قبل از مطالعه تست اضطراب را بزنید و بعد مطالب را به دقت مطالعه کند
استرس و اضطراب به خودی خود بد نبوده و میتواند باعث پیشرفت شود. زندگی بدون استرس ایده آل است اگر انسان بی تفاوت و بیخیال باشد اما وجود اضطراب بما می فهماند که در بعضی مسائل برای رسیدن به موفقیت باید تلاش کنیم و برخی مشکلات راحل نماییم ویا شاید تلاش ما برای آن موضوع به اندازه کافی نبوده و به همین دلیل استرس داریم! اما این استرس و اضطراب زمانی مشکل ساز میشود که روند عادی زندگی رابا دشواری همراه سازدو در فعالیتهای روز مره زندگی اختلال ایجاد نماید. باید بدانیم همین استرس و اضطراب بیش ازحد با کاهش عملکرد ما همراه شده و آن بازده را درهر کاری ازما ندارد بنابراین باید بااین استرس مقابله کرد اما برای نخستین گام باید دید که اصلاً استرس داریم یا نه وسپس راههای مقابله باآن را شناخت.
درمان از طریق تست اضطراب
برای فهمیدن وجود ویا عدم وجود استرس توصیه کارشناسان ما در مرکز مشاوره اینست که درابتدا به بررسی زندگی روزمره خود پرداخته و جایگاه استرس را درآن بررسی کنند البته توصیه اصلی ما این است که بامراجعه به مرکز مشاوره و دادن تست اضطراب و تست استرس ، از وجود و یا عدم وجود این مشکل در خود اطلاع پیدا کرده و میزان آن را بسنجند سپس با به کار گیری یکی از روش های پیشگیری و درمان اضطراب و درمان استرس مانند ، شناسایی شخصیت خود ، ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس ، ورزش ، ایجاد حس شوخ طبعی و ایجاد جسارت در خود را انتخاب کرده و زیر نظر مشاوران مرکز مشاوره و کارشناسان مربوطه یک بار برای همیشه زندگی خود را از استرس بیش از حد پاک کرده و آرامش را احساس کنند.
درست است که این فشار از سوی شما نیست به خصوص مستقیماً اما ممکن است در مدرسه از سوی دبیر و معلم ویا ناظم و مشاور تحصیلی و یا حتی از سوی دوستانش باشد بهتر است با مشاور و یا ناظم او صحبتی داشته و بگویید که چه اثرات بدی را این فشار بر جای گذاشته است.
در ادامه با کودک صحبت کرده و به او بگویید بارها که نمره اصلاً مهم نبوده و نیست و مهم تلاش او است
پسرم ۶سالشه شدیدا ناخن میخوره
سلام پسرم ۶سالشه شدیدا ناخن میخوره باتشویقم نتونستم مهارش کنم دلیلش چیه.
پاسخ
ناخن جویدن کودکان معمولا دو حالت دارد که حالت اول به عنوان یک اختلال عادتی محسوب می شود که در آن ناخن جویدن با یک فرآیند خوشایند دیگر همراه شده و کودک نسبت به آن شرطی شده است…
درمان این نوع از ناخن جویدن از طریق رفتار درمانی انجام می شود…
از دیدگاه روانکاوی کودک برای فرار از اضطراب و رسیدن به آرامش تلاش می کند با قرار دادن یک شی بر روی لبهای خود به دوران شیرخوارگی و آرامش حاصل از شیر خوردن بازگردد…
دلیل اصلی این رفتار اضطراب است که این اضطراب می تواند ناشی از مشاجره والدین، مشاهده فیلمهای خشن، سختگیری بیش از حد خانواده و … باشد…
اگر ناخن جویدن درمان نشود میتواند تا پایان عمر با فرد همراه باشد، یادآوری کرد: چون تا قبل از دو سالگی کودک دندان ندارد، ناخن جویدن به شکل مکیدن انگشت بروز میکند و پس از آن که کودک دندان در آورد با جویدن ناخن همراه خواهد بود…
پسر بچهها بیشتر از دخترها با موانع اضطرابی و بازیهای خشن در ارتباط هستند…
مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
۸۸۴۲۲۴۹۵
۸۸۴۷۲۸۶۴
سایت تخصصی مشاوره
http://www.moshaver.co
دختری ۱۸ ساله هستم که مدتی است استرس و اضطراب دارم
سلام من دختری ۱۸ ساله هستم که مدتی است استرس و اضطراب دارم نصبت به عوامل بیرونی و خودم هم میدانم که این اضظراب بیمورد است و امکانش وجود ندارد مثلا موبایلی که تو شارژ مونده و یا تلویزیونی که زیاد روشن مونده و گرم شده میترکه و منفجر میشه ویا امکان داره الان زلزله بیاد یا فردا پدر و مادرم نباشن این چند مورد اضطرابایی هستن که دارم و نمیدونم دلیلشون چیه یا باید قرص مصرف کنم یا نه؟؟
یک موضوعی که سه ماه درگیرش شدم اینه که در افکار و اعتقاداتم مسموم شده و گاهی وقتا کفر میگم در صورتی که انسان با ایمانیم به همین دلیل خیلی اذیت میشم و میخوام از خودم فرار کنم احساس گناه میکنم و زبانی استغفر الله میگویم احساس میکنم دارم دیوانه میشم لطفا کمکم کنید؟؟
پاسخ
در این مورد باید بهتون بگم اضطراب در واقع ترس بی مورده و نباید بهش اهمیت بدید به همین خاطر بهترین کار اینه که اصلا” اجازه ورود این افکارو به خودت ندی تا اینکه بیان و بعد بخوای سرکوبشون کنی …
تو که در حال مصرف کردن انرژی هستی پس چه بهتر که به مسایل بهتر و با انگیزه تری فکر کنی …
از طرفی اگه به این افکار منفی خودت ادامه بدی میتونی اونارو به سمت خودت جذب کنی و خودت میدونی که چقدر صدمه خواهی دید پس بهتره از فکرو ذهنت به خوبی استفاده کنی …
مشاوره حضوری در زمینه استرس و افسردگی
سلام تمایل به مشاوره حضوری در زمینه استرس و افسردگی دارم اگر امکان داره مرکز مشاوره ای در جنوب تهران شهرری به من معرفی کنید.از لطف شما سپاسگزارم.
پاسخ
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر قیطریه:
۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه
دفتر سعادت آباد:
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه
دفتر شریعتی:
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵ خط ویژه
پسرم سیزده سالشه استرس بیش از حد باعث شده که حدوداً دوهفته است که مدرسه نرفته
سلام پسرم سیزده سالشه استرس بیش از حد باعث شده که حدوداً دوهفته است که مدرسه نرفته راهنمایی بفرمایید ممنون
علائم استرس کودکان
استرس در کودکان کمسن و سال میتواند به صورت مکیدن شست، ناخن جویدن، انگشت در بینی کردن، شب ادراری و… باشد اما در کودکان بزرگتر میتواند به شکل پرخاشگری، بدزبانی، اذیت کردن دیگران، کابوس دیدن، دروغ گفتن، بینظمی، نداشتن اعتماد به دیگران و… باشد.
راهکارهای ساده اما مهم
۱ ـ شناخت و بررسی استرس در کودکان
کودکان بویژه خردسالان شاید بدانند که احساس ناراحتی یا خشم و عصبانیت دارند، اما ممکن است ندانند که احساس استرس یا اضطراب دارند. با کودکتان صحبت کنید و از او درباره آنچه احساس بد نامیده میشود، مثل دل درد یا معده درد سوال کنید و سپس به او کمک کنید تا زمان شروع این احساس را تشخیص دهد و به شما بگوید.
آیا این احساس وقتی بوده که معلمش از او درس پرسیده و او بلد نبوده و بچهها به او خندیدهاند؟
آیا زمانی بوده که مادرش مریض شده است؟
آیا هنگامی بوده که دوستش با او قهر کرده است؟ پس از تشخیص این احساسات بد باید به فرزندتان کمک کرده و او را نیز راهنمایی کنید تا استرس و نگرانیاش را مهار کند.
ممکن است این کار در ابتدا برای او سخت باشد، اما به مرور زمان آسانتر خواهد شد. فقط سعی کنید با شناختن استرس کودکتان به او کمک کنید و از او حمایت و محافظت نمایید. وقتی او بتواند به شما تکیه کند و بداند که مورد حمایت شما قرار خواهد گرفت، قطعا احساس شادی خواهد کرد.
۲ ـ خاموش کردن تلویزیون
برنامههای تلویزیون چه خوب و چه بد در روح و روان کودک تاثیر میگذارد. والدین نباید فرزندشان را آزاد بگذارند تا همه برنامههای تلویزیون را ببیند، اگرچه بعضی از برنامههایی که از تلویزیون پخش میشود مفید و آموزنده بوده، اما بعضی از برنامهها استرسزا هستند.
مثل فیلمهای خشونتآمیز. پس دیدن برنامههایی که باعث بهوجود آمدن رفتارهای خشونتآمیز یا بدخلقی و گستاخی در وجود کودکتان و همچنین باعث ایجاد حملات عصبی در احساساتش میشود، درست نیست.
در هنگام پخش این قبیل برنامهها لطفا تلویزیون را خاموش کنید و با فرزند عزیزتان بنشینید و درباره کارهایی که در طی روز انجام داده، صحبت کنید؛ البته باید با دقت به حرفهایش گوش بدهید، حتی میتوانید با هم بازی کنید یا به یک مکان تفریحی بروید و حسابی خوش بگذرانید.
۳ ـ به فرزندتان حق انتخاب بدهید
یکی از مهمترین دلایل استرس و نگرانی برای هر فردی چه بزرگسال و چه خردسال این است که آنها روی زندگی خودشان تسلط نداشته باشند.
شما به عنوان یک پدر و مادر آگاه باید بدانید که با گفتن یک جمله ساده درباره آنچه برای کودکتان اتفاق میافتد، به او کمک میکنید تا بیشتر از همیشه احساس قدرت کند.
برای مثال، گاهی اوقات با کودک چهار، پنچ ساله خود در مورد رفتن به مدرسه و درس خواندن صحبت کنید. با این کار ساده، اما مهم شما میتوانید به او ذهنیتی روشن از محیط مدرسه و درس خواندن بدهید.
به این ترتیب آیا فرزندتان هنگامی که به مدرسه رفت، میخواهد بیشتر از معلمش در یادگیری درس کمک بگیرد یا پدر و مادرش یا از یک دوست و همکلاسی؟!
آیا او صبحها درسش را بهتر یاد میگیرد یا زمانی که از مدرسه برگشت؟! شما با دادن حق انتخاب به کودکتان به او کمک میکنید تا احساس کند میتواند در یک موقعیت پرتنش و استرسزا، تسلط و نیز کنترل داشته باشد.
۴ ـ شنونده خوبی باشید
لطفا با دقت به حرفهای فرزندتان گوش دهید، البته این نکته مهم است که باید فقط شنونده خوبی باشید، بدون اظهارنظر یا پند و نصیحت. شما با گوش دادن به حرفهای فرزندتان این اجازه را به او میدهید تا کمی از استرس و نگرانیاش را با شما شریک شود. این رفتار به کودکتان کمک میکند کمکم استرس و نگرانی خود را کنترل کند و از بین ببرد. همچنین با گوش کردن به صحبتهای او میتوانید، منابع ایجاد استرس در فرزندتان را نیز کشف کرده و سپس به او کمک کنید.
۵ ـ همیشه در کنارش باشید
هنوز کفشهایش را از پا درنیاورده است، چقدر او را سوال پیچ میکنید و از او سوالات غیرضروری میپرسید، باید بدانید این کار شما فقط باعث میشود کودکتان احساس ناامنی کند و دچار استرس شود.
وقتی کودکتان از مدرسه یا کلاس آموزشی و… به خانه برمیگردد، بهتر است به استقبالش بروید، او را در آغوش پرمهر و محبتتان بگیرید و ببوسید و کمتر از او سوال بپرسید.
این کار بهترین روش برای از بین بردن استرس در کودکتان است. حتما برای فرزندتان وقت کافی در نظر بگیرید، حتی هنگامی که بزرگتر شد، باز هم کیفیت زمان اهمیت دارد.
برای بعضی از والدین سخت است که بعد از یک روز پرمشغله کاری به خانه برگشته و با کودک خود بازی کنند یا با او به صحبت بنشینند، اما صحبت کردن در مورد کارهای روزانه کودک نشان میدهد که او برای شما اهمیت دارد. پس با فرزندتان باشید و وقتتان را با او بگذرانید.
۶ ـ ورزش کردن
همه بچهها عاشق ورزشهایی مثل راه رفتن، دویدن و شنا کردن هستند، لطفا کارهایتان را کم کنید و زمانی را هر چند کوتاه به آنها اختصاص بدهید. برای مثال با فرزندتان به پارک رفته و روی چمنها راه بروید، بدوید و بلند بلند بخندید. گاهی اوقات با آنها به استخر بروید و شنا کنید. در حقیقت این ورزشها به فرزندتان آرامش میدهد و استرسشان را کم میکند.
۷ ـ خندیدن
حتما وقت کافی برای خندیدن و داشتن سرگرمی با فرزندتان اختصاص بدهید و خاطرات و لحظات خوبی را بهوجود آورید. زیرا همین خندیدن باعث آرامش او میشود. بنابراین سعی کنید لحظاتی را بسازید که عاری از هرگونه افکار منفی باشد. شما با انجام این کارهای به ظاهر ساده کمک خواهید کرد تا هم میزان استرس خودتان کم شود هم کودک دلبندتان.
۸ ـ احساس آرامش در محیط خانه
اگر میخواهید فرزندتان دچار استرس نشود، باید تمام سعی و تلاش خودتان را بکنید تا خانهای امن و آرام و نیز پرمهر داشته باشید. البته منظور از احساس آرامش در محیط خانه این است که کودک بفهمد که پدر و مادرش حامی او هستند و هیچگاه نمیگذارند آسیبی به او برسد و اگر کودک در محیط خانه احساس آرامش نکند و همچنین متوجه شود که دارد محبت والدینش را از دست میدهد، کمکم اعتماد به نفسش پایین میآید و دچار استرس و نگرانی میشود.
۹ ـ روابط میان افراد خانواده
روابط دوستانه و صمیمی بین افراد خانواده بسیار مهم است. وقتی ارتباط میان پدر و مادر دوستانه نباشد یا مدام با یکدیگر جر و بحث کنند، این ناآرامی و روابط غیردوستانه در خانواده باعث میشود کودک به لحاظ روحی آسیبدیده و دچار استرس و نگرانی شود.
و در پایان، این وظیفه شما والدین است که، خوب ببینید، به دقت گوش دهید و سپس فرزندتان را راهنمایی کنید تا بتواند روی احساساتش کار و آنها را کنترل کند و همیشه سعی کنید تجربیات خود را به فرزندتان نیز با صبر و آرامش بیاموزید.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴
منبع: com.مرکزمشاوره
فرزند من ۸ سالشه مواقعی که امتحان داره شدیدحالت تهوع داره وبسیاربالامیاره وپاهاش میلرزه
سلام فرزند من ۸ سالشه مواقعی که امتحان داره شدیدحالت تهوع داره وبسیاربالامیاره وپاهاش میلرزه ونمره برای ما اهمیت نداره و به خودش هم گفتم
پاسخ