مرکز مشاوره

مرکز مشاوره تبریز

مرکز مشاوره تبریز

ویژگی مرکز مشاوره تبریز

تحقیقات بعمل آمده به وسیله کادر ما در مرکز مشاوره تبریز دراکثر خانواده ها این موضوع رانمایان میکند. که بیش ازهرزمان دیگه ای خانواده های ایرانی نیازمند یک بررسی و تغییر درنگرش خود درمباحث مربوط به آن میباشند. مشکلات و فرازونشیب های موجود در زندگی هرانسانی میتواند به عاملی برای پسرفت وعدم پیشرفت آن فرد تبدیل شده واو را ازجریان درست زندگی خارج سازد.

شماره های تماس 01

به همین منظور وبه دلیل اهمیت بسیاری که بحث مشاوره در زندگی هرفرد دارد کانون مشاوران ایران اقدام به راه اندازی یکی از شعب خود درشهر تبریز کرده است.مرکزمشاوره تبریز با استفاده ازبهترین مشاوران در امر مشاوره خانواده بستری را فراهم نموده است تا جوانان و خانواده های تبریزی بتوانند باآسودگی خاطر به مرکز مشاوره تبریز مراجعه کرده و مشکلات خود را با یک مشاور خوب تبریز در میان بگذارند. مرکز مشاوره تبریز بااستفاده از بهترین مشاور تبریز در زمینه های مختلف مثل ازدواج و خانواده میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات شما باشد کافیست با مشاوره تبریز تماس بگیرید.

منبع: com.مرکزمشاوره


صفحه اصلی سایت مرکز مشاوره

administrator

مقالات مرتبط

746 نظرات

  • Vahid.NP , ژوئن 3, 2016 @ 12:43 ب.ظ

    سلام…من هفده سالمه و به یه دختری علاقه دارم….اونم نه علاقه احساسی علاقه ای که سنجیده هس به نظر من…من به تموم کارامون و رفتارمون دقت میکنم میبینم که علاقه ما بهم دیگه از روی هوس نیس…
    و من محصل هستم…به نظرتون من چیکار کنم؟
    با توجه به اینکه خانواده من معتقد به ازدواج دیرهنگام هستند…

    • راهنما , ژوئن 3, 2016 @ 11:23 ب.ظ

      وقتی شرایط ازدواج رو ندارید بهترین راه حل فراموش کردن چنین رابطه ایه که جز وابستگی و افسردگی برای دو طرف ارمغانی نخواهد داشت

  • علی , ژوئن 8, 2016 @ 10:05 ب.ظ

    سلام من نمیدونم به چه شغل و کاری علاقه دارم و میتونم تو اون موفق باشم آیا راهی برای پیدا کردن وجود دارد؟ لطفا پاسخ دهید

    • راهنما , ژوئن 9, 2016 @ 10:52 ق.ظ

      اینکه شما در زندگی چه شغل و حرفه ای را برای خود انتخاب می‌‌کنید تفاوت چندانی ندارد مهم این است که در این انتخاب، علاقه خود را در نظر بگیرید. هنگامی‌که هر یک از ما به لوازم موفقیت در زندگی و کار فکر می‌‌کنیم، معمولا اموری از قبیل استعداد، آرزوها، هوش و درایت، نظم و انضباط، تلاش و پشتکار و حتی شانس به ذهن‌مان خطور می‌‌کند. آنچه که بسیاری از ما در این میان فراموش می‌‌کنیم، علاقه است. علاقه ای که ما به کارمان داریم یا نداریم، نباید دست کم گرفته شود. گاه همین عامل می‌‌تواند باعث تغییرات بزرگی هم در زندگی ما و هم در محیط اطرافمان شود.

      معنای واقعی موفقیت
      قبل از صحبت از علاقه، بهتر است معنای واقعی موفقیت را تشریح و علت اهمیت آن را بیان کنیم. اکثر افراد موفقیت را همراه با ثروت و شهرت زیاد می‌‌دانند، اما موفقیت واقعی تنها ثروت و شهرت نیست. موفقیت، در درجه اول به معنای دستیابی به اهداف است. پس موفق‌ترین افراد کسانی هستند که بیشتر از سایرین به خواسته‌ها و اهداف‌شان دست پیدا کرده‌اند. آنچه که همه ما به دنبال آن هستیم، حتی بیش از ثروت و شهرت، افتخار به کاری است که انجام می‌‌دهیم. این نکته در مورد شغل افراد بسیار صادق است.

      فردی واقعا موفق است که از شغل و حرفه خود راضی باشد. توجه داشته باشید که معنای موفقیت الزاما به معنای پول درآوردن و ثروت‌مند شدن نیست. البته درآمد خوب می‌‌تواند یکی از اهداف مناسب و منطقی برای افراد باشد. همه ما دوست داریم به قدری پول داشته باشیم که خودمان و خانواده‌مان در آسایش زندگی کنیم. اما واقعیت این است که اگر ما واقعا کاری را که به آن علاقه داریم انجام دهیم، به احتمال خیلی زیاد درآمد خوبی نیز خواهیم داشت.

      معنای واقعی علاقه
      منظور از علاقه آن حس رمانتیک نیست، بلکه اشتیاق و کششی خاص است که درون هر یک از ما به گونه‌ ای متفاوت و نسبت به چیزی خاص وجود دارد. هر یک ما به هر حال به کار یا چیزی علاقه داریم؛ علاقه به پول، غذا، ورزش… این حس کشش و اشتیاق بسیار قوی است. اگر ما این حس اشتیاق را با کار خود ترکیب کنیم، می‌‌توانیم به موفقیت‌های چشمگیری دست یابیم.

      چرا علاقه اهمیت دارد؟
      اگر ما به کاری که انجام می‌‌دهیم علاقه داشته باشیم و به آن افتخار کنیم، خیلی بهتر و راحت‌تر می‌‌توانیم سختی‌هایی را که قطعا در مسیر رسیدن به هدف وجود دارند تحمل و با آنها مقابله کنیم. همچنین هر چه علاقه و اشتیاق ما برای دستیابی به هدف بیشتر باشد، انرژی بیشتری نیز برای بهبود و پیشرفت خود صرف خواهیم کرد. این حس و نتیجه خوب مانند یک چرخه عمل می‌‌کند. هر چه حس ما نسبت به کارمان بهتر باشد، نتیجه نیز بهتر خواهد شد و هر چه نتیجه بهتر شود حس ما نیز بهتر می‌‌شود. افرادی که می‌‌توانند در محل کار مفید باشند و به نتایج مطلوب دست پیدا کنند، درآمد بیشتری دریافت خواهند کرد. علاقه داشتن به کاری که انجام می‌‌دهیم نه تنها باعث پیشرفت ما می‌‌شود، بلکه خود به خود ثروت و شهرت را نیز در پی خواهد داشت. علاقه‌مند بودن به کار همان عنصری است که می‌‌تواند ساعات خسته کننده کار را به لحظه‌هایی شیرین و معنا دار تبدیل کند.

      هیچ گاه دیر نیست
      اگر شما جزء آن دسته افرادی هستید که پس از خواندن این مطلب متوجه می‌‌شوید که تا به حال در زندگی به دنبال علایق خود بوده اید، باید بگوییم که شما آدم خوش اقبالی هستید. شما باید برای این نعمت شکرگزار خداوند باشید. افرادی مثل شما کم هستند. برخی آمارها نشان می‌‌دهند که اکثر افراد شاغل از شغل خود ناراضی هستند و وظایف خود را از روی اجبار انجام می‌‌دهند. قطعا اکثر ما مجبوریم برای گذران زندگی شغلی داشته باشیم (مگر اینکه در یک خانواده بسیار ثروتمند متولد شده باشیم). پس بعد از خواندن این مطلب به دنبال استعفای خود نباشید؛ حتی اگر از شغل خود راضی نیستید.

      اما این نکته به این معنا نیست که شما نمی‌توانید به دنبال علاقه خود باشید. شما می‌‌توانید به اموری که به آنها علاقه دارید در کنار شغل اصلی خود بپردازید. هیچگاه برای رسیدن به آرزوها دیر نیست. اگر شما در زندگی برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید، می‌‌توانید به این جمله تحقق بخشید. سعی کنید از آنچه می‌‌خواهید تصویر دقیقی در ذهن داشته باشید. همچنین سعی کنید واقع بین باشد. سپس برای دستیابی به هدف خود تلاش را آغاز کنید. موفقیت واقعی بسیار با ارزش‌تر از شهرت و ثروت زیاد است. لذت بردن از کاری که انجام می‌‌دهید در اکثر موارد بهتر از داشتن حساب بانکی پر از پول است. البته اگر شما واقعا به کار خود علاقه‌مند باشید، احتمال اینکه بتوانید از این راه درآمد بیشتری نسبت به همکاران خود کسب کنید بسیار زیاد است. در نهایت نباید فراموش کنیم که برای دستیابی به هر هدفی باید تلاش و پشتکار بسیار داشت. افرادی که به کاری که انجام می‌‌دهند علاقه دارند راحت‌تر می‌‌توانند این سختی ها را تحمل کنند و مسیر موفقیت را طی کنند.

  • رها یگانه , ژوئن 14, 2016 @ 12:43 ب.ظ

    سلام دختری۱۴ ساله دارم میخواستم بهم کمک کنید که چگونه با دخترم رفتار کنم که تا احتیاجی به پیدا کردن دوست پسر نداشته باشد چگونه دخترم را از اینگونه چیزها دور کنم

    • راهنما , ژوئن 15, 2016 @ 11:26 ق.ظ

      تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد نوجوانان به این دلیل به سمت مصرف مواد مخدر ، مشروبات الکلی و حتی روابط جنسی می‌روند که برای خطرپذیری و ریسک کردن برنامه ریزی شده اند.

      تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد نوجوانان به این دلیل به سمت مصرف مواد مخدر ، مشروبات الکلی و حتی روابط جنسی می‌روند که برای خطرپذیری و ریسک کردن برنامه ریزی شده اند.

      دانشمندان معتقدند در این سنین انسان‌ها بیش‌تر از هر سن دیگری دست به رفتارهای پرخطر می‌زنند.

      محققان برای بررسی این موضوع مطالعاتی را روی ۸۶ پسر و مرد که بین ۹ تا ۳۵ سال سن داشتند انجام دادند.در این تحقیقات ، این افراد در بازی‌های کامپیوتری شرط بندی شرکت کردند و دانشمندان متوجه شدند نوجوانان بیش از هر گروه سنی دیگری علاقه دارند تا در محیط‌های پرخطر قرار بگیرند.این مطالعات نشان داد حس خطرپذیری در سن ۱۴ سالگی به بالاترین میزان خود می‌رسد و نوجوانان در این سن بیش تر دست به انجام کارهای خطرناک می زنند.

      دانشمندان متوجه شدند نوجوانان بر خلاف کودکان می‌توانند خوب و بد کارهای خود را سبک و سنگین کنند و با این حال باز هم معتقدند پذیرفتن خطر لذت بیش‌تری از رعایت اصول ایمنی دارد.

      دکتر استفانی برنت عصب شناس دانشگاه کالج لندن در این باره گفت : دلیل آن‌که نوجوانان دست به خطر می‌زنند این نیست که عواقب و پیامدهای آن را از قبل نمی‌دانند.بلکه آن‌ها در حقیقت با آن‌که از خطرات احتمالی این کارها آگاه هستند اما خودشان تصمیم می‌گیرند تا این ریسک‌ها را انجام دهند تا لذت ببرند.این اولین تحقیقاتی است که نشان می‌دهد نوجوانان خطرپذیر هستند و این کار را کاملا آگاهانه انجام می دهند.ما با انجام این مطالعات یک قدم به فهمیدن این که چرا نوجوانان علاقه مند به انجام‌ رفتارهای پرخطر مانند استفاده از مواد مخدر یا روابط جنسی هستند نزدیک‌تر شدیم.

      در این تحقیقات از شرکت کنندگان خواسته شد در یک سری بازی‌های کامپیوتری شرکت کنند و در طی بازی کردن آن‌ها باید تصمیمات خاصی را می‌گرفتند تا امتیاز بیش‌تری کسب کنند.بعد از هر تصمیم گیری دانشمندان سعی کردند میزان پاسخ احساسی آن‌ها را بر اساس رضایت یا عدم رضایت از نتیجه به دست آمده اندازه گیری کنند.

      آن‌ها متوجه شدند نوجوانان بعد از آن‌که دست به خطر می‌زنند و می‌توانند با موفقیت از این موقعیت خطرناک فرار کنند احساس لذت زیادی را تجربه می‌کنند.

      محققان معتقدند همین حالت می‌تواند دلیل آن را که چرا بسیاری از نوجوانان علاقه دارند دست به خطرات بزرگ‌تر بزنند را توضیح دهد.

      دکتر برنت در این باره گفت : در این بازی‌ها شرکت کنندگان دارای این شانس بودند که دست به خطر بزنند و پول زیادی برنده شوند و یا یک انتخاب مطمئن داشته باشند و مقدار کمی پول برنده شوند.

      تحقیقات ما نشان داد با این که نوجوانان از عواقب انتخاب‌های خود آگاه بودند ، اما با این حال خطرپذیری را بیش از هر تصمیم دیگری ترجیح می‌دادند.

      در دوران نوجوانی مغز و خصوصا قسمت دوپامین مغز که مسوولیت درک احساس شادی و پاداش را دارد در حال رشد است.

      این تحقیقات نشان می‌دهد که ما باید در آموزش نوجوانان شیوه متفاوتی را درپیش بگیریم تا بتوانیم آن‌ها را از خطرات مصرف مواد مخدر ، مشروبات الکلی و انجام دیگر فعالیت‌های خطرناک آگاه کنیم.

      به عبارت دیگر زمانی که شما به یک نوجوان می‌گویید کار خاصی خطرناک است در حقیقت به طور ناخواسته او را به انجام این کار تشویق می‌کنید که دلیل آن‌ هم با انجام این تحقیقات مشخص شده است.

      بسیاری پسرها را خطرپذیرتر از دختران می‌دانند ، اما دکتر برنت تصمیم دارد آزمایشات مشابهی را روی دخترها انجام دهد تا ببیند آیا این نتایج در مورد آن‌ها هم صدق می کند یا خیر.
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      دفتر قیطریه:
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه
      دفتر سعادت آباد:
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه
      دفتر شریعتی:
      ۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵ خط ویژه

  • معصومه , ژوئن 26, 2016 @ 1:33 ب.ظ

    با سلام و تشکر از زحمات شما ، بنده نزدیک دو سال هستش با آقا پسری از طریق خانواده هامون آشنا شدیم و با اینکه همه جوره مورد قبول هم هستیم و با همدیگر تفاهم کامل داریم آقا میگن نمیدونم چرا دست و بالم به ازدواج نمیره و در قبال امر ازدواج سست هستم و این امر اذیتم میکند و نمیدونم برا اینکه ذوق و شوق ازدواج در من بوجود آید چیکار کنم ؟ ، در ضمن من به آقا پسر قبول پیشنهاد مشاوره ازدواج دادم قبول کرد گفت شاید بدین طریق مشکلمون حل شد حالا به نظر شما ۱- آقا پسر چیکار کنن که اشتیاق ازدواج پیدا کنن آیا منم بعنوان دخترخانم مورد پذیرش آقا پسر کاری از دستم بر میاد ؟ ۲- برا مشاوره بایست هردو باهم مراجعه کنیم یا جداگانه هم مشاورهمفید فایده واقع میشه ؟ ۳- به روانشناس مراجعه کنیم بهتره یا مشاور ازدواج ؟ پیشاپیش از بذل توجهات و عنایاتتون کمال امتنان و تشکر را دارم.

    • راهنما , ژوئن 28, 2016 @ 11:32 ق.ظ

      وقتی چنین حرفی زده میشه باید دلیلی در بین باشه بهتره مشاوره کنید

  • pari , جولای 14, 2016 @ 3:26 ب.ظ

    سلام خسته نباشید میخواستم ببینم برای باردار شدن چند روز نزدیکی داشته باشیم وبعد چند روز از نزدیکی منتظر جواب باشیم ؟؟؟؟؟

    • راهنما , جولای 16, 2016 @ 9:56 ق.ظ

      از یک تقویم استفاده کرده و هر ماه روزی که عادت ماهیانه تان شروع می شود را علامت بزنید. همچنین تعداد روزهایی که عادت ماهیانه تان طول می کشد را هم بشمارید. اگر چرخه عادت ماهیانه تان ۲۸ روزه باشد، تخمک گذاری احتمالا ۱۴ روز بعد از روز شروع آخرین عادت ماهیانه تان شروع می شود.
      اگر چرخه هایتان به نسبت بلند هستند، ۱۸ را منهای تعداد روزهای کوتاه ترین عادت ماهیانه تان کنید. وقتی عادت ماهیانه بعدی شروع می شود،این روزها را از قبل شمارش کنید. هفته بعد از آن احتمالاً معقول ترین حدس برای شروع تخمک گذاری شماست.

      · مزایا: خیلی راحت می توانید روی کاغذ و تقویم این حساب ها را انجام دهید.

      · معایب: عوامل زیادی بر زمان دقیق شروع تخمک گذاری تاثیر دارند، مثل بیماری، استرس و ورزش. شمردن روزها معمولاً چندان دقیق نیست مخصوصاً برای خانم هایی که چرخه های عادت ماهیانه شان نامنظم است.

      تغییرات ترشحات واژن را بررسی کنید
      درست قبل از تخمک گذارید، ترشحات شفاف و لغزنده واژن بیشتر می شود. این ترشحات تقریباً شبیه به سفیده تخم مرغ خام هستند. بعد از تخمک گذاری، وقتی احتمال باردار شدن پایین می آید، این ترشحات چسبنده و تیره تر می شوند و در آخر از بین می روند.

      · مزایا: تغییر در ترشحات واژن معمولاً نشانه بسیار درستی از قابلیت باروری است. با یک مشاهده ساده–به خصوص در داخل واژن—قابل انجام است.
      · معایب: قضاوت درمورد بافت و ظاهر ترشحات واژن خیلی شخصی و یکطرفه است.

      دمای پایین تنه تان را چک کنید
      منظور دمای بدن شما در حالت استراحت کامل است. تخمک گذاری تا حدودی دمای بدن را بالا می برد—تقریباً کمتر از یک درجه. بهترین زمان باروری شما دو تا سه روز قبل از بالا رفتن دمای بدنتان است. وقتی افزایش دما دو تا سه روز ثابت می ماند، می توانید فرض کنید که تخمک گذاری اتفاق افتاده است.
      می توانید از دماسنج های دهانی برای چک کردن دمای پایین تنه تان استفاده کنید. هر روز صبح قبل از اینکه از جا بلند شوید، دمای بدنتان را اندازه گیری کنید. می توانید دما را جایی یادداشت کنید و تغییرات را چک کنید.

      · مزایا: روش بسیار ساده ای است. تنها هزینه ای که برایتان دارد خریدن یک دماسنج است.
      · معایب: تغییر دما ممکن است خیلی دیر ایجاد شود یعنی بعد از اینکه تخمک گذاری انجام شده است. شاید گرفتن دمای بدن هر روز کار چندان آسانی نباشد مخصوصاً اگر ساعات خوابتان تنظیم نیست.

      از کیت های مخصوص تست تخمک گذاری استفاده کنید
      کیت های مخصوص که در داروخانه ها هم موجود است ادرار شما را برای بررسی هورمون هایی که قبل از تخمک گذاری تولید می شود تست می کند. برای گرفتن دقیق ترین نتیجه حتماً از دستورالعمل روی برچسب آن استفاده کنید.

      · مزایا: این کیت ها نزدیک ترین زمان تخمک گذاری را تشخیص می دهند یا قبل از اینکه تخمک گذاری اتفاق بیفتد هشدار می دهند. آن را می توانید بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کنید.

      · معایب: هزینه تهیه این کیت ها برای خیلی از خانم ها ممکن است گران باشد.

      با حداکثر رساندن قدرت باروری
      وقتی قصد باردار شدن دارید، بایدها و نبایدهای زیر را در نظر داشته باشید.
      بایدها:
      · مداوماً رابطه جنسی داشته باشید. اگر مداوماً دو تا سه بار در هفته رابطه جنسی داشته باشید احتمال اینکه یکی از دفعات با دوره باروری همزمان شود بالا می رود. برای زوج های سالمی که می خواهند بچه دار شوند چیزی به اسم رابطه جنسی زیاد از حد وجود ندارد. برای بچه دار شدن باید مداوم رابطه جنسی داشته باشید.

      · نزدیک به زمان تخمک گذاری، روزی یکبار سکس داشته باشید. اینکار احتمال بارداری را بالاتر می برد. بااینکه غلظت اسپرم همسرتان هر بار که سکس داشته باشید کمی پایین می آید اما در مردهای سالم این کاهش چندان مهم نیست.

      · انتخاب های سالمی در زندگی داشته باشید. وزنتان را در حد سلامت نگه دارید و فعالیت های جسمی را جزء برنامه روزانه تان قرار دهید. رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید، مصرف کافئین را محدود کنید و استرستان را هم کنترل کنید. عادات خوب در زندگی هم برای خودتان و هم برای فرزندتان حین بارداری مفید است.

      · قبل از بارداری برنامه ریزی داشته باشید. پزشکتان می تواند سلامت عمومی بدنتان را بررسی کرده و تغییرات لازمی که باید در زندگیتان ایجاد کنید تا احتمال باروریتان بالا رود را مشخص کند. این برنامه ریزی مخصوصاً در مواقعی که شما یا همسرتان یک مشکل سلامتی داشته باشید بسیار خوب است.
      · ویتامین مصرف کنید. اسید فولیک (ویتامین B9) نقش بسیار مهمی در رشد جنین بر عهده دارد. مصرف مکمل های ویتامین یا اسید فولیک چند ماه قبل از بارداری احتمال ایجاد مشکلات جسمی برای نوزاد را کاهش می دهد.

      نبایدها:
      · سیگار. تنباکو ترشحات رحم را تغییر می دهد که باعث می شود اسپرم به تخمک ها نرسد. همچنین می تواند خطر سقط جنین را بالا ببرد و باعث شود اکسیژن و موادمغذی به جنین نرسد. پس برای سلامت خود و فرزندتان بهتر است که سیگار را کنار بگذارید.

      · مشروبات الکلی. مصرف مشروبات الکلی در دوران بارداری قدغن است.

      · مصرف دارو بدون تجویز دکتر. برخی داروها حتی آنهایی که بدون نسخه هم قابل تهیه هستند، بارداری را دشوار می کنند. برخی دیگر در زمان بارداری برایتان مضر هستند

      .
      چه زمان به پزشک مراجعه کنید
      با رابطه جنسی مداوم و بدون جلوگیری، اکثر زوج ها در طول یکسال باردار می شوند. اما بعضی از زوج ها به کمک بیشتری نیاز دارند.

      اگر در ابتدای دهه سی سالگی خود هستید و شما و همسرتان از سلامتی کامل برخوردارید، یکسال قبل ازاینکه با پزشک مشورت کنید، خودتان امتحان کنید. اما اگر ۳۵ سال به بالا هستید یا یکی از شما مشکل باروری خاصی داشته باشد بهتر است با پزشک مشورت کنید.

      ناباروری در خانمها و آقایون به یک میزان اتفاق می افتد و درمان های زیادی هم برای آن وجود دارد. متخصص زنان شما با شناسایی علت مشکل به شما کمک خواهد کرد.

  • علی , آگوست 1, 2016 @ 3:35 ب.ظ

    سلام من سالهاست که عاشق دختر خالم بودم و او با یه نفر دیگه ازدواج کرد به خاطر این اتفاق افسرده شدم تا دم خودکشی پیش رفتم بعد برای مدتی فراموشش کردم اما الان چند وقتی فکرش عذابم میده چکار کنم کمکم کنید

    • راهنما , آگوست 1, 2016 @ 11:50 ب.ظ

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

  • z , آگوست 7, 2016 @ 2:53 ق.ظ

    سلام نامزدم بهم خیانت جنسی کرده، با وجود اینکه ابراز پشیمانی کرده، و گفته از روی هوس نبوده بلکه بخاطر لحبازی با من بوده، اما من داغون شدم
    مشاور هم کمکی بهم نکرده
    درحال حاضر نمیتونم ازش جدابشم بنا به دلایلی
    آیا این نفرت من بهش کم میشه؟ از چشمم افتاده،اصلا بهش اعتماد ندارم

    • راهنما , آگوست 7, 2016 @ 10:44 ق.ظ

      دوره نامزدی رو برای همین روزا گذاشتن که افراد از هم شناخت پیدا کنن و بتونن انتخاب درستی انجام بدن
      ۱- نباید عکس العمل آنی از خود نشان دهید و یکمرتبه به دلیل بدعهدی همسرتان تصمیم بگیرید که از او جدا شوید. شما نیازمند کمی زمان هستید تا مسایل دیگر را نیز زیر و رو کنید. نباید به طور خاص تمام توجه خود را به خیانتی که از او سر زده معطوف نکنید. ۲- باید قبول کنید که احساس خشم، عصبانیت، شک و تردید، شکه شدن، آشفتگی، ترس، درد و رنج، افسردگی، و پریشانی برای فردی که شاهد خیانت همسرش بوده کاملا نرمال است. ۳- این مشکل باعث به وجود آمدن برخی مشکلات فیزیکی در فرد می شود از قبیل: حالت تهوع و استفراغ، اسهال، مشکلات مربوط به خواب (بی خوابی و یا پر خوابی)، لرزش، اختلال حواس، کم غذایی و کم اشتهایی. سعی کنید در این حال بیش از پیش از خود مراقبت کنید. ۴- خودتان را وادار کنید تا غذاهای سالم مصرف کنید، طبق برنامه پیش بروید، به اندازه کافی استراحت کنید، هر روز ورزش کنید، به اندازه کافی آب بنوشید و تفریح داشته باشید. ایجاد تعادل، بهترین راه حل، برای مبارزه با آسیبی است که به شما وارد شده است. ۵- خندیدن کاملا طبیعی و نشان دهنده سلامت فرد است. فیلم یا سریال های تلویزیونی خنده دار تماشا کنید و مقداری از وقت خود را با افرادی صرف کنید که خنده بر روی لب های شما می اورند. زندگی بدون اینکه توجهی به قلب های شکسته و خیانت های همسران داشته باشد، همچنان در حال پیش رفتن است. ۶- گریه کردن نیز یک امر کاملا طبیعی است. اگر خود به خود گریه نمی کنید، می توانید آهنگ های غمگین گوش کنید و یا به تماشای فیلم های تراژیک بنشینید. ۷- برای خود یک ژورنال درست کنید. تمام افکار و احساساتی که به شما به دلیل خیانت و بی وفایی همسرتان دست می دهد را بر روی کاغذ یادداشت کنید. ۸- با همسر خود در مورد بدعهدیش صحبت کنید. تمام سوال هایی که به ذهنتان میرسد را بپرسید. شاید با این کار به این نتیجه برسید که همسرتان هنگام ارتکاب به این کار، اصلا فکر نمی کرده که به شما خیانت می کند. ۹- به دنبال مشاوره بروید. سعی نکنید تا به تنهایی از پس این مشکل برآیید. هم شما و هم همسرتان پیش از اینکه مجددا رابطه جنسی بدون محافظت با هم برقرار کنید، باید تحت آزمایش HIV (ایدز) و تست سایر بیماری های آمیزشی قرار بگیرید. ۱۰- حداقل یک روز به خود فرصت دهید. ۱۱- نباید ضربه روحی وارده را پنهان کنید. با فرزندانتان صادق باشید؛ اما لازم نیست جزییات مشکل را نیز برای آنها شرح دهید. قسم هایی نخورید که بعدها نتوانید به آنها عمل کنید. تنها چیزی که بچه ها باید بدانند این است که حال شما رفته رفته رو به بهبودی خواهد رفت. ۱۲- سعی نکنید این بازی، که چه چیز و یا چه کسی مسبب بروز چنین فاجعه های شده است را شروع کنید. با این کار صرفا انرژی خود را تلف می کنید. در اینصورت فقط می توانید نفر سوم را سرزنش کنید و خودتان خوب می دانید که هیچ چیز درست نخواهد شد. ۱۳- اگر بیش از اندازه عصبانی باشید، بر سر مسایل کوچک داد و بیداد راه بیندازید، احساس کنید که بر روی طناب باریکی در حال راه رفتن هستید، و زمانی که به یاد بدعهدی همسر خود می افتید، عکس العمل های شدید فیزیکی از خود نشان دهید، بی شک دچار استرس بعد از ضربه روحی شده اید و باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. ۱۴- انتظار نداشته باشید که حس آشفتگی، بی اعتمادی و عصبانیت به مجرد اینکه تصمیم می گیرید همسر خود را ببخشید و به سرسپردگی خود ادامه دهید به راحتی از بین برود. از بین رفتن دردورنج وارده از طریق خیانت، نیازمند زمان است. ۱۵- واقع بین باشید. درآمد، سرمایه، وضعیت مسکن، و حمل و نقل خود را در نظر بگیرید. اگر تصمیم به خاتمه زندگی زناشویی خود می گیرید باید ببینید که آیا جایی برای زندگی کردن دارید و منبع درامدی دارید که از آن طریق بتواند نیازهای اولیه تان را مرتفع سازید. توجه: ۱) بی وفایی یک فرد، هیچ گونه دلیل روشنی ندارد. ممکن است نشات گرفته از سایر مشکلات در زندگی مشترک باشد، ممکن است چیزی در درون قلب همسرتان وجود داشته باشد و … به هر حال شما هیچ گاه به درستی دلیل واقعی آنرا متوجه نخواهید شد. ۲) نوع خیانت، معمولا فهم و درک آنرا راحت تر می کند. آیا به یک شب ختم می شود؟ به دلیل مشکلات زندگی بروز کرده؟ اعتیاد به برقراری رابطه جنسی بوده؟ آیا خیانت صرفا برای خاتمه دادن به زندگی مشترک بوده؟ ۳) به خاطر داشته باشید که زندگیتان با گذشته فرق کرده و باید ناراحتی به وجود آمده را تسکین دهید. ۴) به طور مشابه می توان گفت که مرگ نزدیکان نیز باعث بروز غم و اندوه می شود (از عدم پذیرش از سوی فرد شروع می شود، بعد خشم، عصبانیت، کشمکش، افسردگی و در نهایت به پذیرش ختم می شود) پس چنین مسایلی بدین معنا نیستند که زندگی به پایان رسیده است و شما دیگر قادر به ادامه دادن آن نیستید، چرا که در اصل شما این توانایی را در وجود خود دارید و تنها مشکل به کارگیری ان است که کمی دشوار می باشد. ۵) پیش از اینکه خانواده خود و یا همسرتان را در جریان بد عهدی او قرار دهید، مجددا بر روی این امر فکر کنید. افراد خانواده می توانند کینه ها را برای مدت زمان بیشتری نگه دارند و شرایط را بدتر کنند.

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴

  • گل , آگوست 7, 2016 @ 6:46 ق.ظ

    سلام شوهرم میگوید مقداری ازمهریت یاببخش تاکنارت باشم وگرنه تحدیدم کرده که اینکاریانکنی حق ازدواج مجذ گرفته ودست ازسرخانوادت برنخواهم داشت دفترخانه هاالان که میخواهم اینکاروبکنم رضایت پدرم یامیخواهندوپدرم هم راضی نیست من اینکاریابیشتربخاطرخانوادم میکنم ولی اوناهم دیگه کنارم نیستن من قانونان میتونم مهریه ام روببخشم یانه بی اذن پدرچون چاره ای زاینکاربرایم نمانده ایابنطرتان درکنارهمسرم باشم یاپدرم راهنماییم کنید چون یکطرف پدرم هست که سالهازحمتم یاکشیده وطرف دیگرهمسرم فقط زودجواب دهید

    • راهنما , آگوست 7, 2016 @ 10:52 ق.ظ

      و البته بعد از بخشیدن مهریه هم مشخص نیست ایشون بخواد با شما زندگی کنه یا نه
      پس بهتره در این مورد شتابزده عمل نکنید و اینقدر ساده لوحانه به موضوع هم نگاه نکنید در این مورد حتما” مشاوره حقوقی انجام بدید

  • ايدا , آگوست 8, 2016 @ 5:06 ب.ظ

    باسلام من مدتی با همکلاسی اشنا شدم کلی اولا رابطمون خوب بود بعد ان نسبت سرد حرف میزد که میگفت به خاطر مشکلات کاری هست بعد یه مدت دوستیمون جدی تر شد الان بد بین شده یکبار تو گوشیم شماره چند تفر و دید که پیشنهاد داده بودن منم کلا نه گفته بودم تو پیغام هام مشخص بود الان کلا بد بینی من به خاطرش به همه نه گفتم الان موندم چیکار کنم گناه نکرده راهنمایی کنین چطوری میتونم اعتمادشو جلب کنم

    • راهنما , آگوست 9, 2016 @ 11:02 ق.ظ

      مشکل از شما نیست از ایشونه که باید با بدبینی و شکاک بودنش کنار بیاد و راه درمانی رو پیش بگیره … و گرنه در اینده با هر اتفاقی اعتمادش از شما سلب خواهد شد

      • ايدا , آگوست 9, 2016 @ 1:21 ب.ظ

        برای کمک چیکار میتونم بکنم خودم حق میدم منم بودم کلا میشکستم

  • سروين , آگوست 9, 2016 @ 8:35 ب.ظ

    با سلام
    دختری ۲۱ ساله هستم در رشته داروسازی به مدت دو ماه با پسری در رشته پزشکی اشنا شدم و به این نتیجه رسیدم که کاملا نمیتوانم او را قبول کنم و ردش کردم ولی پس از ۴ ماه نتوانستم فراموشش کنم و به سراغش رفتم هم اکنون در بن بست هستم.از این که کامل رهایش کنم وحشت دارم و ضمنا از اینکه جواب مثبت بدهم هم میترسم. نمیدانم چه کار کنم.لطفا کمکم کنید. تجربه اولم هم بود شاید وابسته شده ام نمیدانم.

    • راهنما , آگوست 10, 2016 @ 3:27 ب.ظ

      بهتره از این روابط عاطفی که جز وابستگی ارمغانی برای شما نداره دوری کنید ….
      در غیر اینصورت این رفتارها روی زندگی تحصیلی شما هم اثر منفی خواهد گذاشت .. هرچند شما میدونی که ایشون با معیارهای شما همخوانی نداره پس خودتون رو گول نزنید

  • فریده,ا , آگوست 10, 2016 @ 1:06 ب.ظ

    من قبل عید نوروز براى پروفایل تلگرامم چنتا عکس و مطلب کنایى تیکه دار گذاشته بودم، اونم به خاطر یکى از دوستام که باهاش حرفم شده بود، بعد امسال کل مطالب پروفایلم رو عوض کردم، من و خواهر شوهرم از قبل عید با هم ارتباط مجازى و حقیقی نداریم یعنى مطلبى بینمون رد و بدل نمیشه.
    حالا خواهرشوهرم اومده و یکى از همون مطالب تیکه دارى که من برا پروفایلم گذاشته بودم رو برداشته و گذاشته به پروفایل خودش و برا من بعد از مدتها چنتا عکس و مطلب فرستاده، شما باشىن چه برداشتى میکنین؟ به نظرتون پروفایلش رو میخواسته ببینم؟ لطفا راهنماییم کنین.
    متشکرم.

    • راهنما , آگوست 10, 2016 @ 4:14 ب.ظ

      هیچ برداشتی نمیکنیم … قرار نیست در زندگی به هر رفتاری که دیگران انجام میدن فکر کنید و برای خودتون فکر و مشکل جدید بتراشید

      • علی , سپتامبر 6, 2016 @ 6:43 ب.ظ

        دنبال دردسر میگردیا

  • pari , آگوست 11, 2016 @ 11:23 ب.ظ

    باسلام برای سقط جنین شش هفته ای ۱ گرم زعفران دمکرده و ۱لیوان ابغوره خوردم ۱ روز گذشته ولی خبری نیست و خونریزی ندارم میخواستم ببینم تاثیر داره و چقدر طول میشه جنین سقط بشه درضمن بارداری ناخواسته بود لطفا زودتر جواب بدید منون

    • راهنما , آگوست 12, 2016 @ 11:59 ب.ظ

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

  • مریم , آگوست 23, 2016 @ 1:45 ق.ظ

    سلام خسته نباشید.من دختر ۷ساله ای دارم که دختر تقریباآرامی هست.وتنهایی اصلا اذیتم نمی کنه فقط دو دختر خاله داره که هم سن دخترم هستنفقط چند ماهی از دخترم بزرگ هستن.وقتی باهم یک جا هستن اون دو دختر خاله دختر منو اذیت می کنند.دختر منمجز گریه کردن کاری نمیکنه.خیلی آسون به دخترم حرف زور می زنند.و هم من همدخترم اذیت میشه.من چیکار کنم می ترسم دخترم بزرگ بشه و همه بهش زور بگن.

    • راهنما , آگوست 23, 2016 @ 11:37 ق.ظ

      مشاوره کودک و نوجوان انجام بدید
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

      ۱- تشویق و تعریف شما ازاطفال –تا ۶سالگی –و پرهیز از محدود کردن آن ها سنگ بنای داشتن فرزندانی با اعتماد به نفس بالاست .
      ۲- استعدادها , توانایی ها وپیشرفت های دیگران را به رخ فرزندان خود نکشید .
      ۳- از بی توجهی به فرزندان خود بپرهیزید , طوری رفتار کنید که او احساس کند وجودش باعث گرمی خانواده است .
      ۴- درفتارنسبت به فرزندان خود عدالت را رعایت کنید .
      اگر یکی از فرزندان شما به خاطر اعمال خود مستحق محبت یا رسیدگی بیشتر است به گونه ای رفتار کنید که دیگرفرزندان علت این توجه و رسیدگی را بدانند.
      ۵- نمی توان با دروغ گفتن فرزند را راست گو تربیت کرد.
      با اعمال خود رفتار نیک را به او یاد دهید .
      از کلمات و الفاظ رکیک و زشت هرگز استفاده نکنید.
      ۶- هرگز سوالات فرزندانتان را بی پاسخ نگذارید .
      پرسش های فراوان کودکان نشانه کنجکاوی و تیز هوشی آن هاست .
      ۷- از تحقیر فرزندان خود دربین دوستانش یا اعضای فامیل واقعا بپرهیزید .
      تذکرات لازم را بعدا در فضایی محبت آمیز , آرام و بدون سرزنش به او بگویید .
      ۸- عقاید فرزندان را نمی توان با تحقیر , اجبار و…تغییر داد .
      سعی کنید اختلاف سلیقه فرزندانتان با خود را درک کنید و آن ها را تحمل نمایید و عقاید انحرافی آن ها را با آگاهی دادن اصلاح کنید .
      ۹- از اعمال نیک و پسندیده فرزندان خود , بسیار یاد کنید
      بگذارید فرزندانتان با شنیدن تعریف های شما احساس خوش آیند حضور در جمع بزرگان را تجربه کنند .
      ۱۰- کودکان خود را با عبارتهایی صدا بزنید که موجب خوشحالی و احساس شخصیت در آن ها و اطرافیان آنها بشود ,مانند علی آقا زینب خانم و…..
      ۱۱- مسئولیت هایی را به فرزندان خود واگذار کنید که متناسب با سن و توانایی های آن ها باشد .
      مثلا , کودک ۶ساله به تنهایی نمی تواند در صف نانوایی ایستاده و نان بگیرد ولی می تواند یک قالب پنیر بخرد .
      ۱۲- درانجام کارهای سخت , علاوه برکمک کردن , فرزندان را دائما تشویق کرده و آنها را به پیروزی امیدوار کنید .
      ۱۳- برای تقویت یک صفت پسندیده در فرزندان زیر ۱۵سال برای آن ها داستانهایی تعریف کنید که نقش اصلی داستان , کودکی هم سن و سال فرزند شما و دارای آن صفت پسندیده است .
      ۱۴- برای تنبیه فرزندان هرگز آنها را کتک نزنید بلکه سعی کنید چیزهای مورد علاقه او رابرای مدتی متناسب با اشتباهش از او بگیرید .
      مثلا به خاطر نمره ی کم در امتحان میان ترم ,یک هفته از تماشای تلویزیون محروم است .
      ۱۵- کمک کردن به دیگران و تقویت روحیه بخشندگی و انسان دوستی را عملا به کودکان خود بیاموزیم .
      مثلا : آن ها را تشویق کنیم بخشی از پول توجیبی خودرا صدقه بدهند.
      ۱۶- از فرزندان خود بخواهیم در صورت امکان علت حالت های متفاوت روانی خود مانند شادابی , اضطراب , افسردگی و….را صادقانه و با شجاعت برای ما بیان کنند .
      ۱۷- فرزندان ما باید باور کنند که والدین شان درهمه حال به آن ها توجه دارند .
      مثلا هنگام خروج از خانه برای آنها یک یاداشت کوچک ویا …بگذارید .
      ۱۸- اوقاتی که درکنار خانواده هستید واقعا به آن ها اختصاص دهید . نه اینکه به تماشا کردن فیلم یا مطالعه روزنامه و….مشغول شوید .
      مثلا :با خاموش کردن تلویزیون به تعریف کردن لطیفه و خاطرات خود که متناسب با سن فرزندان است وقت آن ها را پرکنید .
      ۱۹- تشویق فرزندان باید در مقابل تلاش آن ها باشد نه در مقابل استعدادهای آن ها
      مثلا :تشویق برای صوت خوش قرآن خیلی موضوعیت ندارد مگر اینکه همراه با صوت خوش , صحت قرائت , تجوید و…باشد .
      ۲۰- کتابهای داستانی متناسب با میزان اطلاعات و افکار اودر اختیارش قراردهید .

  • من , آگوست 24, 2016 @ 8:11 ق.ظ

    با سلام دختر ۳۰ ساله هستم با ظاهری بسیار خوب،معلم زبان انگلیسی در یکی از مدارس معتبر تبریز هستم تا به حال با ۴ نفر رابطه جدی قبل از ازدواج داشتم ولی متاسفانه به نتیجه نمیرسم،تنها خواسته من از طرف مقابلم توجه و عشق بسیار هست چون خودمو لایق میدونم،اطرافیانم همیشه بهم میگن که چقدر خوشبخته اونی که با تو ازدواج میکنه ولی ….

  • سولماز , آگوست 25, 2016 @ 11:35 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من حدود سه ماه هس که نامزد کردم در این مدت فهمیده ام که همسر من خیلی به رفتارهای اطرافیانم دقت میکند مثلا بعضی رفتارای پدرم برای او بی احترامی به حساب میاید به این خاطر میگوید دوس ندارم به خانه شما بیایم تا این بی احترامی را نبینم ولی من به او میگویم اگر تو رفت و امد نداشته باشی با خانواده من مشکلاتی پیش میاید که باعث میشود ما نتوانیم همدیگر را ببینیم ولی او باز حرفه خودش را میزند و به من نیز میگوید که از پدرت طرفداری میکنی ،من نمیخاهم اول زندگی مشکلی بین او و خانواده ام پیش بیاید ولی باز میبینم که او این کار من را طرفداری ااز پدرم و کار اشتباه او میداند خواهش میکنم به من راهکاری بگویید تا این مشکل من برطرف شود پدر من هم ادم یه دنده ای هس میترسم چیزی بگویم که مشکلاتم بیشتر شود

    • راهنما , آگوست 26, 2016 @ 3:44 ب.ظ

      دوست عزیز خوب دقت کنید … دوره نامزدی دوره طلایی شناخته و مسلما” در این دوره میتونید همسرتون رو خوب بشناسید
      پس خوب به رفتارهای ایشون دقت کنید …و حتما” قبل از ادامه دادن به این رابطه مشاوره ای حضوری انجام بدید

  • ترنم , آگوست 29, 2016 @ 12:21 ب.ظ

    منو شوهرم همکاریم.اوایل اینطوری نبود ولی الان حس میکنم خیلی شکاک شده.نه به من که به کل جامعه.دوست نداره تنهایی جایی برم.خ.نه پدرمادرم آرایشگاه مهمونی عروسی.هرجابرم باید باخودش برم حتی برای خرید لباس و لوازم ضروری هم اون باید باشه.این روشو دوس ندارم دلم میخواد بعضی وقتها تنهایی برم خرید .احساس میکنم زندانی شدم و اون زندانبان منه.از این وضع خسته شدم. ولی چون حرف گوش نمیده نمیتونم بهش بگم.چیکارکنم؟

    • راهنما , آگوست 30, 2016 @ 12:06 ب.ظ

      شکاکیت بیماری افراد ضعیف النفس و بداندیش است. هرکس دو عنصر اساسی حسادت و خودکم بینی را داشته باشد به شکاکیت هم دچار خواهد شد .البته گاهی هم ممکن است ابتدا زمینه های شک به وجود آید و سپس فرد مشکوک با افراط در شک ،دچار ضعف اخلاقی و حسادت نیز بشود. بنابراین برای درمان آن،ضمن پاکسازی زمینه های شک، با این دو عامل نیز باید مبارزه کرد. تنها، کسی که همسر شکاکی داشته باشد می داند شکاکیت چه درد بی درمانی است و چه جهنمی از آن ساخته می شود.

      فرد شکاک اعم از زن یا مرد، به اندازه تسلط، نفوذ و توانی که در زندگی دارد، همسرش را محدود و محروم می سازد. فرد شکاک حتی اگر در زمان حال مسئله ای برای شک کردن پیدا نکند، مشکلاتی را برای آینده فرض کرده و به عملکرد درست همسرش در مقابل آن مشکلات فرضی شک می کند. لذا اگر چه امتناع از توضیح و استدلال منطقی، وضعیت فرد شکاک را بدتر می کند، اما پاسخ دادن و روشن کردن نقاط مبهم نیز، چندان مشکلی را حل نمی کند. مثلا اگر زنی اکنون از تعهد و وفاداری همسرش مطمئن است و به دلیل اقدامات منطقی و صداقت او دلیلی برای ایراد گرفتن پیدا نمی کند، فرض می کند در آینده کسی قصد فریب همسرش را خواهد داشت; آنگاه به وفاداری و تعهد همسر خود در شرایط فرضی آینده شک می کند لذا بازهم آرامش نخواهد داشت. یک کارشناس ارشد روانشناسی می گوید: “این افراد تصور می کنند در صورت بروز مشکل نمی توانند آن را حل کنند پس تلاش می کنند از وقوع مشکل جلوگیری کنند.

      اتفاقات را فاجعه آمیز و بزرگ می بینند و پیامدهای آن را بسیار ناگوار و تلخ می شمارند و ابعاد منفی یک حادثه را عمق می دهند به این دلیل برای واقع نشدن حادثه، مدام در آینده زندگی می کنند و از حال لذت نمی برند. به این ترتیب اغلب از احساس نارضایتی مدام و اضطراب در رنج هستند و از آن جا که نمی توانند آینده را به طور کامل پیش بینی کنند و مانع وقوع حوادث ریز و درشت شوند هرگز به رضایت از زندگی دست پیدا نمی کنند. در واقع آنها حتی اگر مشکلی نداشته باشند همیشه در اضطراب مشکلات احتمالی آینده هستند و نمی توانند به رضایت خاطر برسند. وی درباره نحوه برخورد با افراد شکاک می گوید: همسران نقش مهمی در گرایش یکدیگر به شک و بدبینی و یا درمان آن دارند، گاهی همسران به شک و دودلی یکدیگر دامن می زنند و وقتی نقطه ضعف همسرشان را می یابند او را از این طریق تحت فشار قرار می دهند در حالی که این رفتارها به بغرنج تر شدن اوضاع منجر می شود.”

      اگرچه شکاکیت مردان مشکل سازتر است اما ندرتا مردی با این بیماری دست و پنجه نرم می کند در حالی که شکاکیت در بین زنان کم و غیرمعمول نیست. رواج شکاکیت بیشتر در بین زنان دلایل خاصی دارد که به شرایط نامتعادل زندگی زنان در جوامع باز می گردد. ترس و توجه عمیق به خطراتی که خانواده ها را از هم می پاشد از این دلایل است. وقتی ازدواج مجدد مرد متاهل به راحتی امکانپذیر است; وقتی همه ما از برخی ازدواجهای زیر زمینی اطرافیانمان اطلاعاتی داریم، طبیعی است که نگران باشیم. وقتی بدحجابی و بی قید و بندی در بسیاری از محیط های کاری فاسد، منجر به فروپاشیدن خانواده ها می شود; وقتی تجربیات متعددی ثابت کرده است که هر زندگی محکمی هم تزلزل پذیر است، ترس زن خانواده دار، نیز پیامدی طبیعی خواهد بود.

      بنابراین ترس، عمده ترین عامل شکاکیت زنان محسوب می شود. بی توجهی به این ترس و دامن زدن به آن با شکل های مختلف شوخی، لاابالی گری، امتناع از توضیح رفتارهای مبهم و… می تواند عامل تقویت شک باشد که در این صورت خود مردان هم در جهنمی که برای خود می سازند، مقصرند .مردها باید رفتاری منطقی و واضح داشته باشند. پنهانکاری و ایجاد ابهام، شک ساز است. اما زنان نیز باید بپذیرند که وقتی دچار شک و وسواس هاس شک می شوند رفتاری بسیار غیر منطقی دارند. خیلی از اوقات نحوه سوال پرسیدن یا محتوای سوالات، موجب توهین به مرد است و همین امر سبب خود داری او از پاسخ نیز می شود. زنان ،خود نیز اگر بنا باشد برای هرکار کوچک و بزرگی توضیح بدهند خسته و عصبانی خواهند شد. چنانچه مردی از نظر اطرافیان متعهد و خانواده دار تلقی شود ،ایراد ها و شک و وسواس های زن بی مورد و از روی بیماری شکاکیت است و زن موظف است با آن مبارزه کند مگر اینکه واقعا دلایلی منطقی و واضح برای شک ارائه دهد که نه تنها از نظر خود زن ،بلکه از نظر دیگران هم منطقی حساب شود. به هر حال وقتی شک و وسواس ایجاد شد همسران هر دو وظیفه دارند آن را از بین ببرند قسمت بیشتر درمان، وظیفه خود شکاک است و قسمت دیگر وظیفه همسر اوست.

      در راه مبارزه با شک، مشورت کردن با مشاورین مجرب بسیار خوب و کارساز است. تقویت زمینه های اعتماد در وجود خود فرد شکاک نیز راهکار اصلی محسوب می شود. شکاک نه تنها نسبت به همسر، بلکه نسبت به همه اطرافیان خود به تمرین اعتماد احتیاج دارد. تقویت توکل و ایمان به خدا نیز بسیار مفید است .اصلا یکی از پایه های شک، ضعف ایمان است. زیرا زمینه های شک همواره در دنیا فراهم است. افراد خود باید با رعایت بهداشت معنوی و اخلاقی از ابتلا به آن ایمن باشند. فرد شکاک، قطعا از ایمان ضعیفی برخوردار است. توکل به خداوند هیچ گاه شک و سو»ظن را تقویت نمی کند بلکه آن را به کلی از بین می برد. کسی که معتقد است خدای مهربان و مقتدری هست که در مواقع نیاز به کمک بنده می شتابد و او را به بهترین شکل ممکن یاری می رساند، هیچگاه از خیانت اطرافیان خود و یا هر حادثه احتمالی هولناک دیگری نخواهد ترسید. بیکاری نیز زمینه های شک را تقویت می کند. فرد شکاک باید به کار یا هنری که مورد علاقه اوست و واقعا فکر و قلبش را مشغول می کند، اشتغال ورزد. هرکاری که موجب درمان حسادت و تقویت اعتماد به نفس باشد، هم در درمان شک موثر است که باید راهکارهای آن را در موضوعات حسد و اعتماد به نفس جستجو کرد.
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

  • گل , سپتامبر 3, 2016 @ 9:43 ب.ظ

    باسلام من جوابتونوالان دیدم شوهرم بعدازاینکه من مهریه ای که به من داده بودروبرگردوندم ازخونخ بیرونم کرد وپدرمم میگه باید اون مقدارمهریه ای که بهش دادی روپس بگیری تابرگردی خونم بنظرتون من الان چیکارکنم شوهرم میگه بذارمقداری ازمهریت بمونه تانگهت دارم ولی کسی حتی مشاوره هم این طرزفکراونویه نوع دسیسه چینی میدونه ولی من که نمیتونم توکوچه بمونم بنظرتون چیکارونم توروخداکمکم کنیدمن دیگه ذهنم کارنمیکنه

    • راهنما , سپتامبر 5, 2016 @ 9:25 ق.ظ

      از وساطت بزرگان فامیل برای رفع این مشکل استفاده کنید

  • R , سپتامبر 4, 2016 @ 11:34 ب.ظ

    سلام خسته نباشین من دختری ۲۰ساله ام حدود یه سال بایه پسری دوست بودم بعدازهم جداشدیم الان باوجودگذشت یک سال بازمن نتونستم فراموشش کنم کلاتمرکزموازدست دادم به نظرتون چیکارکنم؟

    • راهنما , سپتامبر 5, 2016 @ 10:59 ق.ظ

      همه یادگاری‌های رابطه قبلی را از دیدرس خود دور کنید. شاید خیلی جالب به نظر نرسد اما لازم و ضروری است.

      عشق چیزی بسیار خاص است زیرا وقتی شکست می‌خورد قدرت آسیب زدن به ما را دارد. نباید این شکست را به خودتان بگیرید. هر روز روابط بسیاری با شکست مواجه می‌شوند و این به آن معنی نیست که دیگر عشقی وجود نخواهد داشت. دلیل آن هر چه که باشد، اینکه یاد بگیرید چطور کسی که خیلی دوست داشته‌اید را فراموش کنید کار بسیار سختی است و نیازمند گذشت زمان است. خوشبختانه، خیلی‌ها این کار را انجام داده‌ و با موفقیت روبه‌رو شده‌اند. ما روش آن را به شما آموزش می‌دهیم.

      مراحل

      بخش اول: تغییر دیدگاهتان
      ۱ – بفهمید که هنوز ممکن است این فرد را دوست داشته باشید
      اگر تصور می‌کنید نمی‌توانید فراموشش کنید، احتمالاً دلیلی دارد. شما اوقات فوق‌العاده‌ای را با هم گذرانده‌اید و بخش مهمی از قلبتان را به او داده‌اید. حالا که تصمیم گرفته‌اید فراموشش کنید، دیگر به آن فرد طوری که دوست دارید باشد نگاه نکنید و سعی کنید خودِ واقعی‌اش را ببینید.

      _ اگر به شما دروغ می‌گوید یا فریبتان می‌دهد و یا احساسش نسبت به شما عوض شده است باید بفهمید که این رابطه اصلاً رابطه سالمی برای شما به حساب نمی‌آید. ممکن است برایتان سوءتفاهم شود یا عصبانی شوید. فراموش کردن این فرد ممکن است خیلی سخت باشد اما به این معنی نیست که نمی توانید فراموشش کرده و زندگی‌تان را پیش ببرید.

      _ همچنین درک کنید که فراموش کردن به این معنی نیست که دیگر نمی‌توانید آن فرد را دوست داشته باشید. فقط به این معنی است که عشق شما به او تغییر کرده است. هنوز می‌توانید او را ببینید، بهترین آرزوها را برایش داشته باشید و دعا کنید که خوشبخت شود. فراموش کردن به این معنی نیست که باید به طور کل نادیده‌اش بگیرید؛ یعنی باید بیشتر به فکر خودتان باشید.

      _ به خودتان باور داشته باشید. شما چیزهای زیادی دارید. عشق یعنی فهمیدن بیشتر درمورد خودتان از طریق دیگران. با تجربه عشق‌های بیشتر، اطلاعات بیشتری درمورد خودتان به دست می‌آورید. اگر خودتان، خودتان را باور نداشته باشید، عشق بعدی‌تان چطور می‌تواند باورتان کند؟

      ۲ – درک کنید که آدم‌های دیگری هم هستند، فقط شما نمی‌بینید
      احتمالاً خیلی زیاد این فرد را دوست داشته‌اید که شما را به نقطه‌ای رسانده است که هیچ کس دیگری را در دنیا به جز او نمی‌بینید. فراموش کردن سخت‌ترین قسمت کار است و ممکن است زمان زیادی طول بکشد اما زندگی کوتاه‌تر از آن است که بخواهید آن را هدر دهید.

      _ همه ما دوست داریم در دنیای افسانه ای زندگی کنیم که در آن همه چیز دقیقاً طبق برنامه‌مان پیش می‌رود و هیچ سختی و مشکلی وجود ندارد، اما زندگی واقعی اینطور نیست. افراد زیادی هستد که قبل از این که با یک فرد خاص بمانند، در طول زندگی‌شان با آدم‌های زیادی رابطه عاشقانه برقرار می‌کنند.

      _ سعی کنید خوش‌بین باشید. نیمه پر لیوان را ببینید. به جای اینکه فکر کنید، «من عشقم را از دست دادم»، فکر کنید «من الان مجردم!». به جای اینکه فکر کنید «کسی که خیلی وقت بود می‌شناختم را از دست دادم»، فکر کنید «حالا باید با آدمهای زیادی آشنا بشوم». خوش‌بین بودم کمکتان می‌کند زودتر فراموش کنید.

      ۳ – بدانید که ممکن است شما بیشتر از مقداری که طرف‌مقابلتان دوستتان داشته، دوستش داشته‌اید
      این مورد شاید سخت باشد زیرا به احتمال زیاد طرف مقابل نمی‌دانسته است که شما چقدر عاشقش بوده‌اید. اما اشکالی ندارد. این به آن معنی نیست که شما فردی دوست‌داشتنی، جذاب یا فریبنده نیستید. فقط به این معنی است که فرصت دیگری برایتان هست که کسی را پیدا کنید که درست همان اندازه که شما دوستش دارید، دوستتان بدارد.

      _ اگر تصورتان این است که شما بیشتر از طرف مقابلتان او را دوست داشته‌اید، از این بعنوان یک انگیزه استفاده کنید. فکر کنید: ترجیح می‌دهید با کسی باشید که کمتر از آن مقداری که دوستش دارید، دوستتان دارد یا به همان اندازه؟

      _ درگیر این ایده نشوید که «شاید کس بهتری را پیدا نکنم». نباید هیچوقت خودتان را اسیر کسی کنید که به دردتان نمی‌خورد. بیرون بروید، به استانداردهای خودتان باور داشته باشید و سعی کنید کسی که می‌خواهید را پیدا کنید.بهتر است مستقل و شاد باشید تا در رابطه با کسی که به فکرتان نیست.

      ۴ – اگر احساستان را به کسی که عاشقش هستید گفته‌اید و هیچ جوابی دریافت نکرده‌اید، درک کنید که هیچ دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد. فراموش کردن به نفعتان است.
      _با یک فرد بی‌طرف که چنین موقعیتی داشته است حرف بزنید. یکی از دوستان یا اعضای خانواده‌تان. اگر مجبور شدید پیش مشاور هم بروید. درمیان گذاشتن فکر و احساستان با یک فرد بی‌طرف سبک‌ترتان می‌کند و کمک می‌کند زودتر فراموش کنید.

      _ با درد به طرقی سازنده برخورد کنید. وانمود نکنید که غصه‌ای ندارید. راه‌های فرار خلاقانه‌ای پیدا کنید مثل هنر یا گفتگو تا دردتان را از طریق آن بیرون بریزید. سعی کنید بیشتر وقت‌ها به آن فکر نکنید زیرا فکر کردن مداوم به آن بدترش می‌کند.

      ۵ – تصمیم بگیرید می‌خواهید همچنان دوست بمانید یا نه
      به خودتان بستگی دارد. خیلی سخت است که دوستی یک عشق قدیمی را با استقلال تازه‌تان در کنار هم داشته باشید. بیشتر افراد تصور می‌کنند آسان‌تر است که یک دوستی دور با فردمقابل نگه دارید اما تصمیم با خودتان است.

      بخش دوم : برگرداندن استقلال شخصی
      ۱ – به مسافرت بروید. لازم نیست یک سفر رویایی باشد. مهم این است که فقط مناظر تازه ببینید و چیزی شما را مشغول نگه دارد. افراد زیادی باور دارند که تغییر محل موقتی باعث می‌شود ذهنتان را پاک کنید و به وضعیت عادی برگردید.
      _ با محلی‌ها معاشرت کنید. اگر قرار است همیشه خودتان تنها باشید چه فایده‌ای دارد که به محلی جدید بروید؟ با محلی‌ها معاشرت کنید، به داستان‌هایشان گوش دهید و خوش بگذرانید.

      _ زمان‌هایی را به تنهایی بگذرانید. سعی کنید از استقلال کنونی‌تان شاد شوید. اگر نتوانید به تنهایی شاد باشید، چطور فردی که قرار است بعدها به زندگی‌تان بیاید می‌تواند با شما شاد شود؟

      ۲ – به دوستان و خانواده تکیه کنید. دوستان و خانواده‌تان در هر شرایطی در دسترس شما هستند – از آنها استفاده کنید! وقتی احساس ناراحتی می‌کنید، با اعضای خانواده وقت بیشتری را بگذرانید یا با دوستانتان قرار گذاشته و بیرون بروید. دوستان و خانواده‌تان درست به همان اندازه یک شریک عاشقانه دوستتان دارند اما به طریقی متفاوت.
      _ برای اتفاقاتی که می‌افتد به نزدیک‌ترین دوستتان پناه ببرید. اگر آمادگی شنیدن نصیحت دارید، از دوستتان بخواهید این کار را بکند. بهترین دوست شما از دیدی شما را می‌بیند که خودتان نمی‌توانید و دیدگاهی واقعاً تازه به شما خواهد داد. دوست نزدیک شما هر کاری هم که نتواند بکند، فرصتی برای بیرون ریختن حرف‌های دلتان در اختیار شما قرار می‌دهد و باعث می‌شود فکر کنید ارزشمندید.

      ۳ – همه یادگاری‌های رابطه قبلی را از دیدرس خود دور کنید. شاید خیلی جالب به نظر نرسد اما لازم و ضروری است. فراموش کردن یک عشق قبلی مستلزم این است که در آینده زندگی کنید نه گذشته. همه عکس‌ها، یادداشت‌ها، فیلم‌ها، هدیه‌ها و هر چیز دیگری که به او مربوط می‌شود را جمع کرده و در جایی دور از دسترس و دیدتان بگذارید. کار ناراحت‌کننده‌ای است اما روحیه‌تان را بهتر خواهد کرد.
      _ به خاطر داشته باشید که برداشتن و دور کردن به معنی از بین بردن نیست. ممکن است دوست داشته باشید که همه یادگاری‌هایتان را نگه دارید، درست همانطور که ممکن است نخواهید آن فرد را به طور کل فراموش کنید. شاید دلتان بخواهد وقتی به کل رابطه را پشت سر گذاشتید، نگاهی به آن یادگاری‌ها بیندازید.

      ۴ – همانطور که غصه می‌خورید، حتماً خودتان را خالی کنید. خیلی‌ها تصمیم می‌گیرند همه احساساتشان را جایی بنویسند. وقتی حوصله‌اش را داشتید، یک تکه کاغذ بردارید و افکارتان را روی آن یادداشت کنید. با این روش وقتی توانستید به خوبی رابطه را پشت سر بگذارید، با خواندن آن نوشته‌ها خواهید فهمید که چقدر قوی بوده‌اید که توانستید آن را فراموش کنید.
      _ چه حسی دارید؟ پنج سال پیش اگر در چنین موقعیتی می‌بودید چه حسی داشتید؟ پنج سال دیگر در چنین شرایطی چه حسی خواهید داشت؟ به این فکر کنید که آن رابطه چه معنا و مفهومی برایتان داشته است.

      _ فقط از طریق نوشتن نیست که می‌توانید خودتان را تخلیه کنید. نقاشی، طراحی، رقص، ساخت و ساز و دویدن راه‌های عالی دیگری برای آن هستند. هر چه که باشد، باید از ته قلبتان باشد و چیزی که از آن به دست آید، فوق‌العاده خواهد بود.

      ۵ – از جسمتان خوب مراقبت کنید. به طور مرتب ورزش کنید. اگر آنقدر از بر هم خوردن عشقتان غصه می‌خورید که تصور می‌کنید به جسمتان آسیب می‌زند، حتماً با یک مشاور صحبت کنید.

      ۶ – وقتی آماده بودید، دوباره در جستجوی عشق باشید. این فرایند ممکن است ماه‌ها طول بکشد یک حتی یک سال. اگر هنوز آماده نیستید، خودتان را مجبور نکنید؛ نه برای خودتان و نه آن فرد جدید منصفانه نیست. بدانید که آدم‌های زیاد دیگری هم هستند که اگر به آنها فرصت دهید، برایتان احترام و ارزش قائلند.

      _ خیلی‌ها تصور می‌کنند که اگر وارد رابطه‌های سرسری شوند کمک می‌کند که زودتر فراموش کنند. اگر تصمیم به این کار گرفتید، حتماً این کار را به دلایل درست انجام دهید: اینکه مثلاً به دنبال محبت هستید، دیدن آدم‌های جدید برایتان جالب است و … دقت کنید که برای جلب حسادت فرد قبلی هیچوقت وارد چنین رابطه‌هایی نشوید چون ارزشش را ندارد.

      _ از اشتباهاتتان درس بگیرید. وقتی دنبال فرد جدیدی هستید که عشقتان را با او سهیم شوید، با انجام اشتباهات قبلی یک دل‌شکستگی دیگر را رقم نزنید. اشتباهات و تقصیراتتان در رابطه قبلی را پیدا کرده و سهی کنید دیگر آنها را تکرار نکنید.

      _ خودتان باشید. مهم نیست که با چه کسی آشنا شوید، فقط باید خودتان باشید. برای اینکه کسی دوستتان داشته باشد، باید خود واقعی‌تان را به او نشان دهید. آنها باید بپذیرند که اشتباهاتشان را بپذیرند، آنها را برای پارتنر جدیدشان عنوان کنند و بدانند که پارتنرشان هم آنها را قبول می‌کند.

      نکات :
      _ کسی که شما برایش فقط یک گزینه هستید را به اولویت زندگی‌تان تبدیل نکنید.

      _ وقتتان را برای کسی که با شما وقت نمی‌گذراند تلف نکنید.

      _ اگر احساس عصبانیت و افسردگی دارید، سعی نکنید انتقام بگیرید، فقط درمورد آن با یکی از دوستانتان حرف بزنید. هیچکس ارزش اینهمه ناراحتی و غصه شما را ندارد.

      _ یادتان باشد که بالاخره فراموشش خواهید کرد اما باید از کارهایی که شما را یاد او می‌اندازد دست بکشید. زندگی بسیار کوتاه است و نباید خودتان را نگران این کنید. تا می‌توانید از آن استفاده کنید.

      _ اشکالی ندارد که بعد از آن احساس ناراحتی و تنهایی کنید، فقط مطمئن شوید که نگذارید خیلی اذیتتان کند. گاهی‌اوقات احساس ناراحتی و گریه باعث می‌شود حالتان بهتر شود.

      _ زمان بهترین دارو است.

      _ به جای اینکه بخواهید فردی خاص دوباره وارد زندگی‌تان شود، عشق و خوشبختی بخواهید.

      _ تلفنتان را عوض کنید تا مدام پیام‌های قبلی‌تان را چک نکنید.

      _ فراموش کردن خیلی سخت است اما اصلاً دلیلی ندارد که بگذارید آسیب ببینید و یا با شما بدرفتاری شود. شما لایق بهترین‌ها هستید!

  • ن , سپتامبر 5, 2016 @ 4:09 ب.ظ

    سلام خسته نباشید.من دختری سی ساله هستم .البته نامزدم .من مکشکل واسوس دارم خیلی ازش رنج میبرم ومتاسفانه پول کافی هم ندارم برم دکتر یا پیش مشاور.چون خودم میخوام مثل ادمای معمولی باشم موقعی که یکی باهام حرف بزنه من قبولش میکنم وراحت می پذیرمش.مثلا وسواس من طوری که تو دوران پریود به هیچی نمیتونم دست بزنم اگه هم دست بزنم همه یرو موقع رفتن به حمام میشورم موقعی که خودم غسل کردم .دراین مورد خیلی عذاب میکشم.خودم شاغلم هیچ مشکلی اینا ندارم که با کسی دست بیبدم کجا برم بیام ولی موقع پریود دنیا روبسته میشه.توروخدا کمک کنید .شما خودتتون چطور رفتارمیکنین بگین منم همین کارو کنم؟باسپاس فراوان

    • راهنما , سپتامبر 6, 2016 @ 9:59 ق.ظ

      » نتیجه بخش بودن درمان بیمارى وسواس مانند درمان بسیارى از بیماریهاى روانى دیگر تا حد زیادى به همکارى و همیارى فرد بیمار و نزدیکان او با شخص درمانگر بستگى دارد.
      بر خلاف دیدگاه برخى از متخصصان علوم روانى که درمان وسواس را بسیار مشکل و حتى در برخى موارد ناممکن دانسته‏اند، امیدهاى فراوانى براى درمان بیمارى مزبور در صورت رعایت تذکر فوق و رعایت اصول درمان وجود دارد.
      شخص وسواسى براى ورود به مرحله درمان و گذران آن، باید آمادگى لازم روحى را براى پذیرش اصول درمان و رعایت آن داشته باشد. به عبارت دیگر از نظر روحى باید امید به درمان و رفع علایم وسواس در شخص بیمار تقویت شده، آگاهى او نسبت به موارد زیر توسط شخص درمانگر و نزدیکان او افزایش یابد.
      ۱ – آگاهى نسبت به این که وسواس نوعى بیمارى است. عموما افراد مبتلا به وسواس، نسبت به بیمار گونه بودن رفتارهاى خود آگاهى دارند. اما برخى به رغم این که داراى آگاهى مزبور مى‏ باشند، با تصور ساده بودن و یا غیر مهم بودن علایم وسواسى، به نوعى سازگارى اجبارى با شرایط بیمارى وسواس تمایل مى‏یابند و در اثر این تمایل، رفتارهاى خود را طبیعى جلوه داده، از دیگران نیز انتظار پاسخى متناسب و متعارف را دارند.
      ۲ – آگاهى نسبت به تفکیک و تمیز بین رفتارهاى عادى و عملکردهاى توأم با وسواس: این آگاهى زمینه را براى درمان عملى بیمارى وسواس فراهم کرده، مشکلات بسیارى از پیش پاى درمانگر در طول دوره درمان بر مى‏دارد و از ایجاد اختلال‏هاى بعدى ناشى از بازشناسى رفتارهاى وسواسى جلوگیرى مى‏نماید.
      شیوه درمان:
      الف – روش درمان دارویى: روش درمان دارویى یک شیوه نامطمئن براى درمان بیمارى وسواس و رفع علایم و نشانه‏اى آن است. اکثر مطالعات روان شناختى بر نامطمئن بودن این روش تأکید کرده است و تأثیر داروها را بر روى علایم وسواس مبهم و ناروشن دانسته‏اند. با این حال استفاده مناسب از داروهاى مخصوص باعث کاهش یافتن علایم بیمارى وسواس مى‏ شود.
      به طور کلى براى درمان دارویى وسواس از دو دارو استفاده مى‏ شود که این دسته عبارتند از: الف ۰ داروهاى ضد اضطراب ب – داروهاى ضد افسردگى. از جمله داروهایى که معمولاً براى کاهش علایم وسواس تجویز مى‏ شود، مى‏توان به چند مورد زیر اشاره کرد:
      ۱ – آرام بخشهاى عمده مثل هالوپریدول ۲ – داروهاى سه حلقه‏اى مثلاً کلومیپرامین ۳ – مهار کننده‏هاى مونوآمین اکسیداز ۴ – بنزودیازپینها.
      ب – روش درمانى شناختى: روشهاى درمانى شناختى مبتنى بر این امر است که اندیشه‏ها و باورهاى ذهنى داراى نقش سببى و مؤثر در رفتار فرد هستند.
      نوع روشهاى درمانى شناختى به کار رفته در درمان بیمارى وسواس، باید با کمبودهاى شناختى و ذهنى فرد هماهنگى داشته باشد، به گوه‏اى که به تدریج زمینه از بین رفتن علایم رفتارى وسواس فراهم آید.
      به طور کلى روشهاى درمانى شناختى شامل موارد زیر مى‏ شود:
      ۱ – تغییر تصورات ذهنى فرد وسواسى.
      ۲ – تغییر دادن افکار و ساختار نگرشهاى فردى شخص وسواسى.
      براى اجرای روش شناختى بیشتر از شیوه «مکالمه‏اى» استفاده مى‏ شود که در طى آن بین درمانگر و فرد وسواسى مکالماتى با هدف تغییر ویژگیهاى شناختى و اصلاح نمودن آنها صورت مى‏گیرد.
      ج – کاهش دادن ناراحتى و اضطراب، براى کاهش ناراحتى و اضطراب از روشهاى مختلفى استفاده مى‏ شود که برخى از آنها عبارتند از:
      ۱ – درمان فرا موقعیتى: در این روش براى فرد مبتلا به وسواس رویدادى که در بردارنده اندیشه‏ها، مشغله‏هاى ذهنى، خیالات و گرایشهاى آنى وسواس است به صورت مفصل تعریف مى‏ شود و از فرد وسواسى خواسته مى‏ شود تا از موقعیتى که در آن قرار دارد فراتر رفته، خود را در آن موقعیت تعریف شده قرار دهد.
      ۲ – روش فزاینده عمدى: در این روش از بیمار خواسته مى‏ شود به طرز ارادى شدت و میزان افکار وسواسى را به صورتى فزاینده و افراطى، افزایش دهد.
      ۳ – روش حساسیت زدایى منظم: مهمترین روش تقلیل اضطراب و ناراحتى، روش حساسیت زدایى منظم است که طى آن یک حالت آرامش و تمدد عضلانى به طور مکرر به صورتى تدریجى و به مدتى کوتاه با ارائه موقعیتهاى اضطراب آور همراه مى‏ شود به تدریج با استفاده از این روش، اضطراب آمیخته با افکار وسواسى کاهش پیدا مى‏ کند، انتظار مى‏رود رفتار اجبارى هم خود به خود دچار خاموشى شده و از بین برود، زیرا دیگر احتیاجى به رفتار مزبور و خصوصیات اضطراب زداى آن نیست. به طور کلى روش حساسیت زدایى منظم فقط در ۳۰تا ۴۰ درصد گزارشهاى مورد فردى، مفید و موثر گزارش شده است.
      د – تنبیه نشانه‏هاى وسواس: تنبیه نشانه‏هاى وسواس بدین صورت است که به محض بروز یک رفتار خاص وسواسى، واقعه دردناکى روى دهد و رفتار داراى نشانه‏هاى وسواسى سرکوب شود. این روش‏هاى دردآور شامل شوک برقى که روش نسبتا مناسب و سودمندى است، توقیف فکر و… مى‏ شود.
      ه – رویارویى و خوددارى از پاسخ: در این روش که بهترین روش براى درمان بیمارى وسواس و کاهش عوارض ناشى از آن است، با استفاده از رویارویى طولانى با نمادهاى وسوسه‏انگیز و ممانعت از بروز رفتارهاى وسواسى، رفتارهاى وسواسى کاهش مى‏یابد و به تدریج نشانه‏هاى این بیمارى از بین مى‏رود.
      ۷۰ درصد بیمارانى که در مورد آنها از این روش استفاده شده است، درمان نسبتا قطعى پیدا کرده‏اند در این روش بیمار حدود یک تا دو ساعت با شرایط اضطراب آور وسواسى، مواجهه مى‏ شود تا از میزان اضطراب و حس ترس درونى فرد نسبت به رویدادهاى خارجى کاسته شود و به تدریج عوارض ناشى از وسواس رفع گردد.
      در روش رویارویى و جلوگیرى از پاسخ باید معمولاً ۲۰ جلسه ترتیب داده شود تا نتایج مطلوب حاصل شود.
      ز – علاوه بر راه حل‏هاى فوق شیوه دیگر درمان، روش جراحى روانى است در این روش از شیوه‏هاى ترکتومى سنگولکتومى و لوکوتومى استفاده مى‏ شود. با استفاده ازاین روشها معمولاً موفقیت درمانى ۴۵ – ۳۵ درصد حاصل مى‏ شود.
      به طور کلی برای افزایش ضریب اطمینان درمان، بهتر است روش های تلفیقی و ترکیبی با توجه به ویژگی های شخصیتی بیمار، نوع وسواس و شرایط درمان استفاده کرد تا بدین طریق علاوه بر تسریع در روند درمان، نتایج مطلوب تری حاصل گردد.
      در اینجا به ۲ نکته اشاره می کنیم.
      الف: حل چنین مشکلاتی به خصوص اگر وسواس فکری تشخیص داده شود نیازمند زمان است و باید با صبر و حوصله کافی و از طریق مشاوره حضوری یا حداقل مکاتبات متعدد راهکارهای ارائه شده پی گیری و مورد عمل قرار گیرد. و انتظار معجزه و حل یک شبه نداشته باشید و از روانشناسان و کارشناسان این دفتر نیز چنین انتظاری متوقع نیست که مطمئناً شما نیز به این مطلب واقف و آگاهید.
      ب : دو عامل عمده ای که به این گونه مشکلات دامن می زند عبارتند از بیکاری و تنهایی . البته تعارضات فکری و روانی مبتنی بر گذشته فرد در این میان تأثیرگذار است و ریشه یابی آن نیازمند فرصت کافی و صبر و حوصله و پشتکار است. بنابراین:
      ۱٫ برای اوقات شبانه روز جدولی را تهیه کنید و کارها و فعالیت های شبانه روزی خود را در آن یادداشت نموده و سعی کنید برنامه ای تهیه نمائید که زمان خالی بودن فعالیت نداشته باشید. برنامه تدوین شده باید متناسب با توانایی های جسمی و روانی تان باشد و از هر گونه افراط و تفریط خودداری نمائید. و اوقات فراغت را نیز با نوعی فعالیت ورزش، نظافت اتاق، مطالعه روزنامه، انجام فعالیت های هنری و هر کار مورد علاقه دیگری، پر کنید.
      ۲٫ از آنجا که معمولاً افکار مزاحم معمولاً در تنهایی و به ذهن افراد وارد می شود، حتی المقدور از قرار گرفتن در مکان های خلوت و تنهایی به مدت زیاد اجتناب کنید حتی سعی کنید مطالعات خود را در کتابخانه و قرائت خانه ای عمومی انجام دهید در اتاق، تنها نخوابید، هنگام غذا خوردن، تنها غذا نخورید و تنها مسافرت نکنید.
      هرگاه احساس تنهایی کردید، از جای خود برخیزید و با دیگران ارتباط برقرار کنید. ورزش های دسته جمعی انجام دهید ارتباط خود را با افراد شاد و با نشاط و اجتماعی (و در عین حال متدین) بیشتر کنید و از گوشه گیری جداً بپرهیزید.
      فقها و مراجع تقلید نیز همگی بر این نظر اتفاق نظر دارند که شخص وسواس هرگز نباید به شک و تردیدهای خود اعتنا کند و اگر مقلدین به همین نکته توجه کنند و بخواهند طبق نظر مرجع تقلید عمل کنند نه طبق نظر خودشان، بخش مهم بلکه تمام حالت وسواس عملی شان حل می شود. ما در اینجا به یکی دو استفتا از حضرت آیت الله مکارم شیرازی اشاره می کنیم و یادآور می شویم که سایر مراجع تقلید نیز مثل همین دیدگاه را در رساله های عملیه شان دارند و چه خوب است شما نیز به رساله عملیه مرجع تقلید خودتان مراجعه کنید که در آن صورت به همین مطلب پی خواهید برد.
      ایشان (مسأله ۴۷ ، استفتاآت جدید، ج ۲) در پاسخ به یک استفتا در مورد طهارت و نجاست شخص وسواس فرموده اند: «به یقین اعتنا کردن شما به مواردی که برخواسته از وسواس است حرام می باشد و باید آن را ترک کنید و ما مسؤولیت آن را به گردن می گیریم».
      در مسأله ۴۸ نیز در استفتا دیگری به شخص دچار وسواس می گویند: «وظیفه شما این است که به سایر مردم نگاه کنید و ببینید در چه حد به این امور اعتنا می کنند و علم به نجاست پیدا می کنند (منظور قشر متدین است) آن مقدار که آنها یقین پیدا می کنند و آب می کشند شما هم آب بکشید و نسبت به بقیه تکلیفی ندارید. هر چند فکر شما به شما بگوید نجس است زیرا در این گونه موارد افراد متدین عادی علم و یقین به نجاست پیدا نمی کنند».
      و در مسأله ۸۸ نیز خطاب به شخص دچار وسواس می فرمایند: «بهترین راه ترک وسواس بی اعتنایی به آن است؛ یعنی ملاحظه کنید دیگران چه مقداری مثلا برای غسل معطل می شوند شما هم چنین کنید مثلا ۱۰ دقیقه یا حداکثر یک ربع، اگر شیطان گفت درست نشد اعتنا نکنید عمل شما صحیح است و نگران نباشید و ما مسؤولیت آن را بر عهده می گیریم».
      بنابراین با توجه به مقدمات فوق و بیان نظرات مراجع تقلید (که البته نظر مرجع تقلید شما نیز یعنی حضرت آیت الله بهجت هم مثل نظر فقهایی که ذکر شده همان است که نباید به وسواس و شک و تردیدهای خود ترتیب اثر دهند و همچون افراد عادی و دیگران عمل نمایند) روشن می شود که هرگز نباید در وظایف عملی تان کوتاهی کنید و مثل سایر افراد وضو گرفته، غسل انجام داده و به مسجد بروید و نماز بخوانید و هرگز به احتمال نجس بودن اشیا، اطاق و اطراف خود توجهی نکنید. به خصوص که فرموده اید می خواهید به کمالات عالیه دست پیدا کنید و از اعتماد به نفس بالا برخوردار هستید مطمئنا چنین فردی که عاشق کمال است به خوبی خواهد توانست با بی توجهی به این امور و تردیدها و شک های شیطانی و انجام وظایف شرعی خود این مسیر را به خوبی و موفقیت کامل بپیمایید. در این مسیر هرگز شک نکنید و با اقتدار کامل و جدیت بیشتر و تلاش فراگیر و با توکل بر خداوند متعال و استعانت از ذات اقدس الهی و بهره گرفتن از نفس و لطف ائمه اطهار(ع) و حضرت زهرا(س) گام های محکم خود را آغاز کرده و ثابت قدم حرکت کنید که در آن صورت سایر مشکلات روحی در ذاتی تان نیز حل خواهد شد.

      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      دفتر قیطریه:
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه

  • گل , سپتامبر 8, 2016 @ 1:14 ق.ظ

    باسلام من که قبلامقداری سکه اروگرقته بودم آنرابه شوهرم بدون رسید برگرداندم حال مراازحامه بیرون کرده وویدبایدازتمام مهریت بگذری وگرنه ا دواج موقت یادایم میکنم واقعا هاج و واج پاندم چکارکنم میگویدنکنی تا آخرعمرت طلاق نمیدهم واقعا درمانده ام جتی میگویدمن ثبتی به تو تعهدمیدهم تاتورواذیت نکنم ولی به حرفهای او اعتباری ندارد من دربن بست زندگی ماندم نمیدانم منظورش ازاینکارهاچیسن آیا میخواهددراین زندگی بماندیابرودراهنمایبم کنید تا دست به کاراحمقانه ای نزدم ممنون ازلطف شما 

    • راهنما , سپتامبر 8, 2016 @ 4:50 ب.ظ

      اگر قراره مشکل رو حل کنید پس دلیلی برای انجام کار احمقانه وجود نداره
      در این مورد با خانواده مشورت کنید و از وساطت بزرگان فامیل استفاده کنید
      و حتما” مشاوره حقوقی انجام بدید
      میتونید با وکلای حاضر در واحد ارشاد و معاضدت دادگستری مشورت رایگان داشته باشید
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید

      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *