مرکز مشاوره

تربیت کودک و اهمیت مشاوره

تربیت کودک و اهمیت مشاوره

تلاش برای تربیت کودک به نحو احسن یکی ازمهمترین کارهای والدین وخانواده ها بوده وهمواره سعی شده است تادر کناراین موضوع به رشد وبلوغ کامل فرزندان نیز اهمیت داده شود. اینکه آنان در آینده چگونه درجامعه رفتار کنندویا اینکه به موفقیت رسیده و پیشرفت میکنند ویا خیر ،بسته به نوع وشیوه تربیتی کودک شما در دوران کودکی دارد. بنابراین این موضوع نیازمند دیدی تخصصی بوده و باید بصورت ویژه ای به آن نگاه کرد. بنابر نظریات روانشناسی کودک ، شما برای تربیت کودک خود شیوه های متنوعی راپیش رو دارید.

چگونه کودک خود را به خوبی تربیت کنیم؟

این موضوع بمدت زیادی مورد تحقیق مشاوران کودک بوده وبه نوعی روانشناسی تربیت کودک محسوب می شود.اما مشاورین ما در مرکز مشاوره کودک با ارائه راهکارهایی مناسب برای تربیت کودک شما در سایت روانشناسی کودک، راهنمایی های لازم را به شما مینماید.

همانطور که گفتیم تربیت کودکان اصلی ترین وظیفه والدین میباشد. که موفقیت دراین امر ، موفقیت جامعه را درپیش دارد.تربیت موثر کودکان درواقع مجموعه کارهایی است که والدین باتوجه به تاثیرپذیری کودکان از محیط اطراف انجام داده تابه عنوان فیلتری عمل کرده ونکات مثبت محیط اطراف رابرای کودکان خود انتخاب کنند. این شیوه از تربیت فرزند میتواند تاثیرپذیری بسیاری رااز سوی فرزندان به همراه داشته باشد.

ازدیگر نکاتی که در هنگام تربیت کودکان بایدبه آن توجه نمود، داشتن رابطه دوستانه با فرزند، توجه دقیق به رفتارهای او، تنبیه وتشویق به صورت گفتاری و همچنین کنترل رفتار نامطلوب آنان است. مرکز مشاوره کودک آماده است تا بااستفاده از بهترین مشاوران کودک درامر مشاوره کودک شما والدین عزیز رادر این راه یاری نماید.

شماره های تماس 01

در طی روز با همسالان خود بازی نمی کند و مرتب بر سر اسباب بازیهایش جیغ می زند

پسر بچه ۲ سال و دو ماهه در طی روز با همسالان خود بازی نمی کند و مرتب بر سر اسباب بازیهایش جیغ می زند و اسباب بازیهای بچه های دیگر هم مالک می شودو شبهادر خواب مرتب جیغ می زند

پاسخ

در این سن شیطونی و تخلیه انرژی طبیعی است شما می توانید با بازی کردن با فرزندتان و همچنین فعالیت های بدنی وی را از انرژی تخلیه کنید تا مدام جیغ نزند

موفق باشید

تست جنسی ، مرکز مشاوره ایران ، مرکز روانشناسی ایران، مشاوره شغلی آنلاین، مرکز مشاوره خانواده ، نوروفیدبک چیست ، تست تفاهم زن و شوهر

پسری سه ساله دارم که چند ماهی است که حرفهای زشتی میزند

باسلام پسری سه ساله دارم که چند ماهی است که حرفهای زشتی میزند وبدون دلیل من پدرش و اطرافیان را میزند از رفتارهایش کاملا به ستوه آمده ام از ترس اینکه در مهمانیها ومجالس این رفتارها را نشان ندهد سعی میکنم در جمع خانواده ومهمانی ها حضور نداشته باشم . خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .

خانم باران در این مورد فرزند شما بیش فعاله و باید در این مورد به متخصص روانپزشکی کودک مراجعه کنید ..

بیش‌ فعالی اختلالی است که در آن کودک دارای علایمی همچون پرتحرکی، پر فعالیتی، انجام حرکات و عملکرد ناگهانی، کمبود توجه و یا تمرکز است…
معمولا علایم این اختلال بعد از ۳ سالگی آغاز و معمولا تا قبل از ۷ سالگی تشخیص داده می‌شود…
اختلال بیش‌فعالی از ۱۲ سالگی به بعد تا ۲۰ سالگی رو به بهبود می‌رود و درصد کمی از علایم اختلال در بعضی از این کودکان و نوجوانان تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند…
بیش‌ فعالی در پسران شایع‌تر از دختران است…
این کودکان به طور مرتب در حال جنب و جوش هستند و معمولا آرام و قرار ندارند حتی اگر برای تماشای تلویزیون نشسته‌اند مرتبا با دستهای خود بازی می‌کنند. این کودکان در مدرسه به دلیل این که مرتب در حال حرکت هستند غالبا نظم کلاس را بر هم می‌ریزند…
شخیص زودرس و درمان به موقع مانع از برچسب زدن به این کودکان می‌شود

تشخیص زودرس و درمان به موقع مانع برچسب زدن به این کودکان تحت عنوان کودکان شرور، پرخاشگر، فضول، بی‌توجه و بی انضباط می‌شود.

‌دارو درمانی، رفتار درمانی برای کودک یا نوجوان بیش‌فعال و آموزشهای رفتاری به والدین از جمله روشهای درمانی این اختلال است.

درمان دارویی در کنترل علایم این اختلال بسیار مؤثرست، این داروها هم علایم پرتحرکی و هم علایم مربوط به بی‌دقتی و کم تمرکزی را کنترل می‌کند.

داروهای بیش‌فعالی در دو نوبت به کودک داده ‌شود

معمولا کودکان دو نوبت در روز باید از این داروها استفاده کنند؛ یک نوبت برای حضور در مدرسه و یک نوبت بعدازظهر در منزل برای کنترل رفتارهای مربوط به پرتحرکی و نیز برای افزایش تمرکز و انجام تکلیف درسی به کودک داده می‌شود.

تشخیص و درمان به موقع از بسیاری عواقب احتمالی اختلال بیش فعالی در آینده جلوگیری می‌کند.

از اختلالات همراه با بیش‌فعالی می‌توان به اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس در این کودکان و نیز اختلالات یادگیری در دیکته‌نویسی، روخوانی و ریاضی اشاره کرد…

پسر ما ۲ سال داره زبان مادریش آذریه ولی تو خونه باهاش فارسی صحبت می کنیم

با سلام پسر ما ۲ سال داره زبان مادریش آذریه ولی تو خونه باهاش فارسی صحبت می کنیم . از لحاظ قدرت تکلم با بقیه همسن و سالاش خیلی ضعیفه. نمی تونه با دوستاش ارتباط برقرار کنه واین موضوع خیلی مارو نگران کرده . خواهشامارو دراین مورد راهنمائی کنین .

پاسخ

در این مورد بهترین روش اینه که افراد زبان مادری خودشون رو بهتر یاد بگیرن …

چون این امر باعث میشه در یادگیری زبان دوم بهتر و کاملتر رفتار بکنن …

معمولا” تا سنین مدرسه باید به این سبک رفتار بکنن …

در این مورد میتونید به مشاوره کودکان رجوع کنید …

چون در کودکانی که زبان دوم برای زبان اول غالب به حساب میاد باید روشی متفاوت رو درپیش گرفت

مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
۸۸۴۲۲۴۹۵
۸۸۴۷۲۸۶۴
سایت تخصصی مشاوره
http://www.moshaver.co

با انگیزه کاری را شروع ولی در جلسات دوم یا سوم کاملا بی تفاوت و باری به هر جهت است

دختر برادرم ۹ سالشه باهوش ولی در هیچ کاری بطور کامل موفق نیست با انگیزه کاری را شروع ولی در جلسات دوم یا سوم کاملا بی تفاوت و باری به هر جهت است

پاسخ

به این کار همون احمالکاری که فاصله بین تصمیم و اجراست ، گفته میشه یکی از عوامل این کار کمال طلبی فرده که ممکنه تحت تاثیر تربیت خانوادگی در شخص به وجود اومده باشه به همین خاطر باید در این مورد بررسی کنید … و بهتره در این مورد حتما” مشاورهحضوری داشته باشید تا موارد دیگه ای رو هم بتونید بررسی کنید …

مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
۸۸۴۲۲۴۹۵
۸۸۴۷۲۸۶۴
سایت تخصصی مشاوره
http://www.moshaver.co

دختری دارم ۵ ساله اصلا منو دوست نداره خیلی بهش محبت میکنم

سلام دختری دارم ۵ ساله اصلا منو دوست نداره خیلی بهش محبت میکنم پارک میبرمش هر چی می خواد براش می خرم هر کاری بگید من براش کردم ولی انگار نگار فقط بگی من چکار کنم??

پاسخ

سمانه خانم راستش در این مورد بهتره به مشاوره مراجعه کنید …خصوصا” مشاوره کودکان چون با انجام تست میتونه متوجه بشه که چه مشکلی وجود داره …
در ضمن شاید این یک فکر منفی باشه که شمارو مبتلا کرده …شاید نوع رفتار فرزندتون طبیعی باشه ولی شما انتظار بیشتری دارید … در ضمن بهتره روش دادن باج برای دوست داشتن رو کنار بذارید چون افراد و کودکان دوست دارن با کسایکه دور از دسترسشون هستن رابطه بهتری برقرار بکنن …چون کشف پیچیدگی شخصیت افراد لذت بخشه …

مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
۸۸۴۲۲۴۹۵
۸۸۴۷۲۸۶۴
سایت تخصصی مشاوره
http://www.moshaver.co

دخترم ۴سال و تیمش اصلا دوست نداره به مهد بره باخودش خیلی کم بازی می‌کند

دخترم ۴سال و تیمش اصلا دوست نداره به مهد بره باخودش خیلی کم بازی می‌کند همش دوست داره با من یا پدرش ارتباط خوبی با دوستان داره ولی با بزرگترها نه هرجا می رم دنباله حتی پشت دستشویی می ایستاد تابرگردم

پاسخ

خب دیگه فرزندتون حسابی به شما وابسته شده .. باید با مشورت و مراجعه حضوری به مشاور کودکان روشهای عمل روبرای دور کردنش از این حالت اموزش ببینید …

به هرحال اگه این طوری پیش بره نمیتونه در مدرسه بمونه و اون موقع مشکلاتی رو براتون پیش میاره …

به پارک ببریدش تا با بچه های دیگه بازی کنه و مردم رو از نزدیک ببینه و براش در این مورد حرف بزنید … تا این حالت کمرنگ تر بشه
در ضمن میتونید برای شماروه تلفنی با این شماره هم تماس بگیرید
۰۲۱ – ۲۲۳۵۴۲

پسر چهار ساله ای دارم که با تشخیص پیش فعالی بواسطه متخصص اعصاب و روان دارو ریتالین تجویز کردند

با عرض سلام و خسته نباشید پسر چهار ساله ای دارم که با تشخیص پیش فعالی بواسطه متخصص اعصاب و روان دارو ریتالین تجویز کردند اما متخصص اطفال نظر به این دارد که ریتالین زیر ۶ سال ممنوع است خواهشمند است در این رابطه راهنمایی نمایید در ضمن استفاده از مکمل هایی کهحاوی آهن منیزیم و ویتامین b6 است در کاهش علایم پیش فعالی موثر است با تشکر فراوان

پاسخ

دوست عزیز شما با مراجعه کردن به مشاوره کودک میتونید بدون استفاده دارویی با روشهای رفتاری این مشکل رو در فرزندتون حل کنید …

چون نوع رفتار با کودک بسیار در تربیت مهمه پس بهتره به مراکز مشاوره کودک مراجعه کنید تا این مشکلو بدون دارو حل و فصل کرده باشید

متاسفانه همسرم هیچ وقت در تربیت فرزندم هم رای من نیست

من مردی هستم ۳۹ ساله دارای یک فرزند دختر ۶ ساله دارم. مدت ۸ سال است ازدواج کردم. همسرم خانه دار است. متاسفانه همسرم هیچ وقت در تربیت فرزندم هم رای من نیست.

یعنی خیلی چیزها که در تربیت فرزندم برام اهمیت داره برای زنم بی اهمیت است. مثلا: پرخوری را من دوست ندارم ولی همسرم با توجه به اهمیتی که به غذا میده بچه ام را پر خور بار آورده.

من خوردن آب در حین غذا را قبول ندارم ولی همسرم چون خودش همرا غذا آب میخوره دخترم هم مثل اون بار آمده. همسرم با تلفن و موبایل زیاد حرف میزنه و متاسفانه الگوی غلطی برام فرزندم شده.

در هر زمینه ای که فکرش را میکنی الگوی غلطی برای فرزند دخترم است. هر وقت به رفتارهای غلط دخترم تذکر میدم زنم به طرفداری از دخترم حرفم را در پیش دخترم بی ارزش میکنه. لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم؟ در ضمن زنم به مسائل اعتقادی نیز بی توجه است

پاسخ

خب دوست عزیز خوشبختانه و یا بدبختانه شما راهی بجز صحبت کردن با ایشون ندارید … شما بجز این کار نمیتونید کاری برای مجاب کردن همسرتون انجام بدید … ولی میتونید با مشاروی در این باره مشورت کنید تا به شما در این مورد بتونه کمکی بکنه و لااقل میتونید در اصلاح رفتار فرزندانتون کوشا باشید تا تاثیرات غلط رو در زندگی از فرزندانتون دور کنید

پسر ۳ ساله دارم وقتى تو خونه با من تنهاس خوبه و فقط با کارتن ساکته اما وقتى به مهمانى میروم و ىا کسى به منزل ما میاد همش جیغ میزنه

سلام پسر ۳ ساله دارم وقتى تو خونه با من تنهاس خوبه و فقط با کارتن ساکته اما وقتى به مهمانى میروم و ىا کسى به منزل ما میاد همش جیغ میزنه و با مشت همه رو میزنه و میگه حرف نزنید لطفا راهنمایى کنىد

پاسخ

خب در حال حاضر بچه ها تنها هستند و مثل گذشته فرصتی برای بازی و شیطنت با دیگر همسالانشون ندارند به همین خاطره که وقتی اطرافشون شلوغ میشه حسی درونشون فعال میشه و که بصورت شیطنت و پرخاشگری ظهور میکنه
به همین خاطر مراجعه حضوری به مشاوران کودک و رفتاردرمانی بسیار تاثیرگذاره …
به این مقالات هم توجه کنید مطالعه خارج از لطف نیست

پسرم وسایلى مثل موبایل وکنترل تلویزیون را پرت می کنه

با سلام مادری هستم ۲۶ ساله ى پسر ۱۹ ماهه دارم و دختر ۶ ماهه. پسرم وسایلى مثل موبایل وکنترل تلویزیون را پرت می کنه وچون میدونه ک از این کار بدم میاد ب صورتم نگاه میکنه و می خنده.کارهاى خطر ناک مثل بالا رفتن از میز و صندلی را هم انجام میده و من می ترسم بهش تذکر بدم چون با من لج می کنه و اون کار بیشتر انجام می ده.لطفا راهنمایی کنید ک چه کار کنم تا حرفم گوش کنه.ممنون

پاسخ

خب در این سن فرزند کارهایی رو که انجام میده واقعا” قدرت تمیز خوب از بد رو نداره و به همین خاطره شمارو نگاه میکنه و از شما انتظار تشویق داره …

میتونه رفتار از شما در گذشته ایشون رو به این کار ترغیب کرده باشه …با مشاوران کودک در این مورد صحبت کنید تا بتونید راه درست رو اجرا کنید …

سن بین ۲ تا ۵ سالگی سن طلایی برای تربیت فرزند شماست

بسر من ۳ سالشه قبلا از حیوانات نمیترسید اما جدیدا از همه جى میترسه

با سلام بسر من ۳ سالشه قبلا از حیوانات نمیترسید اما جدیدا از همه جى میترسه مخصوصا از کرم و مورجه از حشرات جیکار کنم که ترسش و کنار بزاره یه جند ماهى هم میشود که ناخن میخورد شدیدا با تشکر از شما

پاسخ

خب با بزرگ شدن افراد حسشون از ترس واقعی میشه و عقل حکم به احتیاط میده …

گاهی ترس شما و خانواده میتونه به کودکمنتقل بشه و گاهی فقط حس ترس شمارو تقلید میکنه … به هرحال باید در این مورد سعی کنید باهاش ارتباط برقرار کنید و این جانوران رو بیشتر براش توضیح بدید و از عروسک هایی به این شکل استفاده کنید تا حس ترسش بریزه …

و بعد بصورت واقعی مثلا” مورچه ای رو تو دستتون بگیرید و بعد که خیالش از بی خطر بودن راحت شد اونو ترغیب کنید تا اونم مورچه رو تو دستش بگیره
در مورد ناخن خوردن باید مشاوران کودک بررسی کنن تا دلیل این ناخن خوردن رو پیدا کنن … هرچند شاید یک کار ساده و تقلیدی باشه

در مدرسه موقع زنگ تفریح تنهاس؟باید چکار کنه؟

سلام از همسرم جدا شدم /ی دختر ۱۳ساله دارم ..در مدرسه موقع زنگ تفریح تنهاس؟باید چکار کنه؟با هرکی دوست میشه …بااون قهر میکنه …چه راهکاری داره ؟

الان با پدر بزرگ و مادر بزرگ زندگی میکنیم …و دو برادر ۵۳ ساله بیکار که یکیشون بیمار اسکیزوفرن داره ؟چه راهکاری دارید؟ممنون از راهنمایی

پاسخ

خب خانم محترم در این مورد باید و حتما” با مشاوران کودک صحبت کنید و مشاوران مدرسه میتونن در این مورد به شما کمک کنن …گاهی رفتار و حرف دوستان میتونه روی ایشون اثرگذار باشه …

به هرحال در مشاوره میتونید به ریشه این مشکل پی ببرید …

از طرفی گاهی میتونید از روی نقاشی هایی که میکشه به نوع مشکلش پی ببرید
در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی هم داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

پسر من یک و نیم سالشه یه مدتی هست که سر همه چی به قول خومون نق میزنه

پسر من یک و نیم سالشه یه مدتی هست که سر همه چی به قول خومون نق میزنه،مثلا اگه چیزی رو ازش بگیریم باوقنی تو مهمونی کسی چیزی بهش میگه با وقنی چیزی رو میخواد و بهش نمیدیم نق میزنه و گریه میکنه ،یا روزی میشه که کلا بیخودی گریه میکنه.

که این مسئله خیلی من و ناراحت میکنه،نمیدونم چه عکس العملی نشون بدم که رفتارشو تکرار نکنه و بهونه گیر نباشه،لطفا راهنماییم کنین.

بهانه گیری و نق زدن در کودکان یک رفتار عادیست. اما اگر جلوی این رفتار به درستی گرفته نشود ، تبدیل به یک عادت بد و زننده می شود که در آینده نیز بر روی برخورد کودک تاثیر خواهد گذاشت. اما اینگه چگونه با این کودکان رفتار کنیم بسیار مهم است. تنبیه و رفتار خشمگینانه در این زمینه راه حل خوبی نیست.
بهانه گیری های کودکان
آنچه مسلم است تربیت کودکان کار دشواری است. در مواقعی که کودک برای به دست آوردن خواسته خود شروع به بهانه‌گیری می‌کند و از روش پرخاشگری استفاده می‌کند؛ والدین حتی آنهایی که به خود اطمینان دارند در برابر رفتار کودک خود مایوس و دلسرد می‌شوند و نمی‌دانند که چه روش و کلماتی مناسب است تا بدین وسیله کودک خود را آرام کنند.
در جستجوی علت‌
بهانه‌گیری معمولا در بین خردسالان بویژه قبل از این که بتوانند بخوبی صحبت کنند رایج است؛ این کار یکی از معدود راه‌هایی است که توسط آن می‌توانند نارضایتی و خشم خود را از آنچه که نمی‌توانند به دست آورند ابراز کنند. اینجاست که والدین باید به دنبال علت بهانه‌گیری کودک خود بروند.
یکی از علل بهانه‌گیری بدخوابی یا کم‌خوابی کودکان است؛ احتیاج به خواب در انسان‌ها در سنین مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال به طور متوسط یک کودک ۱۲ ساله به ۹ ساعت خواب و یک کودک ۴ ساله به یازده و نیم ساعت خواب احتیاج دارد. لذا کودکی که شب‌ها با آرامش و به حد کافی خوابیده، روز بعد به‌موقع از خواب بیدار می‌شود و اگر به حد کافی نخوابد صبح روز بعد علت کافی نبودن مقدار خواب، بهانه‌گیر و کج‌رفتار می‌شود و کمتر شاد به نظر می‌رسد و انرژی کمتری دارد. در بچه‌های بزرگ‌تر به اندازه نبودن خواب شب آنها را خسته، کند و حساس می‌کند و نمی‌توانند روی درس تمرکز کنند.

برخورد با کودک بهانه‌گیر

وقتی کودک شروع به بهانه‌گیری و نق‌‌نق زدن می‌کند، باید والدین از او بخواهند که به صورت‌های مختلف ابتدا در گوش، بعد به آهستگی و سپس خیلی بلند چیزی را که می‌گوید تکرار نماید. این روش درست مثل یک بازی توجه او را جلب خواهد کرد و بهانه‌گیری را فراموش می‌کند.

در مورد کودک دبستانی نیز می‌توان از چند روش استفاده کرد؛ به محض این که شروع به بهانه‌گیری کرد والدین باید حرف او را قطع کنند و به آرامی بگویند: داری نق می‌زنی و بهانه‌گیری می‌کنی، بهتر است آرام صحبت کنی تا من گوش کنم اگر گوش نداد می‌توان او را تشویق کرد که مثلا بدون نق زدن او را بیشتر دوست دارید.

اگر هم والدین در این مواقع عصبانی می‌شوند باید بر عصبانیت خود غلبه کنند؛ چرا که والدین با مهار عصبانیت خود می‌توانند ارتباط بهتری با فرزندان برقرار کنند.
یکی از شیوه‌های بهانه‌گیری پرخاشگری است؛ روش موثر برای از بین بردن پرخاشگری آن است که از ابتدا آن را مهار کنید. وقتی که در مقابل پرخاشگری کودک خود با خشم و عصبانیت عکس‌‌العمل نشان دهید، به طور غیرمستقیم به او می‌آموزید که عصبانیت وسیله کارسازی برای دست یافتن به اهداف است.

در عوض می‌توانید بگویید: وقتی از گریه کردن دست برداشتی در مورد آن با هم صحبت می‌کنیم و راه‌حلی می‌یابیم و به اتاق دیگری بروید. اگر فرزند شما خیلی کوچک است و نمی‌توانید او را تنها بگذارید، پیش او بمانید اگر به طرف شما آمد او را بغل کنید ولی تا وقتی که آرام نشده چیزی را که می‌خواهد به او ندهید.

خود را به کار دیگری مشغول کنید به عنوان مثال مطالعه کنید با این کار به او می‌فهمانید که تا آرام نشود نمی‌تواند توجه شما را جلب کند.

اغلب پرخاشگری‌های بچه‌ها، اگر مخاطب موردنظر حضور نداشته باشد زودتر متوقف می‌شود. در صورتی که کودک شما در یک مکان عمومی شروع به بدخلقی و پرخاشگری کرد بدون توجه به نگاه‌های مردم او را به گوشه‌ای خلوت ببرید و منتظر شوید تا آرام شود.

به او بگویید، اینجا پیش تو می‌مانم تا وقتی که آرام شوی و باهم صحبت کنیم. اگر بعد از سه یا چهار دقیقه بازهم به فریاد و گریه خود ادامه داد او را بردارید و از آن مکان خارج شوید.
در نظر داشته باشید هرگاه فرزندتان واضح و محکم صحبت می‌کند، می‌بیند شما به او گوش می‌دهید و تحسینش می‌کنید با این عمل یاد می‌گیرد که اگر بدون بهانه‌گیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.
بهانه‌گیری بر سر غذا
گاهی بچه‌ها از خوردن برخی غذاها امتناع می‌کنند. لازم نیست آن غذا خیلی عجیب و غریب باشد تا بچه‌ها از آن بدشان بیاید. این حق طبیعی کودکان است و اجبار کودک به خوردن غذایی که دوست ندارد، کاری نادرست است.
بهانه‌گیری درباره غذا نشانه‌هایی دارد که بد نیست والدین آن را بشناسند؛ این نوع بهانه‌گیری پایان‌ناپذیر است و فهرست غذاهایی که کودک بهانه‌گیر دوست ندارد و نمی‌خورد بتدریج زیاد خواهد شد تا جایی که به عنوان مثال، فقط نان و مربا می‌خورد.

این بهانه‌گیری حتی ممکن است به بشقاب غذا، رنگ لیوان و غیره نیز سرایت کند. درواقع کودک بهانه‌گیر سعی دارد از غذا به عنوان ابزاری برای تسلط بر والدین استفاده کند.
راه‌حل‌
اگرفرزندتان ناگهان علاقه‌اش را به غذایی از دست می‌دهد و از خوردن آن امتناع دارد به این موضوع توجهی نکنید. اجازه دهید آنچه دوست دارد بخورد و آنچه را نمی‌خواهد نخورد و پس از اتمام زمان غذا خوردن، ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید. اگر مشخص کرد که من از لوبیا بدم می‌آید حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره لوبیا در غذا بریزید. احتمالا غذایش را می‌خورد چون می‌داند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.
وقتی کودک به‌خوبی غذا می‌خورد، از او تعریف و تمجید کنید. اگر اصرار دارید که بچه به خاطر شما یا پدرش سه قاشق بیشتر بخورد، باید آن سه قاشق را میل کند و هیچ تخفیفی قایل نشوید.
هرگاه متوجه شدید دلیل علاقه نداشتن به غذای خاص، طعم و مزه غذا نیست و تنها احساس نامطلوب غذا در زبان و دهان است، شیوه تهیه را عوض کنید.

برای مثال، اغلب کودکان به هویج خام بیشتر از پخته علاقه‌مندند و یا سیب‌زمینی سرخ کرده را به آب‌پز، ترجیح می‌دهند. نوعی را که دوست دارد، برای او تهیه کنید.
هیچ‌گاه چند نوع خوراکی را به کودک پیشنهاد ندهید تا از میان آنها یکی را برگزیند، زیرا این کار برایتان دردسرساز است. تا حد امکان برای اعضای خانواده یک نوع غذا بپزید.

او باید بداند، خانه رستوران نیست وگرنه پیام نادرستی از غذا خوردن دریافت می‌کند.
اگر فرزندتان غذایش را نمی‌خورد، او را تا اتمام غذا سر سفره یا میز ننشانید و بهتر است با او سازش کنید، یعنی بگویید:
«۳ قاشق از غذایت را بخور، بعد می‌توانی بروی.» کوتاه نیایید و سه قاشق را جدی بگیرید.
نگران نباشید و باور کنید فرزند شما با یک وعده غذا نخوردن از گرسنگی نمی‌میرد و یا سوءتغذیه نمی‌گیرد. پس باقیمانده غذایش را نخورید و یا به او شکلات و بیسکویت ندهید، چون باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیز دیگری به جای غذا به وی داده نخواهد شد.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

منبع: com.مرکزمشاوره


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

28 نظرات

  • جعفری , دسامبر 10, 2013 @ 9:36 ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید
    پسر بچه ۲و دو ماهه در طی روز با همسالان خود بازی نمی کند و مرتب بر سر اسباب بازیهایش جیغ می زند و اسباب بازیهای بچه های دیگر هم مالک می شودو شبهادر خواب مرتب جیغ می زند

    • دکتر افتخار حمیدی , دسامبر 11, 2013 @ 4:50 ب.ظ

      سلام
      در این سن شیطونی و تخلیه انرژی طبیعی است شما می توانید با بازی کردن با فرزندتان و همچنین فعالیت های بدنی وی را از انرژی تخلیه کنید تا مدام جیغ نزند
      موفق باشید

  • baran , دسامبر 20, 2013 @ 10:26 ق.ظ

    باسلام پسری سه ساله دارم که چند ماهی است که حرفهای زشتی میزند وبدون دلیل من پدرش و اطرافیان را میزند از رفتارهایش کاملا به ستوه آمده ام از ترس اینکه در مهمانیها ومجالس این رفتارها را نشان ندهد سعی میکنم در جمع خانواده ومهمانی ها حضور نداشته باشم . خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .

    • baran , دسامبر 24, 2013 @ 3:59 ب.ظ

      باسلام پسری سه ساله دارم که چند ماهی است که حرفهای زشتی میزند وبدون دلیل من پدرش و اطرافیان را میزند از رفتارهایش کاملا به ستوه آمده ام از ترس اینکه در مهمانیها ومجالس این رفتارها را نشان ندهد سعی میکنم در جمع خانواده ومهمانی ها حضور نداشته باشم . خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .

      • Anonymous , آگوست 7, 2014 @ 4:00 ب.ظ

        خانم باران در این مورد فرزند شما بیش فعاله و باید در این مورد به متخصص روانپزشکی کودک مراجعه کنید ..

        بیش‌ فعالی اختلالی است که در آن کودک دارای علایمی همچون پرتحرکی، پر فعالیتی، انجام حرکات و عملکرد ناگهانی، کمبود توجه و یا تمرکز است…
        معمولا علایم این اختلال بعد از ۳ سالگی آغاز و معمولا تا قبل از ۷ سالگی تشخیص داده می‌شود…
        اختلال بیش‌فعالی از ۱۲ سالگی به بعد تا ۲۰ سالگی رو به بهبود می‌رود و درصد کمی از علایم اختلال در بعضی از این کودکان و نوجوانان تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند…
        بیش‌ فعالی در پسران شایع‌تر از دختران است…
        این کودکان به طور مرتب در حال جنب و جوش هستند و معمولا آرام و قرار ندارند حتی اگر برای تماشای تلویزیون نشسته‌اند مرتبا با دستهای خود بازی می‌کنند. این کودکان در مدرسه به دلیل این که مرتب در حال حرکت هستند غالبا نظم کلاس را بر هم می‌ریزند…
        شخیص زودرس و درمان به موقع مانع از برچسب زدن به این کودکان می‌شود

        تشخیص زودرس و درمان به موقع مانع برچسب زدن به این کودکان تحت عنوان کودکان شرور، پرخاشگر، فضول، بی‌توجه و بی انضباط می‌شود.

        ‌دارو درمانی، رفتار درمانی برای کودک یا نوجوان بیش‌فعال و آموزشهای رفتاری به والدین از جمله روشهای درمانی این اختلال است.

        درمان دارویی در کنترل علایم این اختلال بسیار مؤثرست، این داروها هم علایم پرتحرکی و هم علایم مربوط به بی‌دقتی و کم تمرکزی را کنترل می‌کند.

        داروهای بیش‌فعالی در دو نوبت به کودک داده ‌شود

        معمولا کودکان دو نوبت در روز باید از این داروها استفاده کنند؛ یک نوبت برای حضور در مدرسه و یک نوبت بعدازظهر در منزل برای کنترل رفتارهای مربوط به پرتحرکی و نیز برای افزایش تمرکز و انجام تکلیف درسی به کودک داده می‌شود.

        تشخیص و درمان به موقع از بسیاری عواقب احتمالی اختلال بیش فعالی در آینده جلوگیری می‌کند.

        از اختلالات همراه با بیش‌فعالی می‌توان به اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس در این کودکان و نیز اختلالات یادگیری در دیکته‌نویسی، روخوانی و ریاضی اشاره کرد…

  • رضا قاضی , فوریه 18, 2014 @ 12:38 ب.ظ

    با سلام پسر ما ۲ سال داره زبان مادریش آذریه ولی تو خونه باهاش فارسی صحبت می کنیم . از لحاظ قدرت تکلم با بقیه همسن و سالاش خیلی ضعیفه. نمی تونه با دوستاش ارتباط برقرار کنه واین موضوع خیلی مارو نگران کرده . خواهشامارو دراین مورد راهنمائی کنین .

    • Anonymous , فوریه 18, 2014 @ 6:39 ب.ظ

      ببرینش پیش یک مشاور کودکان شاید که دلیلش معلوم شه

    • Anonymous , آگوست 8, 2014 @ 11:01 ق.ظ

      اقای قاضی در این مورد بهترین روش اینه که افراد زبان مادری خودشون رو بهتر یاد بگیرن … چون این امر باعث میشه در یادگیری زبان دوم بهتر و کاملتر رفتار بکنن … معمولا” تا سنین مدرسه باید به این سبک رفتار بکنن … در این مورد میتونید به مشاوره کودکان رجوع کنید …

      چون در کودکانی که زبان دوم برای زبان اول غالب به حساب میاد باید روشی متفاوت رو درپیش گرفت

      مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
      ۸۸۴۲۲۴۹۵
      ۸۸۴۷۲۸۶۴
      سایت تخصصی مشاوره
      http://www.moshaver.co

  • zahra , آگوست 1, 2014 @ 10:16 ب.ظ

    دختر برادرم ۹ باهوش ولی در هیچ کاری بطور کامل موفق نیست با انگیزه کاری را شروع ولی در جلسات دوم یا سوم کاملا بی تفاوت و باری به هر جهت است

    • Anonymous , آگوست 2, 2014 @ 1:00 ق.ظ

      به این کار همون احمالکاری که فاصله بین تصمیم و اجراست ، گفته میشه یکی از عوامل این کار کمال طلبی فرده که ممکنه تحت تاثیر تربیت خانوادگی در شخص به وجود اومده باشه به همین خاطر باید در این مورد بررسی کنید … و بهتره در این مورد حتما” مشاوره حضوری داشته باشید تا موارد دیگه ای رو هم بتونید بررسی کنید …

      مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
      ۸۸۴۲۲۴۹۵
      ۸۸۴۷۲۸۶۴
      سایت تخصصی مشاوره
      http://www.moshaver.co

  • samaneh , آگوست 4, 2014 @ 11:03 ق.ظ

    سلام دختری دارم ۵ ساله اصلا منو دوست نداره خیلی بهش محبت میکنم پارک میبرمش هر چی می خواد براش می خرم هر کاری بگید من براش کردم ولی انگار نگار فقط بگی من چکار کنم??

    • Anonymous , آگوست 5, 2014 @ 6:54 ب.ظ

      سمانه خانم راستش در این مورد بهتره به مشاوره مراجعه کنید …خصوصا” مشاوره کودکان چون با انجام تست میتونه متوجه بشه که چه مشکلی وجود داره …
      در ضمن شاید این یک فکر منفی باشه که شمارو مبتلا کرده …شاید نوع رفتار فرزندتون طبیعی باشه ولی شما انتظار بیشتری دارید … در ضمن بهتره روش دادن باج برای دوست داشتن رو کنار بذارید چون افراد و کودکان دوست دارن با کسایکه دور از دسترسشون هستن رابطه بهتری برقرار بکنن …چون کشف پیچیدگی شخصیت افراد لذت بخشه …

      مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
      ۸۸۴۲۲۴۹۵
      ۸۸۴۷۲۸۶۴
      سایت تخصصی مشاوره
      http://www.moshaver.co

  • نیلوفر , سپتامبر 11, 2014 @ 8:33 ق.ظ

    دخترم ۴سال و تیمش اصلا دوست نداره به مهد بره باخودش خیلی کم بازی می‌کند همش دوست داره با من یا پدرش ارتباط خوبی با دوستان داره ولی با بزرگترها نه هرجا می رم دنباله حتی پشت دستشویی می ایستاد تابرگردم

    • Anonymous , سپتامبر 11, 2014 @ 11:12 ق.ظ

      خب دیگه فرزندتون حسابی به شما وابسته شده .. باید با مشورت و مراجعه حضوری به مشاور کودکان روشهای عمل روبرای دور کردنش از این حالت اموزش ببینید … به هرحال اگه این طوری پیش بره نمیتونه در مدرسه بمونه و اون موقع مشکلاتی رو براتون پیش میاره … به پارک ببریدش تا با بچه های دیگه بازی کنه و مردم رو از نزدیک ببینه و براش در این مورد حرف بزنید … تا این حالت کمرنگ تر بشه
      در ضمن میتونید برای شماروه تلفنی با این شماره هم تماس بگیرید
      ۰۲۱ – ۲۲۳۵۴۲۸۲

  • Mona Gh , سپتامبر 29, 2014 @ 1:00 ب.ظ

    با عرض سلام و خسته نباشید پسر چهار ساله ای دارم که با تشخیص پیش فعالی بواسطه متخصص اعصاب و روان دارو ریتالین تجویز کردند اما متخصص اطفال نظر به این دارد که ریتالین زیر ۶ سال ممنوع است خواهشمند است در این رابطه راهنمایی نمایید در ضمن استفاده از مکمل هایی کهحاوی آهن منیزیم و ویتامین b6 است در کاهش علایم پیش فعالی موثر است با تشکر فراوان

    • Anonymous , سپتامبر 30, 2014 @ 12:43 ب.ظ

      دوست عزیز شما با مراجعه کردن به مشاوره کودک میتونید بدون استفاده دارویی با روشهای رفتاری این مشکل رو در فرزندتون حل کنید … چون نوع رفتار با کودک بسیار در تربیت مهمه پس بهتره به مراکز مشاوره کودک مراجعه کنید تا این مشکلو بدون دارو حل و فصل کرده باشید

  • shahrokh , نوامبر 6, 2014 @ 8:04 ب.ظ

    با سلام و خدا قوت
    من مردی هستم ۳۹ ساله دارای یک فرزند دختر ۶ ساله دارم. مدت ۸ سال است ازدواج کردم. همسرم خانه دار است. متاسفانه همسرم هیچ وقت در تربیت فرزندم هم رای من نیست. یعنی خیلی چیزها که در تربیت فرزندم برام اهمیت داره برای زنم بی اهمیت است. مثلا: پرخوری را من دوست ندارم ولی همسرم با توجه به اهمیتی که به غذا میده بچه ام را پر خور بار آورده. من خوردن آب در حین غذا را قبول ندارم ولی همسرم چون خودش همرا غذا آب میخوره دخترم هم مثل اون بار آمده. همسرم با تلفن و موبایل زیاد حرف میزنه و متاسفانه الگوی غلطی برام فرزندم شده. در هر زمینه ای که فکرش را میکنی الگوی غلطی برای فرزند دخترم است. هر وقت به رفتارهای غلط دخترم تذکر میدم زنم به طرفداری از دخترم حرفم را در پیش دخترم بی ارزش میکنه. لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم؟ در ضمن زنم به مسائل اعتقادی نیز بی توجه است

    • Anonymous , نوامبر 7, 2014 @ 3:27 ب.ظ

      خب دوست عزیز خوشبختانه و یا بدبختانه شما راهی بجز صحبت کردن با ایشون ندارید … شما بجز این کار نمیتونید کاری برای مجاب کردن همسرتون انجام بدید … ولی میتونید با مشاروی در این باره مشورت کنید تا به شما در این مورد بتونه کمکی بکنه و لااقل میتونید در اصلاح رفتار فرزندانتون کوشا باشید تا تاثیرات غلط رو در زندگی از فرزندانتون دور کنید

  • منيره گواهى , دسامبر 2, 2014 @ 8:17 ب.ظ

    سلام پسر ۳ ساله دارم وقتى تو خونه با من تنهاس خوبه و فقط با کارتن ساکته اما وقتى به مهمانى میروم و ىا کسى به منزل ما میاد همش جیغ میزنه و با مشت همه رو میزنه و میگه حرف نزنید لطفا راهنمایى کنىد

  • زىنب: , ژانویه 4, 2015 @ 4:06 ب.ظ

    با سلام مادری هستم ۲۶ ساله ى پسر ۱۹ ماهه دارم و دختر ۶ ماهه. پسرم وسایلى مثل موبایل وکنترل تلویزیون را پرت می کنه وچون میدونه ک از این کار بدم میاد ب صورتم نگاه میکنه و می خنده.کارهاى خطر ناک مثل بالا رفتن از میز و صندلی را هم انجام میده و من می ترسم بهش تذکر بدم چون با من لج می کنه و اون کار بیشتر انجام می ده.لطفا راهنمایی کنید ک چه کار کنم تا حرفم گوش کنه.ممنون

    • Anonymous , ژانویه 5, 2015 @ 1:42 ق.ظ

      خب در این سن فرزند کارهایی رو که انجام میده واقعا” قدرت تمیز خوب از بد رو نداره و به همین خاطره شمارو نگاه میکنه و از شما انتظار تشویق داره … میتونه رفتار از شما در گذشته ایشون رو به این کار ترغیب کرده باشه …با مشاوران کودک در این مورد صحبت کنید تا بتونید راه درست رو اجرا کنید … سن بین ۲ تا ۵ سالگی سن طلایی برای تربیت فرزند شماست

  • تارا فلاح , ژانویه 12, 2015 @ 2:24 ق.ظ

    با سلام بسر من ۳ سالشه قبلا از حیوانات نمیترسید اما جدیدا از همه جى میترسه مخصوصا از کرم و مورجه از حشرات جیکار کنم که ترسش و کنار بزاره یه جند ماهى هم میشود که ناخن میخورد شدیدا با تشکر از شما

    • Anonymous , ژانویه 12, 2015 @ 9:59 ق.ظ

      خب با بزرگ شدن افراد حسشون از ترس واقعی میشه و عقل حکم به احتیاط میده … گاهی ترس شما و خانواده میتونه به کودک منتقل بشه و گاهی فقط حس ترس شمارو تقلید میکنه … به هرحال باید در این مورد سعی کنید باهاش ارتباط برقرار کنید و این جانوران رو بیشتر براش توضیح بدید و از عروسک هایی به این شکل استفاده کنید تا حس ترسش بریزه …و بعد بصورت واقعی مثلا” مورچه ای رو تو دستتون بگیرید و بعد که خیالش از بی خطر بودن راحت شد اونو ترغیب کنید تا اونم مورچه رو تو دستش بگیره
      در مورد ناخن خوردن باید مشاوران کودک بررسی کنن تا دلیل این ناخن خوردن رو پیدا کنن … هرچند شاید یک کار ساده و تقلیدی باشه

  • ازیتام , ژانویه 20, 2015 @ 6:18 ق.ظ

    سلام از همسرم جدا شدم /ی دختر ۱۳ساله دارم ..در مدرسه موقع زنگ تفریح تنهاس؟باید چکار کنه؟با هرکی دوست میشه …بااون قهر میکنه …چه راهکاری داره ؟الان با پدر بزرگ و مادر بزرگ زندگی میکنیم …و دو برادر ۵۳ ساله بیکار که یکیشون بیمار اسکیزوفرن داره ؟چه راهکاری دارید؟ممنون از راهنمایی

    • Anonymous , ژانویه 20, 2015 @ 10:04 ق.ظ

      خب خانم محترم در این مورد باید و حتما” با مشاوران کودک صحبت کنید و مشاوران مدرسه میتونن در این مورد به شما کمک کنن …گاهی رفتار و حرف دوستان میتونه روی ایشون اثرگذار باشه … به هرحال در مشاوره میتونید به ریشه این مشکل پی ببرید …از طرفی گاهی میتونید از روی نقاشی هایی که میکشه به نوع مشکلش پی ببرید
      در این مورد میتونید با این شماره مشاوره تلفنی هم داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • sheidali , مارس 1, 2016 @ 1:12 ب.ظ

    باسلام و خسته نباشید خدمت شما
    پسر من یک و نیم سالشه یه مدتی هست که سر همه چی به قول خومون نق میزنه،مثلا اگه چیزی رو ازش بگیریم باوقنی تو مهمونی کسی چیزی بهش میگه با وقنی چیزی رو میخواد و بهش نمیدیم نق میزنه و گریه میکنه ،یا روزی میشه که کلا بیخودی گریه میکنه.که این مسئله خیلی من و ناراحت میکنه،نمیدونم چه عکس العملی نشون بدم که رفتارشو تکرار نکنه و بهونه گیر نباشه،لطفا راهنماییم کنین.

    • راهنما , مارس 2, 2016 @ 9:21 ق.ظ

      بهانه گیری و نق زدن در کودکان یک رفتار عادیست. اما اگر جلوی این رفتار به درستی گرفته نشود ، تبدیل به یک عادت بد و زننده می شود که در آینده نیز بر روی برخورد کودک تاثیر خواهد گذاشت. اما اینگه چگونه با این کودکان رفتار کنیم بسیار مهم است. تنبیه و رفتار خشمگینانه در این زمینه راه حل خوبی نیست.
      بهانه گیری های کودکان
      آنچه مسلم است تربیت کودکان کار دشواری است. در مواقعی که کودک برای به دست آوردن خواسته خود شروع به بهانه‌گیری می‌کند و از روش پرخاشگری استفاده می‌کند؛ والدین حتی آنهایی که به خود اطمینان دارند در برابر رفتار کودک خود مایوس و دلسرد می‌شوند و نمی‌دانند که چه روش و کلماتی مناسب است تا بدین وسیله کودک خود را آرام کنند.
      در جستجوی علت‌
      بهانه‌گیری معمولا در بین خردسالان بویژه قبل از این که بتوانند بخوبی صحبت کنند رایج است؛ این کار یکی از معدود راه‌هایی است که توسط آن می‌توانند نارضایتی و خشم خود را از آنچه که نمی‌توانند به دست آورند ابراز کنند. اینجاست که والدین باید به دنبال علت بهانه‌گیری کودک خود بروند.
      یکی از علل بهانه‌گیری بدخوابی یا کم‌خوابی کودکان است؛ احتیاج به خواب در انسان‌ها در سنین مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال به طور متوسط یک کودک ۱۲ ساله به ۹ ساعت خواب و یک کودک ۴ ساله به یازده و نیم ساعت خواب احتیاج دارد. لذا کودکی که شب‌ها با آرامش و به حد کافی خوابیده، روز بعد به‌موقع از خواب بیدار می‌شود و اگر به حد کافی نخوابد صبح روز بعد علت کافی نبودن مقدار خواب، بهانه‌گیر و کج‌رفتار می‌شود و کمتر شاد به نظر می‌رسد و انرژی کمتری دارد. در بچه‌های بزرگ‌تر به اندازه نبودن خواب شب آنها را خسته، کند و حساس می‌کند و نمی‌توانند روی درس تمرکز کنند.
      برخورد با کودک بهانه‌گیر
      وقتی کودک شروع به بهانه‌گیری و نق‌‌نق زدن می‌کند، باید والدین از او بخواهند که به صورت‌های مختلف ابتدا در گوش، بعد به آهستگی و سپس خیلی بلند چیزی را که می‌گوید تکرار نماید. این روش درست مثل یک بازی توجه او را جلب خواهد کرد و بهانه‌گیری را فراموش می‌کند. در مورد کودک دبستانی نیز می‌توان از چند روش استفاده کرد؛ به محض این که شروع به بهانه‌گیری کرد والدین باید حرف او را قطع کنند و به آرامی بگویند: داری نق می‌زنی و بهانه‌گیری می‌کنی، بهتر است آرام صحبت کنی تا من گوش کنم اگر گوش نداد می‌توان او را تشویق کرد که مثلا بدون نق زدن او را بیشتر دوست دارید. اگر هم والدین در این مواقع عصبانی می‌شوند باید بر عصبانیت خود غلبه کنند؛ چرا که والدین با مهار عصبانیت خود می‌توانند ارتباط بهتری با فرزندان برقرار کنند.
      یکی از شیوه‌های بهانه‌گیری پرخاشگری است؛ روش موثر برای از بین بردن پرخاشگری آن است که از ابتدا آن را مهار کنید. وقتی که در مقابل پرخاشگری کودک خود با خشم و عصبانیت عکس‌‌العمل نشان دهید، به طور غیرمستقیم به او می‌آموزید که عصبانیت وسیله کارسازی برای دست یافتن به اهداف است. در عوض می‌توانید بگویید: وقتی از گریه کردن دست برداشتی در مورد آن با هم صحبت می‌کنیم و راه‌حلی می‌یابیم و به اتاق دیگری بروید. اگر فرزند شما خیلی کوچک است و نمی‌توانید او را تنها بگذارید، پیش او بمانید اگر به طرف شما آمد او را بغل کنید ولی تا وقتی که آرام نشده چیزی را که می‌خواهد به او ندهید. خود را به کار دیگری مشغول کنید به عنوان مثال مطالعه کنید با این کار به او می‌فهمانید که تا آرام نشود نمی‌تواند توجه شما را جلب کند. اغلب پرخاشگری‌های بچه‌ها، اگر مخاطب موردنظر حضور نداشته باشد زودتر متوقف می‌شود. در صورتی که کودک شما در یک مکان عمومی شروع به بدخلقی و پرخاشگری کرد بدون توجه به نگاه‌های مردم او را به گوشه‌ای خلوت ببرید و منتظر شوید تا آرام شود. به او بگویید، اینجا پیش تو می‌مانم تا وقتی که آرام شوی و باهم صحبت کنیم. اگر بعد از سه یا چهار دقیقه بازهم به فریاد و گریه خود ادامه داد او را بردارید و از آن مکان خارج شوید.
      در نظر داشته باشید هرگاه فرزندتان واضح و محکم صحبت می‌کند، می‌بیند شما به او گوش می‌دهید و تحسینش می‌کنید با این عمل یاد می‌گیرد که اگر بدون بهانه‌گیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.
      بهانه‌گیری بر سر غذا
      گاهی بچه‌ها از خوردن برخی غذاها امتناع می‌کنند. لازم نیست آن غذا خیلی عجیب و غریب باشد تا بچه‌ها از آن بدشان بیاید. این حق طبیعی کودکان است و اجبار کودک به خوردن غذایی که دوست ندارد، کاری نادرست است.
      بهانه‌گیری درباره غذا نشانه‌هایی دارد که بد نیست والدین آن را بشناسند؛ این نوع بهانه‌گیری پایان‌ناپذیر است و فهرست غذاهایی که کودک بهانه‌گیر دوست ندارد و نمی‌خورد بتدریج زیاد خواهد شد تا جایی که به عنوان مثال، فقط نان و مربا می‌خورد. این بهانه‌گیری حتی ممکن است به بشقاب غذا، رنگ لیوان و غیره نیز سرایت کند. درواقع کودک بهانه‌گیر سعی دارد از غذا به عنوان ابزاری برای تسلط بر والدین استفاده کند.
      راه‌حل‌
      اگرفرزندتان ناگهان علاقه‌اش را به غذایی از دست می‌دهد و از خوردن آن امتناع دارد به این موضوع توجهی نکنید. اجازه دهید آنچه دوست دارد بخورد و آنچه را نمی‌خواهد نخورد و پس از اتمام زمان غذا خوردن، ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید. اگر مشخص کرد که من از لوبیا بدم می‌آید حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره لوبیا در غذا بریزید. احتمالا غذایش را می‌خورد چون می‌داند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.
      وقتی کودک به‌خوبی غذا می‌خورد، از او تعریف و تمجید کنید. اگر اصرار دارید که بچه به خاطر شما یا پدرش سه قاشق بیشتر بخورد، باید آن سه قاشق را میل کند و هیچ تخفیفی قایل نشوید.
      هرگاه متوجه شدید دلیل علاقه نداشتن به غذای خاص، طعم و مزه غذا نیست و تنها احساس نامطلوب غذا در زبان و دهان است، شیوه تهیه را عوض کنید. برای مثال، اغلب کودکان به هویج خام بیشتر از پخته علاقه‌مندند و یا سیب‌زمینی سرخ کرده را به آب‌پز، ترجیح می‌دهند. نوعی را که دوست دارد، برای او تهیه کنید.
      هیچ‌گاه چند نوع خوراکی را به کودک پیشنهاد ندهید تا از میان آنها یکی را برگزیند، زیرا این کار برایتان دردسرساز است. تا حد امکان برای اعضای خانواده یک نوع غذا بپزید. او باید بداند، خانه رستوران نیست وگرنه پیام نادرستی از غذا خوردن دریافت می‌کند.
      اگر فرزندتان غذایش را نمی‌خورد، او را تا اتمام غذا سر سفره یا میز ننشانید و بهتر است با او سازش کنید، یعنی بگویید:
      «۳ قاشق از غذایت را بخور، بعد می‌توانی بروی.» کوتاه نیایید و سه قاشق را جدی بگیرید.
      نگران نباشید و باور کنید فرزند شما با یک وعده غذا نخوردن از گرسنگی نمی‌میرد و یا سوءتغذیه نمی‌گیرد. پس باقیمانده غذایش را نخورید و یا به او شکلات و بیسکویت ندهید، چون باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیز دیگری به جای غذا به وی داده نخواهد شد.
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *