شریک زندگیت در اول زندگی تمام حرفارو به شما نگفته … ولی در این مرحله باید بیشتر روی خصوصیات خوبش تمرکز کنید تا بتونید زندگی کردن رو برای خودتون آسونتر کنید … دوست عزیز اینکه شما بخوایت ادامه بدید یا خیر به خود شما و تصمیم خانواده مربوط میشه ولی بهتره در این مورد با مشاوره ای متعهد مشورت کنید تا بتونه در این راه به شما کمک کنه
      از این شماره هم مشاوره تلفنی بگیرید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • فهیمه , ژانویه 4, 2015 @ 4:29 ب.ظ

    باسلام.دختر۴سال و هشت ماهه ام خیلی حساسه و با هر شکست و ناکامی گریه میکنه.با بچه ها و میشه گفت با بزرگترها هم نمیسازه و بداخلاقی میکنه باهاشون.بااینکه خیلی براش توضیح میدیم اما وسایلشو به کسی نمیده.خودشم اذیت میشه و مدام قول میده تکرارنمیکنه اما فایده ای نداره.مهد آن میره اما تأثیری تو رفتاراش نداشته.واقعا ازنظر روحی خسته شدیم.کمکم کنید لطفا.

  • فاطمه , ژانویه 5, 2015 @ 3:33 ق.ظ

    سلام، پسری حدودا چهارساله و نیم دارم که بسیار پرخاشگر است. داد می زنه، وقتی چیزی بر خلاف میلش باشه اشیا پرتاب می کنه، عصبی می شه. پدر و مادرش را می زنه، غذا خوب نمی خوره…. البته یک پسر ۶ ماهه هم دارم، برادرشو دوست داره ولی به تازگی داره اونم اذیت می کنه…به شدت هم عادت کرده با گوشی من و باباش بازی کنه، ممنون ما باید چه کار کنیم

    • Anonymous , ژانویه 5, 2015 @ 10:45 ق.ظ

      خب اگر احتمال بیش فعالی رو فعلا” کنار بذاریم باید گفت که میتونه حسادت به برادرش باشه .. به هرحال در این موارد کودکان بهترین روش مراجعه حضوری به مشاوران کودکه که بتونید در حضور فرزندتون راهکاری رو پیدا کنید .. به هر حال دیدن حرکات و رفتار ایشون بسیار مهمه …
      میتونید با این شماره هم مشاوره تلفنی انجام بدید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • فهیمه , ژانویه 5, 2015 @ 7:14 ب.ظ

    سلام.پیرو پاسخی که به بنده دادین درمورد دختر ۴سال و هشت ماهم٬آدرس مرکز مشاورتون حروف درهم تایپ شده.لطفا نزدیکترین مرکز مشاوره به جنوب غرب رو بهم معرفی کنید.ممنون میشم.

    • Anonymous , ژانویه 6, 2015 @ 9:08 ق.ظ

      دوست عزیز میتونید با این شماره تماس بگیرید و آدرس رو دریافت کنید
      و میتونید مشاوره تلفنی هم داشته باشید

  • Soraya Ghazanfari , ژانویه 6, 2015 @ 3:04 ق.ظ

    سلام ،من حدو. ۴ ساله ازدواج کردم و همسر من یک دختر ۵ ساله داره که مادرش به طور کل ترک کرده و دختر با خوانواده همسرم زندگی میکنه.و توی این مدت طلاق مادرش رو ندیده احساس میکنم باید تحت نظر مشاور باشه چون تا حدودی افسرده است،راهنمایی کنید لطفا البته من به تازگی صاحب فرزند پسر شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *